Wedstrijdverslagen
DVS in zorgen

(verslag 10/01/2015)

In het eerste speelweekend van 2015 vielen vervelende blessures de DVS teams ten deel, waardoor ook de wedstrijden zichtbaar beïnvloed werden. Er was verlies voor DVS-1 en A-1. Wel was er een belangrijke winst te noteren van DVS-2.

(klasse 2H) Merwede1 - DVS '69 1         20 - 15

Een goede wedstrijd van de Ambachters tegen „runner up“ Merwede in Sliedrecht. Het verloop van het eerste deel van de wedstrijd was gelijkopgaand (2-2) maar was een tussensprint van de thuisploeg leidde tot een 6-2 achterstand voor DVS. Niet zozeer het goede spel maar puur op wilskracht wist DVS vlak voor rust zelfs op een 7-8 voorsprong te komen maar dat hield niet stand (8-8). Hoewel DVS al met een eerste blessure averij opliep, werd toch nog in de tweede helft de voorsprong vast gehouden (12-10). Toen ook nog een tweede DVS-speler met een blessure het veld ruimde, leek het Ambachtse lot beslecht. Merwede kwam snel dichterbij (15-15 en het DVS-vlaggenschip kapseisde alsnog in de slotfase waardoor de geflatteerde eindstand van 20-15 op het bord prijkte.
In het onderste deel van de poule blijft de situatie voor DVS daardoor precair, hoewel de concurrentie ook verloor. Komend weekend de streekderby in de Ambachtse Ridderhal tegen Kinderdijk, de huidige nummer vier.


TOGO 2- DVS '69 2             8-12
Belangrijk duel tussen de laagste geplaatsten in de poule. DVS had constant het initiatief, waar TOGO probeerde het tempo volledig uit de wedstrijd te halen. Waar DVS ook qua spel constant bleef, bleek de thuisploeg niet meer een andere weg in te kunnen slaan. De winst was dan ook terecht voorrDVS die nu drie punten voorsprong heeft op TOGO, dat laatste blijft. Voor DVS is de afstand naar plek vier overbrugbaar met slechts een verschil van twee punten. Een winstpartij tegen de lastige huidige nummer drie Tjoba komende week in Ambacht, zouden pure bonuspunten kunnen zijn.

Sporting Delta A2 - DVS '69 A1     19 - 13
Beide teams waren elkaar gewaagd, maar DVS schoot wat tekort in verdedigend opzicht. Daardoor kon Sporting Delta het initiatief houden. Deze voor de stand belangrijke wedstrijd werd ontsierd door een ernstige blessure voor een DVS-dame, na een onbesuisde overtreding van een heer van de thuisploeg. DVS was ontregeld, probeerde nog wel met creatief spel de doelpunten te forceren, wat niet lukte.

Overige uitslagen:
DeetosSnel 8 - DVS '69 4         11 -   6
Oranje Wit C3 - DVS '69 C1         6 -   8
KCR C4 - DVS '69 C2             3 -   4
Good Luck D1 - DVS '69 D2         6 -   4
Vriendenschaar D4 - DVS '69 D3     1 -   1
ACKC E5 - DVS '69 E2             1 -   9
KOAG F4 - DVS '69 F1             2 - 18

 
2015 vol uitdaging DVS

(verslag 20/12/2014)

De selectieteams van DVS69 kregen allen een nederlaag aan de broek afgelopen weekend en maken zich op voor een eindspurt in 2015 om de vege lijven te redden.

(klasse 2H) Maassluis 1 - DVS '69 1         20 - 14

Tegen de koploper had DVS een goede openingsfase (via 1-1), maar toonde Maassluis haar kracht (5-1). De veerkracht van DVS was tot aan de rust indrukwekkend  (8-7), maar na rust lukte het DVS  niet om direct de druk op Maassluis te houden. Het octet van DVS-coach Beuk kon niet boven zichzelf uitstijgen dit keer waardoor de kampioenskandidaat verder weg kon lopen van DVS. Een tweede maal aanklampen zat er dit keer niet in.
Halverwege de competitie staat DVS nog immer onderaan en zal er in 2015 toch snel twee overwinningen geboekt moeten worden om de gevarenzone te ontstijgen. De eerste mogelijkheid volgt op 10 januari als DVS op bezoek gaa t bij Merwede (Sliedrecht), dat inmiddels op plek twee staat.

