Wedstrijdverslagen
DVS-teams winnen

(verslag 21/11/2015)

De openingsfase was voor DVS-1 in de strijd tegen Nikantes te matig. De bezoekers uit Hoogvliet hadden het initiatief en pas na tien minutes pakte DVS dat -definitief-over (4-3). Tot aan de rust was het al duidelijk wie er ging winnen, zeker toen de gastploeg een strafworp miste bij 6-3. Toch spoorde DVS-coach Beuk zijn ploeg aan een hoger tempo te spelen. Dat lukte slechts ten dele, maar halverwege was de marge acceptabel (12-7). Na rust werd de marge al snel groter (15-7), en ontstond een inspiratieloze periode dat nog eens werd versterkt door opnieuw  twee gemiste strafworpen van Nikantes. Na een doelpuntloze periode van bijna tien minuten (16-9) kende DVS een korte opleving (18-11). Daarna ging de slotfase gelijk op en werd Nikantes de mogelijkheid gegeven de stand een draaglijker aanzien te geven (20-14).
Door deze overwinning staat het na drie wedstrijden ongeslagen DVS nog immer een punt voor op runner up DSO, dat zelf eenvoudig won van hekkensluiter Zaamslag. Komend weekend treft de top-4 van de poule elkaar: DVS gaat op bezoek bij DSO (De Niervaert te Klundert, aanvang 16.20). Triade treft Ventura Sport, beide volgen DVS op twee punten.

DVS-2 had een onverwacht gemakkelijke wedstrijd tegen Nikantes. Het overvloed aan kansen werden door de Ambachters te weinig benut. Toch werd de 11-5 ruststand uitgebreid naar een mooie score: 21-8. In de poule staat DVS fier bovenaan. Qua verliespunten staat DSO uit Klundert gelijk met de Ambachters. Komend weekend treffen de ploegen elkaar “in het voorprogramma” van de hoofdteams, in Klundert. (aanvang 15.10)

Mede-koploper DVS A1  speelde een overtuigende openingsfase tegen middenmoter ACKC. DVS raasde naar 5-0, maar die luxe was de Ambachtse jeugd geen lang leven beschoren. Concentratieverlies gaf ACKC kansen terug te keren in de wedstrijd, maar daardoor bleef de spanning onnodig lang in de wedstrijd. Wel werd de bij rust opgebouwde voorsprong (7-5) volledig verdiend vast gehouden tot aan het einde (15-13).
In de poule gaat DVS nu met KOAG aan de leiding. Beide ploegen zullen elkaar pas in het laatste speelweekend voor kerst treffen. Komende weekend gaat DVS eerst op bezoek bij Albatros, dat tot op heden een overwinning boekte (Develstein, Zwijndrecht, 14.05 uur)

 
DVS nu al aan kop

(verslag 14/11/2015)

Goede resultaten voor de selectieteams van korfbalvereniging DVS69. Alle drie de teams gingen op bezoek in Strijen en wonnen allen hun wedstrijden tegen Ventura Sport.

DVS-1 moest zichtbaar wennen aan de omstandigheden in Strijen; een kleine hal met tribunes  dicht op het veld en waar publiek de thuisploeg luidruchtig aanmoedigde. Dat lukte met name aan het begin,  de strijd ging gelijk op (5-5). Hoewel DVS “niet lekker in de wedstrijd zat” werd daarna de collectieve kracht van DVS gaandeweg zichtbaarder en liepen de Ambachters uit tot de 7-12 ruststand. DVS opende na rust flitsend: vier snelle goals brachten de thuisploeg aan het wankelen. DVS bouwde dat gaandeweg uit naar tien goals verschil.  Doordat de spanning uit de wedstrijd was kwam Ventura Sport  nog terug tot zes goals, maar  de definitieve knock-out volgde alsnog in de slotfase. Door deze overwinning, en de resultaten in de poule, staat DVS nu alleen aan kop na slechts twee duels. Komend weekend speelt DVS de thuiswedstrijd tegen Nikantes, aanvang 16.25 in sporthal “De Ridderhal”.

