Wedstrijdverslagen
DVS niet bij de les in streekderby

(verslag 10/09/2016)

De tweede speelronde was er eentje voor DVS om snel te vergeten qua uitslagen. Alle promovendi-teams verloren. Toch waren er ook leermomenten en zijn er simpele handvaten om de aspiraties na te blijven streven.

In de streekderby in en tegen Kinderdijk toonde DVS-1 niet de energie die de thuisploeg wel had. Op het warme sportpark “de Molenwei” kon DVS slechts de thuisploeg volgen (11-8 bij rust). Het gebrek aan rendement bleef ook zichtbaar na rust. Na ruim tien minuten was DVS derhalve nog weinig opgeschoten (15-12). DVS coach Beuk trachtte het tij te keren (16-12) met twee kort op elkaar volgende wissels maar de omslag kwam niet bij de Ambachters (18-14). Des te onverklaarbaarder was het dat de thuisploeg vlak voor tijd een onnodig harde overtreding maakte op een DVS-jeugdspeler (eindstand 18-15).
De uitslagen waren DVS overigens gunstig gezind in de kampioensaspiraties. Komend weekend komt GKV-1 naar sportpark Schildman, aanvang 15.30 uur.

Het incomplete DVS-2 verloor de wedstrijd tegen Kinderdijk-2 al in het eerste kwart. De thuisploeg schoot met scherp en DVS stond al voor een onmogelijke opgave (8-1). Na rust (12-4) speelde DVS wel beter maar kon het de schade geenszins repareren bij gebrek aan scorend vermogen. Eindstand 23-12.

DVS A1 gaf Avanti in het begin uitstekend partij (4-4) maar na het eerste kwart bleven slechts de scores uit (12-4). Na rust was het spelbeeld niet anders, de thuisploeg raakte in een flow en alles veranderde in goud. Toch heeft DVS zichtbaar stappen vooruit gemaakt vergeleken met de eerste (verloren) wedstrijd. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden kijkt DVS daardoor toch met een goed gevoel terug. Komend weekend komt het eveneens puntloze ONDO op bezoek (aanvang 12.30)

 
Matige seizoensouverture DVS

(verslag 03/09/2016)

De seizoensopening van het korfbal was nog wennen. Van de drie thuiswedstrijden van de selectieteams, wist alleen het vlaggenschip de punten in Ambacht te houden.

DVS-1, dat na de degradatie vorig seizoen grootste plannen heeft in de tweede klasse, speelde een zakelijke wedstrijd tegen Vriendenschaar uit Bodegraven. Het zal coach Chris Beuk positief stemmen dat ondanks mindere momenten DVS ook bij vlagen goed spel liet zien. Met de nieuwbakken spelers Elianne de Roon en Dennis van Tooren wist DVS in ieder geval tot genoeg scores te komen, iets wat in de tweede klasse toch een vereiste zal zijn.
De scoringsdrift leek bij DVS goed op gang te komen maar de 7-3 voorsprong was bij rust al in gevaar gekomen (8-6). De Ambachters konden maar geen grotere afstand nemen van Vriendenschaar, mede omdat er twee strafworpen gemist werden en vrije ballen veroorzaakt werden (die Vriendenschaar nog enigszins in de wedstrijd hielden): 19-14.
Komend weekend staat de ongetwijfeld spannende streekderby op het programma. DVS gaat op bezoek bij Kinderdijk, dat in haar eerste wedstrijd onderuit ging tegen KIOS.

DVS-2 verloor onnodig van “de reserves van” Vriendenschaar in de tweede klasse (res.). Het betere spel hebben maar te weinig scoren was daar debet aan (10-14). Ook DVS-2 gaat komend weekend op bezoek bij Kinderdijk.
Het gepromoveerde DVS A1 beleefde een moeizame seizoensopening in de eerste klasse ; tegen Maassluis A1 werd met 4-12 verloren. Komend weekend speelt de Ambachtse jeugd tegen Avanti, dat eveneens haar eerste wedstrijd verloor.

 
Onverwachte degradatie DVS en kampioenschap DVS F2

(verslag 04/06/2016)

Een triest einde van het veldseizoen voor DVS’69: in de ochtend werd het kampioenschap van F2 nog als opsteker genoteerd maar aan het einde van de middag verloor DVS het beslissingsduel tegen Korbatjo en  zal het zowel op veld-als in de zaal in de 2e klasse uitkomen.

