Wedstrijdverslagen
Toch spannend slot DVS

verslag 12 mei 2018

Voor de korfbalteams van DVS’69 zijn het twee ronden voor het einde toch nog spannende tijden. DVS 1 won wederom en heeft nog een theoretische kans op de titel. Voor DVS-2 is het andersom na een verliespartij. DVS A1 is ondanks een onnodig verlies al in veilige haven.

DVS-1 stond in het duel met laagvlieger al snel op een 0-2 voorsprong. Daarna ging het gelijk op tot en met 4-4, maar kon DVS voor de tweede maal uitlopen naar een riantere 5-9 voorsprong, wat vast gehouden kon worden tot aan de rust (7-13).
De spanning keerde niet terug in de tweede helft, DVS had de goede rebounds en ook vele kansen. Een ontspannen korfbalmiddag onder warme omstandigheden met een hartverwarmende einduitslag: 12-27.
In de poule gaat DVS komende zaterdag de strijd aan om plek-2. Dan komt GKV-2 op bezoek de huidige nummer twee (sportpark Schildman, aanvang 15.30)

DVS-2 moest ondanks de afwezigheid bepalende spelers het belangrijke duel met RWA-3. Het was een kwestie van aanklampen bij de middenmoot ofbloslaten en in de degradatiezorgen terecht komen. Het werd het laatste. Voor rust al had thuisploeg RWA het initiatief (8-6) en na rust speelde het gemis van enkele spelers de Ambachters parten om verder aan te klampen. RWA won (18-13) en gaf daarmee de Ambachters kopzorgen. Komend weekend speelt DVS tegen GKV-2, dat nog volop in de titelstrijd meedoet (sportpark Schildman, 14 uur). Op 2 juni volgt de rechtstreekse confrontatie met lotgenoot ODO-2.

Bij DVS A1 zat veel tegen in het duel met Swift A1, dat samen met DVS nog strijdt om de vierde plek. Mede dankzij de vele aantal toegekende strafworpen konden de bezoekers uit Middelburg de punten van DVS afsnoepen (12-13). DVS kan alsnog plek van Swift overnemen als er in een midweeks duel gewonnen wordt van fusieclub Focus uit Etten-Leur (Donderdag 17 mei, sportpark Schildman, 19.45)

 
DVS doet mee in subtop

verslag 14-4-2018

Ogenschijnlijk heeft DVS het verlies tegen koploper Tilburg goed verwerkt. Het uitduel met WION werd gewonnen waardoor de Ambachters gewoon nog meedoen in de strijd om het kampioenschap.

Aanvankelijk ging het duel met WION gelijk op. Waar DVS heerste in de rebounds, zo had de thuisploeg een veel hoger rendement.  Het onderlinge verschil werd nooit groter dan twee goals en bij rust was de stand zelfs weer in evenwicht (10-10)
Na rust buitte DVS het rebound-overwicht uit, met veel meer kansen en goals tot gevolg. Ook tactische wissels bleken goed uit te pakken waardoor een voorsprong van vijf goals werd behaald. De wedstrijd bleek gespeeld en voor DVS- waar alle spelers hun namen op het scoreformulier terugvonden- werd het daardoor een rustige slotfase (17-23). In de poule staat DVS nu op plek drie. Komende zaterdag ontvangt DVS het Zeeuwse Seolto, dat de punten hard nodig heeft in de strijd onderin (aanvang sportpark Schildman 15.30 ).

DVS-2 deed tegen koploper WION-2 in het eerste deel goed mee, ondanks een zwak begin. Naar de rust toe was DVS gelijkwaardig waren (7-6). Na rust nam DVS het initiatief over (8-10). In de tumultueuze eindfase, waar de arbiter de thuisploeg beloonde met vier discutabele strafworpen, werd een doelpuntloze periode de Ambachters fataal (14-10). In de poule staat DVS nu voorlaatste. Komend weekend zullen de punten gepakt moeten worden als de huidige rode vaandel-drager Seolto-2 op bezoek komt.

In Goes was DVSA1 gelijkwaardig aan thuisploeg TOGO, en trokken de Ambachters toch aan het langste eind (12-14). In de poule houdt DVS zicht op de top drie, zeker als er komend weekend gewonnen wordt van huidig staartploeg Focus A1.

 
DVS laat winst glippen

verslag 31-3-2018

De hervatting van het veldseizoen heeft de korfbalhoofdmacht van DVS’69 geen windeieren gelegd. Het paasweekend leidde tot louter nederlagen van de selectieteams, waar de winst voor het grijpen lag.
DVS-1 had direct een zware opgave te winnen tegen koploper Tilburg. Ondanks een felle start van de Ambachters werd het verschil van drie doelpunten na tien minuten door thuisploeg Tilburg ongedaan gemaakt. Daarna ging het tot aan rust gelijk op en had DVS nog alle zicht op winst (13-14). De tweede helft leek een kopie van de eerste. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd waren en daardoor een genot om te kijken voor de neutrale toeschouwer. Bij 17-19 leek DVS aan het langste eind te trekken maar was het Tilburg die “erop en erover ging" en sloeg een gat van drie punten. DVS toonde karakter en knokte zich terug. De tijd bleek tekort zodat Tilburg alsnog met de schrik vrij kwam (24-23). Door het verrassende verlies van nummer drie ODO blijft DVS op plek twee. Op 14 april probeert DVS naaste volger WION-dat evenveel verliespunten als DVS heeft-op afstand te houden (Rotterdam Pr. Alexander 15.30 uur).

