Wedstrijdverslagen
Sterke nieuwjaarsstart DVS

(verslag 9/1/2015)

Een geweldige opening van het nieuwe jaar voor de selectieteams van DVS. Alle teams wonnen, waarbij een monsterzege van het de hoofdmacht het meest in het oog springt.

Koploper DVS-1 ging op bezoek bij hekkensluiter Zaamslag, dat zelfs fictief op -/-2 wedstrijdpunten staat. Het ongebruikelijke tijdstip van 10.30 in Axel, hinderde DVS slechts in de beginfase, toen de op dat moment gemotiveerde thuisploeg met scherp schoot (4-1). De Ambachters waren niet onder de indruk en trokken  snel de stand weer gelijk, en leken met een comfortabele 6-14 te gaan rusten. Twee “lose flodders” van de thuisploeg vielen pardoes raak zodat DVS niet geheel tevreden de kleedkamer opzocht (8-14). DVS –coach Beuk stelde aparte doelstellingen voor het tweede bedrijf qua goals voor en tegen. De opzet slaagde. DVS raasde in mum van tijd naar 8-21. Zelfs een doelpuntloze periode van tien minuten hinderde DVS niet om door te razen naar 33 goals! DVS krabbelde zichzelf nog achter de oren: immers, Zaamslag scoorde er uiteindelijk 12, waardoor die ploeg de meeste (twijfelachtige) eer kreeg door in een wedstrijd de meeste goals voor als tegen te krijgen. DVS blijft door dit resultaat fier koploper met vier punten voorsprong op de concurrentie. Volgende week wordt Spijkenisse bezocht, als Olympia als gastheer optreedt. Aanvang 19.25.

DVS-2 speelde een gedegen wedstrijd tegen een matige tegenstander. Voor rust liet DVS zich te veel verrassen op de doorloopbal, waardoor er slechts een klein voordelig verschil bij rust was: 9-12. Na rust werden de verdedigende taken beter uitgevoerd en werd het zelfde aanvallende niveau gehaald: 12-22. In de poule hebben nu alle ploegen zes wedstrijden gespeeld, DVS staat keurig bovenaan me twee punten voorsprong op de concurrentie. Nog steeds op koers voor een vurig gewenst en mogelijk  kampioenschap! Komend weekend moet er dan ook gewonnen worden van laagvlieger Olympia-2. Aanvang in Spijkenisse: 18.15 uur

DVS A1 ging sterk van start in de strijd om plek 2 in de poule, tegen IJsselvogels.  Binnen tien minuten was echter de “papieren topper” al van de spanning ontdaan omdat DVS op een veilige 0-5 voorsprong stond en daarna bleef meescoren met de thuisploeg zodat het verschil intact bleef (9-15). De ploeg van jeugdcoach Van Alphen blijft daardoor op plek twee in de poule, twee punten volgend op KOAG, dat ook haar wedstrijd tegen GKV eenvoudig won.
Komend weekend gaat d eploeg op bezoek bij middenmoter ADO. Aanvang 11 uur in ’s-Gravendeel.

 
Topduels DVS niet altijd top

(verslag 19/12/2015)

Afgelopen weekend speelden de selectieteams van DVS duels met als inzet de handhaving van de (gedeelde) koppositie. En dat was met wisselend succes.

DVS-1 had een op papier  top-affiche voor het duel met Triade, dat als “verrassende runner up” DVS volgde op twee punten. In werkelijkheid was het echter geen “clash” waar het publiek in De Ridderhal op hoopte. DVS had het initiatief (6-2 na tien minuten) en moest alleen alert blijven na een kwartier (7-5). En dat bleef de ploeg van de (geschorste) DVS-coach Beuk dan ook. Mede geholpen door een gemiste strafworp van de bezoekers uit Nieuwpoort stond er vlak voor rust alweer de 10-5 op het scorebord. Een gelijk opgaande reeks doelpunten in vijf minuten leidde tot de 12-8 ruststand. Na rust kon Triade het gat van vier doelpunten niet dichten, en kon DVS onbedreigd de score opvoeren: 22-13. Door dit resultaat mag DVS zich “Winterkampioen” noemen met een florissant uitzicht op het nieuwe jaar. DVS heeft de volle winst na zes wedstrijden en heeft nu een voorsprong van minimaal vier punten op de volgers Ventura Sport, Triade en DSO. De hervatting is op 9 januari a.s. als DVS op bezoek gaat bij hekkensluiter Zaamslag.

DVS-2 had eveneens uitzicht op een goede aanvang van 2016, door directe concurrent RWA-3 op een achterstand van vier verliespunten te zetten. Echter dat mislukte. In een vermakelijk duel gingen de ploegen gelijk op tot aan de rust (8-8). Na rust leek DVS het duel naar de hand te zetten (11-9) maar kon de ploeg uit Rhoon mede door een arbitrale dwaling in het laatste kwart weer aanklampen (12-12). Vijf minuten voor tijd pakte RWA zelfs de voorsprong en kreeg het vlak voor tijd ook een strafworp toegekend, die tot vreugde van het DVS publiek werd gemist! DVS pakte de laatste strohalm , kon de gelijkmaker maken en kwam zowaar met de schrik vrij (14-14). DVS blijft daardoor koploper met twee verliespunten minder dan RWA. Op 9 januari volgt een uitduel met laagvlieger ADO-3.

