Wedstrijdverslagen
DVS strijd nog op vele fronten mee

(verslag 13/2/2016)

Plichtmatige winst van zowel DVS-1 als DVS A-1. Hoewel een kort pauze aanbreekt staan er belangrijke wedstrijden voor de DVS selecties op het programma!

Het vlaggeschip van derdeklasser kampioen DVS69 heeft aan zijn sportieve plicht voldaan door te winnen van VIOS, dat momenteel onderaan staat. DVS liep vrij snel uit naar 9-3 en dat leidde tot verminderde animo bij de ploeg uit Willemstad . In de rust (stand 13-5), werden weer doelstellingen gemaakt voor het tweede bedrijf en gezien het aantal tegendoelpunten bleek dat gelukt. VIOS kwam niet boven de tien goals uit, en de ploeg van coach Beuk, die flink wat reserves inbracht, wist ook nog bijna de “25” te halen. Komende weken is DVS vrij; pas op 5 maart  volgt de wedstrijd tegen Triade, dat eerder in de poule de Ambachters enigszins kon volgen maar nu allen nog strijd om plek twee. DVS is nog immer zonder puntverlies en zal zeker trachten dat te blijven hebben na de laatste twee wedstrijden!

DVS-2 was vrij maar zag concurrent RWA-3 punten verspelen bij het lastige Nikantes. Daardoor blijft DVS koploper, omdat het ondanks een gelijk puntenaantal een wedstrijd minder heeft gespeeld.
Op 5 maart gaat DVS op bezoek bij RWA, aanvang 13 uur. Supporters zijn welkom in Rhoon!

Runner-up DVS A1 had weinig moeite tegen laagvlieger GKV A2. Hoewel het kwaliteitsverschil bij rust nog niet in de score tot uiting kwam (11-6), deed dat het wel na de pauze. Misschien had een score van “30” er wel in gezeten, maar de teller stokte uiteindelijk bij 21-10.
In de poule blijft DVS koploper KOAG volgen op twee punten. KOAG kwam zelf met de schrik vrij bij ACKC (14-15). Zowel DVS als KOAG kijken nu uit naar de onderlinge confrontatie op 5 maart! In Krimpen aan de IJsel wordt er om 15.30 uur aangevangen, dus noteer het nu alvast in de agenda’s komt allen de DVS jeugd ondersteunen!

 
DVS raast naar kampioenschap

(verslag 6/2/2016)

Een geweldige ambiance in de Ambachtse Ridderhal afgelopen zaterdag. In de door DJ Robin feestelijk omlijste happening verliep het voorprogramma niet geheel naar wens. DVS-2 verloor onverwacht haar wedstrijd en maakt de strijd om de titel zelf weer spannend. Daarna stelde het Ambachtse vlaggenschip het voorbeeld het won de eigen en daardoor kon de ploeg zich al drie rondes voor het einde ongeslagen kampioen noemen!

Hoewel DVS-1 al meerdere kampioenschappen behaalde, oogde het toch wat nerveus bij aanvang. Het gezamenlijk oplopen met de schattige nieuwe DVS F-ploeg was blijkbaar niet ontwapend genoeg. Toch wist DVS na krap vijf minuten “het bal te openen” en liep snel uit naar 3-0. DSO toonde zich geen gewillig slachtoffer en zette de tanden in de wedstrijd. Bij rust was er nog genoeg perspectief voor de ploeg uit Klundert (5-7). Pas twintig minuten na rust kon DVS het verschil groter maken (11-8) en gaf DS Oniet d ekans nog dichterbij te komen. In de laatste vijf minuten vielen nog over en weer de goals, maar het was DVS die figuurlijk de kampioenswedstrijd in stijl afschoot: een raak afstandsschot betekende het einde van de wedstrijd (14-10) en … de start van de feestelijkheden!

DVS-2 en DSO-2 gingen gelijk op. Na een kwart wedstrijd was het 4-4. DSO was scherper in de afronding vlak voor rust (4-6). Vijf minuten na rust leek de ommekeer te komen toen DVS in een kwartier een 6-8 achterstand omboog in een 13-9 voorsprong. Vijf minuten voor tijd kantelde de wedstrijd volledig: DSO wist nog gelijk te maken (14-14) en een afgekeurd DVS doelpunt vlak voor tijd werd beantwoord met een doelpunt van de gastploeg (14-15). In de poule won kampioensconcurrent RWA-2 wel, waardoor het verschil nog een wedstrijdpunt is in DVS-voordeel. Komend weekend speelt de ploeg niet en speelt RWA de lastige uitbeurt bij Nikantes.