Fortis 3 - DVS '69 2             12 - 11
Aantrekkelijke wedstrijd waarbij DVS en Fortis, in de poule al dichtbij elkaar staan en dit ook  zichtbaar was in de gehele wedstrijd. Tot in de laatste minuut bleef de spanning, waar tot dan toe DVS het initiatief had. Fortis bracht diverse jeugdspelers in gedurende de spannende slotfase en dat deed de wedstrijd alsnog kantelen. De punten gingen naar Fortis, de zure druiven waren voor DVS.
DVS-2 staat in de poule op plek 7 weer en moet begin 2015 direct op bezoek bij TOGO, de huidige rode lantaarndrager.

Seolto A1 - DVS '69 A1     18 - 13
De volwassen ogende thuisploeg had veel moeite met de nog onervaren DVS-jeugd. Tot de rust ging het erg gelijk op, waar DVS zelfs uitzicht op een voorsprong had. Na rust deed het hoger geplaatste Seolto DVS pijn: het sprongetje 8- 7 naar 15-7 was snel gemaakt en DVS leek rijp voor een nederlaag met dubbele cijfers.  Toch herstelde DVS zich wonderbaarlijk:  de druk was weg en  dat leidde alsnog tot vier doelpunten in de slotfase, waardoor de uitslag een draaglijker-en ook terechter-aanzien kreeg. DVS lijkt nu zich na de laatste teammutaties nu te herstellen, speelt ook beter en kan in 2015 meteen tonen dat het een vaste middenmotor kan worden. Dan moet er wel direct gewonnen worden van Sporting Delta, dat net als DVS op plek vijf staat.

Overige uitslagen:
Vlaardingen 4 - DVS '69 3                        15 - 10
Movado D1 - DVS '69 D1                            6 - 7
Conventus D1 - DVS '69 D2                    16 - 1
PKC / SWKGroep D7 - DVS '69 D3          7 - 5
Vriendenschaar E7 - DVS '69 E2             3 - 4
Olympia E5 - DVS '69 E1                           0 - 15
Korbis F3 - DVS '69 F1                               7 - 5

 
Zuur puntverlies DVS

(verslag 13/12/2014)

Winst en verlies voor de selectieteams van DVS69 afgelopen zaterdag. DVS-1 leek een goede avond tegemoet te gaan tegen ONDO maar moest nog knokken voor een punt.  DVS-2  had uitzicht op een goed resultaat op ONDO-2 maar legde het alsnog af. DVS A1 boekte een belangrijke overwinning op streekgenoot Vitesse.

(klasse 2H) DVS '69 1 - ONDO 1 16 - 16  
Ondanks het initiatief van gastploeg ONDO (0-1) nam DVS het stokje over en leidde prima veldspel tot een comfortabele voorsprong van vier punten. Dat werd ook vast gehouden bij rust.
Na rust was er een “jojo” fase waardoor het verschil van vier naar twee en weer naar vier goals ging in  Ambachts voordeel. DVS verzuimde de genadeklap uit de delen toen bij 13-9 een strafworp gemist werd, wat koren op de molen bleek voor ONDO. Het verschil werd weer twee waardoor de ploeg van DVS-coach Beuk alle zeilen bij moest zetten om op de voorsprong te behouden. En dat ging mis in de slotfase. ONDO maakte gelijk tegen het aangeslagen DVS, dat nog gelukkig weg kwam met een punt.
In de poule blijft DVS laatste met twee punten. Wil DVS niet als rode lantaarndrager de kerst ingaan, dan zal de ploeg komend weekend moeten stunten in en tegen Maassluis, dat nog ongeslagen koploper is.

DVS '69 2 - ONDO 2   11 - 14    
Tegen hoogvlieger ONDO deed DVS, dat de punten broodnodig heeft, het uitstekend. DVS maakte het leven zuur voor  ONDO , dat  daardoor maar niet los kwam van de Ambachters. De spanning bleef derhalve in de wedstrijd waarbij DVS naliet de ploeg uit Middelburg verder in verlegenheid te brengen. In de poule is DVS daardoor nu voorlaatste, met genoeg uitzicht op de “brede middenmoot” . Komende zaterdag gaat DVS op bezoek bij Fortis, dat een plek hoger staat dan DVS. Een belangrijke wedstrijd nog zo voor de kerst!

DVS '69 A1 - Vitesse A2  11 - 8
Hele aantrekkelijke wedstrijd voor het neutrale publiek in deze streekderby tegen aartsrivaal Vitesse. Gedurende heel de wedstrijd was DVS, waar weer een DVS dame uit de ”ziekenboeg” terugkeerde en direct toonaangevend bleek. DVS was de bovenliggende partij, en kwam tot mooie aanvallen, tot tevredenheid van het DVS publiek. Pas tegen het einde van de wedstrijd kwam de spanning terug. Vitesse werd steeds fysieker, waardoor DVS werd ontregeld. Toch vond DVS zijn ritme weer terug en werd de winst veilig gesteld. In de poule heeft DVS nu stuivertje gewisseld met Vitesse en klimt het naar plek vijf. Komende zaterdag gaat DVS op bezoek op Seolto in Vlissingen, die twee punten boven de jeugdige Ambachters staat.

