Wedstrijdverslagen
DVS 1 terug in de race na winst op koploper

(verslag 8-10-2016)

Aan de oproep dat alle steun van harte welkom was en nodig zou zijn in de wedstrijd tegen Fiducia was gehoor gegeven en het publiek was afgelopen zaterdag weer in mooie getalen aanwezig. Het publiek liet ook regelmatig van zich horen, iets wat de ploeg van Beuk erg goed deed.

Het was echter Fiducia dat sterker was in de openingsfase en dan ook terecht een 2-0 voorsprong pakte. Het eerste aanvalsvak had moeite met de lengte van de tegenstander en had hierdoor met name in de rebound weinig over. Dit droeg er dan ook aan bij dat dit vak moeizaam de korf wist te vinden. In het andere vak konden er gelukkig langere aanvallen worden gespeeld, dit keer juist met name door het reboundoverwicht van Zuidweg. Dit zorgde er dan ook voor dat het vanaf 3-3 een gelijk opgaande wedstrijd werd. Via 4-4, 5-5 wist DVS op 7-5 voor het eerst een gaatje van 2 doelpunten te pakken. Hoewel het de 7-6 nog moest incasseren leek het met een voorsprong te gaan rusten. Met nog 30 seconden te spelen heroverde de verdediging van DVS de bal en bracht deze zorgvuldig naar de aanval. De aanval wist de bal echter binnen 10 seconden te verspelen waardoor Fiducia nog voor rust de 7-7 binnen kon schieten. Opnieuw een leermoment voor de ploeg van Beuk.

Na rust kreeg DVS meer grip op de wedstrijd en werd het steeds meer de bovenliggende partij. Het lukte echter niet dit verschil in scores uit te drukken waardoor het een gelijk opgaande wedstrijd bleef. Het verschil werd gedurende de wedstrijd nooit meer dan 1. In de slotfase greep Beuk in door Boer in het veld te brengen. Deze wissel zorgde ervoor dat er in het aanvalsvak meer druk uitgeoefend kon worden en op een stand van 15-14 kreeg DVS dan ook een 200% kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Helaas werd deze kans gemist en de invalster van Fiducia schoot direct de 15-15 binnen. Toen via de 16-15 ook de 16-16 volgde leek het een puntendeling te gaan worden. Echter in een van de laatste minuten van de wedstrijd wist Boer de 17-16, de winnende zou later blijken, binnen te schieten.

In een enorm spannende wedstrijd wist DVS over het algemeen de rust te bewaren en zo de twee punten uiteindelijk binnen te slepen. Dat er na 70 minuten, 8 verschillende doelpuntenmakers op het formulier stonden benadrukt nogmaals de kracht van de ploeg. Door deze overwinning is de ploeg weer helemaal terug in de race en staat op een gedeelde tweede plaats met Kinderdijk. Volgende week wacht de laatste veldwedstrijd. Uit bij OZC zullen punten gehaald moeten worden. In deze poule kan iedereen van elkaar winnen en ook dit zal dus geen makkelijke wedstrijd worden.

 
Wedstrijdverslag DVS 2 - KIOS 2 (16 - 9)

(verslag 01-10-2016)

Voor het tweede team stond de belangrijke wedstrijd tegen het laag geklasseerde KIOS op het programma. Na de pijnlijke nederlaag tegen Korbis vorige week (10-11) was het zaak om vandaag uit de gevarenzone te komen. Na een paar minuten spelen bleek al snel dat de poppetjes op de goede plek stonden en DVS de betere ploeg was. Het eerste aanvalsvak kon aanvankelijk wat moeilijk de korf vinden, maar na goed verdedigen en 2 snelle goals van het andere vak stond er al snel een 3-1 op het bord. Het veldoverwicht bleef aanwezig en er werden goede aanvallen gespeeld, maar helaas werd dit nog niet in de score uitgedrukt. Een verdedigende fout en ca. 5 a 6 gemiste korte kansen zorgden ervoor dat er bij rust slechts een 8-5 voorsprong genoteerd kon worden.

De tweede helft werden, na dit in de rust ook uitvoerig besproken te hebben, de aanvallen langer en vooral ruimtelijker opgezet. Binnen een paar minuten viel de bevrijdende "4 verschil" en liep alles een stuk soepeler. De tegenstander sputterde nog wat tegen, maar een slim versierde stip (Erik) en een prima 2e kans achter de korf (Nadine) maakten het verschil nog groter.  Van 12-06 werd het nog 12-07, waarna Christiaan met een trucballetje de 13-07 aantekende en aan alle KIOS-illusies een eind maakte. Na nog een aantal missers aan DVS zijde was het Tomas die na een goed reboundduel de eindstand op het bord zette: 16-09.

Uitstekende overwinning waarmee er wat lucht is gecreëerd op de ranglijst. Volgende week staat de minstens zo belangrijke thuiswedstrijd tegen Feducia 2 op de agenda, waarbij winst aansluiting betekent bij de subtop.

