Wedstrijdverslagen
DVS nu al zaalkampioen

 (verslag 11/02/2017)

Een mooi sluitstuk van het speelweekend van DVS’69. In het avondprogramma speelde DVS-2 zich definitief veilig en boekte DVS-1 de benodigde winst op WION, wat na afloop voldoende bleek voor het kampioenschap!
DVS1 zaalkampioen 2016-2017
DVS-2 had nog een punt nodig om zich veilig te spelen en WION had dezelfde opdracht. DVS startte veel scherper dan de Rotterdammers en hadden bij rust al een veilige marge (8-2). Het tweede bedrijf ging gelijk op, maar de Ambachters speelden soeverein naar de 13-7 zege. Eveneens veilig is streekgenoot Kinderdijk, dat komend weekend op bezoek gaat bij DVS (aanvang 16:20 uur, Ridderhal)

Om de competitie niet opnieuw spannend te maken, had DVS-1 -na de opgelopen zeperd tegen Korbis-1 een week eerder- een overwinning nodig. Hekkensluiter WION had zelf de punten hard nodig dus dat leek voldoende aanleiding voor een spannende wedstrijd. Hoewel DVS snel uitliep naar 5-2 was na een kwart wedstrijd toch de spanning weer terug (7-5). Mede door een gemiste strafworp van de bezoekers, liep DVS uit naar de comfortabele 11-6 ruststand. WION kwam echter uitstekend uit de kleedkamer en kwam angstvallig dichtbij. DVS-coach Beuk maande zijn ploeg tot scherpte en dat had effect. Opnieuw liep DVS uit en haalde opnieuw de magische grens van twintig goals (20-15). Dat bleek genoeg voor het kampioenschap, omdat concurrent Korbis onderuit ging tegen ONDO en ODO verloor van het “in een flow verkerende” Kinderdijk . Laatstgenoemde is te gast bij DVS komend weekend  (aanvang 17:35, Ridderhal)

 
Aftellen DVS begint

(verslag 21/01/2017)

Wisselend succes voor korfbalvereniging DVS’69. Belangrijke duels gingen voor DVS-2 en DVSA1 verloren. Koploper DVS-1 won wel, en zag de concurrentie punten morsen!

In Goes trad hekkensluiter DVS A1 tegen de nummer voorlaatst, Tjoba A1. Ondanks een vlotte start kon DVS het aanvankelijk Tjoba niet lastig maken (9-5). Na rust was DVS veel scherper en was het verschil twee punten. DVS streed wat het kon, maakte wel de goals, maar kwam niet dichterbij. De krachten ebde weg bij DVS en moest in de slotfase lossen (21-16).
In de poule A1 blijft strijden voor de eerste overwinning, komend weekend komt “hoogvlieger” Fortis op bezoek (16:10 uur, Ridderhal).

DVS-2 had goede zaken kunnen doen voor aansluiting in de top-3. Winst op concurrent ODO was dan noodzakelijk, echter beide ploegen draaiden stroef (5-3 rust). In een weinig enerverende tweede helft scoorde DVS simpelweg te weinig om het de thuisploeg moeilijk te maken (11-7).
In de poule staat DVS nu op plek vijf. Om die plek vast te houden moet er komend weekend minimaal een punt gepakt worden van Vriendenschaar-2 (17:20 Ridderhal)

In Maasland gingen thuisploeg ODO en DVS-1 gelijk op in de beginfase. DVS pakte het initiatief over maar kon de voorsprong van twee goals door slordigheden niet uitbouwen. Daardoor was het verschil “slechts” drie goals bij rust (8-11). Toen bij DVS na rust de onderlinge afspraken wel werden nagekomen, de verdediging op slot ging en ook nog mooie goals vielen, raasde de koploper door naar de 19-26 overwinning.
In de poule verloor concurrent Korbis verrassend van Twist en door de winst op ODO is DVS bij de directe concurrentie weggespurt met vijf punten voorsprong. Komend weekend komt Vriendenschaar op bezoek, de enige ploeg die DVS eerder dit zaalseizoen versloeg! Aanvang 18:30 uur (Ridderhal).

 
DVS opent matig maar wint!

(verslag 07/01/2017)

Het openingsweekend in 2017 was moeizaam voor koploper DVS. Het Ambachtse vlaggenschip liep bijna schipbreuk op, maar won alsnog. DVS-2 en A1 gingen onder en kijken vooralsnog alleen “naar onderen”

