Wedstrijdverslagen
Inhaalweekend levert kampioen DVS

(verslag 22/10/2016)

In de laatste speelronde voor de winterstop kwam er nog een kampioenschap bij voor Ambachts’ enige korfbalclub : DVS-3 won van Scheldevogels, in een rechtstreeks duel om de toppositie. Niet onvermeld mag blijven het kampioenschap van C2, dat door de succesreeks van de selectieteams de laatste weken onderbelicht was gebleven.

Op een fris sportpark Schildman had DVS-3 aan een gelijkspel om het kampioenschap te behalen (breedtekorfbal speelt halve competitie, red.). De doelpunten waren schaars bij rust (2-2), de spanning werd er daardoor niet minder om. Na rust leek DVS een kansloze missie te leiden (3-6) maar vijf minuten voor tijd werd toch de 6-6 gemaakt. Scheldevogels drong nog wel aan voor hun laatste strohalm, maar DVS pakte de rebounds zodat de aanvallen van de ploeg uit Bergen op Zoom een kort leven beschoren waren. Winst en kampioenschap werden daardoor veilig gesteld. Proficiat!

DVS3_veldnajaar2016.jpg

Eveneens zo spannend in de poule van DVS C2 was het onderlinge duel met Oranje Wit C4, dat met twee punten voorsprong nog te achterhalen was en dat lukte! Dankzij de 3-1 winst wist DVS de Dordtse jeugd te achterhalen. In het breedtekorfbal ben je dan gewoon allebei kampioen dus dat was dolle pret!


DVSC2_kampioen_najaar2016.jpg

 
Wedstrijdverslag OZC 2 - DVS 2

(verslag 15-10-2016)

De weersvoorspellingen waren zeer gunstig voor de kraker van 15 oktober jongsleden. Rond 13:00 zou het opentrekken zodat de toeschouwers zich in het zonnetje konden laven terwijl ze naar een spetterende pot zouden kunnen kijken. Helaas was de werkelijkheid anders en bleef het wolkendek goed gesloten. Uiteraard liet dit ons niet afschrikken en begonnen wij vol goede moet aan dit sleutelduel. Bij winst zouden we ons immers mengen in de strijd om de top 3 en bij verlies zouden we afzakken in de grijze middenmoot. We begonnen dit duel dan ook in de sterkste opstelling, waaruit de oplettende lezer op kan maken dat Erik op de bank zat. Helaas bleken de zenuwen toch wel aanwezig wat resulteerde in een falend eerste aanvalsvak en dus ook een 2-0 stand op het bord na 10 minuten korfballen. Gelukkig had het tweede vak er minder last van en kon onze sterspeler en topscoorder R Boer de stand weer gelijk trekken. Hierna gooide ook het eerste aanvalsvak het schroom van zich af en liepen vlot door naar 2-4. Het werd al snel duidelijk dat we aanvallend op de heren over hadden en dat we verdedigend niet echt in de problemen kwamen. We hadden dus de wedstrijd al snel kunnen beslissen ware het niet dat de scheidsrechter wel van een beetje spanning hield en dus maar 3 volstrekt onterechte stafworpen toekende aan OZC. Uiteraard hield iedereen het hoofd koel onder de bezielende leiding van onze nestor en doorgewinterde veteraan Eelco Stoute wat dus resulteerde in een ruststand van 6-10. Na rust liepen we gelijk verder weg bij OZC en bij een verschil van 6 doelpunten gaven ze zich gewonnen en was de overwinning 5 minuten na rust al binnen. Helaas was Manon niet helemaal scherp de tweede helft en heeft ze alle doelpunten die OZC nog heeft weten te scoren doorgelaten. De rest bleef wel scherp en scoorde er lustig op los. Na 15 minuten konden de 30 plussers van het team gaan genieten van hun welverdiende rust en werd er in het veld plaats gemaakt voor Erik en Tomas. Het overwicht binnen de lijnen had er niets onder te leiden en kon de score nog verder oplopen waardoor de 20 weer eens in gehaald.

