Wedstrijdverslagen
Laatste speelronde DVS

 

In de laatste speelronde haalden de selectieteams van DVS nog punten en konden de eindrangschikkingen met tevredenheid bekeken worden.

(KLASSE 2F) ALO1 – DVS 1                   14-14

Gelijkopgaande wedstrijd in Den Haag “om des keizers baard”, waarbij DVS liet zien dat het het seizoen goed wilde afsluiten. Pas na rust leek de thuisploeg afstand te nemen maar DVS achterhaalde ALO. Tegen het einde van de wedstrijd stonden de Ambachters zelfs nog twee punten voor, en leek de overwinning binnen. ALO toonde veerkracht (13-14), en zag kans DVS vlak voor het einde toch nog een punt af te snoepen.

DVS, dat onverwacht lang meestreed in de poule om de koppositie, eindigt uiteindelijk keurig vierde in deze klasse.

(KLASSE RES.3U) VENTURA SPORT 3 – DVS 2       7-10

De stand in de poule vooraf deed vermoeden dat beide ploegen er wel een leuk duel van zouden maken. Helaas werd het onverwacht ruw duel. Toch gaf de terechte overwinning van DVS meteen een mooi beeld op de ranglijst: na enkele lastige weken eindigt DVS uiteindelijk verdienstelijk (gedeeld) derde!

Kampioenengalarij

DVS B1 won betrekkelijk eenvoudig van het Delftse DKC (6-10) .Het team van DVS-coach Schaap was vorige week al kampioen geworden, maar ging er voor deze gelegenheid nog eens goed voor “staan”!!!

DVS D2 won in Zwijndrecht van buurtgenoot Conventus (1-6) en is nog steeds ongeslagen. Met nog een wedstrijd te gaan is het team van Michelle en Nadine al kampioen!

 

DVSB1 kampioen veld 2013-2014.jpg
DVSD2 kampioen 2e helft veld 2013-2014


 

Overige uitslagen:

Vriendenschaar 4 - DVS '69 3 11 - 8
Kinderdijk 4 - DVS '69 4 11 - 9
DVS '69 5 - KCR 9 16 - 12
DKC B1 - DVS '69 B1 6 - 10
DVS '69 C1 - Albatros C1 3 - 10
DVS '69 C2 - Ventura Sport C3 4 - 2
Conventus D2 - DVS '69 D2 1 - 6
DVS '69 E1 - Vriendenschaar E3 6 - 2
DVS '69 F1 - WION F1 7 - 2
 
Inhaalrace DVS te laat

 

DVS heeft geen punt kunnen pakken tegen Sporting West, dat nog niet vrij van degradatiezorgen was. DVS stond continu achter, maar had ineens zicht op een punt. De tijd bleek tekort: 13-14.
 
 

(KLASSE 2F) DVS 1 – Sporting West                13-14 (7-10)

Op papier was het duel louter nog interessant voor DVS in de strijd om plek drie. Sporting West kon zich met hierna nog een duel te gaan, definitief veilig spelen. In het begin ging het duel nog gelijk op, maar de gemotiveerde ploeg uit Amsterdam liep vervolgens uit naar 2-6. Het was een rommelige fase: arbitrale beslissingen vielen keer op keer in DVS-nadeel uit. Door “geel te tonen” aan een speelster van de thuisploeg hoopte de arbiter de rust te houden. Wonderbaarlijk herstelde DVS zich (6-8), maar liet het Sporting West voor rust weer verder weglopen (7-10).

Na rust drong DVS direct aan (8-10), maar bleef Sporting West ongemene scherp (9-13). De Amsterdammers waanden zicht letterlijk als figuurlijk veilig, maar DVS gaf nog niet op. Het werd nog zelfs ongemeen spannend in de slotfase toen DVS al in de nek hijgde van de bezoekende ploeg (13-14). Enkele kansen volgden nog maar het geluk bleef uit voor DVS, dat met een nederlaag de laatste thuiswedstrijd afsloot. Komende week gaat de ploeg nog eenmaal erop uit, tegen ALO. Deze ploeg uit Den Haag zag het onderlinge duel met Danaiden (koploper) afgelopen zaterdag verloren gaan (16-15) zodat Danaiden niet meer te achterhalen is. Het duel met DVS is dus voor “des keizers baard”.

