Nieuws
Recreantennieuws
Recreanten DVS'69
Het nieuwe jaar is aangebroken, alles begint weer van vooraf aan, na ons toch  wel redelijk volgegeten te hebben met allerlei lekkernijen, zijn we misschien wel aangekomen of was er een lichte groei bij sommigen zichtbaar.
Toch na een periode van rust genoten te hebben zijn onze trainingen in de zaal voor de recreanten weer begonnen. Op donderdagavond 4 januari 2013 was het onze eerste avond dat we weer aan het trainen waren geslagen. Ook deze avond was er een goed voorbereide trainingsoefening uitgezet. De aanwezige personen waren geconcentreerd bezig met het uitvoeren van de oefeningen of opdrachten. Na een uur heerlijk getraind te hebben waren de meeste voldaan, betreffende het beoefenen van een kleine conditietraining, het aanleren van afstandschoten, de doorloopbal en vele andere vormen.


Rond de klok van half tien had een kleine groep (Door Vriendschap Sterk) afgesproken in de kantine van onze vereniging om het nieuwe jaar in te luiden met een drankje en een hapje (gesponsord door de Plus Volgerlanden) onze dank hiervoor.
Tevens wensen wij dan ook iedereen veel succes en veel sportief korfbal plezier met de hervatten van het aankomende seizoen 2013.
Een recreant.


 
Bol.com


Sinds kort heeft DVS’69 een link naar de www.bol.com op de website staan. Met deze link kunnen we op een heel eenvoudige manier geld verdienen voor de vereniging. Door op de link te klikken kom je website van Bol.com waar je gewoon je aankopen kan doen. Doordat je via de link op de DVS-website er bent gekomen krijgt de vereniging een commissie over het aankoopbedrag. De hoogte van deze commissie hangt af van het type product en ligt tussen de 2,5 tot 10% !!!

 

Hoe gaat het in zijn werk?
Wanneer je van plan bent om producten op Bol.com te bestellen, ga dan eerst naar de website van de vereniging: www.dvs69.nl . Daar staat linksonder een link naar bol.com. Door op deze link te klikken kom je op de website van Bol.com. Hierop kan je gewoon je bestelling plaatsen en deze ook afronden. Doordat er een bestelling is geplaatst via de link op de DVS-website zal de vereniging hiervoor de commissie ontvangen.
Bij de bestelling op Bol.com kan je gewoon je eigen inloggegevens gebruiken/aanmaken. Je hoeft geen apart DVS account aan te maken.

We hoeven er verder als leden niets aan te doen om geld te verdienen voor de vereniging! Het enige is dat wanneer je gaat bestellen bij bol.com je eerst even naar www.dvs69.nl moet gaan om vervolgens daar op de link te klikken.

Meer is het niet! Vertel het dus ook aan je opa, oma, oom, tante, buren, vrienden en bekende om ze aan te sporen dit ook te doen, want dan levert het meer op voor de vereniging! Zeker met de aanstaande feestdagen zouden we met elkaar een leuk geldbedrag voor de vereniging kunnen binnenhalen!
 
DVS'69 F1 wint eerste wedstrijd!

 

DVS'69 F1

 

KORFBALLEN BIJ D.V.S.’69 VOOR JONG EN OUD
Zaterdag 17 november hebben de jongste leden van korfbalvereniging D.V.S.’69, team F1, hun eerste wedstrijd gespeeld. Vanaf september dit jaar hebben José van Diggelen, Ilse Huijgen, Eva Niemeijer, Mila Verwijs en Henk v.d. Merwe zich “bekwaamd” in het korfbalspelletje o.l.v. Edwin Huijgen, Janneke Kuijper, Christiaan van Alphen, Sander Hello en Jamie de Haan. Coach Edwin Huijgen is jarenlang een sterke vaste waarde van DVS 1 geweest en beschikt dus over voldoende ervaring, kennis en kunde om de spelers en speelsters van F1 te begeleiden bij hun eerste korfbalstappen. Zaterdag 17 november om 09.00 uur lieten de spelers van F1 in de Sophiahal zien dat ze al enorm veel geleerd hebben. Gehuld in “wij zij EFFIES”- shirts en met ouders, oma’s, opa’s en geïnteresseerden op de tribune bleek tegenstander Oranje Zwart een leuke tegenstander om mee te beginnen. Verdedigend stond F1 haar “mannetje” en ook aanvallend kwam het tot verscheidene kansen. Twee daarvan resulteerden in doelpunten; eerst wist Henk één van zijn kansen te benutten en daarna was het de beurt aan Eva. De strafworpen die 2x door alle kinderen genomen werden, bleken ook geen problemen op te leveren; alle DVS- spelers wisten te scoren. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde in en om het veld groot. Deze dag kon niet meer stuk……

 
Nieuwe regels bij F-jes

 

SCHEIDSRECHTERS en COACHES F opgelet!!!!!
Uitleg “SUPER-regel” bij F1.

