Wedstrijdverslagen
DVS wacht top-weekend!

(verslag 12/12/2015)

Nagenoeg alle hoofdteams van DVS boekten allen plichtmatige winsten, waardoor de bovenste plaatsen komend weekend met verve verdedigd kunnen worden en liefst uitgebouwd!

Voor de tweede achtereenvolgende keer speelde het ongeslagen DVS een tumultueuze wedstrijd.. Dit keer was gastheer VIOS (Willemstad)  getergd om DVS bijna letterlijk beentje te lichten. Dat leidde bij een speler van de thuisploeg tot twee maal geel- dus rood- en ontstond een zeer onaangename sfeer. Toch scoorde DVS er al 15 bij rust (VIOS: 8x). De angel was al uit de wedstrijd en DVS kon wederom een grote overwinning boeken: 16-26.
Komend weekend 19 december staan voor de hoofdteams van DVS een heuse “Super Saturday” op het programma. In alle poules staan rechtstreekse duels tussen de lijstaanvoerder en diens volger, op het programma.  DVS-1 sluit die zaterdag zelf af met  de topper tegen Triade, dat de Ambachters op twee punten volgt. Aanvang 16.50 in de Ridderhal, Hendrik Ido Ambacht.

DVS-2 was vrij en speelt komend weekend de laatste (thuis-)wedstrijd van dit jaar tegen RWA-3, dat wel speelde en ook won. Met een wedstrijd tegoed voor DVS hebben beide ploegen evenveel punten. Een heuse topper, dat aanvangt om 15.30 uur in de Ambachtse Ridderhal!

Gedeeld koploper DVS A1 trad aan tegen GKV A2 ,dat momenteel de laatste plaats bezet. Vanaf het begin  was het niveauverschil al duidelijk zichtbaar. Na amper twintig minuten stond het al 9-2 en kon DVS weinig meer gebeuren. Er  werd zelfs nog  de “dubbele cijfers ” gehaald : 8-21! Komend weekend treedt DVS aan tegen die andere koploper: KOAG, dat net als DVS na vijf wedstrijden de volle buit heeft behaald en net als DVS tien punten heeft. Aanvang 13.00 uur in de Ridderhal.

 
Klucht bijna drama voor DVS

(verslag 28/11/2015)

De gemoederen raakten behoorlijk verhit afgelopen zaterdag in de topper van DSO-1 tegen DVS-1. Niet zozeer de openingsfase gaf daar aanleiding toe (0-3 voorsprong DVS na vijf minuten). Er ontstond al meer deining door arbitrale missers, maar DVS hield initiatief (3-6). Na een goed kwartier volgden onduidelijkheden elkaar in rap tempo op. Dat kwam de thuisploeg goed uit want dat kwam maar niet in de wedstrijd. Vermeende overtredingen en plots stil leggen van het spel, ontregelde het ritme van met name DVS, dat nog wel een 6-8 voorsprong bij rust had.
Na rust bleef het tien minuten relatief rustig- DVS leidde tot dan toe met 8-11 – maar wederom werd de aandacht voor de teams volledig verlegd naar de dubieuze beslissingen van de arbiter. Wederom keerden beslissingen zich volledig tegen DVS, wat DSO terug in het zadel hielp (11-11). Een klucht werd het publiek van beide teams voorgeschoteld, ook daar was het ongeloof zichtbaar. In de onvoorspelbare slotfase bleef DSO dus daardoor in de race voor een goed resultaat, maar niet geheel op eigen kracht! DVS bleef een drama bespaard omdat het zelf steeds de goal maakte op de belangrijke momenten. Het octet van DVS-coach Beuk, dat nog wel zelf geel ontving van de arbiter wegens protesteren, kwam uiteindelijk met de schrik vrij (13-14).
Door deze overwinning staat DVS nu los van de concurrentie. Komend weekend gaat DVS op bezoek in Willemstad bij VIOS, dat voorlaatste staat.

