Algemeen
Toelichting zaalschema scheidsrechters

Hee allemaal,

Het schema voor de zaal is weer bekend en alle wedstrijden hebben weer een scheidsrechter.
Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk rekening te houden met jullie wensen, maar dit was niet altijd mogelijk. Zo kan het voorkomen dat je wat hoger fluit dan je wellicht zou willen. Ik begrijp dat dat eng of vervelend kan zijn, maar ik probeer iedereen even vaak aan de beurt te laten komen (dit houd ik per jaar (!) bij) en dat komt anders simpelweg niet uit.
De wedstrijden zullen ook in je app verschijnen. Mocht je niet kunnen of het echt niet aandurven, kijk dan ruim van tevoren of je kunt ruilen of regel iemand die het van je overneemt.

Voor tips of vragen kan je me altijd bereiken! Tevens staat er hier nog een document met tips.
Succes en veel plezier!

Maurits

 
DVS'69 te gast bij ATOS

ATOS (Algemene Televisie en Radio Omroepstichting Swindregt “ATOS”) is een non-profit organisatie die financieel wordt gesteund door de bijdragen van de gemeentes Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik Ido Ambacht. Dagelijks verzorgt zij uitzendingen vanuit de studio in Zwijndrecht; programma’s met lokale en regionale informatie, cultuur, educatieve en meditatieve programma’s op de radiofrequenties 106.1 en 106.8 FM (ether) en 105.9 (kabel).

Op maandag 21 oktober waren Gies van Tooren, Christa van Dijken en Ellen van Alphen te gast bij Paul Budde om uitleg te geven over de wens te starten met G-korfbal bij DVS'69. De organisatie G-korfbal staat gereed om mensen met een beperking vanaf ca. 16 jaar oud onder deskundige begeleiding te ontvangen, trainen te geven en uiteindelijk te begeleiden naar het spelen van wedstrijden.

Vanaf zondag 27 oktober van 15.00 - 18.00 uur besteed ATOS Zondag Sport vier weken lang aandacht aan G-korfbal middels o.m. oproepen aan - potentiële - G-korfballers om contact op te nemen met DVS'69 om vrijblijvend een aantal trainingen te volgen. Op zondag 3 november komt Gies van Tooren live in de uitzending met G-korfballers Saskia Driesprong en Rick Boonstra die vertellen hoe ze korfballen met een beperking ervaren. Naast het G-korfbal zal er ook regelmatig aandacht worden besteed aan o.a. het werven van - vooral - jongens in de jeugdleeftijd.

Geweldig dat DVS'69 zich op deze manier kan manifesteren en daarom moet deze kans met beide handen aangegrepen worden. Van de leden wordt gevraagd om een bijdrage te leveren d.m.v. wedstrijdverslagen, activiteiten, opvallende zaken etc. aan ATOS mondeling of schriftelijk door te geven. Op deze manier krijgt DVS'69 bekendheid bij een gevarieerde groep potentiële leden.

Een aantal maal zal ATOS aanwezig zijn bij wedstrijden van DVS'69; een mooie gelegenheid om een gesprekje aan te gaan!
Als tegenprestatie zal DVS'69 ATOS ondersteunen bij het project van de voedselbank voor Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht rondom de kerstdagen. DVS'69 zal producten inzamelen om mensen die het minder hebben toch een fijne kerst te geven met een extraatje.

Met vragen kun je terecht bij Gies van Tooren; 06-20449264

 
Bericht vanuit het KNKV

Vanuit het KNKV is een oproep gekomen om de digitale wedstrijdformulieren zorgvuldiger in te vullen. Lees de informatie hieronder dus even goed door.


Beste vereniging,
Nu de veldcompetitie een aantal weken onderweg is, valt ons het een en ander op en hebben wij gemerkt dat een aantal zaken nog niet helemaal goed verloopt

Opstellingen
We constateren in het breedtekorfbal dat in het merendeel van de gespeelde wedstrijden de opstelling per team veelal gelijk bleef. Ruim 85% van het aantal opstellingen. Het aantal wedstrijden waarin gewisseld is, is nog geen 20%. Voor het breedtekorfbal is dat in onze ogen niet reëel. Wij vermoeden dat dat te maken heeft met het niet correct invullen van het DWF.

