Wedstrijdverslagen
Onverwachte degradatie DVS en kampioenschap DVS F2

(verslag 04/06/2016)

Een triest einde van het veldseizoen voor DVS’69: in de ochtend werd het kampioenschap van F2 nog als opsteker genoteerd maar aan het einde van de middag verloor DVS het beslissingsduel tegen Korbatjo en  zal het zowel op veld-als in de zaal in de 2e klasse uitkomen.

Klasse 1 E:
Op het snikhete Sportpark “De Brug” in Spijkenisse, ontving gastheer Olympia beide ploegen voor de beslissingswedstrijd “om plek acht” in de poule. De winnaar zou mogen aantreden tegen een andere voorlaatst geëindigde ploeg voor lijfsbehoud.
Hoewel Korbatjo het initiatief nam in de score, kon DVS goed volgen. Na de 2-2 liep Korbatjo uit naar 4-6 en schoot daarna met scherp: 4-11. DVS had moeite met de rebounds en ontbeerde aanvallend vernuft. Vijf minuten voor rust greep DVS-coach Beuk hard in en wisselde liefst twee spelers tegelijk. Het had nog niet direct het gewenste effect (6-13 ruststand).
Na rust (7-14) leidde drie aanvallen van Korbatjo tot even zoveel goals zodat DVS tegen een onmogelijke opgave stond (7-17). Eindelijk ging DVS meescoren (9-17), en weer greep Beuk in: een volgende wissel! Wellicht heeft hij ook de (weer-) goden verzocht, maar zelfs de enorme plensbui hielp DVS niet direct in het zadel. Pas bij 12-20 ging DVS volop mee in de strijd (15-22). Een gemiste strafworp bij Korbatjo was de aanleiding voor een klein slotoffensief voor de Ambachters, maar de tijd was veel te kort om het nog spannend te maken (19-24).
Het avontuur in de eerste klasse voor DVS, waar Dennis Ruinard afscheid nam na tien jaar hoofdmacht,  heeft vooralsnog een seizoen geduurd. Echter  DVS-coachcoach Chris Beuk treurde maar kort en zette het vizier al snel op komend seizoen: “minimaal 1 kampioenschap in de tweede klasse, daar gaan we voor”

degradatiedvs1juni2016.jpg
Het slotoffensief van DVS mocht niet meer baten(foto: DVS)

DVS F2 kampioen voorjaar 2016.jpg
DVS-F2 werd (gedeeld) kampioen met Deetos-Snel F4, wat leidde tot deze feestelijke foto! Het team van Sabrina en Jordi deelde mee in de feestvreugde en ging er nog eens goed voor staan.

 
Dubbele gevoelens DVS

(verslag 28/5/2016)

Feest-en teleurstellende gevoelens bij DVS. Op de laatste speeldag waren er diverse huldigingen van kampioensteams maar kwam aan het einde van de feestdag het vlaggenschip een doelpunt tekort om op eigen kracht handhaving in de eerste klasse te realiseren. Maar er is nog kans omdat concurrent Korbatjo ook een steek liet vallen!

Klasse 1 E:
Tegen gekroond kampioen Fiks had DVS op papier de zwaarste opgave ,temeer mede-strijders om degradatie, ONDO en Korbatjo tegen mindere tegenstanders aan traden.
DVS had een prima start op het warme Ambachtse sportpark Schildman. DVS toonde zich gelijkwaardig aan de ploeg uit Oegstgeest en wist na een 3-1 voorsprong met een 5-4 voorsprong de rust in te gaan. DVS hield prima het initiatief maar na tien minuten bleek Fiks scherper : 8-9. In deze fase van de wedstrijd moest DVS volgen maar ondanks de 10-12 wist de ploeg van DVS-coach Beuk zich terug te knokken :12-12. Twee cruciale momenten volgden: bij 12-13 miste DVS een strafworp en kreeg Fiks een onterechte strafworp, die wel benut werd. DVS toonde opnieuw veerkracht en wist op 14-14 te komen. De bezoekers scoorden in de slotfase weer van afstand en ondanks verwoede pogingen in een heus slotoffensief viel de “verlossende” treffer voor DVS dit keer net niet, waardoor de 14-15 nederlaag een feit was. Een half uur na de wedstrijd werden de gevolgen van dit nipte verlies pas echt duidelijk: rode vaandeldrager ONDO had gewonnen bij Albatros, waardoor de goede buren de Ambachters een slechte dienst bewezen. Dat Korbatjo ook had verloren was slechts een pleister op de wonde: beide ploegen eindigen gelijk- doelsaldo of onderling resultaat blijken niet beslissend-. DVS moet in een onderling duel nu met Korbatjo uit gaan maken wie er op de voorlaatste plaats eindigt. Vervolgens gaan er meerdere ploegen die op de voorlaatste eindigden dan uitmaken wie er ook volgende seizoen in de eerste klasse mogen aantreden. De wedstrijden zullen op neutraal terrein gespeeld worden dus houdt u de DVS-internet site in de gaten voor de planning!

