Wedstrijdverslagen
Domper DVS richting zaal

(verslag 10/10/2015)

Waar twee winstpartijen vielen te noteren voor DVS-2 en DVS-A1 zijn er kopzorgen voor het vlaggenschip. DVS-1 speelde verdienstelijk tegen koploper Fiks maar verloor toch; de concurrenten om handhaving wonnen echter verrassend zodat die strijd geheel weer open ligt.

(klasse.1E)
De vertraagde aankomst van DVS in Oegstgeest noopten de Ambachters tot een snelle opwarming. Thuisploeg Fiks toonde wel degelijk aan een goede ploeg te hebben, maar DVS hield de koploper goed bij tot aan rust (10-9). DVS kon echter niet aan de goede kant van de score komen en pas tien minuten voor tijd werd het eerste gaatje van vier doelpunten geslagen in Fiks’ voordeel. DVS drong nog wel aan, maar de beslissende scherpte ontbrak in de slotfase zodat een stunt er dit keer niet in zat (21-18). In de poule zag DVS de voorsprong op concurrenten als Korbatjo (winst op Ijsselvogels) en ONDO (verrassende winst op Albatros) slinken naar max twee punten. DVS staat nu zesde, de achterstand op plek drie is daarentegen overbrugbaar (drie punten). Een op voorhand spannende hervatting in maart 2016 ligt in het vooruitzicht! DVS gaat nu de voorbereiding in voor de zaalcompetitie waar de missie zal zijn de derde klasse te ontstijgen.

(klasse R3T)
Het qua bezetting gehavende DVS-2 speelde een “mental game” tegen KCR in Ridderkerk, dat traag speelde en de verguisde “achterverdedigingstactiek” toepaste. DVS ging mee in het te lage tempo, wat feitelijk de kersverse Ambachtse koploper niet ligt. De garantie op een overwinning was er geenszins en pas laat in het tweede bedrijf werd het kwaliteitsverschil zichtbaar, waardoor DVS alsnog de overwinning pakte (6-9). De directe volger van DVS, het Delftse Excelsior3 werd verslagen door die andere runnerup RWA en gebroederlijk volgen deze teams nu DVS op twee punten. Een bemoedigend vooruitzicht derhalve na de “wintercompetitie”!

(klasse2K)
DVS A1 deed nieuwe ervaring op in het “fysiekere” korfbal, waar middenmoter Trekvogels de Ambachters op trakteerde. Het betere spel was al voor gastploeg DVS, maar dat was in de ruststand nog niet geheel zichtbaar (7-6). Na rust wel, en kon de ploeg van DVS coach van Alphen uitlopen naar de verdiende 9-13 zege. Deze overwinning smaakte de Ambachtse jeugd extra zoet omdat het de concurrentie punten zag verspelen. DVS staat mede daardoor nu vier punten los in de poule, een luxe uitgangspositie komend voorjaar als de hervatting van de veldcompetitie zich weer aandient.

 
Puntverlies DVS tegen hekkensluiter

(verslag 3/10/2015)

Waar een verlies zelfs in de lucht hing, deelde DVS afgelopen weekend alsnog de punten tegen het nog puntloze ONDO. DVS-2 boekte in de topper tegen Excelsior een mooie winst en doet mee om de prijzen. DVS A1 pakte de koppositie met de winst op Tjoba.

(klasse.1E)

DVS opende initiatiefrijk maar na de 2-2 nam het Westlandse ONDO het stokje over (3-6). DVS werd alerter en kwam terug in de wedstrijd. Na 6-8 werd de ploeg uit ’s-Gravenzande bijgehaald bij rust (8-8). Na rust leek DVS snel het resultaat te bepalen, maar drie maal werd de tot dan toe kleine voorsprong niet uitgebouwd. Sterker, twee strafworpen werden gemist door DVS, waardoor de Ambachters weer de achtervolging in moesten (11-13). ONDO werd bijgehaald (13-13) maar kon steeds aan het roer blijven. Dat leek zelfs voldoende voor de winst vlak voor tijd (15-16), maar dit keer benutte DVS alsnog een strafworp. Zowel winst als verlies was nog mogelijk in de zeer spannende slotminuut, zodat DVS –coach Beuk uiteindelijk vrede kon hebben met de puntendeling (16-16).
In de poule staat DVS nu zesde, met vijf wedstrijdpunten.
Komend weekend gaat DVS op bezoek bij ongeslagen koploper Fiks. De ploeg uit Oegstgeest verloor afgelopen zaterdag wel het eerste punt aan het Zwijndrechtse Albatros.