 
Solide verdediging basis voor 2 punten

(verslag DVS 1 - KIOS 1, 1-10-2016)

Hoewel we de maand september inmiddels achter ons hebben gelaten doet het weer anders vermoeden. Het was weer een prachtige zaterdagmiddag om te korfballen. Na de teleurstellende nederlaag van vorige week waren de verwachtingen hoog gespannen, maar wist DVS dat het alles zou moeten geven tegen de gasten uit Nieuw Vennep. Hoewel er duidelijk met meer inzet en overtuiging aan de wedstrijd begonnen werd bleek het eveneens moeilijk om de korf van te vinden. Gelukkig had ook KIOS hier ook last van waardoor het enige tijd duurde voordat er een scoorde op het bord genoteerd kon worden. DVS opende de scoorde door het verzilveren van een strafworp maar ook KIOS wist er vervolgens zelf een te benutten. Ook de 2-1 voorsprong werd nog genoteerd maar vanaf dat moment nam KIOS over doordat Janszen ook van afstand de korf wist te vinden (2-4). Hoewel het verschil slechts 2 bedroeg keek DVS dus opnieuw al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Toch kon gezegd worden dat DVS over had ten opzichte van KIOS alleen was het zaak dit in scores uit te drukken. Van Tooren liet van zich horen door met twee doelpunten DVS weer op gelijke hoogte te brengen (4-4). Vervolgens werden er lange aanvalsbeurten over en weer gespeeld maar de weinig benutte kansen zorgden vlak voor rust voor een magere 6-6 stand. Dit onder meer door doelpunten van Punt en Overbeeke. Laatstgenoemde kreeg deze week de voorkeur van Beuk en beloonde dit door het spelen van een uitstekende wedstrijd. Van Kooten wist op slag van rust nog de 7-6 binnen te schieten wat wel eens voor de ommekeer van de wedstrijd zou kunnen zorgen. DVS pakte hiermee na de 2-1 voor het eerst weer een voorsprong.

Daar waar het idee van Beuk geweest zal zijn om na de thee direct door te drukken wist KIOS toch opnieuw via een strafworp op gelijke hoogte te komen. Een mooi opgezette aanval zorgde ervoor dat de Roon de 8-7 kon noteren maar ook hier wist KIOS opnieuw gelijk te komen door wederom een strafworp. Het vak van Punt kreeg vervolgens alle tijd om op zoek te gaan naar de voorsprong mede doordat Verwoert zijn tegenstander inmiddels helemaal onder controle had. Daar waar zijn tegenstander in de eerste helft een van de weinig was die van afstand wist te scoren wist Verwoert hem in de tweede helft op 0 te houden. Hierdoor kreeg het andere vak voldoende tijd en wist dan ook het verschil naar twee te brengen (10-8). Toen vervolgens ook Overbeeke raak schoot werd er voor het eerst een gaatje van 3 gemaakt. Dit bleek van korte duur want ook nu hielp DVS de tegenstander in het zadel door het maken van een overtreding waarop opnieuw een strafworp volgde (11-9). De doelpunten vielen aan beide kanten nog steeds moeizaam en van afstand werd de korf al helemaal weinig gevonden. Kantelpunt was dan misschien ook wel toen Van Straten van afstand raak ging schieten. Haar tegenstander wist dit weliswaar ook te doen maar vond slechts eenmaal korf waardoor het verschil in het voordeel van DVS behouden bleef. Het vak van Van Tooren kwam vervolgens op 14-12 in de aanval en aan hun de taak om het de wedstrijd in het slot te gooien. Helaas maakte juist dit vak in deze slotfase verkeerde keuzes en nam niet de tijd om op zoek te gaan naar de beste kans. Er kon dan ook opgelucht ademgehaald worden toen scheidsrechter Rikken, welke overigens een uitstekende wedstrijd floot, voor de laatste keer op de fluit blies.

Een solide verdediging was de basis voor de gewonnen twee punten afgelopen zaterdag, daar waar beide ploegen moeite hadden om van afstand de korf te vinden. De spelers van DVS zullen zich wel af moeten vragen hoe het kan dat in een wedstrijd waarbij de korf van veraf zo moeizaam gevonden wordt het toch nog 4 strafworpen weggeeft. Toch zal het ontzettend blij zijn met de punten met name omdat er in deze poule van alles mogelijk is. Kinderdijk wist de punten tegen Vriendenschaar in eigen huis te houden maar Korbis speelde zeer verrassend gelijk bij OZC. Fiducia, de promovendus maar tevens koploper in deze poule, leed afgelopen zaterdag voor het eerst puntverlies door thuis gelijk te spelen tegen GKV. Volgende week ontvangt DVS de koploper en kan bij winst hele goede zaken doen. Makkelijk zal het in ieder geval worden en ook alle steun van het publiek is dan ook van harte welkom.