Kampioenenbal!
DVS F-1 was al kampioen maar werd bij de “thuishuldiging” getrakteerd op een bezoekje van de Ambachtse burgemeester Heijkoop!

DVS F-2 kan ook nog kampioen worden waardoor deze succesvolle nieuwe generatie DVS-jeugdspelers het kampioenenbal nog completer kunnen maken!

De sportieve meiden van DVS-E1 gaan zelfs – ondanks het tweede puntverlies- na hun behaalde kampioenschap in de eerste klasse spelen volgend seizoen!
DVS-3, dat vurig hoopt dat sportieve dames het team komen aanvullen, werd ook kampioen bij Merwede. Er werd met met 7-16 gewonnen!

 
Spanning loopt op voor DVS

(verslag 21/5/2016)

DVS-1 leed een niet verwachte uitnederlaag tegen “rode lantaarndrager” ONDO en moet in de laatste wedstrijd schitteren voor lijfsbehoud. DVS-2 haalde het gewenste wedstrijdpunt en werd kampioen.

(klasse1E)
DVS-1 kon alleen in de beginfase gelijke red houden met ONDO, maar daarna schoot de thuisploeg -die voor haar laatste kans vocht-  met scherp: 8-2. De Ambachters toonden veerkracht en vochten zich terug, maar bij rust keek de ploeg van DVS-coach Beuk alsnog tegen een achterstand van vijf goals aan. Na rust kende DVS een scherpe fase maar weer wist de ploeg uit ‘s-Gravenzande die aanval te pareren. Het verschil liep zelfs op tot acht goals en dat bleek teveel voor de DVS, die een flink pak slaag incasseerde (25-16) en ONDO terug in het zadel hielp in de strijd om degradatie.
In de poule verloor laagvlieger Korbatjo eveneens, waardoor in de laatste speelronde komendezaterdag de beslissing gaat vallen. Als DVS het thuisduel wint van gekroond kampioen Fiks, dan is het in veilige haven. Als DVS punten morst en de concurrentie niet, dan kan DVS alsnog direct degraderen of zelfs een beslissingswedstrijd ten deel vallen. Dus 28 mei 2016: DVS-Fiks; sportpark Schildman, aanvang 15.30 uur. Komt dat zien!

(klasseR3T)
DVS-2 had nog een punt nodig om  kampioen te worden. In Delft moest de ploeg van DVS-coach Hartendorp zich bewijzen tegen de nummer drie, Excelsior-3. De thuisploeg wilde de beoogde kampioen wel eens beetje lichten en pakte brutaal de voorsprong (2-1).
Daarna kwam DVS in het vertrouwde spel en “ging erop en erover” tot een 5-11 voorsprong bij rust. De thuisploeg drong nog wel aan, vergat te scoren, en wist DVS niet meer uit het evenwicht te brengen. Een welverdiende 8-17 overwinning en in navolging van het zaalkampioenschap gaat DVS nu in beide competities tweede klasse spelen.

DVS 2 kampioen veld 2015-2016.jpg
DVS-2 kampioen! (foto: DVS’69)

DVS-F1 is al  kampioen
Ook de jongste jeugd deed van zich spreken. DVS F pakte de benodigde punten in de wedstrijd tegen ELKV/ Zevenbergen (liefst 1-17 winst) en kan niet meer ingehaald worden door de andere ploegen. Komende zaterdag speelt F1 de laatste wedstrijd waarin geprobeerd wordt ongeslagen kampioen te worden: bij de kantine van DVS, aanvang 10.30
Voor de vroege vogels: ook DVS-E1 en DVS F2 maken nog kans om kampioen te worden! Ook zij spelen thuis: 09.30 op sportpark Schilman!

DVS F kampioen veld 2015-2016DVS F1 kampioen! (foto: DVS‘69)

 
DVS begroet eerste kampioen!

