Wedstrijdverslagen
DVS herpakt zich tegen Korbis

Na het teleurstellende puntverlies van vorige week tegen Vriendenschaar Bodegraven heeft DVS deze week weer orde op zaken gesteld door te winnen van Korbis.

Vorige week ging de ploeg van Beuk nog onderuit ging tegen Vriendenschaar waar juist op het veld in zowel de oefenwedstrijd als competitiewedstrijd van gewonnen werd. Deze week trad DVS aan tegen Korbis, waar op het veld ruim van verloren werd. Tel daarbij op dat vorige week de gasten uit Waddinxveen nog met ruime cijfers (27-11) van Kinderdijk wisten te winnen (iets wat DVS op het veld niet lukte) en er was reden genoeg aan te nemen dat het een zware pot zou worden. Echter zoals (tot nu toe) iedere week, schoot DVS uit de startblokken en liep het via 4-0 relatief eenvoudig uit naar 10-4. Belangrijk was dat het niet dezelfde fouten zou maken als vorige week en dat de ploeg na een tegengoal de rust zou bewaren. Dit gebeurde nog niet altijd maar Korbis kon hier niet van profiteren waardoor er een ruststand van 12-5 genoteerd kon worden.

Na rust was het zaak om deze voorsprong te behouden en zoals vorig week al was gebleken was er nog niets gespeeld. Korbis leek hier echter anders over te denken en was vrij mat waardoor de voorsprong alleen maar verder uitgebouwd kon worden. Enige domper was dat Patrice Punt halverwege de tweede helft geblesseerd het veld moest verlaten. Invaller Jasper Overbeeke pakte wel direct zijn doelpuntje mee waardoor er bij een eindstand van 25-16, 7 verschillende doelpuntenmakers op het formulier terug te vinden waren. Concurrent Vriendenschaar leed puntverlies bij Wion waardoor DVS op gelijk hoogte komt. Aanstaande zaterdag mag DVS het zelf laten zien tegen Wion maar eerst zal komende dinsdag de tweede ronde van de beker worden gespeeld. Om 20:30 zal DVS het in Krimpen opnemen tegen Koag.

 
D1 na spannende wedstrijd helaas uitgeschakeld in de beker, DVS 1 wel door

Dinsdag 15 november stonden de bekerwedstrijden tussen DVS en OZC op het programma. In sporthal de Enk zijn het eerst de toppers van de D1 die tegen de Rotterdamse formatie aan mogen treden. Na een beginfase waarin beide ploegen de korf nog niet kunnen vinden is het uiteindelijk OZC die als eerste doel treft (1-0). Voor DVS was dit een wake-up call en via de 1-1 en 1-2 werd vervolgens vanuit alle hoeken van het veld gescoord. Afstandsschoten, korte kansen en ook doorlopers zorgde voor een verschil van 2-6. Een prestatie waar de D1 meer dan tevreden over kon zijn. In de tweede helft stokte de score en wist OZC juist wel de korf te vinden waardoor de voorsprong snel kleiner werd. Twee minuten voor tijd was het verschil zelfs weer 0 (6-6) en leek het korte tijd op een verlenging aan te komen. Niets bleek minder waar want in de laatste twee minuten wist OZC het goede spel van de tweede helft door te zetten wat resulteerde in een 8-6 overwinning. De kanjers van de D1 hebben een prima wedstrijd gespeeld en het goede spel van de eerste helft had meer verdient maar helaas houdt het bekerverhaal hier voor de D1 op.

Ondanks het verlies konden de kinderen van de D1 zich direct opmaken voor het oplopen met de spelers van het eerste die het om 20:15 tegen OZC mochten proberen. Hoewel beide ploegen in een andere formatie dan op het veld startte, leek het begin van de wedstrijd op deze eerder gespeelde competitiewedstrijd. Een gelijk opgaande eerste helft waarin DVS toch steeds een kleine marge hield.  Maar ook nu verzuimde de ploeg van Beuk het krachtsverschil in de score uit te drukken.

Hoewel het DVS was die direct na rust de score opende was het OZC die meer in de wedstrijd leek te komen. Het verschil werd dan ook teruggebracht en er was zelfs een moment dat OZC een voorsprong van 1 punt pakte. Op dat moment toonde DVS volwassenheid door deze achterstand in korte tijd om te buigen naar een welverdiende voorsprong. Deze werd dusdanig uitgebouwd dat de winst verder geen enkele keer in gevaar kwam. Dit gaf coach Beuk ruimte om A-junior Laura te laten debuteren (welke zeer verdienstelijk speelde) en ook Jasper en Erik kregen een aantal speelminuten. Invaller Jasper liet direct van zich horen door een schot te maken. Hiermee werd de einstand bepaald op 14-22 wat de volgende ronde betekende voor DVS in de beker. Direct na afloop vond de loting voor de volgende ronde plaats. DVS zal afreizen naar Krimpen waar het KOAG als tegenstander ontmoet. Datum van deze bekerronde zal binnenkort bekend worden.