Runner-up DVS A1 boekte een verdiende overwinning tegen een lastig Albatros, de huidige nummer drie. Ondanks een zeer zwakke eerste helft werd met name in het begin van de tweede helft toch verschil gemaakt: 17-12. In de poule won koploper KOAG wederom, waardoor DVS nog immer een wedstrijd meer moet winnen dan de ploeg uit Krimpen. Komend weekend: DVS A1-GKV A2 (nr.8) en ACKC A1 (nr.5) – KOAG A1
Ingekopieerd en bijgesloten; DVS-1 kampioen!

 
DVS kan gaan aftellen

(verslag 30/1/2016)

Wederom overwinningen voor de drie hoofdselectieteams van DVS69 ,waardoor elk team op haar eigen manier kan gaan aftellen naar beslissende speel-weekenden!

DVS A1, dat momenteel nog steeds koploper KOAG volgt op twee punten, trad aan tegen de lastige outsider ACKC. Ondanks de comfortabele 4-9 voorsprong werd het alsnog een hectische wedstrijd, mede dankzijn het fanatieke thuispubliek. Toch bleef DVS overeind: 8-10. In de poule won koploper KOAG en kan er simpel gesteld wordt KOAG en DVS gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Immers de concurrentie volgt op zes punten . De beslissing zal naar verwachting pas na de voorjaarsvakantie vallen. Komend weekend treft DVS goede buur Albatros A2 en treft KOAG laagvlieger Ventura Sport (aanvang 13.55 uur, De Ridderhal)
DVS-2 trad aan tegen Nikantes, de huidige nummer drie in de poule. Deze “papieren topper” was in het veld geen topwedstrijd. De matige wedstrijd werd schier eenvoudig gewonnen door DVS: 8-14.
Hoewel de enig serieuze bedreiger van DVS,  RWA-3 ook haar wedstrijd won, is de voorsprong nog immer drie punten. Zonder verrassende uitslagen zal de beslissing ook hier in het weekend van 5 maart vallen. Komend weekend echter eerst de thuiswedstrijd tegen DSO-2 (aanvang 17.25 uur, De Ridderhal)

DVS-1 spande zich niet overmatig in tegen Nikantes. De Ambachters liepen snel uit naar de 10-2 voorsprong, en dat evenwicht bleef tot aan de rust (14-6). Ook  nu had DVS de ambitie om net als voorgaande weken een hoge score neer te zetten, maar dat mislukte jammerlijk. Dit tot ergernis van DVS-coach Beuk die flink zijn wisselspelers gebruikte. Het bleek voldoende voor de plichtmatige winst, met niet al teveel tegendoelpunten: 10-19.
In de poule verloor volger Triade verrassend van laagvlieger Olympia waardoor DVS met nog vier wedstrijden voor de boeg nu  zeven punten “los staat”. Theoretisch kan DVS dan al komend weekend kampioen worden. Dan dient Triade opnieuw punten te verspelen en zal ook de nieuwe volger DSO komende weekend verslagen moeten worden. Gezien de hectische en lastige “heenwedstrijd” (nipte winst DVS) zal dat nog een hele opgave worden. Aanvang: 18.50 uur, De Ridderhal). Mocht dat niet lukken dan is het erop volgende weekend een volgende kans om het vurig gewenste kampioenschap te halen in een thuiswedstrijd!

 
DVS immer op koers

(verslag 23/1/2016)

Het ziet er goed uit voor de selectieteams van DVS die afgelopen zaterdag de degens kruisten met Ventura Sport. De Ambachters versloegen de ploegen uit Strijen overtuigend en handhaven zich in de kop van de diverse poules.

