Wedstrijdverslagen
DVS kruipt omhoog

verslag 07-10-2016

De korfbalhoofdmacht van DVS was goed voorbereid op het traditioneel fel en scherp startende GKV. Dat leidde tot de gewenste voorsprong na tien minuten (1-2). Daarna volgde een sterk gedeelte van DVS-zijde, werd de voorsprong uitgebouwd, en wist  thuisploeg GKV nog maar een keer te scoren.  DVS had- weliswaar gehinderd door de weersomstandigheden- meer moeten scoren halverwege (4-7) wel in ons voordeel. Na de thee begin DVS aanvankelijk slordig maar de ploeg herpakte zich en bouwde de voorsprong uit naar vijf goals. DVS sloot de verdediging en gaf, mede door drie gemiste strafworpen van de thuisploeg, GKV niet de de ruimte meer (eindstand 13-16). In poule staat DVS nu op plek drie en kan het volop meedoen om de prijzen als komende zaterdag gewonnen wordt van runner-up ODO. Aanvang op sportpark Schildman 15.30 uur.

DVS-2 had moeite met het fysiek spelende koploper GKV-2. De thuispelende Hagenaars gaven veel pressie op de Ambachters, die desondanks een hoog rendement kende (13-19). Door dit prima resultaat kan DVS defiitieg aansluiten met de top-3. DVS-2 speelt deze week de inhaalwedstrijd tegen RWA 3. Dan volgt zaterdag de thuiswedstrijd tegen ODO (aanvang 14 uur op sportpark Schildman).

DVS A1 speelde een sterke eerste helft tegen het Zeeuwse Luctor. Na rust kwam Luctor sterk uit de start blokken en werd het nog spannend. Twee DVS- wissels brachten de verlossing  (eindstand 14-10). DVS nadert de top-3 en heeft Tjoba in het vizier. Komend weekend gaat DVS daar op bezoek.

 
DVS heeft moeite met lang Erasmus

verslag 30-09-2016

DVS-1 speelde een moeizame wedstrijd tegen Erasmus. Het lange kwartet heren waren ware plaaggeesten voor de Ambachters die dan ook niet “ los kwamen" van de Rotterdamse studenten.  Na rust (7-6) was DVS in korte tijd succesvoller in de afronding dan de moeizame “rebounds”. Dat bleek voldoende voor de winst: 14-11. In de poule kan DVS aansluiten bij de top -3 als gewonnen wordt van GKV, dat net een plaats hoger staat. Aanvang op sportpark Schildman 15.30 uur.

20171001_DVSErasmus.jpg

DVS-2 -RWA 3 werd uitgesteld. In de poule heeft DVS drie verliespunten meer dan koploper GKV. Een unieke kans dus om dat verschil kleiner te maken tegen die ploeg komend weekend op het Ambachtse sportpark.

DVS A1 dat de laatste twee wedstrijden won, ging met vertrouwen naar Middelburg. Opdracht was om met volle inzet te spelen en kansen te verzilveren tegen thuisploeg Swift. De ruimte werd gelaten aan Swift maar ondanks een haperende afronding, was de  ruststand van 8-6 niet verontrustend. Met twee verse krachten werd de 2e helft gestart en leek het tij te keren. Echter de kansen werden niet benut waar de thuisploeg dat wel deed:  13-8. In de poule is DVS deel van een “brede middenmoot" waaronder het Zeeuwse Luctor, dat komend weekend sportpark Schildman bezoekt (11.00 uur).

 
Selecties DVS winnen!

verslag 23-9-2017

Goed nieuws voor “korfbalminnend Ambacht": de DVS teams wonnen en doen weer volop mee in de competities!

DVS-1 startte scherp tegen Seolto  (0-2) maar een mindere periode volgde waardoor na een kwart spel zelfs tegen een 8-4 achterstand aangekeken werd. DVS werkte hard en bereikte moeizaam de 10-10 ruststand. Na de rust was het beeld omgedraaid. Thuisploeg Seolto was onherkenbaar, en net als vorige week tegen WION wist DVS de effectieve combinaties nu wel te vinden. De door coach Van der Linden ingebrachte wissels gaven DVS de gehoopte grotere voorsprong. De wedstrijd was gespeeld en de Ambachters konden zelfs doorrazen naar de verdiende 16-24 overwinning. In de poule klimt DVS naar plek 4. Komend weekend speelt DVS op sportpark Schildman tegen het nog puntloze Erasmus (aanvang 15.30 uur).

