Wedstrijdverslagen
Reserves DVS nu ook stap hoger

(verslag 5/3/2016)

Het was een weekend van beslissingen voor DVS, met wisselend resultaat. DVS-2 werd kampioen en volgt het vlaggenschip nu ook in de tweede klasse (zaal). DVS A1 had nog een laatste kans de titel, maar tegen koploper KOAG kwam de jeugdploeg net tekort.

DVS-2 had minimaal een punt nodig tegen RWA-3 om de kansen volledig in eigen hand te houden. In Rhoon was de start moeizaam voor de Ambachters. DVS was beter dan de thuisploeg maar verzuimde de kansen te benutten. Het verschil was dan ook bij rust klein (4-6). Na rust was DVS veel effectiever en leidde het na krap tien minuten al met 5-10. RWA kon niet aandringen en miste zelfs bij 7-13 nog een strafworp. Zodoende kon DVS eenvoudig overeind blijven en was het verschil zowel in wedstrijd (9-14) als competitie (als koploper niet meer in te halen) gemaakt en mag DVS zich na jaren weer een (reserve) tweede klasser noemen! Een uitstekend resultaat!
dvs2kampioen20152016.jpg

DVS A1 moest winnen van KOAG om tezamen als koplopers het laatste speelweekend in te gaan. In Krimpel a/d IJssel kwam had DVS zelfs de eerste helft continu het initiatief, met de 6-7 ruststand. Vlak na rust miste DVS twee opgelegde kansen, en bleek de daaropvolgende gelijkmaker van de thuisploeg de ommekeer. Ondanks de 7-8, maakte het soepel rondspelende KOAG direct gelijk en kwam het binnen vijf minuten op 10-8. DVS leek geslagen maar bij 13-8 stond de ploeg nog een keer op en kwam het terug tot 13-12. Hoewel er tijd genoeg was oogde DVS bij 14-12 teneer geslagen en bleef een volgende wederopstanding  uit. (15-13). KOAG kampioen en DVS A1 eervol tweede!!

Kampioen DVS-1 voldeed aan de opdracht: weer winnen en ongeslagen blijven.  Thuisploeg Triade wilde stunten maar kon de energieke start (4-1) niet volhouden mooie acties van DVS elkaar in rap tempo opvolgden (6-10). Concentratieverlies van DVS leidde tot de 9-11 ruststand, maar werd na rust direct recht gezet door vier goals. De voorsprong werd gaande uitgebouwd naar de 19-27 overwinning.
Komend weekend in de Ridderhal volgt nog 1 volle thuisronde in de Ambachtse Ridderhal. Diverse jeugdploegen hebben nog kansen op kampioenschappen!

 
DVS strijd nog op vele fronten mee

(verslag 13/2/2016)

Plichtmatige winst van zowel DVS-1 als DVS A-1. Hoewel een kort pauze aanbreekt staan er belangrijke wedstrijden voor de DVS selecties op het programma!

Het vlaggeschip van derdeklasser kampioen DVS69 heeft aan zijn sportieve plicht voldaan door te winnen van VIOS, dat momenteel onderaan staat. DVS liep vrij snel uit naar 9-3 en dat leidde tot verminderde animo bij de ploeg uit Willemstad . In de rust (stand 13-5), werden weer doelstellingen gemaakt voor het tweede bedrijf en gezien het aantal tegendoelpunten bleek dat gelukt. VIOS kwam niet boven de tien goals uit, en de ploeg van coach Beuk, die flink wat reserves inbracht, wist ook nog bijna de “25” te halen. Komende weken is DVS vrij; pas op 5 maart  volgt de wedstrijd tegen Triade, dat eerder in de poule de Ambachters enigszins kon volgen maar nu allen nog strijd om plek twee. DVS is nog immer zonder puntverlies en zal zeker trachten dat te blijven hebben na de laatste twee wedstrijden!

DVS-2 was vrij maar zag concurrent RWA-3 punten verspelen bij het lastige Nikantes. Daardoor blijft DVS koploper, omdat het ondanks een gelijk puntenaantal een wedstrijd minder heeft gespeeld.
Op 5 maart gaat DVS op bezoek bij RWA, aanvang 13 uur. Supporters zijn welkom in Rhoon!

