Wedstrijdverslagen
DVS heeft punten nodig

(verslag 16/4/2016)

DVS heeft niet kunnen stunten tegen WION: een verwacht verlies viel de Ambachters ten deel. Koplopers in hun poule DVS-2 en DVS A1 wonnen hun wedstrijden wel.

(klasse1E)
Hoewel kampioenskandidaat WION collectief hoger ingeschat werd dan DVS, pakte DVS het initiatief (1-3). Thuisploeg WION maakte haar aspiraties waar en denderde snel over het collectief van DVS-coach Beuk heen (10-4). Het vertrouwen van DVS kreeg na rust een verdere knauw toen WION nog verder wegliep. Pas toen DVS vrijuit geen spelen kwam de spirit terug in de ploeg en naderde het WION nog tot op drie punten. Een verrassing zat er niet in omdat de thuisploeg daar geen gelegenheid voor bood (22-16). In de poule verandert er niet zoveel voor DVS: concurrenten Korbatjo en ONDO verloren eveneens waardoor DVS voorlaatste blijft. Op 23 april ontvangt DVS middenmoter Ijsselvogels, waar DVS eerder onnodig ten onder ging. Aanvang op sportpark Schilman:14.30 uur. DVS zal ook belangstellend uitkijken naar de onderlinge wedstrijd van concurrenten ONDO en Korbatjo.

(klasseR3T)
DVS-2 ondervond geen tegenstand van NIO-2. In Rotterdam leidden de Ambachters tot vijf minuten voor tijd met 0-17, waarna de eretreffer van de Rotterdamse thuisploeg alsnog viel. DVS heeft nog immer twee verliespunten minder dan de concurrentie en blijft voor minimaal twee weken nog koploper. Komend weekend is DVS-2 vrij.

(klasse2K)
DVS A1 speelde een zeer goede eerste helft tegen KCR A2, ruststand 14-4. De tweede helft werd daardoor saai omdat DVS de inspiratie ontbrak en KCR in deze wedstrijd niet beter kon: 19-7; In de poule blijft DVS onbedreigd koploper met vijf punten voorsprong op de concurrentie. Komend weekend komt laagvlieger Blauw-Wit op bezoek, aanvang 13.45 op sportpark Schildman

 
DVS doet zichzelf tekort

(verslag 9/4/2016)

DVS'69 had afgelopen goede zaken kunnen doen in een naderende degradatiestrijd. Mede-strijder op dat vlak Korbatjo bleek over een langere adem te beschikken en kaapte de winst voor de neus van de Ambachters weg in een ongelooflijke slotfase. Koploper DVS-2 voldeed aan de verwachten en won haar partij eenvoudig. DVS A1 kwam voor het eerst dit voorjaar op het veld in actie en won direct.

(klasse1E)
Lange tijd leek er niets aan de hand voor DVS-1. De eerste helft werd keurig met een voorsprong afgesloten (9-6) en na de thee werd zelfs de voorsprong onbedreigd uitgebouwd tot vier goals (16-12).
DVS-coach Beuk had het al zien aankomen: “er werd te weinig voor elkaar gewerkt” en op het oog werden de kansen geforceerd. In het laatste kwart toonde de ploeg uit Oud- Beijerland, naast de stevige aanpak in de onderlinge duels, ook nog scherpte met afstandsschoten. DVS viel juist terug in en ontbeerde volwassenheid. Puntendeling leek het resultaat te worden maar Korbatjo kon zelfs nog de volle winst meenemen uit Ambacht in de slotminuten (17-18). In de poule wisselen de ploegen nu van positie waardoor DVS nu zakt naar de voorlaatste plaats. De Ambachters dulden nu alleen ONDO onder zich, dat eveneens verloor.
Komend weekend gaat DVS op bezoek bij huidige nummer twee WION. Eerder dit seizoen verloor DVS daar nipt van. Aanvang te Rotterdam, 14.30 uur..

(klasseR3T)
DVS-2 had tegen de nummer laatst Korbatjo-2 weinig moeite. De 9-4 voorsprong werd keurig vast gehouden na rust. Een simpele 14-10 overwinning, waardoor in de poule DVS nu soeverein de dans leidt in de kampioensstrijd: DVS heeft  twee verliespunten minder dan volgers RWA-3 en Excelsior-3.
Komend weekend gaat DVS op bezoek bij laagvlieger NIO-2. Aanvang te Rotterdam 13 uur

(klasse2K)
“Een ploeg die kampioen wil worden wint ook zijn slechte wedstrijden”, aldus DVS A1 coach Van Alphen. De wedstrijd tegen middenmoter TOGO A1 was een lastige (12-8 winst) maar was een belangrijke gezien de komende weken. DVS staat vijf punten los op de concurrentie en treft een opbouwend programma. Als DVS weet te winnen tegen laagvliegers KCR en Blauw-Wit en de concurrentie ook nog eens punten laat liggen, dan kan de kampioensvlag wellicht al gehesen worden, voordat toppers als Tjoba en Juliana DVS nog treffen.

 
DVS stunt bijna

(verslag 2/4/2016)

Derde klasser zaalkampioen DVS’69 had afgelopen weekend een slag kunnen slaan in een mogelijk naderende degradatiestrijd. Middenmoter Fortis redde echter ternauwernood het vege lijf in de slotfase. Koploper DVS-2 deed prima zaken tegen Nieuwerkerk-5. DVS won nipt en heeft de achtervolgers nu op twee punten volgen.