DVS-2 opende de wedstrijd tegen hekkensluiter Ventura Sport -2 niet al te sterk. Ook hier waren de omstandigheden lastig voor de zichtbaar onwennig ogende Ambachtse ploeg. Ventura sport begon scherper aan de wedstrijd en kwam hierdoor zelfs even op voorsprong. DVS werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds wat scherper en begon rustiger te spelen, terwijl dit voor onze opponent het tegenovergestelde was. Toch was het meer en meer  volwassener spelende DVS steeds de bovenliggende partij. De behaalde voorsprong  van vijf doelpunten, kwam in het laatste kwar dan ook niet meer in gevaar tegen de hard werkende  thuisploeg (10-14).  DVS staat in de poule gedeeld bovenaan met Nikantes, dat komend weekend op bezoek komt in Ambacht: aanvang 15.05 uur

DVS A1  speelde een zeer sterke wedstrijd waarbij alleen de afronding onvoldoende was. Toch werden er liefst vijftien doelpunten gemaakt, wat gezien de kansen nog hoger had kunnen uitvallen. DVS staat nu gedeeld aan kop ongeslagen aan de leiding met KOAG. Komend weekend de thuiswedstrijd tegen ACKC, dat een overwinning tot op heden heeft geboekt.

 
DVS opent met monsterzege

(verslag 7/11/2015)

DVS heeft het zaalseizoen 2015-2016 in de derde klasse geopend met een eclatante zege op Olympia. Het werd liefst 27-7, een van de grootste zeges ooit. De zege werd vooraf al verwacht omdat DVS in het zaalseizoen twee klassen lager acteert dan het veldseizoen. Na de eerste helft leek een hoge score nog ver weg omdat DVS nog te stroef draaide. Via 2-0 miste Olympia een strafworp, maar sloot de ploeg uit Spijkenisse nog enigszins aan (3-1), maar daarna nam DVS toch afstand (10-4). In de tweede helft liep de DVS machine soepel, waarbij een ongekend hoog aantal kansen werden gecreëerd. Niet elke kans werd afgerond anders was zelfs een score van 30 goals mogelijk geweest. Aankomend weekend volgt een uitwedstrijd tegen Ventura Sport, dat zelf het eerste duel ook ruim won. Aanvang 16.10 uur in Strijen.

Qua veldspel was DVS '69 2 in de eerste bedrijf overtuigender dan gastploeg Olympia 2, maar kon geen overtuigend afstand nemen van de fysiek spelende ploeg uit Spijkenisse. De 9-7 voorsprong  werd weggegeven door de in die fase met scherp schietende bezoekers (11-11), maar geheel verdiend nam DVS in het laatste kwart toch afstand (16-11). Net als het vlaggenschip gaat DVS-2 ook richting Strijen voor het duel met Ventura Sport-2, dat verrassend het eerste duel verloor.

DVS A1  speelde een uiterst moeizame wedstrijd tegen ADO A1.   DVS had zelf moeite met de afronding maar ondanks het uitblijven van goede rebounds  bleef DVS verdedigend overeind. Toch nam de ploeg uit ’s-Gravendeel de voorsprong bij rust (2-4). De inhaalrace bleek succesvol, want na de gelijkmaker werd alsnog de overwinning over de streep getrokken (5-4). Komende weekend gaat DVSA1 ook op bezoek bij Ventura Sport A1 , dat het eerste duel verloor .

 
Domper DVS richting zaal

(verslag 10/10/2015)

Waar twee winstpartijen vielen te noteren voor DVS-2 en DVS-A1 zijn er kopzorgen voor het vlaggenschip. DVS-1 speelde verdienstelijk tegen koploper Fiks maar verloor toch; de concurrenten om handhaving wonnen echter verrassend zodat die strijd geheel weer open ligt.

(klasse.1E)
De vertraagde aankomst van DVS in Oegstgeest noopten de Ambachters tot een snelle opwarming. Thuisploeg Fiks toonde wel degelijk aan een goede ploeg te hebben, maar DVS hield de koploper goed bij tot aan rust (10-9). DVS kon echter niet aan de goede kant van de score komen en pas tien minuten voor tijd werd het eerste gaatje van vier doelpunten geslagen in Fiks’ voordeel. DVS drong nog wel aan, maar de beslissende scherpte ontbrak in de slotfase zodat een stunt er dit keer niet in zat (21-18). In de poule zag DVS de voorsprong op concurrenten als Korbatjo (winst op Ijsselvogels) en ONDO (verrassende winst op Albatros) slinken naar max twee punten. DVS staat nu zesde, de achterstand op plek drie is daarentegen overbrugbaar (drie punten). Een op voorhand spannende hervatting in maart 2016 ligt in het vooruitzicht! DVS gaat nu de voorbereiding in voor de zaalcompetitie waar de missie zal zijn de derde klasse te ontstijgen.

