Wedstrijdverslagen
DVS zal uit ander vaatje moeten tappen

(verslag 24-9-2016)

Een uurtje later dan gewoonlijk (16:30) floot scheidsrechter Miechels in Waddinxveen in. Ook nu was er op het weer niets aan te merken en ook de vaste kern publiek was aanwezig langs de lijn. Helaas werd er voorafgaand door het tweede verloren tegen Korbis 2 en de boodschap voor de acht van Beuk was duidelijk. Er zou met 100% scherpte en beleving gespeeld moeten worden anders zou het een hele lastige middag worden.

De scherpte ontbrak in de beginfase echter volledig en zo keek DVS van de 1-0 dan ook continu tegen een achterstand aan. Het werd in de korfzone aan alle kanten afgetroefd en kon hier aanvallend te weinig tegenover zetten. Al snel stond er een 5-2 achterstand op het scorebord. Naast deze snelle achterstand kreeg DVS nog een tegenslag te voortduren want van Weijen ging vervelend onderuit en moest al vroeg het veld geblesseerd verlaten. Toch wisten de spelers zich te herpakken en zo zorgde een hele volwassen fase voor een comeback in de wedstrijd. Via goals van  Van Tooren, Verstraten en Punt kwam DVS op gelijke hoogte met Korbis (5-5). Toch bleef Korbis de bovenliggende partij en wist steeds op een voorsprong te komen. Vlak voor rust wist DVS echter eenmaal door te drukken, en de enige zo zou later blijken voorsprong op het bord te noteren (8-9). Deze voorsprong was van korte duur en op slag van rust werd het zelfs nog 10-9 voor de thuisspelende ploeg.

Door de goede fase voor rust deed DVS echter weer helemaal mee in de wedstrijd en kon het dus in de tweede helft nog alle kanten op gaan. Ondanks deze goede fase miste de ploeg van Beuk ook na rust de uitstraling dat het door zou gaan drukken in Waddinxveen. De beleving leek ver te zoeken en Korbis maakte hier dankbaar gebruik van en legde zelf wederom een goede fase op de mat. Nu werden ook de kansen in het voor veld benut, iets wat DVS verzuimde te doen. Hierdoor ontstond er langzaam maar zeker een groter verschil en kwam DVS in een steeds lastiger pakket. Zo werd het verschil al snel opgevoerd naar 6 doelpunten (18-12) en hoewel Beuk nog ingreep met enkele wissels en er mede door deze wissels nog een kleine inhaalslag werd ingezet was het niet meer genoeg om langszij te komen. Zo werd er bij een eindstand van 21-18 afgefloten en bleven de punten in Waddinxveen. De ploeg zal bij zichzelf te raden moeten gaan waar ze het in deze wedstrijd hebben laten liggen en volgende week uit een ander vaatje moeten tappen wanneer KIOS op bezoek komt. De ploeg uit Nieuw Vennep wist hun eerste wedstrijd tegen Kinderdijk te winnen en hiermee is DVS direct gewaarschuwd.

 
Herstel DVS

(verslag 17/09/2016)

In de derde speelronde herstelde van de smadelijke nederlagen afgelopen weekend. DVS-1 won van GKV en nestelde zich in de top. DVS-2 pakte de eerste winst en DVS A1 verloor nipt.

DVS-1 had er alle belang bij om de winst te pakken tegen GKV (Den Haag). De opening verliep echter stroef (3-0) en ook bij rust was het nog niet overtuigend (7-4). Na de thee nam DVS direct afstand met drie snelle goals en raakte de tegenstander (zowel spelers en publiek) gefrustreerd. DVS kwam er dit keer zonder kleerscheuren vanaf, maar raasde gedecideerd door naar de 21-14 overwinning.
Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Korbis, dat als DVS op een gedeelde tweede plaats staat. aanvang 15.30 uur.

DVS-2 had het eveneens lastig in het eerste bedrijf tegen GKV-2. De gastploeg was net even effectiever bij rust (8-9) en een wissel aan DVS-zijde pakte goed uit. Ook nam het rendement toe bij de Ambachters waardoor een klinkende eerste overwinning werd behaald (23-14)

DVS A1 had een op papier belangrijke wedstrijd tegen ONDO , dat net als DVS nog geen overwinning boekte. De eerste helft was voor zowel DVS als ONDO prima, waar DVS met de kleinst denkbare voorsprong de kleedkamers opzocht. Na rust daalde het spelniveau bij beide ploegen waarbij ONDO de gelukkigste bleek en zelf nipt de overwinning voor DVS wegkaapte (11-12). Komend weekend zou het mooi zijn als DVS kan winnen van Korbis A1, dat met twee punten binnen handbereik van DVS staat in de poule.

 
DVS niet bij de les in streekderby

(verslag 10/09/2016)

De tweede speelronde was er eentje voor DVS om snel te vergeten qua uitslagen. Alle promovendi-teams verloren. Toch waren er ook leermomenten en zijn er simpele handvaten om de aspiraties na te blijven streven.

In de streekderby in en tegen Kinderdijk toonde DVS-1 niet de energie die de thuisploeg wel had. Op het warme sportpark “de Molenwei” kon DVS slechts de thuisploeg volgen (11-8 bij rust). Het gebrek aan rendement bleef ook zichtbaar na rust. Na ruim tien minuten was DVS derhalve nog weinig opgeschoten (15-12). DVS coach Beuk trachtte het tij te keren (16-12) met twee kort op elkaar volgende wissels maar de omslag kwam niet bij de Ambachters (18-14). Des te onverklaarbaarder was het dat de thuisploeg vlak voor tijd een onnodig harde overtreding maakte op een DVS-jeugdspeler (eindstand 18-15).
De uitslagen waren DVS overigens gunstig gezind in de kampioensaspiraties. Komend weekend komt GKV-1 naar sportpark Schildman, aanvang 15.30 uur.

