Wedstrijdverslagen
Kampioensgalerij DVS nog niet compleet

(verslag 16/5/2014)

Afgelopen zaterdag presenteerden de kampioensteams van  korfbalvereniging zich nog eens in de laatste grote competitieronde. De hoop is nog gevestigd  op nog een team. De hoofdmacht van DVS  won met het kleinst denkbare verschil van Luno en kan nu aantreden voor de kampioenswedstrijd van het jaar (inzet een ticket naar de eerste klasse)! Hieronder de belangrijkste resultaten en het overzicht van de laatste grote competitieronde, met ook nog veel tweede plekken!

(2e klasse)
DVS '69 1 - Luno 1         9 -   8     (4-4)
Waar DVS eerder dit seizoen al een nipte nederlaag incasseerde tegen Luno, was het in deze wedstrijd wederom zeer spannend. Temeer omdat  alleen winst een kampioenswedstrijd in het vooruitzicht zou stellen. In deze laatste thuiswedstrijd werd dit nog extra kracht bijgezet door opzwepende muziek, spandoeken en natuurlijk een uitbundig en talrijk DVS-publiek. Dat gaf wel zichtbaar druk op de ploeg van coach Beuk en de fikse wind maakte het er ook niet eenvoudiger op. Na de snelle 0-1 voor Luno kon DVS pas na krap 15 minuten gelijk maken, maar wel  uitlopen na 3-1. Luno was taai en DVS was niet zichzelf, zodat Luno kon inhalen: 4-4 ruststand. Na rust  gingen de ploegen zij-aan-zij naar de 6-6, toen Luno brutaal 6-7 maakte. DVS toonde initiatief en  veerkracht, maar een nieuwe voorsprong werd vijf minuten voor tijd wederom ongedaan gemaakt door Luno (8-8). Het verlossende afstandschot viel aan DVS –zijde, waarna Luno nog wel aandrong maar DVS met de schrik vrij kwam.
Mede-koploper ONDO won ook. De op papier lastige uitwedstrijd tegen Oranje Nassau/ Spirit was een prooi voor de ploeg uit Middelburg, waardoor er (komende) zaterdag 6 juni op onafhankelijk terrein de allesbeslissende wedstrijd voor promotie naar de 1e klasse gaat plaats vinden. Houd de internet site van DVS69 in de gaten voor locatie en tijdstip!


DVS'69 D1 mag zich een kampioen noemen in de 1e klasse A. Het vorige duel was de belangrijkste: toen in een rechtstreeks duel van concurrent Korbis gewonnen werd. In deze zeer spannende wedstrijd (3-3 rust) werd uiteindelijk in de 2e helft het verschil gemaakt (8-5). In de laatste wedstrijd van afgelopen zaterdag was de scherpte weg bij het jonge kampioensteam van coaches Marc en Alex; er werd met 2-4 verloren. In alle wedstrijden zijn de spelers tot het uiterste gegaan en alleen al daarom mag het kampioenschap worden gezien als een echte teamprestatie van een heel hecht team!


De jongste jeugdteams van DVS, DVS -F1 en -F2 (“de Effies”) spelen dit voorjaar hele spannende wedstrijdjes. Waar DVS F1 een eervolle tweede plek haalde, werd DVS F2 -begeleid door Annemarie en Sander-afgelopen zaterdag kampioen! Toen DVS F2 in de voorlaatste wedstrijd van RWA won, moest de ongeslagen ploeg  in  de laatste wedstrijd spelen tegen de nummer twee –het Rotterdamse Eureka- en het werd liefst 12-16 voor DVS. De kids gingen er dus even goed voor staan voor hun eerste kampioenschap!


DVS-4 was al kampioen maar de ploeg richtte zich nog een keer op in  Rotterdam. Er werd met 10-12 gewonnen en dat betekende ongeslagen kampioen! De denkbeeldige vreugde was zo groot dat er vergeten werd een foto te nemen van het team dat deze uitzonderlijke prestatie leverde!