(verslag 7/5/2016)

DVS A1 heeft de titel in de 2e klasse overtuigend behaald met een overwinning in “dubbele cijfers”. DVS-2 won het belangrijke duel met RWA-2 en kan het kampioenschap nauwelijks meer ontgaan Tegen Albatros had DVS-1 lang zicht op meer maar verloor het alsnog (lees hieronder meer…)

(klasse1E)
DVS-coach Beuk moest improviseren in zijn opstelling en dat bracht dit keer niet het gewenste resulaat. DVS,  dat in de strijd tegen degradatie bonuspunten had kunnen gebruiken tegen buurtgenoot Albatros, had wel lang uitzicht op meer. Zeker na de 8-9 ruststand, liet DVS de tanden zien door direct 9-9 te maken. Hoewel Albatros e(weer) en strafworp miste, profiteerde DVS niet direct. Hoewel na 9-11 nog wel gelijk werd gemaakt, liep de ploeg uit Zwijndrecht toch weer uit naar 11-15. DVS miste twee cruciale kansen maar kon vlak voor het einde de schade toch nog beperken: 13-16. In de strijd onderin de poule, verloren DVS concurrenten Korbatjo en ONDO eveneens; komende week is DVS-dat bekend maakte dat oud-DVS speelster (nu Nieuwerkerk) Elianne de Roon de selectie komt versterken-, vrij van competitieverplichtingen, en dan op 21 mei volgt het cruciale uitduel met ONDO in ’s-Gravenzande (aanvang 15.30 uur).

(klasseR3T)
Als koploper was DVS-2 vanaf het begin nog niet geheel bij de les tegen runner-up RWA-3. Na de 0-1 en 2-2 toonde DVS zich al snel de betere en liep het uit naar een 8-3 ruststand. Na rust werd de voorsprong nog zelfs uitgebouwd naar de 14-7 eindstand. Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft DVS nu vier punten voorsprong op datzelfde RWA en daarbij ook Excelsior-3. Na een week vrij volgt dan op 21 mei het uitduel bij Excelsior (aanvang 12.30 in Delft)

(klasse2K)
DVS A1 ontving Juliana, de ploeg die DVS als enige nog kan afhouden van de titel. De ploeg uit Oud-Gastel konden geen compleet team op de been brengen, waardoor de “belangrijkste wedstrijd van het seizoen” geen spannende meer was. Het overtal van DVS werd eenvoudig uitgebuit met een klinkende 20-4 overwinning, met promotie naar de eerste klasse tot gevolg! Op 21 mei volgt nog een uitduel met Tjoba. DVS bedankt haar sponsors Ford Wensveen en Sportpoint H.I.Ambacht, dat de komende zes jaar exclusief de trainingspakken voor de gehele vereniging verzorgd!

DVS A1 kampioen veld 2015-2016.jpg


DVS A1 kampioen!  (Foto: DVS’69),

 
Belangrijke winst DVS

(verslag 23/4/2016)

DVS hunkerde naar een overwinning en pakte die op IJsselvogels. De concurrentie hielp DVS omdat die punten morste. DVS A1 kon ook twee punten bijschrijven

(klasse1E)
DVS-1 en Ijsselvogels maakten er op het koude Sportpark Schilman een weinig enerverende eerste helft van, met slechts een 3-3 ruststand.
Na rust wist DVS de voorsprong van twee punten te pakken op het weinig inspirerende Ijsselvogels, dat nergens meer om speelt in de poule, en DVS hield dat vast tot het einde (11-9).
Het nog betere nieuws kwam uit de poule van DVS waar laagvliegers ONDO en Korbatjo de punten deelde (14-14) en DVS nu op een gedeelde plek zeven staat. ONDO is hekkensluiter met drie punten achterstand. DVS heeft daardoor zelfs nog zicht op plek vijf, waar buurtgenoot Albatros staat. Het verschil bedraagt drie punten. En dat is de eerst volgende wedstrijd : op 7 mei is deze derby, die DVS eerder dit seizoen in haar voordeel beslechtte, gepland. Aanvang 15.30 uur op sportpark Schildman.

(klasseR3T)
Koploper DVS-2 was vrij en zag runner up RWA winnen, waardoor het onderlinge verschil nu twee punten is in het voordeel van DVS. Beide ploegen treffen elkaar op 7 mei waarbij DVS het thuisvoordeel hoopt te benutten!

(klasse2K)
DVS A1 boekte een “zakelijke overwinning” op hekkensluiter Blauw-Wit (14-10), en zag volger in de poule Juliana ook winnen. DVS staat nog immer comfortabel aan kop met vijf punten voorsprong op Juliana. Op 7 mei komt die ploeg op bezoek bij DVS waarbij DVS probeert de competitie definitief te beslissen! Aanvang 12 uur.

 
«StartVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 11 van 32
 

Sponsoring