 
Uitstekende seizoenstart voor DVS 1

Het is 12 november 2016, een datum waar een ieder weer naar uit zag. Want het zaalseizoen staat op punt van beginnen. In de Westlandhal in ‘s-Gravenzande zorgde de DJ voor sfeer en ook de speaker was zeer enthousiast. Het was echter de uitploeg die hier het meest van profiteerde. DVS schoot uit de startblokken en het rendement van de schoten lag erg hoog. Al snel werd er dan ook een gat van 6 punten geslagen (1-7). ONDO, wat weliswaar door enkele blessures niet in de sterkste opstelling aan de start kon verschijnen, werd overklast. DVS had het zeker in de beginfase nog wel lastig met het bewegelijke spel wat de nieuwe hoofdcoach Patrick Muurling zijn ploeg wil laten spelen, maar op het gebied van afronding was DVS heer en meester. Met name Punt en Verstraten hadden de hele wedstrijd geen enkele moeite met het vinden van de korf. Na een ruststand van 5-13 werd het verschil na rust direct wat kleiner. De voorsprong kwam echter nooit in gevaar en DVS wist zelfs uit te lopen naar een verschil van 10 doelpunten. Bij een stand van 16-26 floot Ronald Peters, welke overigens een uitstekende wedstrijd floot, voor het laatst. Een belangrijke eerste overwinning voor de ploeg van Beuk. Volgende week mag het voor het eerst thuis in de Sophiahal aantreden. DVS ontvangt dan ODO, de ploeg van Patrick Bezemer, uit Maasland.

 
Inhaalweekend levert kampioen DVS

(verslag 22/10/2016)

In de laatste speelronde voor de winterstop kwam er nog een kampioenschap bij voor Ambachts’ enige korfbalclub : DVS-3 won van Scheldevogels, in een rechtstreeks duel om de toppositie. Niet onvermeld mag blijven het kampioenschap van C2, dat door de succesreeks van de selectieteams de laatste weken onderbelicht was gebleven.

Op een fris sportpark Schildman had DVS-3 aan een gelijkspel om het kampioenschap te behalen (breedtekorfbal speelt halve competitie, red.). De doelpunten waren schaars bij rust (2-2), de spanning werd er daardoor niet minder om. Na rust leek DVS een kansloze missie te leiden (3-6) maar vijf minuten voor tijd werd toch de 6-6 gemaakt. Scheldevogels drong nog wel aan voor hun laatste strohalm, maar DVS pakte de rebounds zodat de aanvallen van de ploeg uit Bergen op Zoom een kort leven beschoren waren. Winst en kampioenschap werden daardoor veilig gesteld. Proficiat!

DVS3_veldnajaar2016.jpg

Eveneens zo spannend in de poule van DVS C2 was het onderlinge duel met Oranje Wit C4, dat met twee punten voorsprong nog te achterhalen was en dat lukte! Dankzij de 3-1 winst wist DVS de Dordtse jeugd te achterhalen. In het breedtekorfbal ben je dan gewoon allebei kampioen dus dat was dolle pret!


DVSC2_kampioen_najaar2016.jpg

 
Wedstrijdverslag OZC 2 - DVS 2

(verslag 15-10-2016)

De weersvoorspellingen waren zeer gunstig voor de kraker van 15 oktober jongsleden. Rond 13:00 zou het opentrekken zodat de toeschouwers zich in het zonnetje konden laven terwijl ze naar een spetterende pot zouden kunnen kijken. Helaas was de werkelijkheid anders en bleef het wolkendek goed gesloten. Uiteraard liet dit ons niet afschrikken en begonnen wij vol goede moet aan dit sleutelduel. Bij winst zouden we ons immers mengen in de strijd om de top 3 en bij verlies zouden we afzakken in de grijze middenmoot. We begonnen dit duel dan ook in de sterkste opstelling, waaruit de oplettende lezer op kan maken dat Erik op de bank zat. Helaas bleken de zenuwen toch wel aanwezig wat resulteerde in een falend eerste aanvalsvak en dus ook een 2-0 stand op het bord na 10 minuten korfballen. Gelukkig had het tweede vak er minder last van en kon onze sterspeler en topscoorder R Boer de stand weer gelijk trekken. Hierna gooide ook het eerste aanvalsvak het schroom van zich af en liepen vlot door naar 2-4. Het werd al snel duidelijk dat we aanvallend op de heren over hadden en dat we verdedigend niet echt in de problemen kwamen. We hadden dus de wedstrijd al snel kunnen beslissen ware het niet dat de scheidsrechter wel van een beetje spanning hield en dus maar 3 volstrekt onterechte stafworpen toekende aan OZC. Uiteraard hield iedereen het hoofd koel onder de bezielende leiding van onze nestor en doorgewinterde veteraan Eelco Stoute wat dus resulteerde in een ruststand van 6-10. Na rust liepen we gelijk verder weg bij OZC en bij een verschil van 6 doelpunten gaven ze zich gewonnen en was de overwinning 5 minuten na rust al binnen. Helaas was Manon niet helemaal scherp de tweede helft en heeft ze alle doelpunten die OZC nog heeft weten te scoren doorgelaten. De rest bleef wel scherp en scoorde er lustig op los. Na 15 minuten konden de 30 plussers van het team gaan genieten van hun welverdiende rust en werd er in het veld plaats gemaakt voor Erik en Tomas. Het overwicht binnen de lijnen had er niets onder te leiden en kon de score nog verder oplopen waardoor de 20 weer eens in gehaald.

De eindstand was 7-20 en doordat de directe concurrent voor de 3de plek niet had weten te winnen staan we nu keurig 2 punten los van de nummer 4. Laten we het gevoel van deze wedstrijd meenemen naar de zaal en daar ook lekker bovenin mee gaan draaien.

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 7 van 31
 

Sponsoring