Wedstrijdverslagen
Rampscenario DVS dreigt

verslag 24-2-2018

DVS-1 speelde een belangrijke wedstrijd in de staart van de poule van klasse 1F. Inzet was “plek 7 in de poule te ontlopen”. Immers die plek leidt aan het eind tot een beslissingsduel om degradatie. Tilburg, DES en DVS strijden daar om.

DVS en Tilburg gingen aan het begin gelijk op (2-2). Daarna bleek de thuisploeg scherper en stonden de Ambachters in een mum van tijd met 11-5 achter. DVS hervond zichzelf,  kroop steeds dichterbij en pakte zelfs de voorsprong: 12-13. Tilburg zette weer aan en achterhaalden DVS direct bij rust (16-13).

DVS besefte wat er op het spel stond en kwam uitstekend uit de kleedkamer: de spanning was al snel terug en bij 22-22 diende een spannend slot aan. Die kwam er niet omdat de thuisploeg wederom doordrukte en het octet van DVS coach Van der Linden mentaal geknakt leek bij weer een achterstand van 4 doelpunten. Tilburg was verlost en schoot in korte tijd weer met scherp naar de geflatteerde uitslag van 34-25. In de laatste speelronde moet DVS winnen van Merwede, dat nog titelaspiraties kent. Alleen als Tilburg dan wint van DES ontloopt DVS  plek 7. Kom DVS aanmoedigen op 10 maart (aanvang 19.50 Ridderhal)!

Voor DVS-2  stond er niets op het spel in het duel in en tegen Tilburg-2, behalve de derde plek in de poule veilig stellen.
Een slap begin van de Ambachters werd niet door thuisploeg Tilburg afgestraft. Daardoor ging het gelijk op. DVS beschikte over prima rebounds en werden ook de schutters gevonden. Daardoor kon een voorsprong van vier doelpunten gepakt worden. Slap verdedigen aan DVS-zijde gaf de thuisploeg nog wat moed, ruststand 8-10. In de tweede helft werd de voorsprong uitgebouwd maar werd concentratieverlies bij DVS bijna door Tilburg afgestraft. Toch zegevierde DVS: 18-20. Met nog een duel voor de boeg is de conclusie dat DVS op een keurige derde plaats eindigt in een zeer sterke poule van de res.2e klasse! Hopelijk kan DVS dat nog een keer aantonen als het aantreedt tegen Merwede-2, die nog kans maakt op het kampioenschap l! Aanvang 18.30 Ridderhal.

 
DVS overdonderd

verslag 10-2-2018

De selectie-korfbalteams van DVS'69  hebben allemaal een nederlaag geleden twee speelrondes voor het einde.
DVS-1 ontving kampioen in spé Futura in de Ambachtse Ridderhal maar kon alleen de gastploeg in het begin verrassen. Na vijf minuten leidde het octet van keuzeheer Van der Linden zelfs met 4-2. Echter weer vijf minuten later was het al 6-8 en pakte de Haagse ploeg definitief het initiatief. Elke opvolgende vijf minuten liep de gastploeg zelfs twee goals verder uit zodat het vlak voor rust het verschil al bijna onoverbrugbaar was: 10-16. De Hagenezen schoten met scherp en maakten binnen vijf minuten aan elke DVS- illusie een einde: 11-22 ruststand. Na rust kon DVS de Haagse storm niet bedwingen en raakte zelfs het thuispubliek  onder de indruk van de Haagse scherpte en voortdurende dadendrang. Futura verdubbelde zelfs de score na rust. Positief was wel dat DVS bleef proberen en ook nog het respectabele aantal van twintig goals bereikte: 20-44 eindstand. Komende week is DVS vrij en gaat het zich opladen voor de “kraker” in en tegen Tilburg, dat net als DVS (en DES) probeert te ontsnappen aan plek zeven, dat een beslissingsduel om degradatie betekent. Dè wedstrijd van het zaalseizoen! Noteert u alvast: 18:20 sporthal Westerwel.

DVS-2 was niet de gehele wedstrijd scherp tegen Futura-2. Na de voorsprong (13-10) beleefde de ploeg een slechte fase (13-15) en verloor het uiteindelijk nog (15-17). Mede dankzij het verwachte verlies van ONDO blijft in poule DVS-2 keurig derde staan. Op 24 feb weekend ontvangt DVS het lager geklasseerde Tilburg- 2 (aanvang 17:00)

DVS A1 had moeite met de warrig leidende arbiter en vond in zichzelf de zwaarste tegenstander. Het lager  geklasseerde Reeuwijk profiteerde: 16-22. In de poule kan DVS nog een of twee plekken klimmen. Dan moet er wel op 17 feb gewonnen worden van huidig nummer drie ADO. Aanvang 10:00 uur te ’s-Gravendeel.