De eindstand was 7-20 en doordat de directe concurrent voor de 3de plek niet had weten te winnen staan we nu keurig 2 punten los van de nummer 4. Laten we het gevoel van deze wedstrijd meenemen naar de zaal en daar ook lekker bovenin mee gaan draaien.

 
DVS 2 sluit aan bij subtop

(verslag 8-10-2016 DVS "69 2 - Fiducia 2)

Na de belangrijke winst van vorige week waren de belangen vandaag minstens zo groot. Bij winst zou het tweede team van DVS weer aansluiten bij de subtop in competitie en bij verlies zou Fiducia ons passeren op de ranglijst met een plekje in de degradatiezone tot gevolg. Een goede temperatuur, weinig wind en een lekker zonnetje. Kortom, er stond de thuisploeg niets in de weg om een goede prestatie neer te zetten.

De start leek aanvankelijk goed, Fiducia had aanvallend nauwelijks iets in de melk te brokkelen en DVS kreeg meerdere goede kansen. Daar waar doelpogingen in en rond de korfzone normaliter een koud kunstje zijn voor Erik wilden ze vandaag maar niet vallen. Na 20 minuten stond er slechts een 1-0 op het scorebord en een paar minuten later viel de onvermijdelijke gelijkmaker. Van 1-1 werd het 3-3, waarna er na een goede doorbraakactie (stip Erik) en een afstandsschot van Christiaan een voorsprong werd genomen. In het andere vak kreeg Ruud veel ruimte om te schot te komen, maar ook hij had het vizier nog niet op scherp staan en haalde met twee doelpunten voor rust een veel te laag rendement. Een strafworp en 2 doorbraakacties van de uitploeg resulteerden in een wat teleurstellende 7-5 ruststand.

Net als vorige week overheerste het gevoel dat dit klusje absoluut geklaard kon en moest worden. Maar makkelijk ging het na de thee wederom evenmin. Sterker nog, Fiducia straalde vertrouwen uit en kwam wederom langszij. De spanning was merkbaar en er waren her en der wat meer slordigheden te bekennen in het spel van de Ambachters. Maar gelukkig was het toen Sanne die met een goede doorloopbal de voorsprong weer op het bord zette. Er werd een stip gemist aan DVS zijde en Fiducia kwam weer langszij. Ruud pakte met een schot weer de voorsprong, maar wederom volgde Fiducia met de aansluitingstreffer. (12-12)

DVS liet zich echter nu niet van de wijs brengen en ditmaal toonde Erik wel scherpte met een korte kans (13-12) waarna broertje Christiaan met een fraaie onehander de 14-12 aantekende. Kort daarna zorgden twee afstandschoten van Ruud voor de bevrijdende 4 verschil en schoot Christiaan de 17-12 in de boeken.
Met nog 5 minuten op het bord was de wedstrijd gespeeld en de scherpte viel compleet weg, waardoor Fiducia nog 3 keer mocht scoren en er uiteindelijk een 17-15 eindstand op het bord prijkte.

DVS heeft nu 6 punten uit net zoveel wedstrijden en bezet een gedeeld 3e plek in de 2e klasse. Volgende week volgt de laatste veldwedstrijd voor de zaal tegen OZC, wat twee punten minder heeft dan DVS.

 
DVS 1 terug in de race na winst op koploper

(verslag 8-10-2016)

Aan de oproep dat alle steun van harte welkom was en nodig zou zijn in de wedstrijd tegen Fiducia was gehoor gegeven en het publiek was afgelopen zaterdag weer in mooie getalen aanwezig. Het publiek liet ook regelmatig van zich horen, iets wat de ploeg van Beuk erg goed deed.

