Wedstrijdverslagen
DVS eindigt zaalseizoen

(verslag 7/3/2015)

(klasse 2H)    DVS '69 1 - Maassluis 1     13 - 16
Tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat wilde het gedegradeerde DVS toch nog het blazoen oppoetsen. Het werd een vreemde wedstrijd. DVS had het initiatief tegen Maassluis maar scoorde pas voor het eerste na ten minuten, en kwam zelfs met 3-0 voor. Toen de bezoekers pas na 18 minuten voor het eerst tegen scoorde, was ook direct de ban gebroken. Maassluis haalde DVS bij rust al in en bouwde dat na rust verder uit, zonder dat DVS serieus tegensputterde.

DVS '69 2 - Fortis 3                 20 - 16
DVS 2 had een hele belangrijke doch schier onmogelijke opdracht in de wedstrijd tegen Fortis. Na een spannende wedstrijd tegen Fortis werd het genomen initiatief voor rust (7-5) na rust verrassenderwijs verder uitgebouwd. Een verdiende overwinning derhalve, maar of het genoeg is voor handhaving moet nog blijken. DVS is als zevende geëindigd en over alle poules bekeken “handhaven de beste drie ploegen”.

DVS '69 A1 - Seolto A1                 10 - 10
In de slotwedstrijd was DVS A1 was veel beter dan Seolto, maar dit bleef heel de wedstrijd niet te zien op het scorebord. Mooie aanvalscombinaties werden echter niet beloond door de thuisploeg. Het publiek bleef erg opgewekt door het spel tot halverwege de tweede helft, toen DVS steeds om onduidelijke reden zwakker ging spelen. Daardoor verzuimden de Ambachters de genadeklap uit te delen en werd alsnog een punt ingeleverd. 

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - Vlaardingen 4          8 -   7
DVS '69 4 - RWA 5                     10 - 12
RWA 8 - DVS '69 5                     13 -   9
DVS '69 C1 - Oranje Wit C3     10 -   1
DVS '69 D1 - Movado D1          15 -   2
DVS '69 D2 - Conventus D1       1 - 11
DVS '69 D3 - PKC / SWKGroep D7  4 - 6
DVS '69 E2 - GKV / Enomics E5  13 -   0
DVS '69 E1 - ZKV E1                      22 -   0
DVS '69 F1 - Korbis F3                  12 -   7

 
DVS terug in derde klasse

(verslag 7/2/2015)


Hoewel DVS-1 met verve vocht tegen de laatste kans, ging het toch ten onder tegen ONDO en was degradatie een feit. DVS-2 had even daarvoor de broodnodige winst weg gegeven tegen ACKChad uitzicht op een goed resultaat maar verloor eveneens van -2. DVS A1 pakte een punt tegen Vitesse en schoot daar niet veel mee op.

(klasse 2H) ONDO 1 - DVS '69 1   19 - 11
Het dit zaalseizoen al geplaagde DVS trad  afgelopen zaterdag nog meer gehavend aan tegen het al veilige ONDO. Twee extra blessures en een schorsing van de DVS-coach vielen de Ambachters ook nog ten deel. Hoewel DVS zeer verdienstelijk weerstand bood, bleek het toch niet bij machte het ONDO echt moeilijk te maken. Derhalve “viel het doek” als verwacht voor de Ambachtse ploeg, en daalde het af naar de derde klasse volgend zaalseizoen.
 
ONDO 2 - DVS '69 2   14 - 9
Beide teams begonnen wat tam aan de wedstrijd en na een kwart wedstrijd waren er slechts twee goals gescoord (1-1). Daarna vielen de goals wel en was het bij rust 8-4. Na de rust begon DVS wel scherp en naderde de ploeg ONDO tot op een punt ( 9-8). Een doelpuntloze periode van tien minuten aan DVS-zijde  bleek fataal. ONDO scoorde wel en liep verder uit naar de eind stand was 14-9


Vitesse A2 - DVS '69 A1   11 - 11
DSV A1 speelde een heel verdienstelijke wedstrijd tegen de middenmoter uit deze tweede klasse. De Ambachtse stonden een groot deel van de wedstrijd zelfs voor, maar toen thuisploeg Vitesse hoger spelende B-jeugd inbracht werd het tij bijna gekeerd. Met dit behaalde punt blijft de achterstand op plek zes en vijf in de poule nog respectievelijk 1 en 2 punten.