DVS A1 kwam moeizaam op gang in het rechtstreekse duel met medekoploper KOAG A1 toen het al na tien minuten 0-3 stond. De Ambachtse jeugd toonde veerkracht en na een kwart duel stond het al weer gelijk. Een leuk gelijkopgaand duel ontstond waarbij DVS zelfs twee keer van de kleinst denkbare voorsprong mocht genieten. Echter een gelijke stand bij rust (9-9). Na rust ontstond hetzelfde beeld: KOAG het initiatief (9-11) en DVS in de achtervolging (11-11). Halverwege de tweede helft verloor DVS de scherpte en ging het initiatief terug naar de ploeg uit Krimpen a/d IJssel (13-14). Een spannende slotfase volgde, ontsierd door een rode (!) kaart voor de protesterende coach van KOAG,  maar DVS had niet meer de scherpte om gelijk te maken. Door dit resultaat in de poule zakt DVS pardoes naar plek drie, omdat IJsselvogels ook weer aanhaakt. 2016 belooft dus zinderend aan te vangen, mede omdat DVS haar plek zal proberen te verdedigen in het uitduel met IJsselvogels.
Bijlage (pag 2) : impressie van de zinderde  slotfase bij DVS A1 , bij een stand van 12-12

 
DVS wacht top-weekend!

(verslag 12/12/2015)

Nagenoeg alle hoofdteams van DVS boekten allen plichtmatige winsten, waardoor de bovenste plaatsen komend weekend met verve verdedigd kunnen worden en liefst uitgebouwd!

Voor de tweede achtereenvolgende keer speelde het ongeslagen DVS een tumultueuze wedstrijd.. Dit keer was gastheer VIOS (Willemstad)  getergd om DVS bijna letterlijk beentje te lichten. Dat leidde bij een speler van de thuisploeg tot twee maal geel- dus rood- en ontstond een zeer onaangename sfeer. Toch scoorde DVS er al 15 bij rust (VIOS: 8x). De angel was al uit de wedstrijd en DVS kon wederom een grote overwinning boeken: 16-26.
Komend weekend 19 december staan voor de hoofdteams van DVS een heuse “Super Saturday” op het programma. In alle poules staan rechtstreekse duels tussen de lijstaanvoerder en diens volger, op het programma.  DVS-1 sluit die zaterdag zelf af met  de topper tegen Triade, dat de Ambachters op twee punten volgt. Aanvang 16.50 in de Ridderhal, Hendrik Ido Ambacht.

DVS-2 was vrij en speelt komend weekend de laatste (thuis-)wedstrijd van dit jaar tegen RWA-3, dat wel speelde en ook won. Met een wedstrijd tegoed voor DVS hebben beide ploegen evenveel punten. Een heuse topper, dat aanvangt om 15.30 uur in de Ambachtse Ridderhal!

Gedeeld koploper DVS A1 trad aan tegen GKV A2 ,dat momenteel de laatste plaats bezet. Vanaf het begin  was het niveauverschil al duidelijk zichtbaar. Na amper twintig minuten stond het al 9-2 en kon DVS weinig meer gebeuren. Er  werd zelfs nog  de “dubbele cijfers ” gehaald : 8-21! Komend weekend treedt DVS aan tegen die andere koploper: KOAG, dat net als DVS na vijf wedstrijden de volle buit heeft behaald en net als DVS tien punten heeft. Aanvang 13.00 uur in de Ridderhal.

 
Klucht bijna drama voor DVS

(verslag 28/11/2015)

De gemoederen raakten behoorlijk verhit afgelopen zaterdag in de topper van DSO-1 tegen DVS-1. Niet zozeer de openingsfase gaf daar aanleiding toe (0-3 voorsprong DVS na vijf minuten). Er ontstond al meer deining door arbitrale missers, maar DVS hield initiatief (3-6). Na een goed kwartier volgden onduidelijkheden elkaar in rap tempo op. Dat kwam de thuisploeg goed uit want dat kwam maar niet in de wedstrijd. Vermeende overtredingen en plots stil leggen van het spel, ontregelde het ritme van met name DVS, dat nog wel een 6-8 voorsprong bij rust had.
Na rust bleef het tien minuten relatief rustig- DVS leidde tot dan toe met 8-11 – maar wederom werd de aandacht voor de teams volledig verlegd naar de dubieuze beslissingen van de arbiter. Wederom keerden beslissingen zich volledig tegen DVS, wat DSO terug in het zadel hielp (11-11). Een klucht werd het publiek van beide teams voorgeschoteld, ook daar was het ongeloof zichtbaar. In de onvoorspelbare slotfase bleef DSO dus daardoor in de race voor een goed resultaat, maar niet geheel op eigen kracht! DVS bleef een drama bespaard omdat het zelf steeds de goal maakte op de belangrijke momenten. Het octet van DVS-coach Beuk, dat nog wel zelf geel ontving van de arbiter wegens protesteren, kwam uiteindelijk met de schrik vrij (13-14).
Door deze overwinning staat DVS nu los van de concurrentie. Komend weekend gaat DVS op bezoek in Willemstad bij VIOS, dat voorlaatste staat.