DVS’69 F1 gaat tijdens de zaalcompetitie spelen in de “SUPER-speler” poule. Het KNKV bedacht deze nieuwe opzet met een reden. Plezier hebben in korfbal is toch het mooiste wat er is. Spannende wedstrijdjes spelen met veel doelpunten. Bij de F-jeugd zijn de verschillen in uitslagen (te) groot, waardoor beide teams weinig uitdaging en plezier hebben. Het creëren van een tijdelijk overtal (SUPER-speler), kan het wedstrijdverloop positief beïnvloeden. De uitslagen komen meer in verhouding en het aantal leermomenten voor beide teams neemt enorm toe.
Spelregels

 • Bij een verschil van drie doelpunten wordt er een SUPER-speler ingezet. De SUPERspeler is een wisselspeler van de ploeg die achter staat. De verhouding in het veld is dan 5-4;
• De SUPER-speler krijgt een hesje aan om zich te onderscheiden;
• De SUPER-speler mag zowel jongens als meisjes verdedigen;
• De SUPER-speler mag door zowel jongens als meisjes worden verdedigd;
• De SUPER-speler verlaat het veld bij een verschil van 2 doelpunten;
• Verder blijven de bestaande spelregels van toepassing.

Het KNKV zorgt voor een speel-schema en evalueert de ervaringen van het spelen met de ‘SUPERregel’.

 
Recreanten


Even een berichtje aangaande de groeiende groep recreanten bij DVS'69.
Elke woensdagavond trainen de recreanten van DVS'69 van 20.00 uur tot ca. 21.00 uur op het kunstgrasveld. Deze gezellige groep bestaat uit ex-voetballers, ex-korfballers, ouders en vrienden die zijn blijven "plakken".
Door een gedegen warming-up proberen deze veelal 40+ers blessures te voorkomen waardoor het 2e (en grootste)gedeelte van de training, bij de korven, "gladjes" verloopt.
Regelmatig wordt de groep verblijd met een "nieuw" gezicht zodat de lijst van recreanten boven de 20 man/vrouw telt.
Onlangs was er zelfs een "gastspeler" op bezoek.
Echter heerst "vrijheid, blijheid", zodat aanwezigheid op prijs wordt gesteld, maar geen "must" is.
Leden, oud-leden, ouders, geïnteresseerden, etc, die het prettig vinden in een gezellige sfeer aan hun conditie te werken of de hoop hebben nog wat pondjes te kunnen verliezen (!!!), of die gewoon gezellig willen sporten, zijn van harte welkom.
Tijdens de wedstrijden ouders - kids aan het einde van elk korfbalseizoen zijn er vele "talenten" gescout!

Let wel, eind oktober starten de trainingen in de sporthal.
Deze vinden op de donderdagavond plaats in de Ridderhal van 20.00 uur - 21.00 uur.
Tot die tijd wordt er nog buiten getraind op de woensdagavond olv. Nico Kars & friends.
Tot dan.

 
Jeugdzaken verkoopt 2de handsspullen

 


Heeft u thuis ook nog goede sportschoenen en sportkleding staan of liggen welke niet gebruikt worden? Weet u niet wat u er mee aan moet, omdat het eigenlijk nog te goed is om weg te gooien?
U kunt DVS’69 ermee helpen. Jeugdzaken gaat deze sportspullen voor u verkopen. Jeugdzaken wil graag de opbrengst hiervan investeren in de DVS-jeugd. Nieuwe korfbal materialen aanschaffen, spetterende korfbalactiviteiten organiseren en alles wat nodig is op en om het korfbal veld. U bepaalt de prijs waarvoor het verkocht moet worden. Jeugdzaken zal daar minimaal 2,50 euro aan overhouden. Natuurlijk kunt u ook de sportschoen c.q sportkleding doneren aan DVS’69 en Jeugd Zaken zal trachten het te verkopen. Zo komt de verkoopprijs in zijn geheel toe aan Jeugdzaken. Mochten de sportschoenen c.q sportkleding niet verkocht worden binnen een jaar, dan krijgt u deze gewoon terug.
Hoe kunt u de vereniging hierbij helpen? Een(1) keer per maand zal Jeugdzaken in de kantine een verkoop houden van 2de hands sportspullen. Wellicht liggen hier de nieuwe sportschoenen voor uw zoon of dochter tussen. Vaak zijn kinderen, voordat de sportkleren versleten zijn, al zo gegroeid dat de kleding te klein is geworden. De sportkleding en sportschoenen kunnen dan een tweede leven gaan leiden en zo bespaart u weer de nodige euro’s.
De verkoop data wordt in de weekbrief kenbaar gemaakt.
Indien u verkoopbare spullen heeft, kunt u dit melden aan via een mail te versturen aan: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Jeugd Zaken ziet graag uw sportkleding of sportschoenen tegemoet.

 
Meet and greet TC


Net als vorig jaar willen wij, de Technisch Commissie, de spelers en ouders/ verzorgers van jeugdspelers, maandelijks de gelegenheid geven om met ons in gesprek te gaan over korfbal technische zaken.
Omdat wij een laagdrempelige (en enigszins ouderwetse) manier van communiceren erg belangrijk vinden, is er 1 x per maand de “Meet en Greet”.
Een afvaardiging van de Technische Commissie is dan aanwezig om u te woord te staan. Heeft u een vraag, een probleem of een goed idee dan bent u van harte welkom op de onderstaande data.
Tijdens het veldseizoen in de kantine van DVS ’69, van 18.30 uur tot 19.30 uur.
Tijdens het zaal seizoen vindt u ons op de tribune in de Sophiahal, van 17.30 uur tot 18.30 uur.


Donderdag 9 mei
Donderdag 6 juni

Namens de Technisch Commissie,
Ellen van Alphen, voorzitter.

 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 19 van 20
 

Sponsoring