Overige uitslagen:
Animo 3 - DVS '69 3             12 - 3
Nieuwerkerk 8 - DVS '69 4   15 - 12
Nikantes 4 - DVS '69 4         10 - 5
HKC C2 - DVS '69 C            12 - 12
PKC / SWKGroep D2 - DVS '69 D1   11 - 4
Albatros D3 - DVS '69 D3    14 - 3
Nieuwerkerk F5 - DVS '69 F1   0 - 12

 
Zijden draadje DVS bijna geknapt

In het cruciale duel met ACKC ging  DVS-1 ten onder in de verpletterende ambiance in sporthal De Jager in Giessen. DVS-2 had even daarvoor de broodnodige winst weg gegeven tegen ACKC-2. Het geplaagde DVS A1 kon het niet bolwerken tegen koploper Blauw-Wit.

(klasse 2H) ACKC 1 - DVS '69 1  23 – 17
Voorafgaand het duel waren de intenties helder: DVS moest winnen om vergrote kansen te houden op handhaving en gelijk te komen met ACKC, dat op haar beurt DVS op afstand wilde houden.
De thuisploeg had er een happening van gemaakt: alle spelers werden voorgesteld in de spotlight van de inmiddels donker gemaakte sporthal. Deze van oorsprong sfeervolle ambiance werd na de start van de wedstrijd ontsierd door de veel te luide – en menigmaal overschreden toegestane decibellen- muzikale ondersteuning bij elk doelpunt van de thuisploeg. Dat brachten zowel de al warrig leidende arbiter als DVS in opperste gespannenheid. Het eerste kwart ging gelijk op (4-4), maar een DVS-speler had wel inmiddels om onduidelijke redenen een gele kaart gekregen. ACKC profiteerde marginaal, maar wist wel op een 7-4 voorsprong te komen. DVS wist zich de rug te rechten en kwam indrukwekkend terug in de wedstrijd (8-7). De laatste amper vijf minuten verliepen desastreus voor de ploeg van DVS-coach Beuk. ACKC prikte liefst vijf maal raak, waardoor DVS voor een schier onmogelijke opgave stond (12-7). Na rust opende DVS fier, maar de Almkerkse ploeg gaf geen krimp. Bij 17-10 leek DVS de inhaalrace serieus te zijn begonnen (17-13), maar de hoop vervloog helemaal toen ACKC toch weer reageerde. Een onterecht gegeven gele kaart (inmiddels bij 19-13 voor ACKC) aan DVS coach Beuk was nog het meest opvallend in de slotfase van de wedstrijd, dat al geen spanning meer had.  Genoeg doelpunten echter in de slotfase : 23-17.
In de poule van DVS bedraagt de achterstand op de veilige zesde plaats nu vier punten, met nog twee duels te gaan. Winst voor DVS en nul punten voor de concurrentie kan dan DVS nog redden van de afdaling naar de derde klasse.

ACKC 2 - DVS '69 2    15 – 15
DVS-2 was de thuisploeg de gehele wedstrijd de baas (ruststand 4-9), maar een 6-11 voorsprong halverwege de tweede helft bleek niet voldoende. In de kakofonie van herrie bij elk doelpunt van thuisploeg ACKC, raakten zowel de arbiter als DVS in de slotfase in de war. Toch leek DVS na de 13-14 de verlossende te hebben gescoord, maar ACKC wist nog langszij te komen. Wonderwel bracht de slotminuten geen winnaar, hoewel de thuisploeg zich de morele winnaar mocht noemen. Het is te hopem dat dit  puntverlies niet DVS duur komt te staan, omdat DVS nu nog immer op de gevarenplek zeven in de poule blijft staan. Komend weekend volgt het uitduel met mede-koploper ONDO in Middelburg..