(klasse R3T)
DVS-2 moest na twee weken zonder wedstrijd in drie dagen twee wedstrijden afwerken. In de inhaalwedstrijd tegen RWA werd in Rhoon een nipte winst geboekt (9-10). Het leek een makkelijke wedstrijd te worden na de 3-6 voorsprong, maar werd nog even spannend in de slotfase. Toch konden de Ambachters er met de winst vandoor gaan (9-10).
Door die winst werd de wedstrijd tegen Excelsior een topper. De bezoekende koploper uit Delft gaf direct haar visitekaartje af (0-3) ,maar DVS wist bij te blijven tot aan de rust (8-9). DVS speelde na rust de juiste personen uit en won verdiend (14-11). In de poule staan beide ploegen nu tezamen aan kop.
Komend weekend speelt DVS de uitwedstrijd tegen KCR.

(klasse2K)
DVS A1 pakte een verrassende winst tegen Tjoba. De Zeeuwse jeugdploeg die toch een hoog doelpuntengemiddelde kende, werd door DVS goed aan banden gelegd. DVS kon de bij rust opgebouwde voorsprong (7-2) na rust met verve verdedigen (17-13).
In de poule staat DVS nu aan kop en volgt Tjoba op een punt. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Trekvogels, dat DVS op twee punten volgt.

 
DVS verrast Albatros in streekderby

(verslag 26/9/2015)

Tot een ieders verrassing heeft een tot op het bot gemotiveerd DVS “grote buur” Albatros verslagen in de eerste klasse. DVS won afgetekend met 13-17 en kan deze bonuspunten goed gebruiken in de strijd om handhaving. DVS A1 won eerder op de dag van Juliana en pakt het daarmee de koppositie.

(kl.1E)
Aan het einde van vorig seizoen, -toen DVS promotie afdwong naar de eerste klasse-, gaf DVS-voorzitter Van Alphen al aan dat een streekderby tegen buurtgenoot Albatros toch een lang gekoesterde wens was. Dat deze wens al vroeg in het huidige seizoen uit kwam was al mooi, maar het feit dat DVS weer eens “compleet” aantrad in de kampioenssamenstelling van vorig seizoen, was zowaar nog verrassender. DVS-coach Beuk heeft de laatste weken nogal moeten puzzelen door de absentielijst, maar deze zaterdag kon hij dan toch zijn voorkeursteam het veld in sturen tegen de lang gekoesterde buurtgenoot.
De Zwijndrechtse thuisploeg had slechts in het begin van de strijd even het initiatief na de openingsgoals van DVS (2-1) maar daarna nam DVS dat stokje over. In die fase was er een gelijkopgaande strijd met (te) weinig doelpunten, maar die bij 6-6 wel tot een eerste climax leidde. Albatros miste een strafworp en DVS strafte vrijwel direct af (6-8). Hoewel een strafworpmisser nu DVS ten deel viel ,werd dat direct in de slotseconde van het eerste bedrijf weggepoetst (6-9)..
De eerste aanval na rust was zelfs direct raak voor  DVS (6-10), wat Albatros’ coach De Graaf nog meer tot een “Houdini act” dwong. Middels toepassing van het maximaal aantal toegestane wissels probeerde hij nog in het tweede bedrijf het tij te keren. Maar kampioenskandidaat Albatros miste zelfs haar tweede strafworp, en  zag tot eigen ontsteltenis dat DVS dankzij het sterke damescollectief dat weer afstrafte na een lange aanvalscombinaties (6-12). Pas na een doelpuntloze periode van ruim (twintig!) minuten viel weer een “thuisgoal” te noteren, maar dit bleek niet de aanzet tot een heftig slotoffensief in het laatste kwart. Waar Albatros weer een strafworp miste, wankelde DVS in die fase op fysiek vlak, met twee wissels tot gevolg in korte tijd. DVS toonde weer aan over een brede selectie te bezitten want de invallers deden het uitstekend tegen de op dat moment ook al flink qua bezetting gehusselde thuisploeg. Hoewel Albatros nog even aandrong (9-13), schoten twee snelle DVS goals de Zwijndrechtse hoop definitief aan flarden (9-15). De laatste acht minuten waren derhalve niet spannend meer qua wedstrijd maar des te meer feestelijker voor het talrijk meegereisde Ambachtse publiek. Komend weekend zal blijken of DVS ongeschonden uit de strijd is gekomen en “in de flow blijft “, als het aantreedt tegen ONDO, samen met DVS de promovendi van de poule. DVS heeft nu vier punten, ONDO nog nul. Een belangrijke slag kan dus geslagen worden op zaterdag 3 oktober, aanvang 15.30 sportpark schildman.
Albatros-DVS-1 (A.Overbeeke) rev.jpg(kl.2K)
De wedstrijd van het nog immer door blessures geteisterde DVS A1 was zeer het aanzien waard. In Oud-Gastel waren zowel DVS als gastploeg Juliana zeer aan elkaar gewaagd en ontstond een open wedstrijd. De doelpunten vielen als rijpe appeltjes en bij rust was er al een klein verschil voor de Ambachters (10-11). Na rust was de scoringsdrift nog immer aanwezig bij beide ploegen en wist DVS de winst over de meet te trekken (16-18).
Met de winst is DVS nog ongeslagen maar het Zeeuwse Tjoba volgt op slechts een punt. Juist die ploeg  bezoekt komend weekend het Ambachtse Sportpark Schildman. Aanvang 12.30 uur.