Overige uitslagen:
DVS '69 2 - Luno 2         12 -   5         eindklassering klasse 3R: plek 2
Rust Roest 6 - DVS '69 3     20 -   7        
DVS '69 3 - Merwede 4         6 -   5         eindklassering klasse 4M: plek 6
DVS '69 5 - DSO 5         7 - 15         eindklassering klasse 7C: plek 4
DVS '69 A1 - Vitesse A2     14 -   3         eindklassering klasse 2M: plek 6
Thor C1 - DVS '69 C1         3 -   4         eindklassering klasse 3B: plek 2
Sporting Delta C5 - DVS '69 C2 5 -   3         eindklassering klasse 4C: plek 7
DVS D2 was vrij                eindklassering klasse 3D: plek 2
Olympia D3 - DVS '69 D3     2 -   4         eindklassering klasse 3B: plek 2
DVS '69 E2 - DeetosSnel E4     3 -   7         eindklassering klasse 2H: plek 3
Olympia E5 - DVS '69 E1     4 - 17         eindklassering klasse 3F: plek 2
HKC F3 - DVS '69 F1        6 - 20         eindklassering klasse 3A: plek 2

 
DVS mist eerste slag

(verslag 16/5/2014)


Een zuur verlies voor DVS in Middelburg tegen ONDO, dat nu de kop van de ranglijst deelt met de Ambachters. DVS-2 en DVS A1 zagen eveneens hun duels verloren gaan.

(2e klasse)
ONDO 1 - DVS '69 1             18 – 15
In de strijd om een ticket naar de eerste klasse had DVS de uitgelezen mogelijkheid dit al voor de laatste speelronde te realiseren. Het massaal meegereisde Ambachtse publiek werd op de wenken bediend: een heerlijke eerste kwartier, waar DVS ondanks de 1-0 snel met met 3-7 leidde, werd echter gevolgd door een langdurige blessure behandeling voor een speler van thuisploeg ONDO. Het goede Ambachtse ritme leek verstoord hoewel nog wel steeds de voorsprong vastgehouden kon worden. Dat lukte niet vlak voor rust, toen ONDO pas voor de tweede keer dit duel de voorsprong pakte (11-10).
Na rust bleef het gelijk op gaan. DVS miste al snel de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar in de 50e minuut was het dan toch 13-13. In de daarop volgende tien minuten moest DVS loslaten: bij 15-13 werd een gemiste strafworp aan DVS –zijde snel gevolgd door de uiteindelijk beslissende 16e goal van ONDO. Hoewel DVS-coach Beuk nog wisselde, zorgde dat niet voor de ommekeer en kon ONDO met de winst aan de haal gaan. Hoewel het verlies zuur is voor de Ambachters, memoreerde de DVS coach nog maar eens dat DVS het nog geheel in eigen hand heeft.
En zo is he: het meest reële scenario is dan als volgt. DVS wint van Luno, ONDO van Oranje Nassau/ Spirit, met dan een tweede beslissend duel tussen de koplopers om 6 juni.
(Bijlage: actiefoto ONDO –DVS fotograaf: A. Overbeeke)

(res. 3e klasse)
ONDO 2 - DVS '69 2             16 - 11
De al getroonde kampioen ONDO toonde nauwelijks verslapping, en startte zeer actief tegen DVS, dat nog strijdt voor de eervolle tweede plaats. Bij rust was het verschil al gemaakt (8-4), hoewel DVS bij 12-8 toch nog even “op de deur klopte”. Thuisploeg ONDO gaf de Ambachters geen kans deze deur te openen en hield het verschil meer dan intact.In de ranglijst staat DVS nog immer gedeeld tweede, omdat mede-strijder Oranje Nassau-Spirit verloor van Luno-2. Op 30 mei treedt DVS in haar laatste thuiswedstrijd aan tegen datzelfde Luno, terwijl Oranje Nassau/ Spirit kampioen ONDO ontvangt.

(2e klasse)
Seolto A1 - DVS '69 A1         9 -   8
Een gemiste kans voor de Ambachtse jeugd om in de poule aansluiting te houden met de middenmoot. Na een 3-5 voorsprong werd de prima eerste helft afgesloten met een 7-6 achterstand. De gestegen lijn kon echter na rust niet vastgehouden worden door het achttal van –aan het eind evan het seizoen-vertrekkend coach Marco Schaap, en uiteindelijk werden ongelukkig de punten ingeleverd. Op 30 mei is het laatste thuisduel van DVS, als Vitesse A2 sportpark Schildman bezoekt.

Overige uitslagen:
DVS '69 4 - PKC / SWKGroep 9     11 -   6
DVS '69 C1 - Merwede C2         3 -   4
DVS '69 D3 - Korbatjo D3         5 -   3
DVS '69 D2 - Korbatjo D2         9 -   9
PKC / SWKGroep D7 - DVS '69 D2     1 - 14
Oranje Wit E4 - DVS '69 E2         3 -   8
DVS '69 E1 - Sperwers E2         9 -   2

 
DVS is er bijna

(verslag 09/5/2014)

Na een moeizame overwinning kan DVS zich nu opmaken voor de “clash” om het kampioenschap tegen ONDO in Middelburg. DVS-2 deed zichzelf tekort en ging onderuit . DVS A1 had uitzicht op een punt  maar kreeg dat niet van koploper Ventura Sport.