Blauw Wit A1 - DVS '69 A1    26 -   6
Waar normaal in de wedstrijden goed, maar ook wisselvallig wordt gepresteerd, daar kon tegen de koploper dit keer helemaal niet het gewenste niveau gehaald worden. DVS verloor kansloos.
In de poule heeft DVS nog punten nodig . Dat moet dan als eerste gebeuren tegen Vitesse, dat slechts twee punten meer heeft dan DVS. Een belangrijk duel derhalve in Barendrecht!

Overige uitslagen:
ACKC 3 - DVS '69 3     15 - 13
Vitesse 6 - DVS '69 5   15 -   6
Korbatjo C1 - DVS '69 C1   2 -   9
NIO C2 - DVS '69 C2   3 -   6
Juliana D1 - DVS '69 D2   11 -   0
Kinderdijk D3 - DVS '69 D3  12 -   1
Nikantes E2 - DVS '69 E1   2 -   5
KCC / Delta Logistiek F3 - DVS '69 F1 4 - 10

 
DVS wint voor eerst en wacht clash

(verslag 31/01/2015)

Een bijna letterlijk zwaar bevochten overwinning voor DVS-1 tegen Animo waardoor de overlevingskansen in de tweede klasse levend blijven.  DVS-2 ging als verwacht onderuit tegen koploper Swift. DVS A1 had aan goede helft niet voldoende om het Ventura Sport moeilijk te maken.

(klasse 2H)    DVS '69 1 - Animo 1         19 - 17

De spanning was zichtbaar aanwezig bij DVS, dat wel het initiatief had op de ploeg uit Geldermalsen, maar verkrampt speelde (3-2). Animo drong aan (4-5) maar kwam niet los. DVS was ondanks een gemiste strafworp niet van de kaart, ook niet toen het spel van Animo grimmiger werd. Voor het eerst werd een voorsprong van twee punten door de Ambachters gepakt, maar werd in dezelfde minuut met een tegentreffer beantwoord. Toch had DVS weer twee goals voorsprong bij rust (9-7). De thuisploeg kwam uitstekend uit de kleedkamer en liep in een doelpuntrijke fase snel uit naar 11-7 en 16-10. Toen was er nog 20 minuten te gaan, en zo snel als DVS uitliep, zo snel kroop Animo weer dichterbij in amper vijf minuten (16-13). Weer tien minuten later was het verschil nog drie goals (19-16) en volgde een doelpuntloze periode. Beide ploegen bleven onder hoogspanning waardoor de grimmigheid bleef. Ondanks de 19-17 kwam de overwinning in de slotfase niet in gevaar en viel opluchting de Ambachters ten deel.
Ondanks deze winst is de positie van DVS nog immer niet rooskleurig te noemen. Animo staat nog steeds een punt voor. Echter, omdat in de poule van DVS het Almkerkse ACKC verloor,  is de achterstand van DVS op de aanstaande tegenstander geslonken tot een overbrugbare twee punten. Komend weekend, om 16.35 uur in Giessen, wacht deze heuse clash. Animo gaat op bezoek bij kampioenskandidaat Maassluis.

DVS '69 2 - Swift 3                 10 - 16

DVS speelde een goede eerste helft tegen de koploper, maar koploper Swift was niet onder de indruk. DVS kwam er het tweede deel niet aan te pas en moest de winst laten aan de langdurig rondspelende ploeg uit Middelburg. Komend weekend gaat DVS nog immer als “nummer zeven” naar ACKC. Twee punten scheiden de ploegen. Voor DVS is het de ultieme poging aansluiting te houden met plek zes, dat dan degradatiezorgen naar de achtergrond verdringt.


DVS '69 A1 - Ventura Sport A1         11 - 16
De heenwedstrijd eerder dit zaalseizoen was al een lust voor het oog (18-18) en ook deze wedstrijd leek weer die kant op te gaan. De ploegen gingen gelijk op in het eerste bedrijf  maar na rust was de ploeg uit Strijen scherper in verdedigend opzicht. De Ambachtse jeugd had daar zichtbaar moeite mee en moest Ventura loslaten in het slotstuk.