Het incomplete DVS-2 verloor de wedstrijd tegen Kinderdijk-2 al in het eerste kwart. De thuisploeg schoot met scherp en DVS stond al voor een onmogelijke opgave (8-1). Na rust (12-4) speelde DVS wel beter maar kon het de schade geenszins repareren bij gebrek aan scorend vermogen. Eindstand 23-12.

DVS A1 gaf Avanti in het begin uitstekend partij (4-4) maar na het eerste kwart bleven slechts de scores uit (12-4). Na rust was het spelbeeld niet anders, de thuisploeg raakte in een flow en alles veranderde in goud. Toch heeft DVS zichtbaar stappen vooruit gemaakt vergeleken met de eerste (verloren) wedstrijd. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden kijkt DVS daardoor toch met een goed gevoel terug. Komend weekend komt het eveneens puntloze ONDO op bezoek (aanvang 12.30)

 
Matige seizoensouverture DVS

(verslag 03/09/2016)

De seizoensopening van het korfbal was nog wennen. Van de drie thuiswedstrijden van de selectieteams, wist alleen het vlaggenschip de punten in Ambacht te houden.

DVS-1, dat na de degradatie vorig seizoen grootste plannen heeft in de tweede klasse, speelde een zakelijke wedstrijd tegen Vriendenschaar uit Bodegraven. Het zal coach Chris Beuk positief stemmen dat ondanks mindere momenten DVS ook bij vlagen goed spel liet zien. Met de nieuwbakken spelers Elianne de Roon en Dennis van Tooren wist DVS in ieder geval tot genoeg scores te komen, iets wat in de tweede klasse toch een vereiste zal zijn.
De scoringsdrift leek bij DVS goed op gang te komen maar de 7-3 voorsprong was bij rust al in gevaar gekomen (8-6). De Ambachters konden maar geen grotere afstand nemen van Vriendenschaar, mede omdat er twee strafworpen gemist werden en vrije ballen veroorzaakt werden (die Vriendenschaar nog enigszins in de wedstrijd hielden): 19-14.
Komend weekend staat de ongetwijfeld spannende streekderby op het programma. DVS gaat op bezoek bij Kinderdijk, dat in haar eerste wedstrijd onderuit ging tegen KIOS.

DVS-2 verloor onnodig van “de reserves van” Vriendenschaar in de tweede klasse (res.). Het betere spel hebben maar te weinig scoren was daar debet aan (10-14). Ook DVS-2 gaat komend weekend op bezoek bij Kinderdijk.
Het gepromoveerde DVS A1 beleefde een moeizame seizoensopening in de eerste klasse ; tegen Maassluis A1 werd met 4-12 verloren. Komend weekend speelt de Ambachtse jeugd tegen Avanti, dat eveneens haar eerste wedstrijd verloor.

 
Onverwachte degradatie DVS en kampioenschap DVS F2

(verslag 04/06/2016)

Een triest einde van het veldseizoen voor DVS’69: in de ochtend werd het kampioenschap van F2 nog als opsteker genoteerd maar aan het einde van de middag verloor DVS het beslissingsduel tegen Korbatjo en  zal het zowel op veld-als in de zaal in de 2e klasse uitkomen.

Klasse 1 E:
Op het snikhete Sportpark “De Brug” in Spijkenisse, ontving gastheer Olympia beide ploegen voor de beslissingswedstrijd “om plek acht” in de poule. De winnaar zou mogen aantreden tegen een andere voorlaatst geëindigde ploeg voor lijfsbehoud.
Hoewel Korbatjo het initiatief nam in de score, kon DVS goed volgen. Na de 2-2 liep Korbatjo uit naar 4-6 en schoot daarna met scherp: 4-11. DVS had moeite met de rebounds en ontbeerde aanvallend vernuft. Vijf minuten voor rust greep DVS-coach Beuk hard in en wisselde liefst twee spelers tegelijk. Het had nog niet direct het gewenste effect (6-13 ruststand).
Na rust (7-14) leidde drie aanvallen van Korbatjo tot even zoveel goals zodat DVS tegen een onmogelijke opgave stond (7-17). Eindelijk ging DVS meescoren (9-17), en weer greep Beuk in: een volgende wissel! Wellicht heeft hij ook de (weer-) goden verzocht, maar zelfs de enorme plensbui hielp DVS niet direct in het zadel. Pas bij 12-20 ging DVS volop mee in de strijd (15-22). Een gemiste strafworp bij Korbatjo was de aanleiding voor een klein slotoffensief voor de Ambachters, maar de tijd was veel te kort om het nog spannend te maken (19-24).
Het avontuur in de eerste klasse voor DVS, waar Dennis Ruinard afscheid nam na tien jaar hoofdmacht,  heeft vooralsnog een seizoen geduurd. Echter  DVS-coachcoach Chris Beuk treurde maar kort en zette het vizier al snel op komend seizoen: “minimaal 1 kampioenschap in de tweede klasse, daar gaan we voor”

degradatiedvs1juni2016.jpg
Het slotoffensief van DVS mocht niet meer baten(foto: DVS)

DVS F2 kampioen voorjaar 2016.jpg
DVS-F2 werd (gedeeld) kampioen met Deetos-Snel F4, wat leidde tot deze feestelijke foto! Het team van Sabrina en Jordi deelde mee in de feestvreugde en ging er nog eens goed voor staan.

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 10 van 32
 

Sponsoring