 
Louter nederlagen DVS

(verslag 23/09/2016)

De vierde speelronde verliep voor de DVS selectieteams niet naar wens. Alle selectieteams speelden tegen Korbis, maar het bezoekje in Waddinxveen was geen succesvolle: alle duels werden smadelijk verloren.

Net als eerder  merkbaar tegen Kinderdijk, liep DVS-1 in de wedstrijd tegen Korbis-1 achter de feiten aan. De thuisploeg had het initiatief (5-2) maar DVS kon nog wel aanhaken (5-5) en zelfs op voorsprong komen (8-9). Het verschil bij rust was miniem (10-9) en het moet dan ook DVS-coach Beuk verbaasd hebben dat DVS niet meer dezelfde passie kon opbrengen om Korbis de nekslag toe te brengen. Korbis nam zelfs een (te) grote afstand van zes goals, die uiteindelijk onoverbrugbaar bleek (21-18).
In de poule moet DVS nu echt zich gaan oprichten omdat de huidige middenpositie niet past bij de ambities van DVS. De achterstand van vier punten op de koppositie mag dan niet verder oplopen en een overwinning op KIOS (dat DVS volgt op een punt) komend weekend is derhalve een “moetje”.

DVS-2 ging nipt onderuit tegen de nieuwbakken koploper Korbis-2: 11-10. DVS zal nu vertrouwen moeten tanken tegen KIOS-2, dat momenteel laatste staat. Alleen winst telt om de aansluiting met de subtop in de poule te houden.

Tegen Korbis A1 ontbeerde het bij DVS A1 aan geloof in eigen kunnen, waardoor de DVS-jeugd al gauw achter de feiten bleef aanlopen. Ook bleek een van de aanvalsvakken te stroef te verlopen om het Korbis echt moeilijk te maken. In de slotfase lukte het wel om de goals te maken, maar bleef de thuisploeg overeind (14-9) .

 
DVS zal uit ander vaatje moeten tappen

(verslag 24-9-2016)

Een uurtje later dan gewoonlijk (16:30) floot scheidsrechter Miechels in Waddinxveen in. Ook nu was er op het weer niets aan te merken en ook de vaste kern publiek was aanwezig langs de lijn. Helaas werd er voorafgaand door het tweede verloren tegen Korbis 2 en de boodschap voor de acht van Beuk was duidelijk. Er zou met 100% scherpte en beleving gespeeld moeten worden anders zou het een hele lastige middag worden.

De scherpte ontbrak in de beginfase echter volledig en zo keek DVS van de 1-0 dan ook continu tegen een achterstand aan. Het werd in de korfzone aan alle kanten afgetroefd en kon hier aanvallend te weinig tegenover zetten. Al snel stond er een 5-2 achterstand op het scorebord. Naast deze snelle achterstand kreeg DVS nog een tegenslag te voortduren want van Weijen ging vervelend onderuit en moest al vroeg het veld geblesseerd verlaten. Toch wisten de spelers zich te herpakken en zo zorgde een hele volwassen fase voor een comeback in de wedstrijd. Via goals van  Van Tooren, Verstraten en Punt kwam DVS op gelijke hoogte met Korbis (5-5). Toch bleef Korbis de bovenliggende partij en wist steeds op een voorsprong te komen. Vlak voor rust wist DVS echter eenmaal door te drukken, en de enige zo zou later blijken voorsprong op het bord te noteren (8-9). Deze voorsprong was van korte duur en op slag van rust werd het zelfs nog 10-9 voor de thuisspelende ploeg.

Door de goede fase voor rust deed DVS echter weer helemaal mee in de wedstrijd en kon het dus in de tweede helft nog alle kanten op gaan. Ondanks deze goede fase miste de ploeg van Beuk ook na rust de uitstraling dat het door zou gaan drukken in Waddinxveen. De beleving leek ver te zoeken en Korbis maakte hier dankbaar gebruik van en legde zelf wederom een goede fase op de mat. Nu werden ook de kansen in het voor veld benut, iets wat DVS verzuimde te doen. Hierdoor ontstond er langzaam maar zeker een groter verschil en kwam DVS in een steeds lastiger pakket. Zo werd het verschil al snel opgevoerd naar 6 doelpunten (18-12) en hoewel Beuk nog ingreep met enkele wissels en er mede door deze wissels nog een kleine inhaalslag werd ingezet was het niet meer genoeg om langszij te komen. Zo werd er bij een eindstand van 21-18 afgefloten en bleven de punten in Waddinxveen. De ploeg zal bij zichzelf te raden moeten gaan waar ze het in deze wedstrijd hebben laten liggen en volgende week uit een ander vaatje moeten tappen wanneer KIOS op bezoek komt. De ploeg uit Nieuw Vennep wist hun eerste wedstrijd tegen Kinderdijk te winnen en hiermee is DVS direct gewaarschuwd.

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 7 van 30
 

Sponsoring