Wedstrijdverslagen
DVS moet improviseren

(verslag 19/9/2015)

Een vervelende uitnederlaag voor DVS afgelopen weekend. Het Moordrechtse IJsselvogels was de Ambachters de baas na een matige eindfase van DVS

(kl.1E)
En weer moest DVS-coach Beuk zijn team aanpassen op twee plekken in dit (qua stand) belangrijke duel met IJsselvogels, dat slechts twee wedstrijdpunten meer had vergaard dan de Ambachters tot dan toe.  DVS had een zwakke openingsfase (2-0) en liep de gehele eerste helft achter dat verschil aan en deed zichzelf daardoor tekort omdat de ploeg minimaal gelijkwaardig bleek te zijn aan de thuisploeg. Na rust (9-6) maakte DVS direct de goede bedoelingen waar (9-7) en had het zich in de wedstrijd terug geknokt. Een mooi duel ontstond, maar toch DVS kwam nimmer op gelijke hoogte. Bij 13-12 deed DVS door een doelpuntloze periode uiteindelijk zichzelf de nek om waardoor IJsselvogels kon uitlopen naar 19-12.

Komende weekend (zat 26 sept) vindt dan de streekderby tegen Albatros plaats. Qua stand is het vooralsnog geen topper maar met name DVS kijkt al enige tijd uit naar deze onderlinge confrontatie met de Zwijndrechtse buur(t)-genoot in de eerste klasse. Winst van DVS in Zwijndrecht zou het verschil op de ranglijst slechts tot twee punten brengen. Aanvang in Zwijndrecht 16 uur.

(kl.2K)
DVS A1 boekte een mooie winst in de uitwedstrijd tegen Blauw-Wit. De ploeg van DVS coach Erik Van Alphen won met 6-12 van de huidige hekkensluiter en pakte daarmee na drie wedstrijden de ongeslagen koppositie in poule 2K. Komend weekend wordt aangetreden tegen Juliana A1, dat met een wedstrijd minder gespeeld vooralsnog in de middenmoot verkeert in de poule. Aanvang 12 uur in Oud Gastel.

 
DVS laat unike kans(en) liggen

(verslag 12/9/2015)

Een geflatteerde nederlaag viel DVS-1 ten dele tegen het Rotterdamse WION, waar wat meer focus en geluk had zeker meer had kunnen opleveren. DVS-2 won betrekkelijk eenvoudig en klopt aan de deur in de top-3. DVS A1 won ook en is nog ongeslagen.

(kl.1E)
DVS-1, dat weer met een aangepaste basisopstelling aantrad, startte moeizaam tegen WION, dat direct het initiatief nam (0-2). Qua veldspel waren de Ambachters gelijkwaardig tegen de gerenommeerde ploeg uit Ommoord, maar op rebounds en afronding bleef het achter. Ondanks een gemiste strafworp aan DVS-zijde was de schade bij rust nog beperkt (6-8). Na rust miste DVS opnieuw een strafworp, werd een opgelegde kans gemist en was het juist WION dat de thuisploeg gedegen afstrafte. Wonderwel was een opnieuw gemiste strafworp voor DVS aanleiding de tanden te laten zien en WION onder druk te zetten. Zelfs de voorsprong werd gepakt (11-10), maar de echte strijd duurde in deze fase te kort. DVS werd bijgehaald (12-12) en weer op achterstand gezet (12-14). Hetzelfde euvel uit de eerste helft speelde de thuisploeg parten, maar ook afnemende krachten en zelfs gelatenheid viel te bespeuren in de slotfase van de ploeg van DVS-coach Beuk. WION hoefde niet meer en bleef eenvoudig overeind in de slotfase (12-16).

Komende weekend (zat 19 sept) gaat DVS op bezoek bij IJsselvogels in Moordrecht, aanvang 15.30 uur. Het zal een belangrijke wedstrijd zijn want de winnaar houdt aansluiting bij de top drie, dat door Fiks en Albatros aangevoerd wordt.

(kl.3_ Res)
DVS-2 pakte de tweede overwinning. NIO-2 kon alleen door DVS onmacht in de eerste helft (3-3) hopen op meer . Na rust had DVS wel de focus en werd de overwinning eenvoudig veilig gesteld: 11-5. DVS nestelt zich in de top drie, en mag zich zelfs tijdelijk medekoploper noemen. Komend weekend speelt DVS-2 een keer niet, door het oneven aantal ploegen in de poule.

(kl.2K)
DVS A1 won ook haar tweede wedstrijd. Het puntloze KCR A2 was onmachtig (11-3) tegen de ploeg van gelegenheidscoaches Doff en Van Rijn. DVS meldt zich ook in de bovenste regionen van de poule. Komend weekend gaat de Ambachtse jeugdploeg op bezoek bij Blauw-Wit.

