Wedstrijdverslagen
Eerste winstpunten DVS

(verslag 5/9/2015)

In het tweede korfbalweekend kwam de hoofmacht van eerste klasse debutant DVS al vrij snel tot de verlossende eerste winst. In Oud Beijerland was Korbatjo het slachtoffer, maar gemakkelijk ging het zeker niet.

Op het moeilijk bespeelbare grasveld van Korbatjo toonde de thuisploeg direct goed met de omstandigheden om te kunnen gaan en werd via een snelle opening DVS op een 2-0 achterstand gezet. DVS sloot aan (2-2) maar kon niet aanhaken en pakte Korbatjo  door naar een 5-2 voorsprong.
De Ambachters bleven overeind en speelden zich in deze streekderby wel terug in de wedstrijd. De schade bij rust was wonderwel beperkt: 8-7.
Na rust waren de partijen volledig gelijkwaardig en ontstond een mooi duel. Het veld veranderde langzaamaan in een modderpoel en ondanks goals van de thuisploeg liet DVS niet los! DVS ging er bij 11-10 zelfs “op en erover” (11-13). De ploeg uit de Hoekse Waard toonde aan over veerkracht te beschikken en de wedstrijd kantelde weer (16-15).
Een spannende slotfase ontstond en de ploeg van DVS-coach Beuk ging daar goed mee om. Korbatjo maakte juiste de fouten en DVS mocht de daardoor toegekende strafworpen verzilveren (16-17). Wederom een strafworp, dit maak voor Korbatjo leek de op het oog terechte remise te bewerkstelligen maar DVS had lak aan dit gegeven en schonk zichzelf de eerste, en dus wederom historische punten in de 1e klasse E. Over altijd dreigende toekomstscenario’s voor debutanten om van “de hatelijke nul” af te raken, hoeft niet eens meer gedacht te worden…

Komende weekend (zat 12 sept) ontvangt DVS het gerenommeerde Rotterdamse WION op sportpark Schildman, aanvang 15.30 uur. WION verloor haar tweede wedstrijd van huidig medekoploper Fiks en heeft net als DVS twee punten.

DVS-2 pakte ook de eerste punten in de res.3e klasse. Tegen de reserves van Korbatjo werd schier eenvoudig gewonnen: 8-13

DVS A1 was ook aan  haar eerste wedstrijd toe. In Goes werd nipt gewonnen van Togo: 8-9.

 
DVS ontgroend in eerste klasse

(verslag 30/8/2015)

DVS1 – Fortis 1 9-17 (1-8)

In 1 helft kreeg DVS een lesje in effectief korfbal in de eerste klasse. Het Zeeuwse Fortis kwam op bezoek naar sportpark Schildman en liet zich alleen in de openingsfase verrassen, toen DVS na een fantastische aanval “het bal opende”.
Na de 1-0 overdonderde Fortis de Ambachters en raasde door naar de 1-8 bij rust. Na rust was bij de ploeg van Chris Beuk, die zijn kampioensploeg noodgedwongen moest wijzigen op twee posities, de spanning weg en ontstond er meer strijd. Beide ploegen hielden gelijke tred, en in een open tweede helft vielen er toch nog totaal 17 goals. Dat was derhalve een kleine opsteker voor DVS, dat meteen een eerste wijze les leerde.

Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Korbatjo in Oud-Beijerland, aanvang 15.30 uur.

1e wedstrijd veld dvs1 tegen fortis 29-08-2015

Foto DVS-1 – Fortis 1 fotograaf: E.Van Kooten

 
DVS schrijft korfbalhistorie

(verslag 06/06/2015)

“6-6” zal vanaf nu altijd een gedenkwaardige datum zijn voor korfballiefhebbers in de Drechtstreek in het algemeen en die van DVS’69 in het bijzonder. Voor het eerst in de clubhistorie promoveerde DVS naar de 1e klasse na winst op ONDO in het allesbeslissende promotieduel, dat afgelopen zaterdag in Bergen op Zoom werd gespeeld.

ONDO1 – DVS1     9-15 (4-9)

Mede door de wetenschap dat DVS gedurende de vier eerdere ontmoetingen in het hele seizoen ONDO maar moeilijk kon bestrijden, had DVS-coach Beuk (en DVS) gekozen voor een enigszins ontspannen voorbereiding door bij het clubgebouw van DVS te verzamelen en gezamenlijk te lunchen alvorens af te reizen naar Bergen op Zoom. Gastclub Scheldevogels had het veld, dat al voldoet aan de “nieuwe afmetingen”, beschikbaar gesteld voor de diverse beslissingswedstrijden in het districtskorfbal.  Het programma bood voldoende tijd om de eigen wedstrijd, gespeeld goed te kunnen voorbereiden.