(2e klasse)
DVS '69 1 - Oranje Nassau / Spirit 1     17 - 12
Een goed begin van DVS leidde al gauw tot een comfortabele 2-0 voorsprong, die zelfs uitgebreid werd tot 7-2. Vlak voor rust keerde de hoop op een goed resultaat terug bij de fusieploeg uit Vlaardingen. Dat werd kracht bijgezet want kort na rust was de spanning alweer volledig terug (7-6). Het spel ging op en neer maar tot vreugde van het thuispubliek pakte DVS bij 12-8 de verlossende en ook uiteindelijk beslissende voorsprong van vier punten, wat nog zelfs vlak voor het einde met eentje werd opgehoogd. In de poule van DVS won de huidige nummer twee (ONDO) ook, waardoor  DVS de voorsprong behoudt van twee punten in aanloop naar het duel tussen beide ploegen komende zaterdag in Middelburg, aanvang 16:00 uur (Sportpark De Brigge)

(res. 3e klasse)
DVS '69 2 - Oranje Nassau / Spirit 2     8 -   9
Beide ploegen hadden erg veel last van de straffe wind in Ambacht, maar DVS had zichzelf een goede uitgangspositie verworven voor rust (7-4). Na rust kon DVS maar niet de “achtste” maken en Oranje Nassau/ Spirit achterhaalde de Ambachters, Dat gebeurde ook in de poule: DVS staat nu op een gedeelde tweede plek, wat het maximaal haalbare zal zijn aan het einde van het seizoen.

(2e klasse)
DVS '69 A1 - Ventura Sport A1     6 -   7
De Ambachtse jeugd vocht met name tegen zichzelf de eerste helft (2-4), maar herstelde knap na de thee. Het werd de huidige koploper nog flink lastig gemaakt en DVS kon nog voor de winst gaan. Toen ondanks de goede wedstrijd dat niet lukte werden de druiven alsnog zuur voor DVS . Op de ranglijst zakte DVS nu weer een plaatsje maar zal een overwinning weer leiden tot aansluiting in de brede middenmoot.

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - HKC 5         7 - 11
Merwede 8 - DVS '69 4         8 - 13
GKV / Enomics 5 - DVS '69 5     9 - 10
Korbis C2 - DVS '69 C1        11 -   6
HKC C2 - DVS '69 C2         10 -   3
Korbis D1 - DVS '69 D1     5 -   8
DVS '69 D3 - Conventus D3     7 -   4
DVS '69 D2 - Ventura Sport D1 3 -   3
DVS '69 E1 - RWA E2         9 -   2
Dordrecht F2 - DVS '69 F1     6 -   8
KCR F4 - DVS '69 F2         5 -  6

 
DVS houdt koers

(verslag 25/4/2014)

De hoofdselectieteams boekten relatief eenvoudige overwinningen. De hoofdmacht ligt daarnee op koers voor het kampioenschap. “De Reserves’ liggen dat niet meer, de kampioen is bekend in res3e klasse en plek twee lijkt het hoogst haalbare. DVS A1 boekte een overwinning, met name op zichzelf.

(2e klasse)
DVS '69 1 - Stormvogels 1     18 - 11
De bezoekers konden DVS nog enigszins bijbenen vlak na rust (9-7), maar daarna was het ook direct gedaan. De beslissende voorsprong werd gepakt bij 13-10, daarna raasde de ploeg van coach Beuk  door naar 17-10. In de poule heeft DVS alleen nog te duchten van ONDO. Als DVS de volgende wedstrijd, -tegen Oranje Nassau/ Spirit- op 9 mei wint, dan zal op 16 mei de clash plaats vinden tussen beide topploegen  in Middelburg.

(res. 3e klasse)
DVS '69 2 - Kinderdijk 3     14 -   5
Laagvlieger Kinderdijk was zonder enige verwachting naar Ambacht gekomen en dat bleek. Het publiek kreeg een abominabele wedstrijd voorgeschoteld dat weliswaar in een gemakkelijke overwinning voor DVS leidde. In de poule is plek twee het hoogst haalbare omdat ONDO afgelopen weekend kampioen werd. De nummer drie, Oranje Nassau/ Spirit komt 9 mei op bezoek op Sportpark Schildman.

