Wedstrijdverslagen
DVS begroet eerste kampioen!

(verslag 7/5/2016)

DVS A1 heeft de titel in de 2e klasse overtuigend behaald met een overwinning in “dubbele cijfers”. DVS-2 won het belangrijke duel met RWA-2 en kan het kampioenschap nauwelijks meer ontgaan Tegen Albatros had DVS-1 lang zicht op meer maar verloor het alsnog (lees hieronder meer…)

(klasse1E)
DVS-coach Beuk moest improviseren in zijn opstelling en dat bracht dit keer niet het gewenste resulaat. DVS,  dat in de strijd tegen degradatie bonuspunten had kunnen gebruiken tegen buurtgenoot Albatros, had wel lang uitzicht op meer. Zeker na de 8-9 ruststand, liet DVS de tanden zien door direct 9-9 te maken. Hoewel Albatros e(weer) en strafworp miste, profiteerde DVS niet direct. Hoewel na 9-11 nog wel gelijk werd gemaakt, liep de ploeg uit Zwijndrecht toch weer uit naar 11-15. DVS miste twee cruciale kansen maar kon vlak voor het einde de schade toch nog beperken: 13-16. In de strijd onderin de poule, verloren DVS concurrenten Korbatjo en ONDO eveneens; komende week is DVS-dat bekend maakte dat oud-DVS speelster (nu Nieuwerkerk) Elianne de Roon de selectie komt versterken-, vrij van competitieverplichtingen, en dan op 21 mei volgt het cruciale uitduel met ONDO in ’s-Gravenzande (aanvang 15.30 uur).

(klasseR3T)
Als koploper was DVS-2 vanaf het begin nog niet geheel bij de les tegen runner-up RWA-3. Na de 0-1 en 2-2 toonde DVS zich al snel de betere en liep het uit naar een 8-3 ruststand. Na rust werd de voorsprong nog zelfs uitgebouwd naar de 14-7 eindstand. Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft DVS nu vier punten voorsprong op datzelfde RWA en daarbij ook Excelsior-3. Na een week vrij volgt dan op 21 mei het uitduel bij Excelsior (aanvang 12.30 in Delft)

(klasse2K)
DVS A1 ontving Juliana, de ploeg die DVS als enige nog kan afhouden van de titel. De ploeg uit Oud-Gastel konden geen compleet team op de been brengen, waardoor de “belangrijkste wedstrijd van het seizoen” geen spannende meer was. Het overtal van DVS werd eenvoudig uitgebuit met een klinkende 20-4 overwinning, met promotie naar de eerste klasse tot gevolg! Op 21 mei volgt nog een uitduel met Tjoba. DVS bedankt haar sponsors Ford Wensveen en Sportpoint H.I.Ambacht, dat de komende zes jaar exclusief de trainingspakken voor de gehele vereniging verzorgd!

DVS A1 kampioen veld 2015-2016.jpg


DVS A1 kampioen!  (Foto: DVS’69),

 
Belangrijke winst DVS

(verslag 23/4/2016)

DVS hunkerde naar een overwinning en pakte die op IJsselvogels. De concurrentie hielp DVS omdat die punten morste. DVS A1 kon ook twee punten bijschrijven

(klasse1E)
DVS-1 en Ijsselvogels maakten er op het koude Sportpark Schilman een weinig enerverende eerste helft van, met slechts een 3-3 ruststand.
Na rust wist DVS de voorsprong van twee punten te pakken op het weinig inspirerende Ijsselvogels, dat nergens meer om speelt in de poule, en DVS hield dat vast tot het einde (11-9).
Het nog betere nieuws kwam uit de poule van DVS waar laagvliegers ONDO en Korbatjo de punten deelde (14-14) en DVS nu op een gedeelde plek zeven staat. ONDO is hekkensluiter met drie punten achterstand. DVS heeft daardoor zelfs nog zicht op plek vijf, waar buurtgenoot Albatros staat. Het verschil bedraagt drie punten. En dat is de eerst volgende wedstrijd : op 7 mei is deze derby, die DVS eerder dit seizoen in haar voordeel beslechtte, gepland. Aanvang 15.30 uur op sportpark Schildman.

