Wedstrijdverslagen
DVS snakt naar einde

(verslag 6-5-2017)

Twee weken rust heeft de selectieteams van korfbalvereniging DVS’69 uit H.I.Ambacht wisselend succes gebracht tegen de betreffende teams van Korbis. De hoofdselectieteams 1 en A1 verloren beide onnodig en DVS-2 boekte een belangrijke overwinning.

DVS A1 had in het eerste bedrijf voldoende kansen om Korbis het nakijken te geven, maar vlak voor rust was de 6-3 voorsprong geslonken tot 6-5. Korbis was beduidend beter uit de kleedkamer gekomen want de gelijkmaker leidde bij DVS tot wat meer onzekerheid. Mede door de straffe wind wist Korbis strafworpen met succes te forceren en DVS lukte dit eveneens. Echter het geluk ontbrak in de slotfase om deze keer de winst wel te pakken: 12-13. In de poule zag rode lantaarndrager DVS helaas Korbis verder weglopen en zal het een hele klus worden het vege lijf te redden.


DVS-2 deed betere zaken tegen Korbis 2. Na een gelijk opgaand begin (3-3) was DVS ongekend scherp met de afstandschoten zodat de 10-5 ruststand een terechte was. Korbis sputterde nog even tegen en trachtte met het verfoeilijke “achterverdedigen” nog een tij te keren, maar DVS gaf geen krimp (13-9). Door dit resultaat heeft DVS zich veilig gespeeld in de res 2e klasse.

DVS-1 speelde al een moeizame eerste helft tegen Korbis (6-7) maar toonde ook na rust niet de vertrouwde  vechtlust, en verwachtte wellicht dat het wel goed zou komen. Pas na twintig minuten viel de eerste DVS-goal na rust (7-12). Vertrekkend coach Beuk, zat zich te verbijten en wisselde naar hartenlust. Dat leverde wel veel meer daadkracht op – DVS  kwam terug van 10-14- maar de tijd bleek tekort  : 12-14. In de poule verloor koploper Fiducia van Kinderdijk, waardoor het kampioenschap voor DVS nog haalbaar is. Slechts twee punten scheiden nu de drie concurrenten. Coach Beuk zal zijn team toch voorhouden dat dit een unieke kans is voor deze korfbalgeneratie om passend afscheid te nemen! Komend weekend gaat DVS op bezoek bij middenmoter KIOS, aanvang 15.30.

Op naar nieuw seizoen!
Afgelopen week  presenteerde DVS de nieuwe hoofdcoach: Tony van der Linden. De huidige trainer van tweedeklasser Korbatjo zal bij DVS de selectie moeten omvormen omdat enkele spelers hebben aangekondigd te stoppen en er derhalve er volop kansen komen voor jeugdspelers of nieuwe “dragende” spelers!

 
DVS schudt belager van zich af

(verslag 1 april 2017)

Korfbalvlaggenschip DVS’69 doet nog volledig mee in de strijd om de titel in de tweede klasse. “Angstgegner” Vriendenschaar (waar de Ambachters niet van konden winnen gedurende de zegetocht in de zaalcompetitie), was dit maal een maatje kleiner.
Zoals vaker begon de ploeg uit Bodegraven sterk, maar liet DVS het verschil niet verder dan twee goals oplopen. Halverwege het eerste bedrijf werd de pikorde hersteld en mede door goed verdedigingswerk pakte DVS zelfs drie goals voorsprong bij rust (8-11). Na de thee bleek DVS veel effectiever en leek het beste er vanaf bij de thuisploeg. De opgebouwde voorsprong van zes goals kwam niet in gevaar waardoor DVS in het laatste kwart zich kon permitteren de teugels te laten vieren. Eenvoudig werd met langdurige aanvallen  de “tijd weggespeeld” (15-18).

DVS-2 leed een smadelijke nederlaag tegen Vriendenschaar-2 (15-12). DVS lijkt in de strijd om een  topklassering  nu tijdelijk te moeten afhaken en zag bovendien de ploeg uit Bodegraven langszij komen.
DVS A1 wilde bij de hervatting van de veldcompetitie graag de eerste winst behalen en had qua stand Maassluis in het vizier. In Maassluis speelde DVS een goed eerste helft en had ook niet bepaald voordeel van de warrig leidende arbiter. Toch was de achterstand bij rust slechts drie doelpunten. Hoewel DVS nog dichterbij kwam, bracht een blessure aan DVS-zijde de teleursteling. DVS moest met en speler minder verder en daardoor was het resultaat voorspelbaar. De uitslag derhalve zwaar geflatteerd: 23-12

 
DVS-kampioen op valreep

(verslag 18 maart 2017)