DVS-2 deed goede zaken in de poule door winst op Seolto-2. DVS staat zelfs op plek twee,  4 punten volgend op koploper GKV. De onderlinge verschillen met de ploegen eronder zijn echter klein! Komend weekend komt RWA-3 op bezoek in Ambacht.

DVS A1 wilde de ingezette stijgende lijn van vorige week (winst op Togo A1) doorzetten, wat ook lukte. In Etten -Leur werd het lager geklasseerde Focus  A1 schier eenvoudig opzij gezet: 9-16. In de poule doet DVS goed mee voor een plek in de top-3. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Swift (11.00 uur).

 
DVS moet twee helften top zijn

verslag 9-9-2017

Hoewel er de verrassende winst was van DVSA1, gingen de korfbal-selectieteams van DVS onderuit.

DVS A-1 won sinds lange weer eens een competitiewedstrijd en het Zeeuwse TOGO was met name voor rust “kanonnenvoer”. De Ambachtse jeugd  combineerden prima en scoorden er op los. TOGO daarentegen had voor rust de mand nog niet gevonden (8-0). Na rust bleef DVS koel en kon een simpele 15-3 winst geboekt worden. DVS doet nu lekker mee in de competitie en hoopt de komende weken meer “het zoet van de overwinning” te smaken. Dat moet dan gebeuren tegen fusieclub Focus A1 (aanvang Etten Leur, 14 uur)

DVS-2 was voor rust gelijkwaardig aan WION-2 (5-5), maar daarna waren de  bezoekers uit Rotterdam de meerdere (12-16) en konden hun tweede winst bijschrijven. Komend weekend bezoekt DVS het Zeeuwse Seolto, dat net als DVS twee punten heeft behaald (aanvang 13:45)

WION 1 deelde thuisploeg  DVS-1 met name in de laatste fase voor rust een flinke tik uit door binnen mum van tijd veelvuldig te scoren en DVS daarmee op een 4-13 achterstand te zetten . Na rust waren de rollen volledig omgedraaid, maar bleek te tijd net te kort om de Rotterdamse ploeg minimaal een punt af te snoepen: 16-17. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Seolto, dat net als DVS verloor en ook twee punten heeft behaald tot op heden (aanvang 15.30 uur, sportpark Bonedijke, Vlissingen)

 
DVS pakt eerste winst!

verslag 9-9-2017

De DVS selectieteams revancheerden zich na de verliesrondes van het openingsweekend. Alleen de jeugd kon het net niet bolwerken.

In Klundert overklaste DVS-1 in het eerste bedrijf  thuisploeg DSO op veel fronten. Omdat het rendement te laag lag , resulteerde dat in een kleine voorsprong bij rust. Na de thee viel een lichte terugval bij de Ambachters te constateren waardoor  DSO kans zag en op 11-11 kwam. Twee terecht gegeven strafworpen brachten DVS in rustig vaarwater (11-13). De uiteindelijke 11-14 overwinning was zelfs mager: gezien het spelbeeld van de eerste helft had DVS de “dubbele cijfers” kunnen halen . Komend weekend op sportpark Schildman (15.30 uur) : DVS-WION1, dat nog op nul punten staat. DVS zal gewaarschuwd zijn!

DVS-2 had een zwak begin. Goede aanvallen maar slechte afronding (3-1), wat resulteerde in een 5-2. Gaandeweg de eerste helft herstelde DVS qua afronding (5-6). Ondanks de 5-7 na rust had DVS hetzelfde euvel en kon DSO weer langszij komen (7-7). In het laatste kwart had DVS de overhand en liepen de Ambachters uit naar  8-12.  In de slotfase kon de thuisploeg het DVS niet meer moeilijk maken (10-14).
DVS A-1 bood Albatros A2 in de eerste helft goed weerstand (9-7), maar na rust was de Zwijndrechtse thuisploeg duidelijk de meerdere. DVS scoorde nog slechts drie keer: eindstand 20-10. Komend weekend een thuiswedstrijd tegen TOGO A1, dat evenals DVS ook nog puntloos is (aanvang 12:30 Sportpark Schildman) .

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 5 van 32
 

Sponsoring