Klasse 1 E:
Op het snikhete Sportpark “De Brug” in Spijkenisse, ontving gastheer Olympia beide ploegen voor de beslissingswedstrijd “om plek acht” in de poule. De winnaar zou mogen aantreden tegen een andere voorlaatst geëindigde ploeg voor lijfsbehoud.
Hoewel Korbatjo het initiatief nam in de score, kon DVS goed volgen. Na de 2-2 liep Korbatjo uit naar 4-6 en schoot daarna met scherp: 4-11. DVS had moeite met de rebounds en ontbeerde aanvallend vernuft. Vijf minuten voor rust greep DVS-coach Beuk hard in en wisselde liefst twee spelers tegelijk. Het had nog niet direct het gewenste effect (6-13 ruststand).
Na rust (7-14) leidde drie aanvallen van Korbatjo tot even zoveel goals zodat DVS tegen een onmogelijke opgave stond (7-17). Eindelijk ging DVS meescoren (9-17), en weer greep Beuk in: een volgende wissel! Wellicht heeft hij ook de (weer-) goden verzocht, maar zelfs de enorme plensbui hielp DVS niet direct in het zadel. Pas bij 12-20 ging DVS volop mee in de strijd (15-22). Een gemiste strafworp bij Korbatjo was de aanleiding voor een klein slotoffensief voor de Ambachters, maar de tijd was veel te kort om het nog spannend te maken (19-24).
Het avontuur in de eerste klasse voor DVS, waar Dennis Ruinard afscheid nam na tien jaar hoofdmacht,  heeft vooralsnog een seizoen geduurd. Echter  DVS-coachcoach Chris Beuk treurde maar kort en zette het vizier al snel op komend seizoen: “minimaal 1 kampioenschap in de tweede klasse, daar gaan we voor”

degradatiedvs1juni2016.jpg
Het slotoffensief van DVS mocht niet meer baten(foto: DVS)

DVS F2 kampioen voorjaar 2016.jpg
DVS-F2 werd (gedeeld) kampioen met Deetos-Snel F4, wat leidde tot deze feestelijke foto! Het team van Sabrina en Jordi deelde mee in de feestvreugde en ging er nog eens goed voor staan.

 
Dubbele gevoelens DVS

(verslag 28/5/2016)

Feest-en teleurstellende gevoelens bij DVS. Op de laatste speeldag waren er diverse huldigingen van kampioensteams maar kwam aan het einde van de feestdag het vlaggenschip een doelpunt tekort om op eigen kracht handhaving in de eerste klasse te realiseren. Maar er is nog kans omdat concurrent Korbatjo ook een steek liet vallen!

Klasse 1 E:
Tegen gekroond kampioen Fiks had DVS op papier de zwaarste opgave ,temeer mede-strijders om degradatie, ONDO en Korbatjo tegen mindere tegenstanders aan traden.
DVS had een prima start op het warme Ambachtse sportpark Schildman. DVS toonde zich gelijkwaardig aan de ploeg uit Oegstgeest en wist na een 3-1 voorsprong met een 5-4 voorsprong de rust in te gaan. DVS hield prima het initiatief maar na tien minuten bleek Fiks scherper : 8-9. In deze fase van de wedstrijd moest DVS volgen maar ondanks de 10-12 wist de ploeg van DVS-coach Beuk zich terug te knokken :12-12. Twee cruciale momenten volgden: bij 12-13 miste DVS een strafworp en kreeg Fiks een onterechte strafworp, die wel benut werd. DVS toonde opnieuw veerkracht en wist op 14-14 te komen. De bezoekers scoorden in de slotfase weer van afstand en ondanks verwoede pogingen in een heus slotoffensief viel de “verlossende” treffer voor DVS dit keer net niet, waardoor de 14-15 nederlaag een feit was. Een half uur na de wedstrijd werden de gevolgen van dit nipte verlies pas echt duidelijk: rode vaandeldrager ONDO had gewonnen bij Albatros, waardoor de goede buren de Ambachters een slechte dienst bewezen. Dat Korbatjo ook had verloren was slechts een pleister op de wonde: beide ploegen eindigen gelijk- doelsaldo of onderling resultaat blijken niet beslissend-. DVS moet in een onderling duel nu met Korbatjo uit gaan maken wie er op de voorlaatste plaats eindigt. Vervolgens gaan er meerdere ploegen die op de voorlaatste eindigden dan uitmaken wie er ook volgende seizoen in de eerste klasse mogen aantreden. De wedstrijden zullen op neutraal terrein gespeeld worden dus houdt u de DVS-internet site in de gaten voor de planning!