 
Eerste winstpunten DVS

(verslag 5/9/2015)

In het tweede korfbalweekend kwam de hoofmacht van eerste klasse debutant DVS al vrij snel tot de verlossende eerste winst. In Oud Beijerland was Korbatjo het slachtoffer, maar gemakkelijk ging het zeker niet.

Op het moeilijk bespeelbare grasveld van Korbatjo toonde de thuisploeg direct goed met de omstandigheden om te kunnen gaan en werd via een snelle opening DVS op een 2-0 achterstand gezet. DVS sloot aan (2-2) maar kon niet aanhaken en pakte Korbatjo  door naar een 5-2 voorsprong.
De Ambachters bleven overeind en speelden zich in deze streekderby wel terug in de wedstrijd. De schade bij rust was wonderwel beperkt: 8-7.
Na rust waren de partijen volledig gelijkwaardig en ontstond een mooi duel. Het veld veranderde langzaamaan in een modderpoel en ondanks goals van de thuisploeg liet DVS niet los! DVS ging er bij 11-10 zelfs “op en erover” (11-13). De ploeg uit de Hoekse Waard toonde aan over veerkracht te beschikken en de wedstrijd kantelde weer (16-15).
Een spannende slotfase ontstond en de ploeg van DVS-coach Beuk ging daar goed mee om. Korbatjo maakte juiste de fouten en DVS mocht de daardoor toegekende strafworpen verzilveren (16-17). Wederom een strafworp, dit maak voor Korbatjo leek de op het oog terechte remise te bewerkstelligen maar DVS had lak aan dit gegeven en schonk zichzelf de eerste, en dus wederom historische punten in de 1e klasse E. Over altijd dreigende toekomstscenario’s voor debutanten om van “de hatelijke nul” af te raken, hoeft niet eens meer gedacht te worden…

Komende weekend (zat 12 sept) ontvangt DVS het gerenommeerde Rotterdamse WION op sportpark Schildman, aanvang 15.30 uur. WION verloor haar tweede wedstrijd van huidig medekoploper Fiks en heeft net als DVS twee punten.

DVS-2 pakte ook de eerste punten in de res.3e klasse. Tegen de reserves van Korbatjo werd schier eenvoudig gewonnen: 8-13

DVS A1 was ook aan  haar eerste wedstrijd toe. In Goes werd nipt gewonnen van Togo: 8-9.

 
DVS ontgroend in eerste klasse

(verslag 30/8/2015)

DVS1 – Fortis 1 9-17 (1-8)

In 1 helft kreeg DVS een lesje in effectief korfbal in de eerste klasse. Het Zeeuwse Fortis kwam op bezoek naar sportpark Schildman en liet zich alleen in de openingsfase verrassen, toen DVS na een fantastische aanval “het bal opende”.
Na de 1-0 overdonderde Fortis de Ambachters en raasde door naar de 1-8 bij rust. Na rust was bij de ploeg van Chris Beuk, die zijn kampioensploeg noodgedwongen moest wijzigen op twee posities, de spanning weg en ontstond er meer strijd. Beide ploegen hielden gelijke tred, en in een open tweede helft vielen er toch nog totaal 17 goals. Dat was derhalve een kleine opsteker voor DVS, dat meteen een eerste wijze les leerde.

Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Korbatjo in Oud-Beijerland, aanvang 15.30 uur.

1e wedstrijd veld dvs1 tegen fortis 29-08-2015

Foto DVS-1 – Fortis 1 fotograaf: E.Van Kooten

 
DVS schrijft korfbalhistorie

(verslag 06/06/2015)

“6-6” zal vanaf nu altijd een gedenkwaardige datum zijn voor korfballiefhebbers in de Drechtstreek in het algemeen en die van DVS’69 in het bijzonder. Voor het eerst in de clubhistorie promoveerde DVS naar de 1e klasse na winst op ONDO in het allesbeslissende promotieduel, dat afgelopen zaterdag in Bergen op Zoom werd gespeeld.

ONDO1 – DVS1     9-15 (4-9)

Mede door de wetenschap dat DVS gedurende de vier eerdere ontmoetingen in het hele seizoen ONDO maar moeilijk kon bestrijden, had DVS-coach Beuk (en DVS) gekozen voor een enigszins ontspannen voorbereiding door bij het clubgebouw van DVS te verzamelen en gezamenlijk te lunchen alvorens af te reizen naar Bergen op Zoom. Gastclub Scheldevogels had het veld, dat al voldoet aan de “nieuwe afmetingen”, beschikbaar gesteld voor de diverse beslissingswedstrijden in het districtskorfbal.  Het programma bood voldoende tijd om de eigen wedstrijd, gespeeld goed te kunnen voorbereiden.

Lees meer...
 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 16 van 32
 

Sponsoring