(klasseR3T)
Koploper DVS-2 was vrij en zag runner up RWA winnen, waardoor het onderlinge verschil nu twee punten is in het voordeel van DVS. Beide ploegen treffen elkaar op 7 mei waarbij DVS het thuisvoordeel hoopt te benutten!

(klasse2K)
DVS A1 boekte een “zakelijke overwinning” op hekkensluiter Blauw-Wit (14-10), en zag volger in de poule Juliana ook winnen. DVS staat nog immer comfortabel aan kop met vijf punten voorsprong op Juliana. Op 7 mei komt die ploeg op bezoek bij DVS waarbij DVS probeert de competitie definitief te beslissen! Aanvang 12 uur.

 
DVS heeft punten nodig

(verslag 16/4/2016)

DVS heeft niet kunnen stunten tegen WION: een verwacht verlies viel de Ambachters ten deel. Koplopers in hun poule DVS-2 en DVS A1 wonnen hun wedstrijden wel.

(klasse1E)
Hoewel kampioenskandidaat WION collectief hoger ingeschat werd dan DVS, pakte DVS het initiatief (1-3). Thuisploeg WION maakte haar aspiraties waar en denderde snel over het collectief van DVS-coach Beuk heen (10-4). Het vertrouwen van DVS kreeg na rust een verdere knauw toen WION nog verder wegliep. Pas toen DVS vrijuit geen spelen kwam de spirit terug in de ploeg en naderde het WION nog tot op drie punten. Een verrassing zat er niet in omdat de thuisploeg daar geen gelegenheid voor bood (22-16). In de poule verandert er niet zoveel voor DVS: concurrenten Korbatjo en ONDO verloren eveneens waardoor DVS voorlaatste blijft. Op 23 april ontvangt DVS middenmoter Ijsselvogels, waar DVS eerder onnodig ten onder ging. Aanvang op sportpark Schilman:14.30 uur. DVS zal ook belangstellend uitkijken naar de onderlinge wedstrijd van concurrenten ONDO en Korbatjo.

(klasseR3T)
DVS-2 ondervond geen tegenstand van NIO-2. In Rotterdam leidden de Ambachters tot vijf minuten voor tijd met 0-17, waarna de eretreffer van de Rotterdamse thuisploeg alsnog viel. DVS heeft nog immer twee verliespunten minder dan de concurrentie en blijft voor minimaal twee weken nog koploper. Komend weekend is DVS-2 vrij.

(klasse2K)
DVS A1 speelde een zeer goede eerste helft tegen KCR A2, ruststand 14-4. De tweede helft werd daardoor saai omdat DVS de inspiratie ontbrak en KCR in deze wedstrijd niet beter kon: 19-7; In de poule blijft DVS onbedreigd koploper met vijf punten voorsprong op de concurrentie. Komend weekend komt laagvlieger Blauw-Wit op bezoek, aanvang 13.45 op sportpark Schildman

 
DVS doet zichzelf tekort

(verslag 9/4/2016)

DVS'69 had afgelopen goede zaken kunnen doen in een naderende degradatiestrijd. Mede-strijder op dat vlak Korbatjo bleek over een langere adem te beschikken en kaapte de winst voor de neus van de Ambachters weg in een ongelooflijke slotfase. Koploper DVS-2 voldeed aan de verwachten en won haar partij eenvoudig. DVS A1 kwam voor het eerst dit voorjaar op het veld in actie en won direct.