DVS-2 had ondanks een 0-2 voorsprong een lastig vervolg tegen runner-up DSO-2. De thuisploeg toonde  meer daadkracht en leek in het juiste ritme te komen om DVS te gaan vergezellen aan kop in deze poule. De schade bleef echter minimaal bij rust (8-7). Pas in het laatste kwart kwam DVS voor het eerst op voorsprong en een spannende slotfase diende zich aan. Vlak voor tijd leidde DVS met 9-11 maar wederom klopte de thuisploeg op de deur. De verlossende goal van DVS was meteen de mooiste. Vanuit het achtervak werd raak geschoten door de Ambachters en werd de winst binnen gehaald (10-12) .
In de poule is DVS nu los van de concurrentie: directe concurrent is nu RWA, dat zelf won en de Ambachters nu volgt op twee punten. Komend weekend is DVS vrij.

In de poule van DVS A1 tekent zich een sterke top-3 aan na de winsten van die teams. Even een update: . KOAG uit Krimpen heeft zes punten (een duel minder gespeeld). IJsselvogels heeft ook zes punten. Maar de  huidige koploper is DVS, dat halverwege op puntverlies stond tegen buurtgenoot Albatros. En dat na een 5-1 achterstand ! Bij  rust was dit gerepareerd (5-5). Toch wist DVS na rust de voorsprong te pakken (5-7), en dit vast te houden tot het laatste fluitsignaal.
Komende weekend gaat DVS eerst op bezoek bij GKV, dat nog op de eerste overwinning wacht.

 
DVS-teams winnen

(verslag 21/11/2015)

De openingsfase was voor DVS-1 in de strijd tegen Nikantes te matig. De bezoekers uit Hoogvliet hadden het initiatief en pas na tien minutes pakte DVS dat -definitief-over (4-3). Tot aan de rust was het al duidelijk wie er ging winnen, zeker toen de gastploeg een strafworp miste bij 6-3. Toch spoorde DVS-coach Beuk zijn ploeg aan een hoger tempo te spelen. Dat lukte slechts ten dele, maar halverwege was de marge acceptabel (12-7). Na rust werd de marge al snel groter (15-7), en ontstond een inspiratieloze periode dat nog eens werd versterkt door opnieuw  twee gemiste strafworpen van Nikantes. Na een doelpuntloze periode van bijna tien minuten (16-9) kende DVS een korte opleving (18-11). Daarna ging de slotfase gelijk op en werd Nikantes de mogelijkheid gegeven de stand een draaglijker aanzien te geven (20-14).
Door deze overwinning staat het na drie wedstrijden ongeslagen DVS nog immer een punt voor op runner up DSO, dat zelf eenvoudig won van hekkensluiter Zaamslag. Komend weekend treft de top-4 van de poule elkaar: DVS gaat op bezoek bij DSO (De Niervaert te Klundert, aanvang 16.20). Triade treft Ventura Sport, beide volgen DVS op twee punten.

DVS-2 had een onverwacht gemakkelijke wedstrijd tegen Nikantes. Het overvloed aan kansen werden door de Ambachters te weinig benut. Toch werd de 11-5 ruststand uitgebreid naar een mooie score: 21-8. In de poule staat DVS fier bovenaan. Qua verliespunten staat DSO uit Klundert gelijk met de Ambachters. Komend weekend treffen de ploegen elkaar “in het voorprogramma” van de hoofdteams, in Klundert. (aanvang 15.10)

Mede-koploper DVS A1  speelde een overtuigende openingsfase tegen middenmoter ACKC. DVS raasde naar 5-0, maar die luxe was de Ambachtse jeugd geen lang leven beschoren. Concentratieverlies gaf ACKC kansen terug te keren in de wedstrijd, maar daardoor bleef de spanning onnodig lang in de wedstrijd. Wel werd de bij rust opgebouwde voorsprong (7-5) volledig verdiend vast gehouden tot aan het einde (15-13).
In de poule gaat DVS nu met KOAG aan de leiding. Beide ploegen zullen elkaar pas in het laatste speelweekend voor kerst treffen. Komende weekend gaat DVS eerst op bezoek bij Albatros, dat tot op heden een overwinning boekte (Develstein, Zwijndrecht, 14.05 uur)

 
DVS nu al aan kop

(verslag 14/11/2015)

Goede resultaten voor de selectieteams van korfbalvereniging DVS69. Alle drie de teams gingen op bezoek in Strijen en wonnen allen hun wedstrijden tegen Ventura Sport.