Runner-up DVS A1 had weinig moeite tegen laagvlieger GKV A2. Hoewel het kwaliteitsverschil bij rust nog niet in de score tot uiting kwam (11-6), deed dat het wel na de pauze. Misschien had een score van “30” er wel in gezeten, maar de teller stokte uiteindelijk bij 21-10.
In de poule blijft DVS koploper KOAG volgen op twee punten. KOAG kwam zelf met de schrik vrij bij ACKC (14-15). Zowel DVS als KOAG kijken nu uit naar de onderlinge confrontatie op 5 maart! In Krimpen aan de IJsel wordt er om 15.30 uur aangevangen, dus noteer het nu alvast in de agenda’s komt allen de DVS jeugd ondersteunen!

 
DVS raast naar kampioenschap

(verslag 6/2/2016)

Een geweldige ambiance in de Ambachtse Ridderhal afgelopen zaterdag. In de door DJ Robin feestelijk omlijste happening verliep het voorprogramma niet geheel naar wens. DVS-2 verloor onverwacht haar wedstrijd en maakt de strijd om de titel zelf weer spannend. Daarna stelde het Ambachtse vlaggenschip het voorbeeld het won de eigen en daardoor kon de ploeg zich al drie rondes voor het einde ongeslagen kampioen noemen!

Hoewel DVS-1 al meerdere kampioenschappen behaalde, oogde het toch wat nerveus bij aanvang. Het gezamenlijk oplopen met de schattige nieuwe DVS F-ploeg was blijkbaar niet ontwapend genoeg. Toch wist DVS na krap vijf minuten “het bal te openen” en liep snel uit naar 3-0. DSO toonde zich geen gewillig slachtoffer en zette de tanden in de wedstrijd. Bij rust was er nog genoeg perspectief voor de ploeg uit Klundert (5-7). Pas twintig minuten na rust kon DVS het verschil groter maken (11-8) en gaf DS Oniet d ekans nog dichterbij te komen. In de laatste vijf minuten vielen nog over en weer de goals, maar het was DVS die figuurlijk de kampioenswedstrijd in stijl afschoot: een raak afstandsschot betekende het einde van de wedstrijd (14-10) en … de start van de feestelijkheden!

DVS-2 en DSO-2 gingen gelijk op. Na een kwart wedstrijd was het 4-4. DSO was scherper in de afronding vlak voor rust (4-6). Vijf minuten na rust leek de ommekeer te komen toen DVS in een kwartier een 6-8 achterstand omboog in een 13-9 voorsprong. Vijf minuten voor tijd kantelde de wedstrijd volledig: DSO wist nog gelijk te maken (14-14) en een afgekeurd DVS doelpunt vlak voor tijd werd beantwoord met een doelpunt van de gastploeg (14-15). In de poule won kampioensconcurrent RWA-2 wel, waardoor het verschil nog een wedstrijdpunt is in DVS-voordeel. Komend weekend speelt de ploeg niet en speelt RWA de lastige uitbeurt bij Nikantes.

Runner-up DVS A1 boekte een verdiende overwinning tegen een lastig Albatros, de huidige nummer drie. Ondanks een zeer zwakke eerste helft werd met name in het begin van de tweede helft toch verschil gemaakt: 17-12. In de poule won koploper KOAG wederom, waardoor DVS nog immer een wedstrijd meer moet winnen dan de ploeg uit Krimpen. Komend weekend: DVS A1-GKV A2 (nr.8) en ACKC A1 (nr.5) – KOAG A1
Ingekopieerd en bijgesloten; DVS-1 kampioen!

 
DVS kan gaan aftellen

(verslag 30/1/2016)

Wederom overwinningen voor de drie hoofdselectieteams van DVS69 ,waardoor elk team op haar eigen manier kan gaan aftellen naar beslissende speel-weekenden!

