Wedstrijdverslagen
DVS nu al aan kop

(verslag 14/11/2015)

Goede resultaten voor de selectieteams van korfbalvereniging DVS69. Alle drie de teams gingen op bezoek in Strijen en wonnen allen hun wedstrijden tegen Ventura Sport.

DVS-1 moest zichtbaar wennen aan de omstandigheden in Strijen; een kleine hal met tribunes  dicht op het veld en waar publiek de thuisploeg luidruchtig aanmoedigde. Dat lukte met name aan het begin,  de strijd ging gelijk op (5-5). Hoewel DVS “niet lekker in de wedstrijd zat” werd daarna de collectieve kracht van DVS gaandeweg zichtbaarder en liepen de Ambachters uit tot de 7-12 ruststand. DVS opende na rust flitsend: vier snelle goals brachten de thuisploeg aan het wankelen. DVS bouwde dat gaandeweg uit naar tien goals verschil.  Doordat de spanning uit de wedstrijd was kwam Ventura Sport  nog terug tot zes goals, maar  de definitieve knock-out volgde alsnog in de slotfase. Door deze overwinning, en de resultaten in de poule, staat DVS nu alleen aan kop na slechts twee duels. Komend weekend speelt DVS de thuiswedstrijd tegen Nikantes, aanvang 16.25 in sporthal “De Ridderhal”.

DVS-2 opende de wedstrijd tegen hekkensluiter Ventura Sport -2 niet al te sterk. Ook hier waren de omstandigheden lastig voor de zichtbaar onwennig ogende Ambachtse ploeg. Ventura sport begon scherper aan de wedstrijd en kwam hierdoor zelfs even op voorsprong. DVS werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds wat scherper en begon rustiger te spelen, terwijl dit voor onze opponent het tegenovergestelde was. Toch was het meer en meer  volwassener spelende DVS steeds de bovenliggende partij. De behaalde voorsprong  van vijf doelpunten, kwam in het laatste kwar dan ook niet meer in gevaar tegen de hard werkende  thuisploeg (10-14).  DVS staat in de poule gedeeld bovenaan met Nikantes, dat komend weekend op bezoek komt in Ambacht: aanvang 15.05 uur

DVS A1  speelde een zeer sterke wedstrijd waarbij alleen de afronding onvoldoende was. Toch werden er liefst vijftien doelpunten gemaakt, wat gezien de kansen nog hoger had kunnen uitvallen. DVS staat nu gedeeld aan kop ongeslagen aan de leiding met KOAG. Komend weekend de thuiswedstrijd tegen ACKC, dat een overwinning tot op heden heeft geboekt.

 
DVS opent met monsterzege

(verslag 7/11/2015)

DVS heeft het zaalseizoen 2015-2016 in de derde klasse geopend met een eclatante zege op Olympia. Het werd liefst 27-7, een van de grootste zeges ooit. De zege werd vooraf al verwacht omdat DVS in het zaalseizoen twee klassen lager acteert dan het veldseizoen. Na de eerste helft leek een hoge score nog ver weg omdat DVS nog te stroef draaide. Via 2-0 miste Olympia een strafworp, maar sloot de ploeg uit Spijkenisse nog enigszins aan (3-1), maar daarna nam DVS toch afstand (10-4). In de tweede helft liep de DVS machine soepel, waarbij een ongekend hoog aantal kansen werden gecreëerd. Niet elke kans werd afgerond anders was zelfs een score van 30 goals mogelijk geweest. Aankomend weekend volgt een uitwedstrijd tegen Ventura Sport, dat zelf het eerste duel ook ruim won. Aanvang 16.10 uur in Strijen.

Qua veldspel was DVS '69 2 in de eerste bedrijf overtuigender dan gastploeg Olympia 2, maar kon geen overtuigend afstand nemen van de fysiek spelende ploeg uit Spijkenisse. De 9-7 voorsprong  werd weggegeven door de in die fase met scherp schietende bezoekers (11-11), maar geheel verdiend nam DVS in het laatste kwart toch afstand (16-11). Net als het vlaggenschip gaat DVS-2 ook richting Strijen voor het duel met Ventura Sport-2, dat verrassend het eerste duel verloor.

DVS A1  speelde een uiterst moeizame wedstrijd tegen ADO A1.   DVS had zelf moeite met de afronding maar ondanks het uitblijven van goede rebounds  bleef DVS verdedigend overeind. Toch nam de ploeg uit ’s-Gravendeel de voorsprong bij rust (2-4). De inhaalrace bleek succesvol, want na de gelijkmaker werd alsnog de overwinning over de streep getrokken (5-4). Komende weekend gaat DVSA1 ook op bezoek bij Ventura Sport A1 , dat het eerste duel verloor .

 
Domper DVS richting zaal

(verslag 10/10/2015)

Waar twee winstpartijen vielen te noteren voor DVS-2 en DVS-A1 zijn er kopzorgen voor het vlaggenschip. DVS-1 speelde verdienstelijk tegen koploper Fiks maar verloor toch; de concurrenten om handhaving wonnen echter verrassend zodat die strijd geheel weer open ligt.