Overige uitslagen:

DVS '69 3 - Animo 3                11 - 6
DVS '69 4 - Nieuwerkerk 8      10 - 15
DVS '69 5 - Ventura Sport 4    12 - 14
DVS '69 C1 - HKC C2             17 - 4
DVS '69 C2 - NIO C2                6 - 4
DVS '69 D1 - PKC / SWKGroep D2  1 - 5
DVS '69 D2 - Ventura Sport D1  7 - 3
DVS '69 D3 - Albatros D3           3 - 9
DVS '69 F1 - Nieuwerkerk F5    10 - 3

 
Duur weekend DVS

(verslag 06/12/2014)

De selectieteams van DVS69 hebben kostbare punten laten liggen afgelopen weekend. DVS-1 was bewust van de broodnodige winst tegen concurrent ACKC maar ging toch verrassend onderuit .  DVS-2  leek kansloos maar had vlak voor tijd zicht op een punt, dat alsnog door ACKC-2 werd weggepoetst DVS A1 deed niet onder voor koploper Blauw Wit en had recht op een punt. Het werden er nul.

(klasse 2H) DVS '69 1- ACKC 1     
DVS wist dat het moest winnen om gastploeg ACKC te achterhalen en aan te sluiten in de middenmoot. De Ambachters startten prima en hadden het initiatief in de eerste tien minuten (2-0 en 4-2) maar bij 4-4 ontstond een gelijke strijd. DVS leek voor rust al op een beslissing af te stevenen (9-6) maar door slordigheden werd de hoop op een goed resultaat voor de ploeg uit Almkerk levend gehouden (9-8 rust). DVS kwam niet goed de kleedkamer uit want het was ACKC dat het initiatief overname (11-13). DVS drong aan, maar twee gemiste opgelegde vrije kansen in vijf minuten tijd deden de stand direct een ander aanzien (11-15). Het leek een kansloze missie maar DVS richtte zich op en vocht zich terug in de wedstrijd (15-16). Een spannende slotfase was het gevolg en een gemiste vrije kans van ACKC bij 16-17 deed direct denken aan de ongeschreven wetten in de sport. Echter DVS profiteerde niet en wonderwel kwam ACKC met de schrik vrij in de slotseconden (16-18).
Komend weekend kan DVS zichzelf revancheren door de thuiswedstrijd tegen ONDO te winnen. De afstand  naar de brede middenmoot (vanaf plek 2) waarin ook ONDO zich bevindt,  bedraagt vijf punten. DVS speelt wederom in Ambacht, aanvang 19.40 (De Ridderhal)

DVS '69 2 –ACKC 2           
Een magere eerste helft waarin DVS alleen maar toekeek hoe ACKC-2 eenvoudig de voorsprong verdedigde (1-4 bij rust). Pas na rust wist gelegenheidscoach Hartendorp zijn team te dirigeren naar een heuse inhaalrace, die zelfs leidde tot de 6-6. ACKC wankelde, maar wist net weer de voorsprong te pakken. Zelf in de slotfase toen de 7-8 op het scorebord stond. In de slotminuut maakte DVS nog gelijk en een  noodschot van ACKC in de slotseconde viel pardoes nog raak waardoor DVS-2 deze zaterdag in rouw werd gedompeld (8-9). Komend weekend treedt DVS-2 (nu zesde) in weer een thuiswedstrijd aan tegen hoogvlieger ONDO-2 .

DVS '69 A1 – Blauw Wit A1   
Tegen koploper Blauw Wit liet DVS zien dat het meekon met het niveau. DVS was scherp en wilde een goed resultaat tegen de ploeg uit Kloetinge. De opgebouwde 5-2 voorsprong was verdiend, maar toch sloop Blauw Wit dichter bij (5-4 rust).  Ook na rust leek een verrassing in de lucht te hangen (7-5), maar DVS leek wat onzorgvuldiger te worden. En dat werd afgestraft. Na de 7-7 gaf DVS definitief het stokje over aan de gastploeg (7-9).  Toch werd DVS niet gelost, het kon simpelweg niet meer demarreren. DVS bleef “meescoren”  maar het gaatje werd niet meer gedicht (9-11). In de poule blijft DVS zesde maar heeft het alle uitzicht op de middenmoot. Komend weekend de thuiswedstrijd tegen Vitesse, dat binnen handbereik is in de poule.(aanvang 14.55)