Het was een feestelijke happening bij DVS’69 afgelopen zaterdag. Bij de feestelijkheden hoorde de huldiging van Bijzondere Vrijwilliger van DVS, Annie Kreuze, die zich al jarenlang inzet voor de vereniging. Voorzitter Van Alphen kende haar een bijzondere prijs toe, en maakte het resultaat van de Grote Club Actie bekend: ruim EUR 1800, wat voor DVS zeer welkom is in deze moeilijke tijden voor verenigingen.
Het publiek was dus klaargestoomd voor de topaffiche van de avond: DVS-Twist! DVS had het initiatief maar ondervond veel weerstand op de DVS-dames, die altijd sterk acteren in het team van coach Beuk. De bezoekers uit Vlaardingen namen het initiatief over en leidde bij rust (8-10). Na rust ging de strijd nog immer gelijk op, maar wist Twist het verschil zelfs tot vier goals te brengen. DVS knokte voor wat het waard was en achterhaalde Twist in het slotbedrijf. De winst binnen gehaald toen de DVS de verdedigende linies ook nog gesloten hield: 19-18!
In de poule blijft DVS koploper, met nu twee punten voorsprong op Korbis, dat de “clash”  won van Vriendenschaar (17-18). Komend weekend ontvangt DVS laagvlieger ONDO. Aanvang 20.15 uur (Sophiahal).

DVS-2 zat in een neerwaartse spiraal de laatste weken met nederlagen tegen Wion en Kinderdijk. Qua spel werd die wel doorbroken echter niet qua resultaat. Tegen Twist werd er goed gespeeld maar moest DVS zich de meerdere erkennen tegen een goed spelend Twist: 13-20. In de poule is DVS nu flink gezakt en zal komend weekend tegen hekkensluiter ONDO een goed resultaat willen boeken “om weer naar boven te kunnen kijken”

DVS A1 had moeite met zuiver plaatsen van de bal, zowel onderling als richting korf. Tegen ONDO herstelde de ploeg zich wel na rust, maar dichtbij kwam de Ambachtse jeugd nimmer (6-18). Komend weekend speelt DVS tegen KCC (16:40 uur, Sophiahal)

 
Koag tikt DVS uit bekertoernooi

Koag 1 - DVS 1  24-20 (rust: 12-13)

DVS trad dinsdag in de tweede ronde van de Zuid Holland Korfbal Cup aan met spelers van het eerste en het tweede. Van de basisacht ontbraken Patrice Punt, Marc Verwoert en Marloes Overbeeke. Aangevuld met Christiaan van Alphen, Jasper Overbeeke en Lisa van Weijen begon de ploeg aan de bekerpot tegen tweede klasser Koag. Iris van Kooten had er zin in, want zij had al snel een aantal schoten binnen. Helaas kon DVS geen afstand nemen van Koag. Nieuwerkerk had een aantal keer een gaatje van twee goals, en zelfs een keer van 4 (4-8) maar kon niet doordrukken.
Na rust bleef het verschil steeds heel klein en via 15-15, 16-16, 17-17 kwam Koag bij 18-17 voor het eerst op voorsprong. Hoewel DVS nog terugkwam tot 18-18 en na de 19-18 ook de 19-19 nog binnen wist te schieten nam Koag vervolgens over. Het werd zelfs 24-19. Een laatste goal van DVS bepaalde uiteindelijk de eindstand op 24-20 wat uitschakeling voor in het bekertoernooi betekent.

 
DVS herpakt zich tegen Korbis

Na het teleurstellende puntverlies van vorige week tegen Vriendenschaar Bodegraven heeft DVS deze week weer orde op zaken gesteld door te winnen van Korbis.

Vorige week ging de ploeg van Beuk nog onderuit ging tegen Vriendenschaar waar juist op het veld in zowel de oefenwedstrijd als competitiewedstrijd van gewonnen werd. Deze week trad DVS aan tegen Korbis, waar op het veld ruim van verloren werd. Tel daarbij op dat vorige week de gasten uit Waddinxveen nog met ruime cijfers (27-11) van Kinderdijk wisten te winnen (iets wat DVS op het veld niet lukte) en er was reden genoeg aan te nemen dat het een zware pot zou worden. Echter zoals (tot nu toe) iedere week, schoot DVS uit de startblokken en liep het via 4-0 relatief eenvoudig uit naar 10-4. Belangrijk was dat het niet dezelfde fouten zou maken als vorige week en dat de ploeg na een tegengoal de rust zou bewaren. Dit gebeurde nog niet altijd maar Korbis kon hier niet van profiteren waardoor er een ruststand van 12-5 genoteerd kon worden.

Na rust was het zaak om deze voorsprong te behouden en zoals vorig week al was gebleken was er nog niets gespeeld. Korbis leek hier echter anders over te denken en was vrij mat waardoor de voorsprong alleen maar verder uitgebouwd kon worden. Enige domper was dat Patrice Punt halverwege de tweede helft geblesseerd het veld moest verlaten. Invaller Jasper Overbeeke pakte wel direct zijn doelpuntje mee waardoor er bij een eindstand van 25-16, 7 verschillende doelpuntenmakers op het formulier terug te vinden waren. Concurrent Vriendenschaar leed puntverlies bij Wion waardoor DVS op gelijk hoogte komt. Aanstaande zaterdag mag DVS het zelf laten zien tegen Wion maar eerst zal komende dinsdag de tweede ronde van de beker worden gespeeld. Om 20:30 zal DVS het in Krimpen opnemen tegen Koag.

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 5 van 30
 

Sponsoring