(klasse1E)
Lange tijd leek er niets aan de hand voor DVS-1. De eerste helft werd keurig met een voorsprong afgesloten (9-6) en na de thee werd zelfs de voorsprong onbedreigd uitgebouwd tot vier goals (16-12).
DVS-coach Beuk had het al zien aankomen: “er werd te weinig voor elkaar gewerkt” en op het oog werden de kansen geforceerd. In het laatste kwart toonde de ploeg uit Oud- Beijerland, naast de stevige aanpak in de onderlinge duels, ook nog scherpte met afstandsschoten. DVS viel juist terug in en ontbeerde volwassenheid. Puntendeling leek het resultaat te worden maar Korbatjo kon zelfs nog de volle winst meenemen uit Ambacht in de slotminuten (17-18). In de poule wisselen de ploegen nu van positie waardoor DVS nu zakt naar de voorlaatste plaats. De Ambachters dulden nu alleen ONDO onder zich, dat eveneens verloor.
Komend weekend gaat DVS op bezoek bij huidige nummer twee WION. Eerder dit seizoen verloor DVS daar nipt van. Aanvang te Rotterdam, 14.30 uur..

(klasseR3T)
DVS-2 had tegen de nummer laatst Korbatjo-2 weinig moeite. De 9-4 voorsprong werd keurig vast gehouden na rust. Een simpele 14-10 overwinning, waardoor in de poule DVS nu soeverein de dans leidt in de kampioensstrijd: DVS heeft  twee verliespunten minder dan volgers RWA-3 en Excelsior-3.
Komend weekend gaat DVS op bezoek bij laagvlieger NIO-2. Aanvang te Rotterdam 13 uur

(klasse2K)
“Een ploeg die kampioen wil worden wint ook zijn slechte wedstrijden”, aldus DVS A1 coach Van Alphen. De wedstrijd tegen middenmoter TOGO A1 was een lastige (12-8 winst) maar was een belangrijke gezien de komende weken. DVS staat vijf punten los op de concurrentie en treft een opbouwend programma. Als DVS weet te winnen tegen laagvliegers KCR en Blauw-Wit en de concurrentie ook nog eens punten laat liggen, dan kan de kampioensvlag wellicht al gehesen worden, voordat toppers als Tjoba en Juliana DVS nog treffen.

 
DVS stunt bijna

(verslag 2/4/2016)

Derde klasser zaalkampioen DVS’69 had afgelopen weekend een slag kunnen slaan in een mogelijk naderende degradatiestrijd. Middenmoter Fortis redde echter ternauwernood het vege lijf in de slotfase. Koploper DVS-2 deed prima zaken tegen Nieuwerkerk-5. DVS won nipt en heeft de achtervolgers nu op twee punten volgen.

(klasse.1E)
Thuisploeg Fortis-1 moest DVS het initiatief laten en DVS kon daardoor steeds een voorsprong pakken. Hoewel Fortis de meeste kansen had, was DVS veel effectiever. De bij rust opgebouwde voorsprong van 6-8 werd nog bijna uitgebreid tot vier, maar in die fase vielen enkele arbitrale beslissingen in het nadeel van DVS. De al eerder in de wedstrijd merkbare onbalans tussen de beide aanvalsvakken van DVS werd in die fase fataal voor de ploeg van DVS-coach Beuk. De scores bleven uit toen het nodig was, en Fortis pakte de eerste voorsprong (17-15). Het gaatje was geslagen en dat gaven de Zeeuwen ook niet meer uit handen, mede omdat DVS de DVS-produktie stokte in de slotfase: 18-22.
Komend weekend komt Korbatjo -dat net als DVS probeert om uit degradatiezorgen te ontsnappen- op bezoek op sportpark Schildman. Aanvang 15.30 uur.

(klasse R3T)
Zaalkampioen DVS-2 wil het kunststukje ook op het veld herhalen en deed direct goede zaken tegen directe concurrent Nieuwerkerk-5, waarvan eerder dit seizoen nog verloren werd. Onder leiding van DVS-coach Hartendorp, die bereid is gevonden de Ambachters door de slotfase van de competitie te leiden , kon DVS de eerste helft nog niet imponeren. Veel kansen werden gemist waardoor de 9-6 achterstand bij rust logisch was. Na rust pakte DVS definitief de voorsprong, en werden de ervaren spelers van de thuisploeg beter in toom gehouden. DVS toonde volwassenheid en pakte de winst: 14-15. Komend weekend komt laagvlieger Korbatjo-2 op bezoek: aanvang 13.45 uur.

(klasse2K)
DVS A1 was vrij.

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 9 van 30
 

Sponsoring