Het gehavende DVS-2 had tegen hoogvlieger Tilburg-2 ondanks een goede start (0-2) uiteindelijk een off-day. Ook na rust (13-6) bleef DVS achter de feiten aan lopen en kon de achterstand niet meer omgebogen worden (24-14)

DVSA1 speelde een goede wedstrijd tegen hoogvlieger TOP maar kreeg niet wat het verdiende. “Minimaal een punt had recht gedaan aan de wedstrijd, ondanks dat we nalieten de doelstelling van 12 goals te halen”, aldus DVS- coach Sander Alderliesten. DVS verliest nu de aansluiting met de top drie. Over twee weken kan de ploeg zich revancheren op zichzelf als  bij TOGO, dat de Ambachters op twee punten volgt, gewonnen wordt (14 april, Goes, 11.30).

 
DVS heeft beslissingsduel voor de boeg

verslag 10-3-2018

Het slotweekend van de korfbalcompetitie was nauwelijks meer interessant voor de korfbalselectieteams van DVS. Met name het vlaggenschip had belang om met een goed gevoel te eindigen om volgende week eerste-klasse behoud zeker te stellen.

Dat lukte behoorlijk tegen Merwede. De Sliedrechtse ploeg had na het verrassende verlies van vorige week niets meer om voor te spelen en zodoende ontstond een durl waarin vrijuit gespeeld kon worden. Merwede toonde al snel aan een hoger rendement te hebben. Daardoor keek DVS immer tegen een achterstand van drie punten aan (3-6. 7-10). Een time-out bracht niet voor de thuisploeg het gewenste effect (9-13 ruststand).

Pas ver in de tweede helft bij een stand van 15-20 veerde DVS op (18-20) en keerde het geloof terug. De laatste zeven minuten leverde een enerverend schouwspel op, waar DVS hartstochtelijk probeerde dichterbij te komen. Merwede scoorde twee keer op het juiste moment in een fase waar DVS zich minimaal gelijkwaardig toonde. Die laatste fase- waarbij DVS net niet kon aanklampen (verlies 20-23)- moet hoop bieden volgende week als DVS in een beslissingsduel om lijfsbehoud aantreedt tegen RWA (voorlopige locatie: Sporting Delta, aanvang 17 uur). Houdt u de DVS site in de gaten voor precieze locatie en tijdstip! www.dvs69.nl)

Het op de derde plaats vastgenestelde DVS-2  had de uitdaging om koploper Merwede-2 van een kampioenschap af te houden. Dat leek lange tijd te lukken. Mede dankzij een gebrek aan scherpte van de gastploeg bleef de schade beperkt voor rust. Na de 6-9 ging de Sliedrechtse trein lopen en diende DVS als kanonnenvoer (15-26). Vervolgens werd DVS onbedoeld gastheer voor de kroning van de Sliedrechtse kampioen.

DVS A1 trad ook aan tegen een hoogvlieger uit de poule, maar nu kwam een gekroonde kampioen op bezoek in de Ambachtse Ridderhal. Tegen Sporting Delta A2 “sloot de aanval van thuisploeg DVS niet goed op elkaar aan”, maar de Dordtse ploeg leek ook niet zichzelf. Daardoor konden de ploegen bij elkaar blijven en zelfs aan het einde de punten delen (11-11). DVS eindigt keurig op een gedeelde zesde plek.

 
Rampscenario DVS dreigt

verslag 24-2-2018

DVS-1 speelde een belangrijke wedstrijd in de staart van de poule van klasse 1F. Inzet was “plek 7 in de poule te ontlopen”. Immers die plek leidt aan het eind tot een beslissingsduel om degradatie. Tilburg, DES en DVS strijden daar om.

DVS en Tilburg gingen aan het begin gelijk op (2-2). Daarna bleek de thuisploeg scherper en stonden de Ambachters in een mum van tijd met 11-5 achter. DVS hervond zichzelf,  kroop steeds dichterbij en pakte zelfs de voorsprong: 12-13. Tilburg zette weer aan en achterhaalden DVS direct bij rust (16-13).

DVS besefte wat er op het spel stond en kwam uitstekend uit de kleedkamer: de spanning was al snel terug en bij 22-22 diende een spannend slot aan. Die kwam er niet omdat de thuisploeg wederom doordrukte en het octet van DVS coach Van der Linden mentaal geknakt leek bij weer een achterstand van 4 doelpunten. Tilburg was verlost en schoot in korte tijd weer met scherp naar de geflatteerde uitslag van 34-25. In de laatste speelronde moet DVS winnen van Merwede, dat nog titelaspiraties kent. Alleen als Tilburg dan wint van DES ontloopt DVS  plek 7. Kom DVS aanmoedigen op 10 maart (aanvang 19.50 Ridderhal)!

Voor DVS-2  stond er niets op het spel in het duel in en tegen Tilburg-2, behalve de derde plek in de poule veilig stellen.
Een slap begin van de Ambachters werd niet door thuisploeg Tilburg afgestraft. Daardoor ging het gelijk op. DVS beschikte over prima rebounds en werden ook de schutters gevonden. Daardoor kon een voorsprong van vier doelpunten gepakt worden. Slap verdedigen aan DVS-zijde gaf de thuisploeg nog wat moed, ruststand 8-10. In de tweede helft werd de voorsprong uitgebouwd maar werd concentratieverlies bij DVS bijna door Tilburg afgestraft. Toch zegevierde DVS: 18-20. Met nog een duel voor de boeg is de conclusie dat DVS op een keurige derde plaats eindigt in een zeer sterke poule van de res.2e klasse! Hopelijk kan DVS dat nog een keer aantonen als het aantreedt tegen Merwede-2, die nog kans maakt op het kampioenschap l! Aanvang 18.30 Ridderhal.

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 2 van 32
 

Sponsoring