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - HKC 5             8 -   7
DVS '69 5 - Nieuwerkerk 11         11 -   9
DVS '69 C1 - Ventura Sport C2         14 -   0
DVS '69 C2 - Spirit C1             9 -   2
DVS '69 D1 - Fortis D1             1 - 13
DVS '69 D2 - ELKV D1             7 -   3
DVS '69 D3 - Merwede D5         4 -   1
DVS '69 E2 - Albatros E7         11 -   1
DVS '69 E1 - NIO E2             4 -   1
DVS '69 F1 - KCC / Delta Logistiek F3     5 -   3

 
Kansen slinken voor DVS

(verslag 24/01/2015)

DVS-1 incasseerde een tik van Oranje Nassau door onfortuinlijke nederlaag, maar wordt daardoor wel bijna over het randje geduwd naar de derde klasse.  DVS-2 leed ook een smadelijk verlies bij DSO, hoewel de positie van DVS-2 wel minder precair is. DVS A1 won weer eens: Fortis A2 was het slachtoffer.

(klasse 2H)    Oranje Nassau/Spirit 1 - DVS '69 1        22-17
“In de weken van de waarheid” voor rode lantaarndrager DVS, had de sleutel naar herstel in Vlaardingen moeten liggen. Tegen Oranje Nassau/ Spirit liet DVS de thuisploeg op het oog gemakkelijk weglopen (van 5-2 naar 9-3), maar zetten de Ambachters een evenzo indrukwekkende inhaalrace neer (11-11 bij rust). Na de helftwissel had DVS zowel een werkelijke als mentale voorsprong kunnen bereiken. Echter twee opgelegde kansen werden bij 11-12 en 15-14 gemist en dat strafte Oranje Nassau/Spirit gedecideerd af. DVS kon zich niet nog een keer oprichten en verloren de verrassend hoog geklasseerde Vlaardingers uit zicht. Pas in de slotfase werd de stand een draaglijker aanzien gegeven.
In de poule van DVS, waar twee ploegen uit zullen moeten degraderen, speelden de nrs 6&7 tegen elkaar. Animo en ACKC deelden de punten en hebben de brug met DVS op minimaal drie punten staan. Komende weekend treft DVS het Animo uit Geldermalsen. In de Ambachtse Sophiahal zal DVS de laatste strohalm moeten zien te pakken.

DSO 2 - DVS '69 2     20 - 15         
Gelijkopgaande wedstrijd in Klundert, waar DVS niet alert genoeg was in verdedigend opzicht. Slechts een punt scheidden de ploegen halverwege. Na rust betaalden de Ambachters de rekening voor gemaakte foutjes. DSO liep vier goals uit en DVS kon in het slotstuk dat niet meer goedmaken.
In de poule heeft DVS door de nederlaag de uitgelezen mogelijkheid laten liggen om stabiele middenmoter te worden. Nu zijn de behaalde zeven punten goed voor een gedeelde zesde plek met ACKC. Komende zaterdag komt eerste koploper Swift op bezoek in Ambacht, daarna treft DVS datzelfde ACKC.


Fortis A2 - DVS '69 A1     11 - 18    
DVS A1 deed wat het moest doen tegen de nummer laatst uit de poule. Fortis A2 werd eenvoudig verslagen waardoor DVS weliswaar voorlaatste blijft, maar met de behaalde  zeven punten staat de ploeg wel gelijk met  Sporting Delta en Vitesse

Overige uitslagen:
Oranje Nassau / Spirit 3 - DVS '69 3     11 - 13
Maassluis 4 - DVS '69 4                 9 -   9
Albatros C4 - DVS '69 C2               1 -   2
TOP D1 - DVS '69 D1                      9 -   4
Keep Fit '70 D1 - DVS '69 D2         3 -   5
ADO E3 - DVS '69 E2                      4 -   6

 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 18 van 32
 

Sponsoring