Wedstrijdverslagen
DVS stunt bijna

(verslag 2/4/2016)

Derde klasser zaalkampioen DVS’69 had afgelopen weekend een slag kunnen slaan in een mogelijk naderende degradatiestrijd. Middenmoter Fortis redde echter ternauwernood het vege lijf in de slotfase. Koploper DVS-2 deed prima zaken tegen Nieuwerkerk-5. DVS won nipt en heeft de achtervolgers nu op twee punten volgen.

(klasse.1E)
Thuisploeg Fortis-1 moest DVS het initiatief laten en DVS kon daardoor steeds een voorsprong pakken. Hoewel Fortis de meeste kansen had, was DVS veel effectiever. De bij rust opgebouwde voorsprong van 6-8 werd nog bijna uitgebreid tot vier, maar in die fase vielen enkele arbitrale beslissingen in het nadeel van DVS. De al eerder in de wedstrijd merkbare onbalans tussen de beide aanvalsvakken van DVS werd in die fase fataal voor de ploeg van DVS-coach Beuk. De scores bleven uit toen het nodig was, en Fortis pakte de eerste voorsprong (17-15). Het gaatje was geslagen en dat gaven de Zeeuwen ook niet meer uit handen, mede omdat DVS de DVS-produktie stokte in de slotfase: 18-22.
Komend weekend komt Korbatjo -dat net als DVS probeert om uit degradatiezorgen te ontsnappen- op bezoek op sportpark Schildman. Aanvang 15.30 uur.

(klasse R3T)
Zaalkampioen DVS-2 wil het kunststukje ook op het veld herhalen en deed direct goede zaken tegen directe concurrent Nieuwerkerk-5, waarvan eerder dit seizoen nog verloren werd. Onder leiding van DVS-coach Hartendorp, die bereid is gevonden de Ambachters door de slotfase van de competitie te leiden , kon DVS de eerste helft nog niet imponeren. Veel kansen werden gemist waardoor de 9-6 achterstand bij rust logisch was. Na rust pakte DVS definitief de voorsprong, en werden de ervaren spelers van de thuisploeg beter in toom gehouden. DVS toonde volwassenheid en pakte de winst: 14-15. Komend weekend komt laagvlieger Korbatjo-2 op bezoek: aanvang 13.45 uur.

(klasse2K)
DVS A1 was vrij.

 
Kampioenen DVS gehuldigd

(verslag 12/3/2016)

Afgelopen zaterdag was de laatste speelronde van de zaalcompetitie voor DVS, dat voor deze gelegenheid mede door DJ Robin extra muzikaal en feestelijk werd omlijst. De twee hoofdteams traden als kampioenen aan. Twee jeugdteams D1 en B1 moesten nog vol aan de bak. En kampioen DVS E1, als enige ontbrekend in het thuisschema, mocht nog hun opwachting maken in het feestgedruis.

DVS E1 ontbrak als enige in het thuisprogramma, en mocht zich al een week eerder tot kampioen kronen na winst op Albatros E2. De uitwedstrijd tegen Olympia werd gewonnen (3-10) door de ploeg van coach Isabel Hello -dat al menig kampioenschap vierde met deze sportieve meiden-  en zo werd de ploeg ongeslagen kampioen met liefst 122 gemaakte doelpunten, een gemiddelde van 12 per wedstrijd!

Lees meer...
 
Reserves DVS nu ook stap hoger

(verslag 5/3/2016)

Het was een weekend van beslissingen voor DVS, met wisselend resultaat. DVS-2 werd kampioen en volgt het vlaggenschip nu ook in de tweede klasse (zaal). DVS A1 had nog een laatste kans de titel, maar tegen koploper KOAG kwam de jeugdploeg net tekort.

DVS-2 had minimaal een punt nodig tegen RWA-3 om de kansen volledig in eigen hand te houden. In Rhoon was de start moeizaam voor de Ambachters. DVS was beter dan de thuisploeg maar verzuimde de kansen te benutten. Het verschil was dan ook bij rust klein (4-6). Na rust was DVS veel effectiever en leidde het na krap tien minuten al met 5-10. RWA kon niet aandringen en miste zelfs bij 7-13 nog een strafworp. Zodoende kon DVS eenvoudig overeind blijven en was het verschil zowel in wedstrijd (9-14) als competitie (als koploper niet meer in te halen) gemaakt en mag DVS zich na jaren weer een (reserve) tweede klasser noemen! Een uitstekend resultaat!
dvs2kampioen20152016.jpg

DVS A1 moest winnen van KOAG om tezamen als koplopers het laatste speelweekend in te gaan. In Krimpel a/d IJssel kwam had DVS zelfs de eerste helft continu het initiatief, met de 6-7 ruststand. Vlak na rust miste DVS twee opgelegde kansen, en bleek de daaropvolgende gelijkmaker van de thuisploeg de ommekeer. Ondanks de 7-8, maakte het soepel rondspelende KOAG direct gelijk en kwam het binnen vijf minuten op 10-8. DVS leek geslagen maar bij 13-8 stond de ploeg nog een keer op en kwam het terug tot 13-12. Hoewel er tijd genoeg was oogde DVS bij 14-12 teneer geslagen en bleef een volgende wederopstanding  uit. (15-13). KOAG kampioen en DVS A1 eervol tweede!!

