Wedstrijdverslagen
DVS de mindere in Kinderdijk

(verslag 15/11/2014)

De tweede streekderby van het prille zaalseizoen werd geen succes voor DVS: nagenoeg kansloos werd verloren in Kinderdijk. Ook de selectieteams (in het wedstrijdkorfbal) DVS-2 en DVS-A1 konden geen punten noteren.

(klasse 2H) DVS wist dat het een moeilijke avond kon worden tegen regio-genoot Kinderdijk, maar als de ploeg boven zichzelf zou kunnen uitstijgen dan is alles mogelijk. Dat gebeurde niet. Thuisploeg Kinderdijk had het initiatief maar daarna volgde DVS goed (2-1). Vijf minuten later had Kinderdijk de teller op 5 goals staan en kon DVS nog wel aansluiten (5-3), maar dat bleek voor het laatst. De aansluiting werd echter verdedigend niet gemaakt, zodat Kinderdijk met overwegend afstandschoten uitliep naar de 12-3 ruststand. De uitstekende reactie van DVS direct na rust (12-5) bleek echter niet meer dan een speldenprik. Kinderdijk was op nagenoeg alle fronten de meerdere van DVS (15-5) en hoewel er nog genoeg tijd te gaan leek het eindresultaat inmiddels vast te staan. Wel acteerden de ploegen daarna op gelijkwaardig niveau en bleven de scores op peil: 23-12. Komend weekend probeert DVS de eerste overwinning te halen tegen de op papier gelijkwaardige tegenstander. Oranje Nassau/Spirit, dat won van ACKC, komt dan op bezoek in Ambacht. Aanvang 18.45 uur in de Ridderhal.

Zowel DVS-2 als DVS A1 moesten afreizen naar Zeeland waar de ploegen aantraden tegen de teams van Tjoba. DVS-2 ging ten onder met 17-11 en ziet nu Tjoba-3 passeren op de ranglijst. Komend weekend volgt de thuiswedstrijd tegen DSO-2, dat net als DVS inmiddels een overwinning op zak heeft. Tegen het eveneens nog puntloze Tjoba A1 had DVS A1 in de tweede zaalwedstrijd weinig in te brengen. DVS kreeg klop met 20-6 en wacht nog op de eerste punten. Komend weekend probeert DVS dat te realiseren wanneer het aantreedt tegen Fortis A2, dat ook nog wacht op de eerste overwinning

Overige uitslagen:
OZC 4 - DVS '69 3               15-10
VIOS 2 - DVS '69 5               18- 7
Korbatjo C2 - DVS '69 C2      0- 3
SKV E2 - DVS '69 E2            6- 3
Ten Donck E2 - DVS '69 E1 11- 3
KCR F3 - DVS '69 F1           12-12

 
DVS loopt direct averij op in streekderby

(verslag 08/10/2014)

De openingswedstrijd in de zaalcompetitie tegen streekgenoot Merwede liep voor DVS-1 uit op verlies, maar DVS verkocht de huid duur! DVS-2 boekte daarentegen een keurige eerste winst op TOGO-2. DVS A1 ging kansloos ten onder tegen Sporting Delta.

(klasse 2H) In de ambitie om mee te strijden voor promotie, trof DVS op papier meteen een lastige tegenstander. Merwede, de ploeg uit Sliedrecht die al langere tijd in de hogere klassen van de Drechtstreek acteert, kwam op bezoek in de Ambachtse Ridderhal en beide ploegen maakten er met name een prima eerste helft van. Waar DVS het initiatief had bij aanvang, nam Merwede het stokje over (3-7), De Ambachters toonden veerkracht (6-7) maar moesten weer loslaten in het slot van de eerste helft (6-10). Toch sloot de thuisploeg net voor het fluitsignaal weer aan (7-10).
Na rust was het wel DVS die de aspiraties direct duidelijk maakte, maar het lukte de ploeg van Ambachts coach Beuk in de opvolgende tien minuten niet om dichterbij te komen dan de twee goals verschil op dat moment. Toen Merwede wel scoorde leek het lot van DVS beslecht. Toch werd het uiterste gedaan door DVS (10-12), maar toen weer de goal viel aan Sliedrechtse zijde werd het een heilloze strijd. DVS kon niet meer aanhaken en Merwede speelde het eenvoudig uit (10-15).
Volgende week volgt een tweede streekderby. Dan gaat DVS op bezoek bij Kinderdijk, dat won van ACKC (14-19)

(res 3e klasse V) DVS-2 had in de eerste helft moeite met TOGO. De ploeg uit Goes stond zelfs nog voor bij rust (7-9). In de tweede helft kwam DVS terug en na de 10-10 gaf DVS het initiatief niet meer weg en kon de eerste winst van het zaalseizoen bijgeschreven worden (14-12).
Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Tjoba-3, dat in haar eerste duel de punten deelde met ACKC-2.