(klasse.1E)
Thuisploeg Fortis-1 moest DVS het initiatief laten en DVS kon daardoor steeds een voorsprong pakken. Hoewel Fortis de meeste kansen had, was DVS veel effectiever. De bij rust opgebouwde voorsprong van 6-8 werd nog bijna uitgebreid tot vier, maar in die fase vielen enkele arbitrale beslissingen in het nadeel van DVS. De al eerder in de wedstrijd merkbare onbalans tussen de beide aanvalsvakken van DVS werd in die fase fataal voor de ploeg van DVS-coach Beuk. De scores bleven uit toen het nodig was, en Fortis pakte de eerste voorsprong (17-15). Het gaatje was geslagen en dat gaven de Zeeuwen ook niet meer uit handen, mede omdat DVS de DVS-produktie stokte in de slotfase: 18-22.
Komend weekend komt Korbatjo -dat net als DVS probeert om uit degradatiezorgen te ontsnappen- op bezoek op sportpark Schildman. Aanvang 15.30 uur.

(klasse R3T)
Zaalkampioen DVS-2 wil het kunststukje ook op het veld herhalen en deed direct goede zaken tegen directe concurrent Nieuwerkerk-5, waarvan eerder dit seizoen nog verloren werd. Onder leiding van DVS-coach Hartendorp, die bereid is gevonden de Ambachters door de slotfase van de competitie te leiden , kon DVS de eerste helft nog niet imponeren. Veel kansen werden gemist waardoor de 9-6 achterstand bij rust logisch was. Na rust pakte DVS definitief de voorsprong, en werden de ervaren spelers van de thuisploeg beter in toom gehouden. DVS toonde volwassenheid en pakte de winst: 14-15. Komend weekend komt laagvlieger Korbatjo-2 op bezoek: aanvang 13.45 uur.

(klasse2K)
DVS A1 was vrij.

 
Kampioenen DVS gehuldigd

(verslag 12/3/2016)

Afgelopen zaterdag was de laatste speelronde van de zaalcompetitie voor DVS, dat voor deze gelegenheid mede door DJ Robin extra muzikaal en feestelijk werd omlijst. De twee hoofdteams traden als kampioenen aan. Twee jeugdteams D1 en B1 moesten nog vol aan de bak. En kampioen DVS E1, als enige ontbrekend in het thuisschema, mocht nog hun opwachting maken in het feestgedruis.

DVS E1 ontbrak als enige in het thuisprogramma, en mocht zich al een week eerder tot kampioen kronen na winst op Albatros E2. De uitwedstrijd tegen Olympia werd gewonnen (3-10) door de ploeg van coach Isabel Hello -dat al menig kampioenschap vierde met deze sportieve meiden-  en zo werd de ploeg ongeslagen kampioen met liefst 122 gemaakte doelpunten, een gemiddelde van 12 per wedstrijd!

Lees meer...
 
Reserves DVS nu ook stap hoger

(verslag 5/3/2016)

Het was een weekend van beslissingen voor DVS, met wisselend resultaat. DVS-2 werd kampioen en volgt het vlaggenschip nu ook in de tweede klasse (zaal). DVS A1 had nog een laatste kans de titel, maar tegen koploper KOAG kwam de jeugdploeg net tekort.

DVS-2 had minimaal een punt nodig tegen RWA-3 om de kansen volledig in eigen hand te houden. In Rhoon was de start moeizaam voor de Ambachters. DVS was beter dan de thuisploeg maar verzuimde de kansen te benutten. Het verschil was dan ook bij rust klein (4-6). Na rust was DVS veel effectiever en leidde het na krap tien minuten al met 5-10. RWA kon niet aandringen en miste zelfs bij 7-13 nog een strafworp. Zodoende kon DVS eenvoudig overeind blijven en was het verschil zowel in wedstrijd (9-14) als competitie (als koploper niet meer in te halen) gemaakt en mag DVS zich na jaren weer een (reserve) tweede klasser noemen! Een uitstekend resultaat!
dvs2kampioen20152016.jpg

DVS A1 moest winnen van KOAG om tezamen als koplopers het laatste speelweekend in te gaan. In Krimpel a/d IJssel kwam had DVS zelfs de eerste helft continu het initiatief, met de 6-7 ruststand. Vlak na rust miste DVS twee opgelegde kansen, en bleek de daaropvolgende gelijkmaker van de thuisploeg de ommekeer. Ondanks de 7-8, maakte het soepel rondspelende KOAG direct gelijk en kwam het binnen vijf minuten op 10-8. DVS leek geslagen maar bij 13-8 stond de ploeg nog een keer op en kwam het terug tot 13-12. Hoewel er tijd genoeg was oogde DVS bij 14-12 teneer geslagen en bleef een volgende wederopstanding  uit. (15-13). KOAG kampioen en DVS A1 eervol tweede!!

Kampioen DVS-1 voldeed aan de opdracht: weer winnen en ongeslagen blijven.  Thuisploeg Triade wilde stunten maar kon de energieke start (4-1) niet volhouden mooie acties van DVS elkaar in rap tempo opvolgden (6-10). Concentratieverlies van DVS leidde tot de 9-11 ruststand, maar werd na rust direct recht gezet door vier goals. De voorsprong werd gaande uitgebouwd naar de 19-27 overwinning.
Komend weekend in de Ridderhal volgt nog 1 volle thuisronde in de Ambachtse Ridderhal. Diverse jeugdploegen hebben nog kansen op kampioenschappen!

 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 12 van 32
 

Sponsoring