Korfbalvereniging DVS69 kon dan toch een tweede kampioen begroeten op de laatste speeldag. DVS-C1 won afgetekend  bij laagvlieger Maassluis. DVS B1 redde het net niet door het verlies bij Thor.
DVS B1 had een schier eenvoudige opgave: winst bij middenmoter Thor zou voldoende zijn om in de ranglijst net boven koploper PKC/ SWK Groep B3 te eindigen, dat zelf uitgespeeld was. Thor bleek taaier dan verwacht en de DVS-jeugd kon niet boven zichzelf uitstijgen, waardoor het kampioenschap jammerlijk op een haar gemist werd.
DVS-C1 moest echt tot de laatste speeldag strijden voor het kampioenschap, omdat concurrent ADO ook nog speelde tegen laagvlieger Eureka. Alleen de winst zou tellen en met een eindstand van liefst 2-20 liet DVS C1 geen twijfel wie er dit keer de beste is in de poule! Op bijgaande foto is goed te zien dat op die manier kampioen worden leidt tot grote vreugde!
DVS –coaches Remy, Marc en Willem delen mee in de uitzinnige vreugde van Anoek, Daniek, Famke, Linda, Lisanne, Manon, Melissa, Nadie ,Rens en Sander. Gefeliciteerd!

DVS C1 zaalkampioen 2016-2017.jpg

 
DVS nu al zaalkampioen

 (verslag 11/02/2017)

Een mooi sluitstuk van het speelweekend van DVS’69. In het avondprogramma speelde DVS-2 zich definitief veilig en boekte DVS-1 de benodigde winst op WION, wat na afloop voldoende bleek voor het kampioenschap!
DVS1 zaalkampioen 2016-2017
DVS-2 had nog een punt nodig om zich veilig te spelen en WION had dezelfde opdracht. DVS startte veel scherper dan de Rotterdammers en hadden bij rust al een veilige marge (8-2). Het tweede bedrijf ging gelijk op, maar de Ambachters speelden soeverein naar de 13-7 zege. Eveneens veilig is streekgenoot Kinderdijk, dat komend weekend op bezoek gaat bij DVS (aanvang 16:20 uur, Ridderhal)

Om de competitie niet opnieuw spannend te maken, had DVS-1 -na de opgelopen zeperd tegen Korbis-1 een week eerder- een overwinning nodig. Hekkensluiter WION had zelf de punten hard nodig dus dat leek voldoende aanleiding voor een spannende wedstrijd. Hoewel DVS snel uitliep naar 5-2 was na een kwart wedstrijd toch de spanning weer terug (7-5). Mede door een gemiste strafworp van de bezoekers, liep DVS uit naar de comfortabele 11-6 ruststand. WION kwam echter uitstekend uit de kleedkamer en kwam angstvallig dichtbij. DVS-coach Beuk maande zijn ploeg tot scherpte en dat had effect. Opnieuw liep DVS uit en haalde opnieuw de magische grens van twintig goals (20-15). Dat bleek genoeg voor het kampioenschap, omdat concurrent Korbis onderuit ging tegen ONDO en ODO verloor van het “in een flow verkerende” Kinderdijk . Laatstgenoemde is te gast bij DVS komend weekend  (aanvang 17:35, Ridderhal)

 
Aftellen DVS begint

(verslag 21/01/2017)

Wisselend succes voor korfbalvereniging DVS’69. Belangrijke duels gingen voor DVS-2 en DVSA1 verloren. Koploper DVS-1 won wel, en zag de concurrentie punten morsen!

In Goes trad hekkensluiter DVS A1 tegen de nummer voorlaatst, Tjoba A1. Ondanks een vlotte start kon DVS het aanvankelijk Tjoba niet lastig maken (9-5). Na rust was DVS veel scherper en was het verschil twee punten. DVS streed wat het kon, maakte wel de goals, maar kwam niet dichterbij. De krachten ebde weg bij DVS en moest in de slotfase lossen (21-16).
In de poule A1 blijft strijden voor de eerste overwinning, komend weekend komt “hoogvlieger” Fortis op bezoek (16:10 uur, Ridderhal).

DVS-2 had goede zaken kunnen doen voor aansluiting in de top-3. Winst op concurrent ODO was dan noodzakelijk, echter beide ploegen draaiden stroef (5-3 rust). In een weinig enerverende tweede helft scoorde DVS simpelweg te weinig om het de thuisploeg moeilijk te maken (11-7).
In de poule staat DVS nu op plek vijf. Om die plek vast te houden moet er komend weekend minimaal een punt gepakt worden van Vriendenschaar-2 (17:20 Ridderhal)

In Maasland gingen thuisploeg ODO en DVS-1 gelijk op in de beginfase. DVS pakte het initiatief over maar kon de voorsprong van twee goals door slordigheden niet uitbouwen. Daardoor was het verschil “slechts” drie goals bij rust (8-11). Toen bij DVS na rust de onderlinge afspraken wel werden nagekomen, de verdediging op slot ging en ook nog mooie goals vielen, raasde de koploper door naar de 19-26 overwinning.
In de poule verloor concurrent Korbis verrassend van Twist en door de winst op ODO is DVS bij de directe concurrentie weggespurt met vijf punten voorsprong. Komend weekend komt Vriendenschaar op bezoek, de enige ploeg die DVS eerder dit zaalseizoen versloeg! Aanvang 18:30 uur (Ridderhal).

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 6 van 31
 

Sponsoring