Recreanten
Interview met recreante Marijke Munne

Interview met recreante………
marijke
Marijke Munne

01.    Waar ben je geboren en heb je je jeugd doorgebracht?
In Rotterdam Kralingen.

02.    Waarom en bij welke vereniging ben je gaan korfballen?
Bij Velox op mijn 16e, mijn broer korfbalde daar ook. Ik ben 35 jaar lid geweest en 5 jaar geleden gestopt met actief korfballen.

Lees meer...
 
Interview met recreant Richard van Rijn

Richard van RijnEen beetje achtergrondinformatie: waar ben je geboren en in wat voor gezin ben je opgegroeid?
Ik ben geboren in Takapuna, een plaats in Nieuw Zeeland, als de jongste van vijf kinderen. Ik heb drie zussen en jullie kennen mijn broer al. Op mijn tiende jaar zijn wij in Nederland komen wonen. Wateringen werd toen mijn opgroei omgeving. Zo ben ik een beetje een Westlander geworden.

Hoe ben je in Hendrik Ido Ambacht beland?
Mijn broer woonde in Hendrik Ido Ambacht en tijdens het wachten op een Chinese maaltijd keek ik naar een etalage van de makelaar. Monique en ik woonden toen in Delft en wilden onze kinderen daar niet op laten groeien. Wij hebben toen de keuze gemaakt om naar Ambacht te verhuizen. Tot op heden hebben we daar geen spijt van.

Lees meer...
 
Recreanten spelen onderling

IMGP7628.jpgZaterdag 17 januari 2015 was de Ridderhal goed bezet. DVS 1 speelde een moeilijke wedstrijd tegen een uitgebalanceerd team. Helaas werden de winstpunten dan ook niet in Ambacht gehouden. De tribune was goed bezet met allerlei mensen in sportkleding. Wat was er toch aan de hand. Had Chris Beuk nieuwe spelers en speelsters  benaderd als aanvulling voor zijn met blessures geplaagd team. Gezien  de leeftijd van deze in sportkleding gestoken mensen werd daar hevig aan getwijfeld.
Na het laatste fluitsignaal werd het speelveld bestormd door deze ouderen. De korven werden bezet, ballen vlogen je om de oren en de spelers van het eerste kregen nauwelijks de kans om het publiek te bedanken voor hun aanwezigheid. Dames en heren gestoken in witte en oranje shirts liepen zo snel als zij konden achter de zojuist geworpen bal aan. Want ja, na het schieten moet je wel afvangen. Duidelijk was dat de recreanten er zin in hadden.

Lees meer...
 
Recreanten spelen toernooi in Papendrecht


Op vrijdag 17 oktober 2014 waren de recreanten van DVS uitgenodigd om een toernooi te spelen bij PKC. Zonder maar een keer getraind te hebben in de zaal werd er met goede moed begonnen aan het toernooi. Dit keer waren er voldoende dames opgetrommeld om een reserve schema op te stellen. Marijke had haar dochter meegenomen om de dames aantal op zes te brengen. De mannen waren het unaniem eens dat Wendy vaker mag mee doen.  In de eerste wedstrijd van twintig minuten was het duidelijk dat er nog niet in de zaal getraind was. Zo was het Arie die tot twee keer toe een medespeelster aanspeelt met een stuiterbal. Helaas kon Irene niet zo hoog springen en dwarrelde de bal in de handen van een tegenstander. In een spannende wedstrijd was PKC toch lichtelijk de betere ploeg en werd een eindstand van 3-2 behaald. Lang niet slecht voor de echte recreanten van DVS’69.
Tot grote vreugde van alle DVS aanhangers werd de tweede wedstrijd gewonnen van ……….

Lees meer...
 
Interview met recreante Annemieke Euser

annemiekeeuser.jpg

Hoe zag de jeugd van Annemieke eruit?
Ik ben geboren in Dordrecht maar toen ik 2,5 jaar was ben ik met mijn ouders naar Hendrik-Ido-Ambacht verhuisd en daar ben ik niet meer vandaan gegaan. Ik heb één zus(je), Yvonne. Ik heb toen ik jong was heel wat verschillende sporten gedaan, o.a. zwemmen en dansen. Ik heb na de lagere school op de P.J.Plaisier mavo gezeten en daarna ben ik naar de MEAO, het Biesbosch college, in Dordrecht gegaan. Toen ik daar klaar was ben ik als secretaresse gaan werken.

Heb je een korfbalverleden?
Nadat ik een beetje uitgekeken was op zwemmen en dansen ben ik via mijn zus, dia al jaren korfbalde, bij DVS terecht gekomen. Ik kwam in de A-jeugd terecht met Gert Bol als coach. Vervolgens heb ik gekorfbald tot ik in verwachting was van Manon, mijn oudste dochter. Dat is nu ruim elf jaar geleden. Ik vind het heel leuk om nu een aantal mensen waar ik zelf mee gekorfbald heb, weer tegen te komen, maar dan langs de lijn als ouders van de nieuwe generatie DVS-ers.

Lees meer...
 
«StartVorige12345VolgendeEinde»

Pagina 1 van 5
 

Sponsoring