(2e klasse N) DVS A1 beleefde een moeilijk middag tegen Sporting Delta. Het gehavende DVS had weinig in te  brengen tegen de ploeg uit Dordrecht: 9 – 20. Komende weekend reist de Ambachtse jeugd ook naar Goes, waar het net als Tjoba tracht de eerste punten veilig te stellen.

Overige uitslagen:
DVS '69 4 - DeetosSnel 8         8 -   9
DVS '69 C1 - Korbatjo C1         8 -   1
DVS '69 C2 - KCR C4                3 -   4
DVS '69 D2 - Good Luck D1     2 - 10
DVS '69 D3 - Vriendenschaar D4     3 -   7
DVS '69 E2 - ACKC E5             8 -   1
DVS '69 F1 - KOAG F4             11 -   4

 
Wedstrijdverslag DVS F1 - E.L.K.V F1

Op zaterdag 18 oktober 2014 moest de f1 spelen. We reisden met de f1 af naar  Etten-Leur. Met de zus van de coach. Isabel en Sander coachten goed. Na twee minuten stond het 1-0 achter, verdedigen deden we hartstikke goed. Esmée die voor het eerst een wedstrijd speelde liep tegen een meisje dat ook voor het eerst speelde. Toen werd het 2-0 en binnen 10 minuten stonden we 6-0 achter. Het tweede kwart begon. 7-0 achter maar toen kwam onze reddende engel Sem hij schoot de bal er zo in 7-1!! Maar de tegenstanders vonden het waarschijnlijk niet leuk ze scoorden meteen weer Frown. Toen het rust was moesten we heel veel drinken. Toen begonnen we weer. De tegenstander gleed uit!! Maar de andere tegenstanders konden het nog. Dus werd het 11-1. Toen hadden we weer rust. Maar Esmée liet het er niet bij zitten. 

DVS F1

Ze scoorde de 11-2!! Toen kwam Sem in actie 11-3!! Smile De tegenstander scoorde 14-3. Toen kwamen de strafworpen. Esmée scoorde 2 keer en Martijn 1 keer. En we gingen naar huis

 
DVS houdt competitie onnodig spannend

De tweede “echte” topper liep dit maal uit op een deceptie voor DVS-1. In Linschoten verraste Luno en is de competitie weer spannend. DVS-2 vocht weer tegen zichzelf maar hield nog wel een punt over na het duel met Luno-2. DVS A1 liet koploper Vitesse flink zweten en pakte een punt.

Missie voor DVS-1 was om in de laatste wedstrijd voor de “winterstop” de competitie voortijdig te beslissen. Immers, winst op “runner up” Luno zou een voorsprong van vijf punten betekenen. DVS was ook op koers, want de ploeg van coach Beuk liep via 1-1 vrij eenvoudig uit naar 3-8 voor. Echter DVS hield de bal niet in de ploeg waardoor Luno nog het geloof hield bij rust (7-9).
Gaandeweg de tweede helft ging DVS achter de feiten aan lopen. De ploeg was niet in staat de “goalgetter” van de thuisploeg aan banden te leggen. Na ook wat vrije kansen gemist te hebben raakten de Ambachters het initiatief en ook de spirit langzaam kwijt aan het weer volledig in zichzelf gelovende Luno. De rollen draaide zelfs volledig om na 13-13. DVS moest in de achtervolging tegen de vol vuur acterende thuisploeg. Moeizaam hield DVS stand maar fortuinlijk werd nog de voorsprong gepakt in het laatste deel (17-18). Luno was echter niet geknakt maar kwam, zag en overwon alsnog: 19-18. In de poule gaat DVS nog wel als “Herbstmeister” de zaalperiode in, maar in plaats van een geslaagde demarrage ziet het de concurrentie nu naderen.

DVS-2 had tegen Luno-2 ook het iniatief in de beginfase, echter na de 2-5 voorsprong was het voor de tweede week achtereen ongelukkig met enkele arbitrale beslissingen. Dat hielp de thuisploeg in het zadel, maar dit keer knakte DVS niet en werd alsnog een punt gepakt in de slotfase (10-10)
In de poule staat DVS nu tweede, met liefst vijf punten achterstand op koploper ONDO en met de concurrentie hijgend in de nek.