(2e klasse)
Albatros A2 - DVS '69 A1     13 - 14
Een wedstrijd om van te smullen. Buurtgenoot Albatros pakte een 6-1 voorsprong, maar DVS had de ploeg uit Zwijndrecht bij rust al bijgehaald. De ploeg speelde nu uitstekend “functioneel” waardoor de sterke punten naar boven kwamen. Zelfs werd een voorsprong van 11-14 gepakt en werd de slotfase nog spannend omdat de Ambachtse jeugd niet meer zorgvuldig speelde. Toch werd de overwinning over de meet getrokken! DVS is nu van de voorlaatste plaats af en kan in deze poule zelfs nog in subtop komen! Op 9 mei kan dat dan in de thuiswedstrijd tegen huidig koploper Ventura Sport

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - PKC / SWKGroep 6         8 - 13
DVS '69 5 - Ventura Sport 5             14 -   9
DVS '69 D1 - Vriendenschaar D1         7 -   4
RWA D2 - DVS '69 D3                 9 -   4
DVS '69 E2 - ADO E1                 4 -   6
Oranje Zwart / De Hoekse E1 - DVS '69 E1     9 -   4
DVS '69 F1 - Merwede F4             27 -   0
DVS '69 F2 - 't Capproen F1             7 -   0

 
Toch punten DVS na lastig duel

(verslag 18/4/2014)

(2e klasse)
KVK 1 - DVS '69 1         8 – 11

Moeizame wedstrijd voor de Ambachters. dat meer dan een helft tegen zichzelf vocht. KVK had het initiatief en als DVS dan al scoorde, werd dat snel opgevolgd door een persoonlijke fout. Zo was DVS weinig opgeschoten en mocht het collectief van DVS-coach Chris Beuk blij zijn dat het bij rust slechts 6-3 was. DVS kwam goed de kleedkamer uit, het werd snel 6-4, en thuisploeg KVK koos op dat moment voor langdurig rondspelen. Dat leek succesvol totdat DVS bij 8-5 beter in haar eigen spel kwam. Onder aanvoering van de DVS dames werd de achterstand ongedaan gemaakt en stond het acht minuten voor tijd gelijk: 8-8. Voor het eerst werd de voorsprong gepakt en toen DVS na een zeer lange aanval de 8-10 maakte, voelde dat als een bevrijding. Het slotakkoord volgde bij 8-11.
In de stand zag koploper DVS volger Luno afhaken na een nederlaag. “Runner up” ONDO won wel, en volgt DVS nu op twee punten.
Komende twee weken volgen twee thuiswedstrijden bij DVS. Op 25/4 komt Stormvogels op bezoek (dat Luno juist beentje lichtte) en op 9/5  Oranje Nassau/Spirit. Als beide concurrenten blijven winnen zou dan op 16/5 de “clash” volgen in Middelburg

(res. 3e klasse)
KVK 2 - DVS '69 2         8 -   9

Hoewel DVS deze wedstrijd met dubbele cijfers had kunnen winnen, ontstond toch een moeizame wedstrijd. DVS grossierde in missers waardoor het spannend bleef. De kleine voorsprong bij rust ging dan ook nog eens verloren (8-8), maar pakte DVS wonderwel alsnog de winst in de slotminuut.
In de stand blijft DVS daardoor op een uitstekende tweede plaats. Omdat de achterstand op koploper ONDO-2 zes punten is hoopt DVS zelf te winnen maar ook op een misstap van de koploper voordat in de maand mei beide ploegen elkaar nog treffen.

(2e klasse)
DVS '69 A1 - Tjoba A1         9 - 18

De Ambachtse jeugd had wel alle belang bij winst op het een plek hoger geplaatste Tjoba- DVS staat voorlaatste- maar wilde vooral weer het goede gevoel terug krijgen. Dat laatste lukte wel degelijk:
Het DVS collectief speelden leuke aanvalscombinaties, waarbij iedereen tot recht kwam. Het positieve en plezier was zichtbaar  terug in de dit seizoen geplaagde ploeg. Hoewel afgelopen weekend nog niet zichtbaar, komende weken zullen zeker de positieve resultaten komen!
Komende zaterdag gaat DVS op bezoek bij streekgenoot Albatros, dat in de middenmoot staat.

Overige uitslagen:
ADO 4 - DVS '69 3                 11 -   7
Triade 3 - DVS '69 5                 9 -   9
DVS '69 C1 - OZC C1                 4 -   2
DVS '69 C2 - IJsselvogels C3             2 -   4
WION D1 - DVS '69 D1             5 -   5
Oranje Wit D6 - DVS '69 D2             4 -   7
ADO E1 - DVS '69 E2                 9 -   5
Oranje Zwart / De Hoekse F1 - DVS '69 F1     1 - 13

 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 17 van 32
 

Sponsoring