Het was echter Fiducia dat sterker was in de openingsfase en dan ook terecht een 2-0 voorsprong pakte. Het eerste aanvalsvak had moeite met de lengte van de tegenstander en had hierdoor met name in de rebound weinig over. Dit droeg er dan ook aan bij dat dit vak moeizaam de korf wist te vinden. In het andere vak konden er gelukkig langere aanvallen worden gespeeld, dit keer juist met name door het reboundoverwicht van Zuidweg. Dit zorgde er dan ook voor dat het vanaf 3-3 een gelijk opgaande wedstrijd werd. Via 4-4, 5-5 wist DVS op 7-5 voor het eerst een gaatje van 2 doelpunten te pakken. Hoewel het de 7-6 nog moest incasseren leek het met een voorsprong te gaan rusten. Met nog 30 seconden te spelen heroverde de verdediging van DVS de bal en bracht deze zorgvuldig naar de aanval. De aanval wist de bal echter binnen 10 seconden te verspelen waardoor Fiducia nog voor rust de 7-7 binnen kon schieten. Opnieuw een leermoment voor de ploeg van Beuk.

Na rust kreeg DVS meer grip op de wedstrijd en werd het steeds meer de bovenliggende partij. Het lukte echter niet dit verschil in scores uit te drukken waardoor het een gelijk opgaande wedstrijd bleef. Het verschil werd gedurende de wedstrijd nooit meer dan 1. In de slotfase greep Beuk in door Boer in het veld te brengen. Deze wissel zorgde ervoor dat er in het aanvalsvak meer druk uitgeoefend kon worden en op een stand van 15-14 kreeg DVS dan ook een 200% kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Helaas werd deze kans gemist en de invalster van Fiducia schoot direct de 15-15 binnen. Toen via de 16-15 ook de 16-16 volgde leek het een puntendeling te gaan worden. Echter in een van de laatste minuten van de wedstrijd wist Boer de 17-16, de winnende zou later blijken, binnen te schieten.

In een enorm spannende wedstrijd wist DVS over het algemeen de rust te bewaren en zo de twee punten uiteindelijk binnen te slepen. Dat er na 70 minuten, 8 verschillende doelpuntenmakers op het formulier stonden benadrukt nogmaals de kracht van de ploeg. Door deze overwinning is de ploeg weer helemaal terug in de race en staat op een gedeelde tweede plaats met Kinderdijk. Volgende week wacht de laatste veldwedstrijd. Uit bij OZC zullen punten gehaald moeten worden. In deze poule kan iedereen van elkaar winnen en ook dit zal dus geen makkelijke wedstrijd worden.

 
Wedstrijdverslag DVS 2 - KIOS 2 (16 - 9)

(verslag 01-10-2016)

Voor het tweede team stond de belangrijke wedstrijd tegen het laag geklasseerde KIOS op het programma. Na de pijnlijke nederlaag tegen Korbis vorige week (10-11) was het zaak om vandaag uit de gevarenzone te komen. Na een paar minuten spelen bleek al snel dat de poppetjes op de goede plek stonden en DVS de betere ploeg was. Het eerste aanvalsvak kon aanvankelijk wat moeilijk de korf vinden, maar na goed verdedigen en 2 snelle goals van het andere vak stond er al snel een 3-1 op het bord. Het veldoverwicht bleef aanwezig en er werden goede aanvallen gespeeld, maar helaas werd dit nog niet in de score uitgedrukt. Een verdedigende fout en ca. 5 a 6 gemiste korte kansen zorgden ervoor dat er bij rust slechts een 8-5 voorsprong genoteerd kon worden.

De tweede helft werden, na dit in de rust ook uitvoerig besproken te hebben, de aanvallen langer en vooral ruimtelijker opgezet. Binnen een paar minuten viel de bevrijdende "4 verschil" en liep alles een stuk soepeler. De tegenstander sputterde nog wat tegen, maar een slim versierde stip (Erik) en een prima 2e kans achter de korf (Nadine) maakten het verschil nog groter.  Van 12-06 werd het nog 12-07, waarna Christiaan met een trucballetje de 13-07 aantekende en aan alle KIOS-illusies een eind maakte. Na nog een aantal missers aan DVS zijde was het Tomas die na een goed reboundduel de eindstand op het bord zette: 16-09.

Uitstekende overwinning waarmee er wat lucht is gecreëerd op de ranglijst. Volgende week staat de minstens zo belangrijke thuiswedstrijd tegen Feducia 2 op de agenda, waarbij winst aansluiting betekent bij de subtop.

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 8 van 31
 

Sponsoring