Lees meer...
 
Kampioensgalerij DVS nog niet compleet

(verslag 16/5/2014)

Afgelopen zaterdag presenteerden de kampioensteams van  korfbalvereniging zich nog eens in de laatste grote competitieronde. De hoop is nog gevestigd  op nog een team. De hoofdmacht van DVS  won met het kleinst denkbare verschil van Luno en kan nu aantreden voor de kampioenswedstrijd van het jaar (inzet een ticket naar de eerste klasse)! Hieronder de belangrijkste resultaten en het overzicht van de laatste grote competitieronde, met ook nog veel tweede plekken!

(2e klasse)
DVS '69 1 - Luno 1         9 -   8     (4-4)
Waar DVS eerder dit seizoen al een nipte nederlaag incasseerde tegen Luno, was het in deze wedstrijd wederom zeer spannend. Temeer omdat  alleen winst een kampioenswedstrijd in het vooruitzicht zou stellen. In deze laatste thuiswedstrijd werd dit nog extra kracht bijgezet door opzwepende muziek, spandoeken en natuurlijk een uitbundig en talrijk DVS-publiek. Dat gaf wel zichtbaar druk op de ploeg van coach Beuk en de fikse wind maakte het er ook niet eenvoudiger op. Na de snelle 0-1 voor Luno kon DVS pas na krap 15 minuten gelijk maken, maar wel  uitlopen na 3-1. Luno was taai en DVS was niet zichzelf, zodat Luno kon inhalen: 4-4 ruststand. Na rust  gingen de ploegen zij-aan-zij naar de 6-6, toen Luno brutaal 6-7 maakte. DVS toonde initiatief en  veerkracht, maar een nieuwe voorsprong werd vijf minuten voor tijd wederom ongedaan gemaakt door Luno (8-8). Het verlossende afstandschot viel aan DVS –zijde, waarna Luno nog wel aandrong maar DVS met de schrik vrij kwam.
Mede-koploper ONDO won ook. De op papier lastige uitwedstrijd tegen Oranje Nassau/ Spirit was een prooi voor de ploeg uit Middelburg, waardoor er (komende) zaterdag 6 juni op onafhankelijk terrein de allesbeslissende wedstrijd voor promotie naar de 1e klasse gaat plaats vinden. Houd de internet site van DVS69 in de gaten voor locatie en tijdstip!


DVS'69 D1 mag zich een kampioen noemen in de 1e klasse A. Het vorige duel was de belangrijkste: toen in een rechtstreeks duel van concurrent Korbis gewonnen werd. In deze zeer spannende wedstrijd (3-3 rust) werd uiteindelijk in de 2e helft het verschil gemaakt (8-5). In de laatste wedstrijd van afgelopen zaterdag was de scherpte weg bij het jonge kampioensteam van coaches Marc en Alex; er werd met 2-4 verloren. In alle wedstrijden zijn de spelers tot het uiterste gegaan en alleen al daarom mag het kampioenschap worden gezien als een echte teamprestatie van een heel hecht team!


De jongste jeugdteams van DVS, DVS -F1 en -F2 (“de Effies”) spelen dit voorjaar hele spannende wedstrijdjes. Waar DVS F1 een eervolle tweede plek haalde, werd DVS F2 -begeleid door Annemarie en Sander-afgelopen zaterdag kampioen! Toen DVS F2 in de voorlaatste wedstrijd van RWA won, moest de ongeslagen ploeg  in  de laatste wedstrijd spelen tegen de nummer twee –het Rotterdamse Eureka- en het werd liefst 12-16 voor DVS. De kids gingen er dus even goed voor staan voor hun eerste kampioenschap!


DVS-4 was al kampioen maar de ploeg richtte zich nog een keer op in  Rotterdam. Er werd met 10-12 gewonnen en dat betekende ongeslagen kampioen! De denkbeeldige vreugde was zo groot dat er vergeten werd een foto te nemen van het team dat deze uitzonderlijke prestatie leverde!