“Runner op” DVS A1 mocht het onderonsje met Ventura Sport openen, maar in tegenstelling tot eerder duels was deze strijd dit keer minder spannend. DVS coach Van Alphen was dan ook bijzonder tevreden dat dit keer de kwaliteiten van zijn jeugdploeg tot uiting kwam dor liefst 25 goals te maken waar Ventura Sport niet verder kwam dan het eerste dubbele cijfer. In de poule won koploper KOAG en won mede-volger Ijsselvogels moeizaam van ACKC, dat komend weekend de gastheer is voor DVSA1.
DVS-2 behaalde weer een overwinning met 20 goals, tegen het alleen in de aanvangsfase goed volgende Ventura Sport-2. Maar na de 5-5 liep DVS uit naar een voorsprong van 11-7 bij rust. Na rust was de koek op voor de gastploeg en kon DVS uitlopen naar de 20-10 winst. In de poule verloor Runner up RWA-3 en heeft Nikantes ook nog een kans. Laat DVS daar nu komend weekend op bezoek gaan (16.10 uur Sportgebouw Hoogvliet)

Het duel van de hoofmachten opende in een hoog tempo, met veel fouten tot gevolg. Ventura Sport had tot aan de 5-5 dan ook het geloof in een goed resultaat. DVS sloeg echter een gaatje van vier punten (11-7) en hield dat vast tot aan de rust (16-11). Hoewel na rust aan beide kanten werd gescoord, kon DVS – gelijk aan de heenwedstrijd- gedreven het beslissende gat slaan. DVS-coach Beuk kon dan ook alleen maar tevreden zijn toen hij zag hoe zijn ploeg  in het vertrouwde dynamische spel kwam, meer rust in het spel kreeg, minder fouten maakte en daardoor de score kon opvoeren tot 28-18. In de poule troffen directe volgers Triade en DSO elkaar,met een puntendeling tot gevolg. DVS staat daardoor nu vijf punten “los” met nog vijf duels te gaan. Komend weekend gaat DVS op bezoek in Hoogvliet bij Nikantes (aanvang 17.20), dat verrassend verloor van hekkensluiter Zaamslag.

 
DVS boekt voorspelde winst

(verslag 16/1/2015)

Afgelopen weekend traden de selectieteams van DVS aan tegen op papier mindere tegenstanders. Hoewel concentratieverlies dan altijd op de loer ligt, werd wel in deze wedstrijden de winsten gepakt.

DVS-1, nog steeds alleenheerser in klasse 3E, trad aan tegen Olympia dat momenteel voorlaatste staat. In de heen-en tevens openingswedstrijd van de zaalcompetitie bleek Olympia al een maatje te klein voor dit DVS : 27-7 . Ook dit keer was er in Spijkenisse weinig tegenstand van de thuisploeg. DVS liep snel uit naar 2-7 en kon dit eenvoudig uitbouwen naar de 6-13 ruststand. Na rust toonde DVS, dat het dit keer meer moest hebben van individuele oplevingen dan een hecht collectief, meer wisselvalligheid. Mooie aanvallende spelmomenten wisselden zich af met mindere verdedigende momenten. Het bleek voldoende voor toch nog een grote overwinning: 12-24. In de poule won volger Triade moeizaam van rode vaandeldrager Zaamslag en verloor DSO een punt van streekgenoot VIOS. Komend weekend komt middenmoter Ventura Sport op bezoek (17.20 uur ,Ridderhal). Omdat ook Triade en DSO elkaar treffen kan dit een voortijdige beslissing in de poule betekenen.

Net als in de heenwedstrijd speelde DVS-2 een fysieke wedstrijd tegen Olympia-2, wat met name in de eerste helft de Ambachters parten speelde. Na rust (6-11) waren de Ambachtse kwaliteiten beter zichtbaar en werd er verder uitgelopen naar de 10-20. In de poule won “runner-up” RWA eveneens zodat het verschil met koploper. DVS nog immer twee punten is. Komend weekend komt laagvlieger Ventura Sport-2 op bezoek naar H.I.Ambacht: aanvang 16.05 uur

DVS A1 had het lastig tegen het fysiek spelende ADO. In ’s-Gravendeel kwamen de Ambachters niet los van de stugge Seuters. De bij rust behaalde voorsprong 6-9 kon intact gehouden worden: 9-13. In de poule diende bijna een welkome verrassing aan voor DVS toen Ijsselvogels bijna koploper KOAG vloerde; toch kwa,m KOAG met de schrik vrij, waardoor DVS nog immer twee punten moet inlopen! Dat begint dan met een traditioneel leuke wedstrijd tegen laagvlieger Ventura Sport A1. KOAG ontvangt middenmoter Albatros.

 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 13 van 32
 

Sponsoring