 
Spannende weken voor DVS

verslag 27-01-2018

De korfbalhoofdmacht van DVS'69 wacht een behoorlijke klus om zich te handhaven in de eerste klasse. Na het verlies tegen middenmoter ONDO afgelopen zaterdag (22-33) staan de Ambachters op de bedreigde plek 7. Interessant bovendien, want zowel de huidige top-2 (Merwede en Futura) als de rechtstreekse concurrenten (Danaiden en Tilburg) treffen DVS nog de komende weken. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij hekkensluiter KZ Danaiden. Winst is voor DVS noodzakelijk om de “kansen in eigen hand te houden"  (Aanvang 16.20 uur, Drie Oktoberhal te Leiden).

DVS- 2 had alleen de eerste helft iets te duchten van ONDO-2. DVS had vanaf het begin het initiatief maar bijna halverwege was het gelijk (8-8). Een opleving bracht DVS toch de voorsprong bij rust (11-8). Na rust hield de thuisploeg de voorsprong schier eenvoudig vast (20-14). In de poule blijft DVS-2 keurig derde. Komend weekend bezoeken de Ambachters KZ Danaident (aanvang 15.10 in Leiden)

DVS A1 had de laatste weken al zicht op winst, maar dat ontglipte steeds. Dit keer was het raak met de 13-11 overwinning op KCC So natural A3, waardoor de Ambachtse jeugd ineens weer keurig vijfde staan in de poule. Met winst komende weekend op het lager geklasseerde Vlaardingse Twist zou DVS nagenoeg veilig zijn. Aanvang  15.30 Westwijk).

 
DVS is gelijkwaardig

verslag 13-01-2018

De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69 ontving het Delftse Excelsior, dat DVS nog bij aanvang van de zaalcompetitie een oorveeg gaf. Nu was DVS gelijkwaardig tegen de fysiek spelende gastploeg. DVS opende sterk met een hoog rendement (6-3). Excelsior haakte aan (6-6) maar DVS bleef sterk (8-6), echter in de laatste tien minuten voor rust pakte de Delftenaren de voorsprong (9-11). DVS kwam niet scherp genoeg uit de kleedkamer (9-14) en leek een heilloze missie te leiden. Pas in laatste kwart haakte DVS weer aan en leek een verrassing in de lucht te hangen (18-21). Toch had Excelsior de langste adem (19-24). In de poule ontstaat een tweedeling, waarbij DVS het onderste deel aanvoert. Komend weekend het belangrijke duel tegen DES, dat evenveel punten als DVS heeft vergaard  (19.20 uur, Den Hoorn).

DVS- 2 had een vrij weekend  en staat in de poule op een keurige derde plaats met de top-2 in het vizier! Komend weekend kan DVS dat gat verkleinen als het op bezoek gaat bij koploper  DES, aanvang 18 uur (Den Hoorn)

DVS A1 speelde een heerlijke wedstrijd tegen middenmoter Kinderdijk A2, maar een op het oog zware blessure aan DVS-zijde was toch een domper. Na rust bleek DVS taaier dan de streekgenoot en pakte DVS de nipte winst (18-16). Daarmee naderde de Ambachtse jeugd Kinderdijk tot op een punt in de poule. Komend weekend treft DVS weer een streekgenoot: Albatros A2 (Develsteinhal Zwijndrecht, aanvang 19.30 uur).

 
DVS onderuit

verslag 06-01-2018

De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69 ging op bezoek bij koploper Merwede, die werkelijk uit de startblokken vloog.  Al snel keek DVS tegen een grote achterstand aan (8-2). De Ambachters kregen langzaam meer grip op de wedstrijd, maar het rendement lag lang niet zo hoog als bij de thuisploeg (18-9 ruststand). DVS kwam goed uit de kleedkamer en kon verdedigend meer druk uitoefenen en rebounden. Echter aanvallend bleef het rendement te laag. Weliswaar ging die gelft gelijk op maar bleek het opgelopen gat voor rust te groot (24-15). In de poule staat DVS nog vijfde. Komend weekend staat het thuisduel tegen Excelsior (D) op het programma (19.15 uur, Ridderhal).

“Runner up" DVS-2 stuitte op naaste volger Merwede-2, dat de Ambachters kon passeren op de ranglijst. Ook hier acteerde Merwede vanaf aanvang sterk, wat DVS maar net kon bijhouden de eerste helft (Ruststand 10-6). In de 2e helft kwam het  vermoeid ogende DVS nauwelijks meer tot goede aanvallen, waar in het laatste kwartier de thuisploeg er zelfs nog een schepje bovenop deed: 23-10. In de poule zakt DVS nu naar de derde plaats. Komend weekend is DVS vrij.

DVS A1 speelde eveneens tegen een koploper. In een poule waar “iedereen van elkaar kan winnen”, bleek Sporting Delta een stuk sneller te spelen dan het traag spelende DVS (8-1 bij rust). Na rust was de alertheid en snelheid stukken beter en kwamen er kansen. De opgelopen achterstand bleek te groot: 15-7. Komend weekend komt Kinderdijk A2 op bezoek. Aanvang: 18 uur in de Ambachtse Ridderhal.

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 2 van 31
 

Sponsoring