Invoeren wissels
We merken dat de wissels met regelmaat  niet juist  ingevoerd worden. Een basisspeler die ingebracht wordt, iemand die zichzelf vervangt of iemand die wissel staat er uit gehaald wordt. Let bij het invullen van het DWF goed op in welk tabblad je van het DWF zit.

Invoeren scheidsrechters
Regelmatig blijkt er geen scheidsrechter gekoppeld te zijn, waardoor het verwerken van de wedstrijd niet mogelijk is. Scheidsrechters kunnen in de weken voorafgaand reeds ingevoerd worden in het DWF via Sportlink Club en op de wedstrijddag zelf kan het alleen nog door een van de teamleden van de thuisvereniging in de app.

Invoeren opstellingen
Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor het invoeren van de opstellingen. De scheidsrechter kan dit ook altijd afhandelen i.s.m. de coach. Zorg er voor dat de opstelling altijd ingevoerd is, als het zelf niet lukt doe dit dan samen met de scheidsrechter .

Graag hier zorg voor dragen

 
Oproep G-korfbal

Maak onderstaande informatie graag zo veel mogelijk bekend in je omgeving.
We willen namelijk heel veel G-korfballers verwelkomen en de trainers staan al klaar!

G-korfbal bij DVS'69

 
Interview met twee G-korfballers tijdens de Ambachtse Zomerparkdag 2019

Interviewer: Melanie van Gastel, korfbalvereniging DVS’69
Via dit korte interview willen we jullie contact laten maken met twee toekomstige G-korfballers.

 

201909_interview_saskia.jpg

Interview 1

Hoi, hoe heet je?
Ik ben Saskia Driesprong.
Hoe oud ben je?
Ik ben 37 jaar.
Hoe ben je er op gekomen om te gaan korfballen?
Via mondelinge reclame en ook zag ik overal flyers.
Waarom bij DVS’69?
Ook via de mond-tot-mond reclame waarin gezegd werd dat DVS’69 een hele gezellige vereniging zou zijn.
Heb je naast korfballen nog andere hobby’s?
Ja, ik kook heel graag en ik schilder met bijenwas.
Waar woon je?
Ik woon nu nog in Dordrecht maar ik hoop snel een leuke woongroep in H.I. Ambacht te vinden via Syndion of een andere organisatie.
Waar werk je?
Ik werk als dagbesteding in De Blije Borgh; ik werk daar op een etage en verzorg ouderen. Mijn collega’s en ik zorgen er voor dat de mensen koffie/thee krijgen en we verzorgen andere hand- en spandiensten.
Heb je eerder aan sport gedaan?
Ja, ik heb een tijd aan volleybal gedaan en ook een tijdje aan twirlen.
Wil je zelf nog iets kwijt?
Ik zou heel graag weer in Hendrik Ido Ambacht willen wonen. Mijn werk is daar en ook mijn vrienden en mijn familie. Het zou heel fijn zijn als dat zou gaan.

 

201909_interview_rick.jpg

Interview 2

Hoi, hoe heet je?
Ik ben Rick Boonstra.
Hoe oud ben je?
Ik ben een 31-jarige jonge man.
Heb je al eerder aan korfballen gedaan?
Jazeker, ik speelde tot jullie begonnen, met G bij korfbalvereniging Albatros. Maar dit is gemakkelijker, lekker dichtbij.
Heb je een vriendin?
Sterker nog, ik ben getrouwd.
Waar woon je?
Ik woon samen met mijn vrouw in een gezellige woongroep van Syndion in De Volgerlanden.
Hoe ben je er op gekomen om te gaan korfballen?
Via medebewoners van de woongroep. Zij korfbalden en dat maakte mij nieuwsgierig.
Heb je naast korfballen nog andere hobby’s?
Voetbal, koken en werken.
Wat doe je voor werk en waar?
Ik doe dagbesteding en werk op het Jeugdspeelpark in H.I. Ambacht. Ik verzorg daar de dieren, maak de hokken schoon en verzorg het eten en drinken voor deze dieren. Ook zorg ik dat het terrein en de speeltoestellen heel en schoon zijn. En voor mij heel belangrijk; ik voel me daar op mijn plaats.
Heb je ook nog aan andere sporten gedaan?
Nee, ik ben meteen gaan korfballen. Mijn vrouw heeft ook aan korfballen gedaan maar die moest helaas om gezondheidsredenen stoppen.

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 1 van 31
 

Sponsoring