Wedstrijdverslagen
DVS-kampioen op valreep

(verslag 18 maart 2017)

Korfbalvereniging DVS69 kon dan toch een tweede kampioen begroeten op de laatste speeldag. DVS-C1 won afgetekend  bij laagvlieger Maassluis. DVS B1 redde het net niet door het verlies bij Thor.
DVS B1 had een schier eenvoudige opgave: winst bij middenmoter Thor zou voldoende zijn om in de ranglijst net boven koploper PKC/ SWK Groep B3 te eindigen, dat zelf uitgespeeld was. Thor bleek taaier dan verwacht en de DVS-jeugd kon niet boven zichzelf uitstijgen, waardoor het kampioenschap jammerlijk op een haar gemist werd.
DVS-C1 moest echt tot de laatste speeldag strijden voor het kampioenschap, omdat concurrent ADO ook nog speelde tegen laagvlieger Eureka. Alleen de winst zou tellen en met een eindstand van liefst 2-20 liet DVS C1 geen twijfel wie er dit keer de beste is in de poule! Op bijgaande foto is goed te zien dat op die manier kampioen worden leidt tot grote vreugde!
DVS –coaches Remy, Marc en Willem delen mee in de uitzinnige vreugde van Anoek, Daniek, Famke, Linda, Lisanne, Manon, Melissa, Nadie ,Rens en Sander. Gefeliciteerd!

DVS C1 zaalkampioen 2016-2017.jpg

 
DVS nu al zaalkampioen

 (verslag 11/02/2017)

Een mooi sluitstuk van het speelweekend van DVS’69. In het avondprogramma speelde DVS-2 zich definitief veilig en boekte DVS-1 de benodigde winst op WION, wat na afloop voldoende bleek voor het kampioenschap!
DVS1 zaalkampioen 2016-2017
DVS-2 had nog een punt nodig om zich veilig te spelen en WION had dezelfde opdracht. DVS startte veel scherper dan de Rotterdammers en hadden bij rust al een veilige marge (8-2). Het tweede bedrijf ging gelijk op, maar de Ambachters speelden soeverein naar de 13-7 zege. Eveneens veilig is streekgenoot Kinderdijk, dat komend weekend op bezoek gaat bij DVS (aanvang 16:20 uur, Ridderhal)

Om de competitie niet opnieuw spannend te maken, had DVS-1 -na de opgelopen zeperd tegen Korbis-1 een week eerder- een overwinning nodig. Hekkensluiter WION had zelf de punten hard nodig dus dat leek voldoende aanleiding voor een spannende wedstrijd. Hoewel DVS snel uitliep naar 5-2 was na een kwart wedstrijd toch de spanning weer terug (7-5). Mede door een gemiste strafworp van de bezoekers, liep DVS uit naar de comfortabele 11-6 ruststand. WION kwam echter uitstekend uit de kleedkamer en kwam angstvallig dichtbij. DVS-coach Beuk maande zijn ploeg tot scherpte en dat had effect. Opnieuw liep DVS uit en haalde opnieuw de magische grens van twintig goals (20-15). Dat bleek genoeg voor het kampioenschap, omdat concurrent Korbis onderuit ging tegen ONDO en ODO verloor van het “in een flow verkerende” Kinderdijk . Laatstgenoemde is te gast bij DVS komend weekend  (aanvang 17:35, Ridderhal)

 
Aftellen DVS begint

(verslag 21/01/2017)

Wisselend succes voor korfbalvereniging DVS’69. Belangrijke duels gingen voor DVS-2 en DVSA1 verloren. Koploper DVS-1 won wel, en zag de concurrentie punten morsen!

In Goes trad hekkensluiter DVS A1 tegen de nummer voorlaatst, Tjoba A1. Ondanks een vlotte start kon DVS het aanvankelijk Tjoba niet lastig maken (9-5). Na rust was DVS veel scherper en was het verschil twee punten. DVS streed wat het kon, maakte wel de goals, maar kwam niet dichterbij. De krachten ebde weg bij DVS en moest in de slotfase lossen (21-16).
In de poule A1 blijft strijden voor de eerste overwinning, komend weekend komt “hoogvlieger” Fortis op bezoek (16:10 uur, Ridderhal).