 
DVS moet improviseren

(verslag 19/9/2015)

Een vervelende uitnederlaag voor DVS afgelopen weekend. Het Moordrechtse IJsselvogels was de Ambachters de baas na een matige eindfase van DVS

(kl.1E)
En weer moest DVS-coach Beuk zijn team aanpassen op twee plekken in dit (qua stand) belangrijke duel met IJsselvogels, dat slechts twee wedstrijdpunten meer had vergaard dan de Ambachters tot dan toe.  DVS had een zwakke openingsfase (2-0) en liep de gehele eerste helft achter dat verschil aan en deed zichzelf daardoor tekort omdat de ploeg minimaal gelijkwaardig bleek te zijn aan de thuisploeg. Na rust (9-6) maakte DVS direct de goede bedoelingen waar (9-7) en had het zich in de wedstrijd terug geknokt. Een mooi duel ontstond, maar toch DVS kwam nimmer op gelijke hoogte. Bij 13-12 deed DVS door een doelpuntloze periode uiteindelijk zichzelf de nek om waardoor IJsselvogels kon uitlopen naar 19-12.

Komende weekend (zat 26 sept) vindt dan de streekderby tegen Albatros plaats. Qua stand is het vooralsnog geen topper maar met name DVS kijkt al enige tijd uit naar deze onderlinge confrontatie met de Zwijndrechtse buur(t)-genoot in de eerste klasse. Winst van DVS in Zwijndrecht zou het verschil op de ranglijst slechts tot twee punten brengen. Aanvang in Zwijndrecht 16 uur.

(kl.2K)
DVS A1 boekte een mooie winst in de uitwedstrijd tegen Blauw-Wit. De ploeg van DVS coach Erik Van Alphen won met 6-12 van de huidige hekkensluiter en pakte daarmee na drie wedstrijden de ongeslagen koppositie in poule 2K. Komend weekend wordt aangetreden tegen Juliana A1, dat met een wedstrijd minder gespeeld vooralsnog in de middenmoot verkeert in de poule. Aanvang 12 uur in Oud Gastel.

 
DVS laat unike kans(en) liggen

(verslag 12/9/2015)

Een geflatteerde nederlaag viel DVS-1 ten dele tegen het Rotterdamse WION, waar wat meer focus en geluk had zeker meer had kunnen opleveren. DVS-2 won betrekkelijk eenvoudig en klopt aan de deur in de top-3. DVS A1 won ook en is nog ongeslagen.

(kl.1E)
DVS-1, dat weer met een aangepaste basisopstelling aantrad, startte moeizaam tegen WION, dat direct het initiatief nam (0-2). Qua veldspel waren de Ambachters gelijkwaardig tegen de gerenommeerde ploeg uit Ommoord, maar op rebounds en afronding bleef het achter. Ondanks een gemiste strafworp aan DVS-zijde was de schade bij rust nog beperkt (6-8). Na rust miste DVS opnieuw een strafworp, werd een opgelegde kans gemist en was het juist WION dat de thuisploeg gedegen afstrafte. Wonderwel was een opnieuw gemiste strafworp voor DVS aanleiding de tanden te laten zien en WION onder druk te zetten. Zelfs de voorsprong werd gepakt (11-10), maar de echte strijd duurde in deze fase te kort. DVS werd bijgehaald (12-12) en weer op achterstand gezet (12-14). Hetzelfde euvel uit de eerste helft speelde de thuisploeg parten, maar ook afnemende krachten en zelfs gelatenheid viel te bespeuren in de slotfase van de ploeg van DVS-coach Beuk. WION hoefde niet meer en bleef eenvoudig overeind in de slotfase (12-16).

Komende weekend (zat 19 sept) gaat DVS op bezoek bij IJsselvogels in Moordrecht, aanvang 15.30 uur. Het zal een belangrijke wedstrijd zijn want de winnaar houdt aansluiting bij de top drie, dat door Fiks en Albatros aangevoerd wordt.

(kl.3_ Res)
DVS-2 pakte de tweede overwinning. NIO-2 kon alleen door DVS onmacht in de eerste helft (3-3) hopen op meer . Na rust had DVS wel de focus en werd de overwinning eenvoudig veilig gesteld: 11-5. DVS nestelt zich in de top drie, en mag zich zelfs tijdelijk medekoploper noemen. Komend weekend speelt DVS-2 een keer niet, door het oneven aantal ploegen in de poule.

(kl.2K)
DVS A1 won ook haar tweede wedstrijd. Het puntloze KCR A2 was onmachtig (11-3) tegen de ploeg van gelegenheidscoaches Doff en Van Rijn. DVS meldt zich ook in de bovenste regionen van de poule. Komend weekend gaat de Ambachtse jeugdploeg op bezoek bij Blauw-Wit.

 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 13 van 30
 

Sponsoring