DVS-1 moest zichtbaar wennen aan de omstandigheden in Strijen; een kleine hal met tribunes  dicht op het veld en waar publiek de thuisploeg luidruchtig aanmoedigde. Dat lukte met name aan het begin,  de strijd ging gelijk op (5-5). Hoewel DVS “niet lekker in de wedstrijd zat” werd daarna de collectieve kracht van DVS gaandeweg zichtbaarder en liepen de Ambachters uit tot de 7-12 ruststand. DVS opende na rust flitsend: vier snelle goals brachten de thuisploeg aan het wankelen. DVS bouwde dat gaandeweg uit naar tien goals verschil.  Doordat de spanning uit de wedstrijd was kwam Ventura Sport  nog terug tot zes goals, maar  de definitieve knock-out volgde alsnog in de slotfase. Door deze overwinning, en de resultaten in de poule, staat DVS nu alleen aan kop na slechts twee duels. Komend weekend speelt DVS de thuiswedstrijd tegen Nikantes, aanvang 16.25 in sporthal “De Ridderhal”.

DVS-2 opende de wedstrijd tegen hekkensluiter Ventura Sport -2 niet al te sterk. Ook hier waren de omstandigheden lastig voor de zichtbaar onwennig ogende Ambachtse ploeg. Ventura sport begon scherper aan de wedstrijd en kwam hierdoor zelfs even op voorsprong. DVS werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds wat scherper en begon rustiger te spelen, terwijl dit voor onze opponent het tegenovergestelde was. Toch was het meer en meer  volwassener spelende DVS steeds de bovenliggende partij. De behaalde voorsprong  van vijf doelpunten, kwam in het laatste kwar dan ook niet meer in gevaar tegen de hard werkende  thuisploeg (10-14).  DVS staat in de poule gedeeld bovenaan met Nikantes, dat komend weekend op bezoek komt in Ambacht: aanvang 15.05 uur

DVS A1  speelde een zeer sterke wedstrijd waarbij alleen de afronding onvoldoende was. Toch werden er liefst vijftien doelpunten gemaakt, wat gezien de kansen nog hoger had kunnen uitvallen. DVS staat nu gedeeld aan kop ongeslagen aan de leiding met KOAG. Komend weekend de thuiswedstrijd tegen ACKC, dat een overwinning tot op heden heeft geboekt.

 
DVS opent met monsterzege

(verslag 7/11/2015)

DVS heeft het zaalseizoen 2015-2016 in de derde klasse geopend met een eclatante zege op Olympia. Het werd liefst 27-7, een van de grootste zeges ooit. De zege werd vooraf al verwacht omdat DVS in het zaalseizoen twee klassen lager acteert dan het veldseizoen. Na de eerste helft leek een hoge score nog ver weg omdat DVS nog te stroef draaide. Via 2-0 miste Olympia een strafworp, maar sloot de ploeg uit Spijkenisse nog enigszins aan (3-1), maar daarna nam DVS toch afstand (10-4). In de tweede helft liep de DVS machine soepel, waarbij een ongekend hoog aantal kansen werden gecreëerd. Niet elke kans werd afgerond anders was zelfs een score van 30 goals mogelijk geweest. Aankomend weekend volgt een uitwedstrijd tegen Ventura Sport, dat zelf het eerste duel ook ruim won. Aanvang 16.10 uur in Strijen.

Qua veldspel was DVS '69 2 in de eerste bedrijf overtuigender dan gastploeg Olympia 2, maar kon geen overtuigend afstand nemen van de fysiek spelende ploeg uit Spijkenisse. De 9-7 voorsprong  werd weggegeven door de in die fase met scherp schietende bezoekers (11-11), maar geheel verdiend nam DVS in het laatste kwart toch afstand (16-11). Net als het vlaggenschip gaat DVS-2 ook richting Strijen voor het duel met Ventura Sport-2, dat verrassend het eerste duel verloor.

DVS A1  speelde een uiterst moeizame wedstrijd tegen ADO A1.   DVS had zelf moeite met de afronding maar ondanks het uitblijven van goede rebounds  bleef DVS verdedigend overeind. Toch nam de ploeg uit ’s-Gravendeel de voorsprong bij rust (2-4). De inhaalrace bleek succesvol, want na de gelijkmaker werd alsnog de overwinning over de streep getrokken (5-4). Komende weekend gaat DVSA1 ook op bezoek bij Ventura Sport A1 , dat het eerste duel verloor .

 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 12 van 30
 

Sponsoring