DVS-2 had goede zaken kunnen doen voor aansluiting in de top-3. Winst op concurrent ODO was dan noodzakelijk, echter beide ploegen draaiden stroef (5-3 rust). In een weinig enerverende tweede helft scoorde DVS simpelweg te weinig om het de thuisploeg moeilijk te maken (11-7).
In de poule staat DVS nu op plek vijf. Om die plek vast te houden moet er komend weekend minimaal een punt gepakt worden van Vriendenschaar-2 (17:20 Ridderhal)

In Maasland gingen thuisploeg ODO en DVS-1 gelijk op in de beginfase. DVS pakte het initiatief over maar kon de voorsprong van twee goals door slordigheden niet uitbouwen. Daardoor was het verschil “slechts” drie goals bij rust (8-11). Toen bij DVS na rust de onderlinge afspraken wel werden nagekomen, de verdediging op slot ging en ook nog mooie goals vielen, raasde de koploper door naar de 19-26 overwinning.
In de poule verloor concurrent Korbis verrassend van Twist en door de winst op ODO is DVS bij de directe concurrentie weggespurt met vijf punten voorsprong. Komend weekend komt Vriendenschaar op bezoek, de enige ploeg die DVS eerder dit zaalseizoen versloeg! Aanvang 18:30 uur (Ridderhal).

 
DVS opent matig maar wint!

(verslag 07/01/2017)

Het openingsweekend in 2017 was moeizaam voor koploper DVS. Het Ambachtse vlaggenschip liep bijna schipbreuk op, maar won alsnog. DVS-2 en A1 gingen onder en kijken vooralsnog alleen “naar onderen”

Het was een feestelijke happening bij DVS’69 afgelopen zaterdag. Bij de feestelijkheden hoorde de huldiging van Bijzondere Vrijwilliger van DVS, Annie Kreuze, die zich al jarenlang inzet voor de vereniging. Voorzitter Van Alphen kende haar een bijzondere prijs toe, en maakte het resultaat van de Grote Club Actie bekend: ruim EUR 1800, wat voor DVS zeer welkom is in deze moeilijke tijden voor verenigingen.
Het publiek was dus klaargestoomd voor de topaffiche van de avond: DVS-Twist! DVS had het initiatief maar ondervond veel weerstand op de DVS-dames, die altijd sterk acteren in het team van coach Beuk. De bezoekers uit Vlaardingen namen het initiatief over en leidde bij rust (8-10). Na rust ging de strijd nog immer gelijk op, maar wist Twist het verschil zelfs tot vier goals te brengen. DVS knokte voor wat het waard was en achterhaalde Twist in het slotbedrijf. De winst binnen gehaald toen de DVS de verdedigende linies ook nog gesloten hield: 19-18!
In de poule blijft DVS koploper, met nu twee punten voorsprong op Korbis, dat de “clash”  won van Vriendenschaar (17-18). Komend weekend ontvangt DVS laagvlieger ONDO. Aanvang 20.15 uur (Sophiahal).

DVS-2 zat in een neerwaartse spiraal de laatste weken met nederlagen tegen Wion en Kinderdijk. Qua spel werd die wel doorbroken echter niet qua resultaat. Tegen Twist werd er goed gespeeld maar moest DVS zich de meerdere erkennen tegen een goed spelend Twist: 13-20. In de poule is DVS nu flink gezakt en zal komend weekend tegen hekkensluiter ONDO een goed resultaat willen boeken “om weer naar boven te kunnen kijken”

DVS A1 had moeite met zuiver plaatsen van de bal, zowel onderling als richting korf. Tegen ONDO herstelde de ploeg zich wel na rust, maar dichtbij kwam de Ambachtse jeugd nimmer (6-18). Komend weekend speelt DVS tegen KCC (16:40 uur, Sophiahal)

 
Koag tikt DVS uit bekertoernooi

Koag 1 - DVS 1  24-20 (rust: 12-13)

DVS trad dinsdag in de tweede ronde van de Zuid Holland Korfbal Cup aan met spelers van het eerste en het tweede. Van de basisacht ontbraken Patrice Punt, Marc Verwoert en Marloes Overbeeke. Aangevuld met Christiaan van Alphen, Jasper Overbeeke en Lisa van Weijen begon de ploeg aan de bekerpot tegen tweede klasser Koag. Iris van Kooten had er zin in, want zij had al snel een aantal schoten binnen. Helaas kon DVS geen afstand nemen van Koag. Nieuwerkerk had een aantal keer een gaatje van twee goals, en zelfs een keer van 4 (4-8) maar kon niet doordrukken.
Na rust bleef het verschil steeds heel klein en via 15-15, 16-16, 17-17 kwam Koag bij 18-17 voor het eerst op voorsprong. Hoewel DVS nog terugkwam tot 18-18 en na de 19-18 ook de 19-19 nog binnen wist te schieten nam Koag vervolgens over. Het werd zelfs 24-19. Een laatste goal van DVS bepaalde uiteindelijk de eindstand op 24-20 wat uitschakeling voor in het bekertoernooi betekent.

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 7 van 32
 

Sponsoring