DVS A1, dat momenteel nog steeds koploper KOAG volgt op twee punten, trad aan tegen de lastige outsider ACKC. Ondanks de comfortabele 4-9 voorsprong werd het alsnog een hectische wedstrijd, mede dankzijn het fanatieke thuispubliek. Toch bleef DVS overeind: 8-10. In de poule won koploper KOAG en kan er simpel gesteld wordt KOAG en DVS gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Immers de concurrentie volgt op zes punten . De beslissing zal naar verwachting pas na de voorjaarsvakantie vallen. Komend weekend treft DVS goede buur Albatros A2 en treft KOAG laagvlieger Ventura Sport (aanvang 13.55 uur, De Ridderhal)
DVS-2 trad aan tegen Nikantes, de huidige nummer drie in de poule. Deze “papieren topper” was in het veld geen topwedstrijd. De matige wedstrijd werd schier eenvoudig gewonnen door DVS: 8-14.
Hoewel de enig serieuze bedreiger van DVS,  RWA-3 ook haar wedstrijd won, is de voorsprong nog immer drie punten. Zonder verrassende uitslagen zal de beslissing ook hier in het weekend van 5 maart vallen. Komend weekend echter eerst de thuiswedstrijd tegen DSO-2 (aanvang 17.25 uur, De Ridderhal)

DVS-1 spande zich niet overmatig in tegen Nikantes. De Ambachters liepen snel uit naar de 10-2 voorsprong, en dat evenwicht bleef tot aan de rust (14-6). Ook  nu had DVS de ambitie om net als voorgaande weken een hoge score neer te zetten, maar dat mislukte jammerlijk. Dit tot ergernis van DVS-coach Beuk die flink zijn wisselspelers gebruikte. Het bleek voldoende voor de plichtmatige winst, met niet al teveel tegendoelpunten: 10-19.
In de poule verloor volger Triade verrassend van laagvlieger Olympia waardoor DVS met nog vier wedstrijden voor de boeg nu  zeven punten “los staat”. Theoretisch kan DVS dan al komend weekend kampioen worden. Dan dient Triade opnieuw punten te verspelen en zal ook de nieuwe volger DSO komende weekend verslagen moeten worden. Gezien de hectische en lastige “heenwedstrijd” (nipte winst DVS) zal dat nog een hele opgave worden. Aanvang: 18.50 uur, De Ridderhal). Mocht dat niet lukken dan is het erop volgende weekend een volgende kans om het vurig gewenste kampioenschap te halen in een thuiswedstrijd!

 
DVS immer op koers

(verslag 23/1/2016)

Het ziet er goed uit voor de selectieteams van DVS die afgelopen zaterdag de degens kruisten met Ventura Sport. De Ambachters versloegen de ploegen uit Strijen overtuigend en handhaven zich in de kop van de diverse poules.

“Runner op” DVS A1 mocht het onderonsje met Ventura Sport openen, maar in tegenstelling tot eerder duels was deze strijd dit keer minder spannend. DVS coach Van Alphen was dan ook bijzonder tevreden dat dit keer de kwaliteiten van zijn jeugdploeg tot uiting kwam dor liefst 25 goals te maken waar Ventura Sport niet verder kwam dan het eerste dubbele cijfer. In de poule won koploper KOAG en won mede-volger Ijsselvogels moeizaam van ACKC, dat komend weekend de gastheer is voor DVSA1.
DVS-2 behaalde weer een overwinning met 20 goals, tegen het alleen in de aanvangsfase goed volgende Ventura Sport-2. Maar na de 5-5 liep DVS uit naar een voorsprong van 11-7 bij rust. Na rust was de koek op voor de gastploeg en kon DVS uitlopen naar de 20-10 winst. In de poule verloor Runner up RWA-3 en heeft Nikantes ook nog een kans. Laat DVS daar nu komend weekend op bezoek gaan (16.10 uur Sportgebouw Hoogvliet)

Het duel van de hoofmachten opende in een hoog tempo, met veel fouten tot gevolg. Ventura Sport had tot aan de 5-5 dan ook het geloof in een goed resultaat. DVS sloeg echter een gaatje van vier punten (11-7) en hield dat vast tot aan de rust (16-11). Hoewel na rust aan beide kanten werd gescoord, kon DVS – gelijk aan de heenwedstrijd- gedreven het beslissende gat slaan. DVS-coach Beuk kon dan ook alleen maar tevreden zijn toen hij zag hoe zijn ploeg  in het vertrouwde dynamische spel kwam, meer rust in het spel kreeg, minder fouten maakte en daardoor de score kon opvoeren tot 28-18. In de poule troffen directe volgers Triade en DSO elkaar,met een puntendeling tot gevolg. DVS staat daardoor nu vijf punten “los” met nog vijf duels te gaan. Komend weekend gaat DVS op bezoek in Hoogvliet bij Nikantes (aanvang 17.20), dat verrassend verloor van hekkensluiter Zaamslag.

 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 12 van 31
 

Sponsoring