Kampioen DVS-1 voldeed aan de opdracht: weer winnen en ongeslagen blijven.  Thuisploeg Triade wilde stunten maar kon de energieke start (4-1) niet volhouden mooie acties van DVS elkaar in rap tempo opvolgden (6-10). Concentratieverlies van DVS leidde tot de 9-11 ruststand, maar werd na rust direct recht gezet door vier goals. De voorsprong werd gaande uitgebouwd naar de 19-27 overwinning.
Komend weekend in de Ridderhal volgt nog 1 volle thuisronde in de Ambachtse Ridderhal. Diverse jeugdploegen hebben nog kansen op kampioenschappen!

 
DVS strijd nog op vele fronten mee

(verslag 13/2/2016)

Plichtmatige winst van zowel DVS-1 als DVS A-1. Hoewel een kort pauze aanbreekt staan er belangrijke wedstrijden voor de DVS selecties op het programma!

Het vlaggeschip van derdeklasser kampioen DVS69 heeft aan zijn sportieve plicht voldaan door te winnen van VIOS, dat momenteel onderaan staat. DVS liep vrij snel uit naar 9-3 en dat leidde tot verminderde animo bij de ploeg uit Willemstad . In de rust (stand 13-5), werden weer doelstellingen gemaakt voor het tweede bedrijf en gezien het aantal tegendoelpunten bleek dat gelukt. VIOS kwam niet boven de tien goals uit, en de ploeg van coach Beuk, die flink wat reserves inbracht, wist ook nog bijna de “25” te halen. Komende weken is DVS vrij; pas op 5 maart  volgt de wedstrijd tegen Triade, dat eerder in de poule de Ambachters enigszins kon volgen maar nu allen nog strijd om plek twee. DVS is nog immer zonder puntverlies en zal zeker trachten dat te blijven hebben na de laatste twee wedstrijden!

DVS-2 was vrij maar zag concurrent RWA-3 punten verspelen bij het lastige Nikantes. Daardoor blijft DVS koploper, omdat het ondanks een gelijk puntenaantal een wedstrijd minder heeft gespeeld.
Op 5 maart gaat DVS op bezoek bij RWA, aanvang 13 uur. Supporters zijn welkom in Rhoon!

Runner-up DVS A1 had weinig moeite tegen laagvlieger GKV A2. Hoewel het kwaliteitsverschil bij rust nog niet in de score tot uiting kwam (11-6), deed dat het wel na de pauze. Misschien had een score van “30” er wel in gezeten, maar de teller stokte uiteindelijk bij 21-10.
In de poule blijft DVS koploper KOAG volgen op twee punten. KOAG kwam zelf met de schrik vrij bij ACKC (14-15). Zowel DVS als KOAG kijken nu uit naar de onderlinge confrontatie op 5 maart! In Krimpen aan de IJsel wordt er om 15.30 uur aangevangen, dus noteer het nu alvast in de agenda’s komt allen de DVS jeugd ondersteunen!

 
DVS raast naar kampioenschap

(verslag 6/2/2016)

Een geweldige ambiance in de Ambachtse Ridderhal afgelopen zaterdag. In de door DJ Robin feestelijk omlijste happening verliep het voorprogramma niet geheel naar wens. DVS-2 verloor onverwacht haar wedstrijd en maakt de strijd om de titel zelf weer spannend. Daarna stelde het Ambachtse vlaggenschip het voorbeeld het won de eigen en daardoor kon de ploeg zich al drie rondes voor het einde ongeslagen kampioen noemen!

Hoewel DVS-1 al meerdere kampioenschappen behaalde, oogde het toch wat nerveus bij aanvang. Het gezamenlijk oplopen met de schattige nieuwe DVS F-ploeg was blijkbaar niet ontwapend genoeg. Toch wist DVS na krap vijf minuten “het bal te openen” en liep snel uit naar 3-0. DSO toonde zich geen gewillig slachtoffer en zette de tanden in de wedstrijd. Bij rust was er nog genoeg perspectief voor de ploeg uit Klundert (5-7). Pas twintig minuten na rust kon DVS het verschil groter maken (11-8) en gaf DS Oniet d ekans nog dichterbij te komen. In de laatste vijf minuten vielen nog over en weer de goals, maar het was DVS die figuurlijk de kampioenswedstrijd in stijl afschoot: een raak afstandsschot betekende het einde van de wedstrijd (14-10) en … de start van de feestelijkheden!

DVS-2 en DSO-2 gingen gelijk op. Na een kwart wedstrijd was het 4-4. DSO was scherper in de afronding vlak voor rust (4-6). Vijf minuten na rust leek de ommekeer te komen toen DVS in een kwartier een 6-8 achterstand omboog in een 13-9 voorsprong. Vijf minuten voor tijd kantelde de wedstrijd volledig: DSO wist nog gelijk te maken (14-14) en een afgekeurd DVS doelpunt vlak voor tijd werd beantwoord met een doelpunt van de gastploeg (14-15). In de poule won kampioensconcurrent RWA-2 wel, waardoor het verschil nog een wedstrijdpunt is in DVS-voordeel. Komend weekend speelt de ploeg niet en speelt RWA de lastige uitbeurt bij Nikantes.

Runner-up DVS A1 boekte een verdiende overwinning tegen een lastig Albatros, de huidige nummer drie. Ondanks een zeer zwakke eerste helft werd met name in het begin van de tweede helft toch verschil gemaakt: 17-12. In de poule won koploper KOAG wederom, waardoor DVS nog immer een wedstrijd meer moet winnen dan de ploeg uit Krimpen. Komend weekend: DVS A1-GKV A2 (nr.8) en ACKC A1 (nr.5) – KOAG A1
Ingekopieerd en bijgesloten; DVS-1 kampioen!

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 10 van 30
 

Sponsoring