(klasse.1E)
De vertraagde aankomst van DVS in Oegstgeest noopten de Ambachters tot een snelle opwarming. Thuisploeg Fiks toonde wel degelijk aan een goede ploeg te hebben, maar DVS hield de koploper goed bij tot aan rust (10-9). DVS kon echter niet aan de goede kant van de score komen en pas tien minuten voor tijd werd het eerste gaatje van vier doelpunten geslagen in Fiks’ voordeel. DVS drong nog wel aan, maar de beslissende scherpte ontbrak in de slotfase zodat een stunt er dit keer niet in zat (21-18). In de poule zag DVS de voorsprong op concurrenten als Korbatjo (winst op Ijsselvogels) en ONDO (verrassende winst op Albatros) slinken naar max twee punten. DVS staat nu zesde, de achterstand op plek drie is daarentegen overbrugbaar (drie punten). Een op voorhand spannende hervatting in maart 2016 ligt in het vooruitzicht! DVS gaat nu de voorbereiding in voor de zaalcompetitie waar de missie zal zijn de derde klasse te ontstijgen.

(klasse R3T)
Het qua bezetting gehavende DVS-2 speelde een “mental game” tegen KCR in Ridderkerk, dat traag speelde en de verguisde “achterverdedigingstactiek” toepaste. DVS ging mee in het te lage tempo, wat feitelijk de kersverse Ambachtse koploper niet ligt. De garantie op een overwinning was er geenszins en pas laat in het tweede bedrijf werd het kwaliteitsverschil zichtbaar, waardoor DVS alsnog de overwinning pakte (6-9). De directe volger van DVS, het Delftse Excelsior3 werd verslagen door die andere runnerup RWA en gebroederlijk volgen deze teams nu DVS op twee punten. Een bemoedigend vooruitzicht derhalve na de “wintercompetitie”!

(klasse2K)
DVS A1 deed nieuwe ervaring op in het “fysiekere” korfbal, waar middenmoter Trekvogels de Ambachters op trakteerde. Het betere spel was al voor gastploeg DVS, maar dat was in de ruststand nog niet geheel zichtbaar (7-6). Na rust wel, en kon de ploeg van DVS coach van Alphen uitlopen naar de verdiende 9-13 zege. Deze overwinning smaakte de Ambachtse jeugd extra zoet omdat het de concurrentie punten zag verspelen. DVS staat mede daardoor nu vier punten los in de poule, een luxe uitgangspositie komend voorjaar als de hervatting van de veldcompetitie zich weer aandient.

 
Puntverlies DVS tegen hekkensluiter

(verslag 3/10/2015)

Waar een verlies zelfs in de lucht hing, deelde DVS afgelopen weekend alsnog de punten tegen het nog puntloze ONDO. DVS-2 boekte in de topper tegen Excelsior een mooie winst en doet mee om de prijzen. DVS A1 pakte de koppositie met de winst op Tjoba.

(klasse.1E)

DVS opende initiatiefrijk maar na de 2-2 nam het Westlandse ONDO het stokje over (3-6). DVS werd alerter en kwam terug in de wedstrijd. Na 6-8 werd de ploeg uit ’s-Gravenzande bijgehaald bij rust (8-8). Na rust leek DVS snel het resultaat te bepalen, maar drie maal werd de tot dan toe kleine voorsprong niet uitgebouwd. Sterker, twee strafworpen werden gemist door DVS, waardoor de Ambachters weer de achtervolging in moesten (11-13). ONDO werd bijgehaald (13-13) maar kon steeds aan het roer blijven. Dat leek zelfs voldoende voor de winst vlak voor tijd (15-16), maar dit keer benutte DVS alsnog een strafworp. Zowel winst als verlies was nog mogelijk in de zeer spannende slotminuut, zodat DVS –coach Beuk uiteindelijk vrede kon hebben met de puntendeling (16-16).
In de poule staat DVS nu zesde, met vijf wedstrijdpunten.
Komend weekend gaat DVS op bezoek bij ongeslagen koploper Fiks. De ploeg uit Oegstgeest verloor afgelopen zaterdag wel het eerste punt aan het Zwijndrechtse Albatros.

(klasse R3T)
DVS-2 moest na twee weken zonder wedstrijd in drie dagen twee wedstrijden afwerken. In de inhaalwedstrijd tegen RWA werd in Rhoon een nipte winst geboekt (9-10). Het leek een makkelijke wedstrijd te worden na de 3-6 voorsprong, maar werd nog even spannend in de slotfase. Toch konden de Ambachters er met de winst vandoor gaan (9-10).
Door die winst werd de wedstrijd tegen Excelsior een topper. De bezoekende koploper uit Delft gaf direct haar visitekaartje af (0-3) ,maar DVS wist bij te blijven tot aan de rust (8-9). DVS speelde na rust de juiste personen uit en won verdiend (14-11). In de poule staan beide ploegen nu tezamen aan kop.
Komend weekend speelt DVS de uitwedstrijd tegen KCR.