Aanstaande kampioenen

DVS B1 en DVS D1 kunnen niet meer achterhaald worden in de stand na de overwinningen afgelopen weekend

DVS '69 B1 - Vitesse B2    14 -   5

ADO D1 - DVS '69 D1           2 -    4

DVS D2 speelde niet en is na afgelopen weekend ook niet meer te achterhalen. Wel volgen nog twee wedstrijden dus volgende week dus meer nieuws over deze aanstaande kampioenen!

Overige uitslagen:

DVS '69 3 - KCR 6                           16 - 7

DVS '69 4 - GKV 4                              8 - 9

DVS '69 5 - Good Luck 3                12 - 9

Vitesse 7 - DVS '69 5                         9 - 4

Albatros E2 - DVS '69 E1                  9 - 0

DeetosSnel E2 - DVS '69 E2           4 - 0

Nikantes F1 - DVS '69 F1                 3 - 2

 
DVS haakt af om prijzen

 

DVS-1 ging onderuit tegen koploper Danaiden en kan die niet meer achterhalen. DVS-2 boekte een belangrijke winst op hekkensluiter Rust Roest en gaf daarmee de concurrent het bekende “duwtje”.
 

(KLASSE 2F) DVS 1 – Danaiden-1      7-12

Koploper Danaiden kwam sterk voor de dag op het Ambachtse sportpark “Schildman” en speelde DVS naar een 7-1 achterstand. Die klap kwamen de Ambachters niet meer te boven. DVS-coach Beuk zag het heilloze van de zaak in en gunde nog enkele jeugdspelers speelminuten.

DVS staat nu op zeven punten achterstand met nog twee duels te gaan. Een derde plek lijkt de best haalbare plek.

(KLASSE R3U)       DVS 2 - Rust Roest 4    9-7

Gelijkopgaande wedstrijd in dit belangrijke duel voor beide teams, waarin DVS in de eerste helft goed georganiseerd speelde. De marge was bij rust was klein maar wel in Ambachts voordeel (4-3). Bij 6-6 bracht DVS coach Hartendorp enkele wissels, en die waren succesvol. De 9-6 voorsprong werd gepakt en kwam ook verder niet meer in gevaar.

Door dit resultaat is DVS-2 definitief veilig gespeeld!
 

De komende weken zijn voor DVS4 , DVS B1 en DVS D1 en D2 nog van belang: al deze teams zijn nog in de race om het kampioenschap!
 

Overige uitslagen:

Nikantes 3 - DVS '69 3                                      6 -   8

DVS '69 4 - Albatros 5                                       6 -   6

Tjoba B1 - DVS '69 B1                                      7 -   9

Blauw-wit C1 - DVS '69 C1                              2 -   4

Good Luck C1 - DVS '69 C2                            3 -   0

DVS '69 D1 - Vriendenschaar D2                   4 -   4

DVS '69 D2 - Oranje Wit D5                             3 -   0

PKC / Hagero E2 - DVS '69 E1                       7 -   1

DVS '69 E2 - ADO E4                                        0 -   1

DVS '69 F1 - OZC F1                                         2 -   3

 
Update van E2!


Tijd voor een berichtje van de E-2, want sinds het veld zijn we met de acht meiden begonnen als achttal in de competitie. In de zaal was het nog mono-korfbal, dus dat was best nog wennen! We hebben wel getraind om beetje te wennen maar een oefenwedstrijdje ging niet door, dus we moesten aan de bak in heuse competitiewedstrijden!

Tegen Juliana E1 ging het niet zo goed. We konden nog maar moeilijk wennen aan de "twee vakken". Ook hadden we paar weken geen wedstrijd meer gespeeld dus ook dat was lastig. Bovendien was Juliana (7 stevige meiden, 1 jongen) erg fel en daardoor kregen we de bal maar moeilijk naar het andere vak. Juliana maakte in elke helft 5 goals dus inderdaad: 0-10! Achteraf hadden we liever tegen Juliana E-2 gespeeld :-) maar die zat in andere poule; Geen strafworpen in deze competitie, dat is jammer want die wonnen we vaak!

De uitwedstrijd tegen Oranje Wit (met twee jongens) was veel leuker, hoewel het lang onzeker was wie er allemaal mee konden doen (Zoe kon keertje niet). Ook Arinde en Ilse waren lange tijd onzeker, dus gelukkig dat Mila, Jose en Eva uit de F mee wilden gaan. We konden de bal goed naar het andere vak brengen en in de aanval rondspelen ging ook al beter. Helaas nog niet al te veel kansen maar dat komt vanzelf goed. Oranje Wit scoorde er eentje voor rust, Helaas kregen we geen strafworp mee op een belangrijk moment bij 1-0. Helaas scoorde Oranje Wit er nog twee na rust, maar het was een hele leuke wedstrijd. De yell luidt dan ook"yell yell yell, de volgende wedstrijd winnen we wel"!!!!!