Kampioenenbal!
DVS F-1 was al kampioen maar werd bij de “thuishuldiging” getrakteerd op een bezoekje van de Ambachtse burgemeester Heijkoop!

DVS F-2 kan ook nog kampioen worden waardoor deze succesvolle nieuwe generatie DVS-jeugdspelers het kampioenenbal nog completer kunnen maken!

De sportieve meiden van DVS-E1 gaan zelfs – ondanks het tweede puntverlies- na hun behaalde kampioenschap in de eerste klasse spelen volgend seizoen!
DVS-3, dat vurig hoopt dat sportieve dames het team komen aanvullen, werd ook kampioen bij Merwede. Er werd met met 7-16 gewonnen!

 
Spanning loopt op voor DVS

(verslag 21/5/2016)

DVS-1 leed een niet verwachte uitnederlaag tegen “rode lantaarndrager” ONDO en moet in de laatste wedstrijd schitteren voor lijfsbehoud. DVS-2 haalde het gewenste wedstrijdpunt en werd kampioen.

(klasse1E)
DVS-1 kon alleen in de beginfase gelijke red houden met ONDO, maar daarna schoot de thuisploeg -die voor haar laatste kans vocht-  met scherp: 8-2. De Ambachters toonden veerkracht en vochten zich terug, maar bij rust keek de ploeg van DVS-coach Beuk alsnog tegen een achterstand van vijf goals aan. Na rust kende DVS een scherpe fase maar weer wist de ploeg uit ‘s-Gravenzande die aanval te pareren. Het verschil liep zelfs op tot acht goals en dat bleek teveel voor de DVS, die een flink pak slaag incasseerde (25-16) en ONDO terug in het zadel hielp in de strijd om degradatie.
In de poule verloor laagvlieger Korbatjo eveneens, waardoor in de laatste speelronde komendezaterdag de beslissing gaat vallen. Als DVS het thuisduel wint van gekroond kampioen Fiks, dan is het in veilige haven. Als DVS punten morst en de concurrentie niet, dan kan DVS alsnog direct degraderen of zelfs een beslissingswedstrijd ten deel vallen. Dus 28 mei 2016: DVS-Fiks; sportpark Schildman, aanvang 15.30 uur. Komt dat zien!

(klasseR3T)
DVS-2 had nog een punt nodig om  kampioen te worden. In Delft moest de ploeg van DVS-coach Hartendorp zich bewijzen tegen de nummer drie, Excelsior-3. De thuisploeg wilde de beoogde kampioen wel eens beetje lichten en pakte brutaal de voorsprong (2-1).
Daarna kwam DVS in het vertrouwde spel en “ging erop en erover” tot een 5-11 voorsprong bij rust. De thuisploeg drong nog wel aan, vergat te scoren, en wist DVS niet meer uit het evenwicht te brengen. Een welverdiende 8-17 overwinning en in navolging van het zaalkampioenschap gaat DVS nu in beide competities tweede klasse spelen.

DVS 2 kampioen veld 2015-2016.jpg
DVS-2 kampioen! (foto: DVS’69)

DVS-F1 is al  kampioen
Ook de jongste jeugd deed van zich spreken. DVS F pakte de benodigde punten in de wedstrijd tegen ELKV/ Zevenbergen (liefst 1-17 winst) en kan niet meer ingehaald worden door de andere ploegen. Komende zaterdag speelt F1 de laatste wedstrijd waarin geprobeerd wordt ongeslagen kampioen te worden: bij de kantine van DVS, aanvang 10.30
Voor de vroege vogels: ook DVS-E1 en DVS F2 maken nog kans om kampioen te worden! Ook zij spelen thuis: 09.30 op sportpark Schilman!

DVS F kampioen veld 2015-2016DVS F1 kampioen! (foto: DVS‘69)

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 9 van 31
 

Sponsoring