DVS-2 had ondanks een 0-2 voorsprong een lastig vervolg tegen runner-up DSO-2. De thuisploeg toonde  meer daadkracht en leek in het juiste ritme te komen om DVS te gaan vergezellen aan kop in deze poule. De schade bleef echter minimaal bij rust (8-7). Pas in het laatste kwart kwam DVS voor het eerst op voorsprong en een spannende slotfase diende zich aan. Vlak voor tijd leidde DVS met 9-11 maar wederom klopte de thuisploeg op de deur. De verlossende goal van DVS was meteen de mooiste. Vanuit het achtervak werd raak geschoten door de Ambachters en werd de winst binnen gehaald (10-12) .
In de poule is DVS nu los van de concurrentie: directe concurrent is nu RWA, dat zelf won en de Ambachters nu volgt op twee punten. Komend weekend is DVS vrij.

In de poule van DVS A1 tekent zich een sterke top-3 aan na de winsten van die teams. Even een update: . KOAG uit Krimpen heeft zes punten (een duel minder gespeeld). IJsselvogels heeft ook zes punten. Maar de  huidige koploper is DVS, dat halverwege op puntverlies stond tegen buurtgenoot Albatros. En dat na een 5-1 achterstand ! Bij  rust was dit gerepareerd (5-5). Toch wist DVS na rust de voorsprong te pakken (5-7), en dit vast te houden tot het laatste fluitsignaal.
Komende weekend gaat DVS eerst op bezoek bij GKV, dat nog op de eerste overwinning wacht.

 
DVS-teams winnen

(verslag 21/11/2015)

De openingsfase was voor DVS-1 in de strijd tegen Nikantes te matig. De bezoekers uit Hoogvliet hadden het initiatief en pas na tien minutes pakte DVS dat -definitief-over (4-3). Tot aan de rust was het al duidelijk wie er ging winnen, zeker toen de gastploeg een strafworp miste bij 6-3. Toch spoorde DVS-coach Beuk zijn ploeg aan een hoger tempo te spelen. Dat lukte slechts ten dele, maar halverwege was de marge acceptabel (12-7). Na rust werd de marge al snel groter (15-7), en ontstond een inspiratieloze periode dat nog eens werd versterkt door opnieuw  twee gemiste strafworpen van Nikantes. Na een doelpuntloze periode van bijna tien minuten (16-9) kende DVS een korte opleving (18-11). Daarna ging de slotfase gelijk op en werd Nikantes de mogelijkheid gegeven de stand een draaglijker aanzien te geven (20-14).
Door deze overwinning staat het na drie wedstrijden ongeslagen DVS nog immer een punt voor op runner up DSO, dat zelf eenvoudig won van hekkensluiter Zaamslag. Komend weekend treft de top-4 van de poule elkaar: DVS gaat op bezoek bij DSO (De Niervaert te Klundert, aanvang 16.20). Triade treft Ventura Sport, beide volgen DVS op twee punten.

DVS-2 had een onverwacht gemakkelijke wedstrijd tegen Nikantes. Het overvloed aan kansen werden door de Ambachters te weinig benut. Toch werd de 11-5 ruststand uitgebreid naar een mooie score: 21-8. In de poule staat DVS fier bovenaan. Qua verliespunten staat DSO uit Klundert gelijk met de Ambachters. Komend weekend treffen de ploegen elkaar “in het voorprogramma” van de hoofdteams, in Klundert. (aanvang 15.10)

Mede-koploper DVS A1  speelde een overtuigende openingsfase tegen middenmoter ACKC. DVS raasde naar 5-0, maar die luxe was de Ambachtse jeugd geen lang leven beschoren. Concentratieverlies gaf ACKC kansen terug te keren in de wedstrijd, maar daardoor bleef de spanning onnodig lang in de wedstrijd. Wel werd de bij rust opgebouwde voorsprong (7-5) volledig verdiend vast gehouden tot aan het einde (15-13).
In de poule gaat DVS nu met KOAG aan de leiding. Beide ploegen zullen elkaar pas in het laatste speelweekend voor kerst treffen. Komende weekend gaat DVS eerst op bezoek bij Albatros, dat tot op heden een overwinning boekte (Develstein, Zwijndrecht, 14.05 uur)

 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 14 van 32
 

Sponsoring