Op 19 april kwam ACKC (met drie jongens) naar Ambacht. Nu was de wedstrijd nog weer even beter dan vorige keren. Kim, Zoe en Ilse H deden het goed tegen “de boys”. We konden goed de bal naar het andere vak brengen en in de aanval kregen we ook kansen. Ook verdedigen gaat steeds beter alleen de doorloopbal tegen houden is nog lastig (blijven opletten, en de kortste weg naar je tegenstander: blijven doen!). Het was erg glad op het gras (dauw) en Arinde en Ilse R gleden flink uit (gelukkig ging dat goed!). Hoewel we 0-1 achter stonden maakte Tamara in de tweede helft een mooi afstandschot. Jasmijn kreeg ook kansen maar vergat nog net ven te schieten! Met niet te lang meer te gaan kwamen we met 1-2 achter (doorloop... helaas) maar in de laatste minuut maakte Shenna 2-2 ,................., alleen was die net aan verdedigd! Dus hoewel we verloren was iedereen tevreden. Mirella (moeder Kim) had nog leuke teamfoto gemaakt (zie bijgesloten). We houden er dus de goede moed erin!

 
DVS wacht op laatste kans


Twee verliespartijen moesten de selectieteams van DVS69 incasseren. DVS 1 ging onnodig kopje onder bij ADOS en DVS 2 leed een verwachte nederlaag.

(KLASSE 2F) Ados 1 – DVS 1 16-13 (8-6)
In het veraf gelegen Hoorn was DVS in de beginfase van de wedstrijd tegen Ados niet oplettend, toen in de korfzone de thuisploeg twee treffers aantekende. Weliswaar kwam het onrustige DVS “terug in de wedstrijd” na de 3-1, maar bleef het achter de feiten aan lopen. Moeizaam werd de 6-6 bereikt, maar evenzo gemakkelijk werd het weer “twee achter” (8-6). Na rust oogde DVS iets rustiger, maar bleven er persoonlijke fouten gemaakt worden. Toch werd de thuisploeg weer achterhaald (11-11). Thuisploeg Ados toonde de juiste wil om te winnen, en plaatste een tussensprint en liep uit naar 15-11. In deze belangrijke fase bleek dat de normaal bepalende spelers niet hun normale niveau haalden, en dus het DVS-antwoord uitbleef.
DVS staat nu op vijf punten van koploper Danaiden, die in de eerstvolgende wedstrijd van DVS op 10 mei naar het Ambachtse sportpark Schildman komt. Bij winst doet DVS theoretisch weer mee om de titel ,maar maakt het hoe dan ook de kampioensstrijd interessant, omdat ALO op het vinkentouw zit.

(KLASSE R3U) HKC 3 – DVS 2 20-6 (7-5)
Een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust gaf DVS de in de poule heersende thuisploeg uitstekend partij. DVS had het moeilijk met het lengteoverwicht van de thuisploeg en bleek dat met name vlak na rust niet goed op te kunnen lossen. HKC liep uit en speelde DVS in de slotfase zelfs nog naar een geflatteerde grote nederlaag. Komende weken volgen belangrijke wedstrijden voor DVS als collega-laagvliegers Rust Roest en Ventura Sport nog “op de rol staan”.

(KLASSE R4R) Gemini 2– DVS 3 12-7 (8-3)
Aardige wedstrijd tussen beide ploegen, die beiden in het midden van de poule bivakkeren. DVS leek snel kansloos te zijn door een snel opgelopen achterstand, maar bleek in de tweede helft over veerkracht te beschikken (8-7). Enkele slordigheden en voor DVS ongelukkig uitvallen arbitrale beslissingen leidden alsnog tot de nederlaag.

Overige uitslagen:
Oranje Wit 7 - DVS '69 4 4 -   5 
Good Luck 3 - DVS '69 5 13 -   4 
DVS '69 C1 - IJsselvogels C1 5 -   6 
DVS '69 D1 - Ventura Sport D1 5 -   1 
Oranje Wit D5 - DVS '69 D2 4 -   6 
DVS '69 E2 - ACKC E3 1 -   2

 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 20 van 30
 

Sponsoring