Overige uitslagen:
DVS '69 2 - Luno 2         12 -   5         eindklassering klasse 3R: plek 2
Rust Roest 6 - DVS '69 3     20 -   7        
DVS '69 3 - Merwede 4         6 -   5         eindklassering klasse 4M: plek 6
DVS '69 5 - DSO 5         7 - 15         eindklassering klasse 7C: plek 4
DVS '69 A1 - Vitesse A2     14 -   3         eindklassering klasse 2M: plek 6
Thor C1 - DVS '69 C1         3 -   4         eindklassering klasse 3B: plek 2
Sporting Delta C5 - DVS '69 C2 5 -   3         eindklassering klasse 4C: plek 7
DVS D2 was vrij                eindklassering klasse 3D: plek 2
Olympia D3 - DVS '69 D3     2 -   4         eindklassering klasse 3B: plek 2
DVS '69 E2 - DeetosSnel E4     3 -   7         eindklassering klasse 2H: plek 3
Olympia E5 - DVS '69 E1     4 - 17         eindklassering klasse 3F: plek 2
HKC F3 - DVS '69 F1        6 - 20         eindklassering klasse 3A: plek 2

 
DVS mist eerste slag

(verslag 16/5/2014)


Een zuur verlies voor DVS in Middelburg tegen ONDO, dat nu de kop van de ranglijst deelt met de Ambachters. DVS-2 en DVS A1 zagen eveneens hun duels verloren gaan.

(2e klasse)
ONDO 1 - DVS '69 1             18 – 15
In de strijd om een ticket naar de eerste klasse had DVS de uitgelezen mogelijkheid dit al voor de laatste speelronde te realiseren. Het massaal meegereisde Ambachtse publiek werd op de wenken bediend: een heerlijke eerste kwartier, waar DVS ondanks de 1-0 snel met met 3-7 leidde, werd echter gevolgd door een langdurige blessure behandeling voor een speler van thuisploeg ONDO. Het goede Ambachtse ritme leek verstoord hoewel nog wel steeds de voorsprong vastgehouden kon worden. Dat lukte niet vlak voor rust, toen ONDO pas voor de tweede keer dit duel de voorsprong pakte (11-10).
Na rust bleef het gelijk op gaan. DVS miste al snel de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar in de 50e minuut was het dan toch 13-13. In de daarop volgende tien minuten moest DVS loslaten: bij 15-13 werd een gemiste strafworp aan DVS –zijde snel gevolgd door de uiteindelijk beslissende 16e goal van ONDO. Hoewel DVS-coach Beuk nog wisselde, zorgde dat niet voor de ommekeer en kon ONDO met de winst aan de haal gaan. Hoewel het verlies zuur is voor de Ambachters, memoreerde de DVS coach nog maar eens dat DVS het nog geheel in eigen hand heeft.
En zo is he: het meest reële scenario is dan als volgt. DVS wint van Luno, ONDO van Oranje Nassau/ Spirit, met dan een tweede beslissend duel tussen de koplopers om 6 juni.
(Bijlage: actiefoto ONDO –DVS fotograaf: A. Overbeeke)

(res. 3e klasse)
ONDO 2 - DVS '69 2             16 - 11
De al getroonde kampioen ONDO toonde nauwelijks verslapping, en startte zeer actief tegen DVS, dat nog strijdt voor de eervolle tweede plaats. Bij rust was het verschil al gemaakt (8-4), hoewel DVS bij 12-8 toch nog even “op de deur klopte”. Thuisploeg ONDO gaf de Ambachters geen kans deze deur te openen en hield het verschil meer dan intact.In de ranglijst staat DVS nog immer gedeeld tweede, omdat mede-strijder Oranje Nassau-Spirit verloor van Luno-2. Op 30 mei treedt DVS in haar laatste thuiswedstrijd aan tegen datzelfde Luno, terwijl Oranje Nassau/ Spirit kampioen ONDO ontvangt.

(2e klasse)
Seolto A1 - DVS '69 A1         9 -   8
Een gemiste kans voor de Ambachtse jeugd om in de poule aansluiting te houden met de middenmoot. Na een 3-5 voorsprong werd de prima eerste helft afgesloten met een 7-6 achterstand. De gestegen lijn kon echter na rust niet vastgehouden worden door het achttal van –aan het eind evan het seizoen-vertrekkend coach Marco Schaap, en uiteindelijk werden ongelukkig de punten ingeleverd. Op 30 mei is het laatste thuisduel van DVS, als Vitesse A2 sportpark Schildman bezoekt.

Overige uitslagen:
DVS '69 4 - PKC / SWKGroep 9     11 -   6
DVS '69 C1 - Merwede C2         3 -   4
DVS '69 D3 - Korbatjo D3         5 -   3
DVS '69 D2 - Korbatjo D2         9 -   9
PKC / SWKGroep D7 - DVS '69 D2     1 - 14
Oranje Wit E4 - DVS '69 E2         3 -   8
DVS '69 E1 - Sperwers E2         9 -   2

 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 14 van 30
 

Sponsoring