(klasse2K)
DVS A1 pakte een verrassende winst tegen Tjoba. De Zeeuwse jeugdploeg die toch een hoog doelpuntengemiddelde kende, werd door DVS goed aan banden gelegd. DVS kon de bij rust opgebouwde voorsprong (7-2) na rust met verve verdedigen (17-13).
In de poule staat DVS nu aan kop en volgt Tjoba op een punt. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Trekvogels, dat DVS op twee punten volgt.

 
DVS verrast Albatros in streekderby

(verslag 26/9/2015)

Tot een ieders verrassing heeft een tot op het bot gemotiveerd DVS “grote buur” Albatros verslagen in de eerste klasse. DVS won afgetekend met 13-17 en kan deze bonuspunten goed gebruiken in de strijd om handhaving. DVS A1 won eerder op de dag van Juliana en pakt het daarmee de koppositie.

(kl.1E)
Aan het einde van vorig seizoen, -toen DVS promotie afdwong naar de eerste klasse-, gaf DVS-voorzitter Van Alphen al aan dat een streekderby tegen buurtgenoot Albatros toch een lang gekoesterde wens was. Dat deze wens al vroeg in het huidige seizoen uit kwam was al mooi, maar het feit dat DVS weer eens “compleet” aantrad in de kampioenssamenstelling van vorig seizoen, was zowaar nog verrassender. DVS-coach Beuk heeft de laatste weken nogal moeten puzzelen door de absentielijst, maar deze zaterdag kon hij dan toch zijn voorkeursteam het veld in sturen tegen de lang gekoesterde buurtgenoot.
De Zwijndrechtse thuisploeg had slechts in het begin van de strijd even het initiatief na de openingsgoals van DVS (2-1) maar daarna nam DVS dat stokje over. In die fase was er een gelijkopgaande strijd met (te) weinig doelpunten, maar die bij 6-6 wel tot een eerste climax leidde. Albatros miste een strafworp en DVS strafte vrijwel direct af (6-8). Hoewel een strafworpmisser nu DVS ten deel viel ,werd dat direct in de slotseconde van het eerste bedrijf weggepoetst (6-9)..
De eerste aanval na rust was zelfs direct raak voor  DVS (6-10), wat Albatros’ coach De Graaf nog meer tot een “Houdini act” dwong. Middels toepassing van het maximaal aantal toegestane wissels probeerde hij nog in het tweede bedrijf het tij te keren. Maar kampioenskandidaat Albatros miste zelfs haar tweede strafworp, en  zag tot eigen ontsteltenis dat DVS dankzij het sterke damescollectief dat weer afstrafte na een lange aanvalscombinaties (6-12). Pas na een doelpuntloze periode van ruim (twintig!) minuten viel weer een “thuisgoal” te noteren, maar dit bleek niet de aanzet tot een heftig slotoffensief in het laatste kwart. Waar Albatros weer een strafworp miste, wankelde DVS in die fase op fysiek vlak, met twee wissels tot gevolg in korte tijd. DVS toonde weer aan over een brede selectie te bezitten want de invallers deden het uitstekend tegen de op dat moment ook al flink qua bezetting gehusselde thuisploeg. Hoewel Albatros nog even aandrong (9-13), schoten twee snelle DVS goals de Zwijndrechtse hoop definitief aan flarden (9-15). De laatste acht minuten waren derhalve niet spannend meer qua wedstrijd maar des te meer feestelijker voor het talrijk meegereisde Ambachtse publiek. Komend weekend zal blijken of DVS ongeschonden uit de strijd is gekomen en “in de flow blijft “, als het aantreedt tegen ONDO, samen met DVS de promovendi van de poule. DVS heeft nu vier punten, ONDO nog nul. Een belangrijke slag kan dus geslagen worden op zaterdag 3 oktober, aanvang 15.30 sportpark schildman.
Albatros-DVS-1 (A.Overbeeke) rev.jpg(kl.2K)
De wedstrijd van het nog immer door blessures geteisterde DVS A1 was zeer het aanzien waard. In Oud-Gastel waren zowel DVS als gastploeg Juliana zeer aan elkaar gewaagd en ontstond een open wedstrijd. De doelpunten vielen als rijpe appeltjes en bij rust was er al een klein verschil voor de Ambachters (10-11). Na rust was de scoringsdrift nog immer aanwezig bij beide ploegen en wist DVS de winst over de meet te trekken (16-18).
Met de winst is DVS nog ongeslagen maar het Zeeuwse Tjoba volgt op slechts een punt. Juist die ploeg  bezoekt komend weekend het Ambachtse Sportpark Schildman. Aanvang 12.30 uur.

 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 15 van 32
 

Sponsoring