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - ACKC 3                 6 - 10
DVS '69 4 - Nikantes 4         12 - 10
DVS '69 5 - Vitesse 6              5 - 10
DVS '69 C2 - Maassluis C4     9 - 6
DVS '69 D2 - Juliana D1         2 - 11
DVS '69 D3 - Kinderdijk D3    0 - 11
DVS '69 E2 - Vriendenschaar E7 10 - 7
DVS '69 E1 - Nikantes E2      4 - 4

 
Eerste punt DVS

(verslag 29/11/2014)

Waar winst voor DVS-1 in het verschiet lag, maar een puntendeling werd. Tegen Animo werd dan toch het eerste wedstrijdpunt gesprokkeld. DVS-2 was gehavend en kon geen vuist maken tegen Swift-3 DVS A1 en Ventura Sport maakten er een waar schouwspel van met een puntendeling tot gevolg.

(klasse 2H) Animo 1 - DVS '69 1     18 - 18 (9-8)
Een belangrijke wedstrijd voor DVS om na verliespartijen tegen de topploegen nu de noodzakelijke punten te gaan halen. DVS coach Beuk had de vaksamenstelling iets gewijzigd en dat gaf DVS meer vertrouwen. De huid werd duur verkocht tegen Animo, dat zich gesteund voelde door een actief aanmoedigend lawaaimakend thuispubliek. Hoewel DVS pas na tien minuten de gelijkmaker aantekende, ging de strijd volledig gelijk op. Opvallend waren “de doorloop instelling” van het dames-kwartet, dat DVS hoofdbrekend bezorgde en ook telkens in de achtervolging moest. Verkregen vrije ballen door het ruwe spel van de thuisploeg waren niet effectief genoeg voor DVS om de voorsprong te pakken voor rust (9-8). Na rust pakte DVS meer het initiatief over (9-9) en bij 13-14 leek de strijd definitief in Ambachts voordeel uit te pakken. Toch werd verzaakt, mede door verkeerde keuzes in afronding, de voorsprong uit te breiden en bij 17-18 kreeg DVS alsnog de rekening gepresenteerd. Animo maakte alsnog en een omstreden afgekeurd doelpunt voor DVS leidde derhalve tot de ongelukkige puntendeling. In de poule kan DVS komend weekend haar slag slaan door in de thuiswedstrijd ACKC (dat een punt pakte in de streekdery tegen Merwede),  te verslaan. De ploeg uit Almkerk heeft drie punten. Aanvang: 18:55 (de Ridderhal)

Swift 3 - DVS '69 2             24 - 10 (12-6)
Het door blessures geteisterde DVS hield zich alleen in de beginfase overeind tegen  Swift-3.. Na 10 minuten kwam thuisploeg Swift los en kon DVS geen stand meer houden. Nog een blessure speelden de Ambachters parten in het eerste bedrijf zodat na rust louter van statistieke waarde werd.
In de poule zakt DVS langzaam naar onderen, maar kan winst op ACKC komend weekende ook weer een stijging naar plek drie betekenen

Ventura Sport A1 - DVS '69 A1     18 - 18 (9-9)
Vanaf het begin van de wedstrijd speelde A1 al erg goed op wat individuele slordigheden na.  De strijd in Strijen ging gelijk op waarbij beide ploegen erg makkelijk tot scoren kwamen. Daardoor nam de spanning toe wat voelbaar was zowel in als buiten het veld. De intensieve aanmoedigingen  van het  publiek van beide clubs leidden tot een ware apotheose, met zowel voor rust  als erna een gelijke stand . Kortom: de ploegen deelden de punten en het publiek was de overwinnaar !
Door deze puntendeling klimt DVS lichtjes omhoog in de stand en zou thuiswinst op koploper Blauw Wit komend weekend welkom zijn om definitief aan te sluiten in de middenmoot (aanvang 13 uur, De Ridderhal).

Overige uitslagen:
HKC 5 - DVS '69 3                              7 - 12
Ventura Sport C2 - DVS '69 C1        4 - 11
Spirit C1 - DVS '69 C2                       1 -   4
Fortis D1 - DVS '69 D1                      8 -   4
ELKV D1 - DVS '69 D2                      2 -   5
Albatros E7 - DVS '69 E2                 1 - 17
NIO E2 - DVS '69 E1                        1 - 11

 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 17 van 30
 

Sponsoring