DVS A1 ging op bezoek bij koploper Vitesse in Barendrecht en leverde een goede wedstrijd af.
Het bleek echter net niet genoeg om de verrassing compleet te maken. In de poule staat DVS
nog voorlaatste maar heeft nog alle kans zich voor aanvang van de zaalperiode in de “brede middenmoot” te spelen. Dan moet wel de inhaalwedstrijd gewonnen worden van de huidige nummer laatst, Fortis-2. Het goede resultaat tegen Vitesse moet een goede duw in de rug voor de jeugdige Ambachters zijn!


Overige uitslagen:
Merwede 4 - DVS '69 3         4 -   5
DVS '69 4 - NIO 4                   5 -   6
DVS '69 5 - Ventura Sport 4  5 -   8
HKC C2 - DVS '69 C1            3 - 12
OZC C2 - DVS '69 C2            4 -   4
DVS '69 D1 - DeetosSnel D1     4 -   7
DVS '69 D2 - Ventura Sport D1 9 -   0
DVS '69 D3 - Oranje Wit D3      1 - 19
ADO E3 - DVS '69 E1                 0 -   5
DVS '69 E2 - Sporting Delta E3 12 -   0
DSO F2 - DVS '69 F1         4 -   5

 
DVS slaat belangrijke slag

De eerste “echte” topper is een prooi geworden voor DVS. Het eerste korfbalteam van H.I.Ambacht had een kwartier lastig maar won dik verdient. (lees hieronder meer). DVS-2 leed een onterechte en onnodige nederlaag en daarin speelde de arbiter een voorname rol. (lees hieronder meer). De missie voor DVS A1 wordt lastiger nadat het Zeeuwse Seolto de punten wegkaapte ((lees hieronder meer)

Het duel tussen DVS 1 en ONDO, dat dan toe de hoogst geplaatsten op de ranglijst in 2H, kwam moeizaam op gang. Na een kwartier was het slechts 2-2, maar DVS liep keurig uit naar een 6-3 voorsprong. Enkele persoonlijke fouten gaf de ploeg uit Middelburg nog lucht:7-5. ONDO bleef aanhaken (9-8), maar een tussensprint DVS leverde een schijnbaar veilige marge op van drie goals (12-8). De Zeeuwen zetten nog een maal aan (14-13), maar de verlossende goals kwamen uit DVS handen in de slotfase door twee verdiende en verzilverde strafworpen. De laatste goals van ONDO was er eentje voor de statistiek: 16-14.
Komend weekend gaat DVS op bezoek in Linschoten, waar het aantreedt tegen de nieuwe nummer twee Luno, dat zelf verrassend gelijk speelde bij laagvlieger Oranje Nassau. DVS kan dan de genadeklap uitdelen want winst zou een voorsprong van vijf punten betekenen!
BIJLAGE: foto van wedstrijd DVS-1 waarbij de DVS dames in de punt van de aanval een voorname rol vertolkte

DVS-2 ging ongelukkig onderuit tegen ONDO-2. Het slappe begin in de eerste helft werd de ploeg uiteindelijk onnodig fataal. Naast de averij bij rust (7-4) liet de ploeg zich teveel afleiden door de warrig fluitende arbiter. Zelfs een gele kaart werd de ploeg niet bespaard, maar een succesvolle DVS-wissel bracht de juiste energie terug in de ploeg. Het werd zelfs nog 8-8, maar het was dit keer ONDO dat alsnog met de schrik vrij kwam.

Het wordt nu wel heel lastig voor DVS A1 om aan te haken in de strijd om de bovenste plaatsen. Door verkregen strafpunten staat DVS voor de inmiddels helse opgave alles te winnen, maar dat lukte tegen Seolto-A1, dat dan toe concurrent van DVS, niet.  DVS verloor met 9-14 en blijft daardoor slechts op twee punten steken, met vier verliespunten meer dan koploper Vitesse.

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - Rust Roest 6                                8 - 14
Nieuwerkerk 10 - DVS '69 4                          13 - 10
DVS '69 4 - Oranje Zwart / De Hoekse 2      9 - 12
DVS '69 C1 - ADO C1                                       5 -   5
Conventus C1 - DVS '69 C2                           6 -   2
Fortis D1 - DVS '69 D1                                    8 -   2
Conventus D1 - DVS '69 D2                         11 -   2
DVS '69 D3 - Oranje Zwart / De Hoekse D2     0 - 18
Vriendenschaar E9 - DVS '69 E2                 1 - 10
DVS '69 F1 - Oranje Wit F3                           1 -   2

 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 18 van 30
 

Sponsoring