(klasse R3T)
Het qua bezetting gehavende DVS-2 speelde een “mental game” tegen KCR in Ridderkerk, dat traag speelde en de verguisde “achterverdedigingstactiek” toepaste. DVS ging mee in het te lage tempo, wat feitelijk de kersverse Ambachtse koploper niet ligt. De garantie op een overwinning was er geenszins en pas laat in het tweede bedrijf werd het kwaliteitsverschil zichtbaar, waardoor DVS alsnog de overwinning pakte (6-9). De directe volger van DVS, het Delftse Excelsior3 werd verslagen door die andere runnerup RWA en gebroederlijk volgen deze teams nu DVS op twee punten. Een bemoedigend vooruitzicht derhalve na de “wintercompetitie”!

(klasse2K)
DVS A1 deed nieuwe ervaring op in het “fysiekere” korfbal, waar middenmoter Trekvogels de Ambachters op trakteerde. Het betere spel was al voor gastploeg DVS, maar dat was in de ruststand nog niet geheel zichtbaar (7-6). Na rust wel, en kon de ploeg van DVS coach van Alphen uitlopen naar de verdiende 9-13 zege. Deze overwinning smaakte de Ambachtse jeugd extra zoet omdat het de concurrentie punten zag verspelen. DVS staat mede daardoor nu vier punten los in de poule, een luxe uitgangspositie komend voorjaar als de hervatting van de veldcompetitie zich weer aandient.

 
Puntverlies DVS tegen hekkensluiter

(verslag 3/10/2015)

Waar een verlies zelfs in de lucht hing, deelde DVS afgelopen weekend alsnog de punten tegen het nog puntloze ONDO. DVS-2 boekte in de topper tegen Excelsior een mooie winst en doet mee om de prijzen. DVS A1 pakte de koppositie met de winst op Tjoba.

(klasse.1E)

DVS opende initiatiefrijk maar na de 2-2 nam het Westlandse ONDO het stokje over (3-6). DVS werd alerter en kwam terug in de wedstrijd. Na 6-8 werd de ploeg uit ’s-Gravenzande bijgehaald bij rust (8-8). Na rust leek DVS snel het resultaat te bepalen, maar drie maal werd de tot dan toe kleine voorsprong niet uitgebouwd. Sterker, twee strafworpen werden gemist door DVS, waardoor de Ambachters weer de achtervolging in moesten (11-13). ONDO werd bijgehaald (13-13) maar kon steeds aan het roer blijven. Dat leek zelfs voldoende voor de winst vlak voor tijd (15-16), maar dit keer benutte DVS alsnog een strafworp. Zowel winst als verlies was nog mogelijk in de zeer spannende slotminuut, zodat DVS –coach Beuk uiteindelijk vrede kon hebben met de puntendeling (16-16).
In de poule staat DVS nu zesde, met vijf wedstrijdpunten.
Komend weekend gaat DVS op bezoek bij ongeslagen koploper Fiks. De ploeg uit Oegstgeest verloor afgelopen zaterdag wel het eerste punt aan het Zwijndrechtse Albatros.

(klasse R3T)
DVS-2 moest na twee weken zonder wedstrijd in drie dagen twee wedstrijden afwerken. In de inhaalwedstrijd tegen RWA werd in Rhoon een nipte winst geboekt (9-10). Het leek een makkelijke wedstrijd te worden na de 3-6 voorsprong, maar werd nog even spannend in de slotfase. Toch konden de Ambachters er met de winst vandoor gaan (9-10).
Door die winst werd de wedstrijd tegen Excelsior een topper. De bezoekende koploper uit Delft gaf direct haar visitekaartje af (0-3) ,maar DVS wist bij te blijven tot aan de rust (8-9). DVS speelde na rust de juiste personen uit en won verdiend (14-11). In de poule staan beide ploegen nu tezamen aan kop.
Komend weekend speelt DVS de uitwedstrijd tegen KCR.

(klasse2K)
DVS A1 pakte een verrassende winst tegen Tjoba. De Zeeuwse jeugdploeg die toch een hoog doelpuntengemiddelde kende, werd door DVS goed aan banden gelegd. DVS kon de bij rust opgebouwde voorsprong (7-2) na rust met verve verdedigen (17-13).
In de poule staat DVS nu aan kop en volgt Tjoba op een punt. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Trekvogels, dat DVS op twee punten volgt.

 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 14 van 31
 

Sponsoring