Wedstrijdverslagen
Verslagen E1 en F1 dd 21/9 en 28/9


Sporting Delta F2 – DVS ’69 F1  21 september 2013
Het was een koude zonnige ochtend en we hadden er zin in. Eva kon er vandaag niet bij zijn, maar gelukkig was Henk bereid om zijn oude team te komen versterken. Heel veel is er over de wedstrijd niet te vertellen, we speelden gewoon heel erg goed. Het samenspelen ging goed en het verdedigen geweldig.
Okay, eerlijk gezegd hebben we nauwelijks verdedigd want eigenlijk waren we continu in de aanval. Na de rust zette de tegenstander hun superspeler in, maar helaas voor hen, dat hielp lekker niets!Mila heeft 5x gescoord en Jose scoorde er 4! Toen stond het 0-9 voor ons. Een jongetje van Sporting Delta scoorde er toen ook 1, maar dat was in de verkeerde korf. Eigenlijk dus 0-10 voor ons maar dat vonden we zo zielig dat we hun dat ene doelpuntje maar hebben gegeven. De eindstand was dus 1-9. Goed hè!
Trouwens Martijn heeft voor het eerst 2 x 10 minuten kunnen spelen. Knap hoor, ventje!
En Henk bedankt voor het meedoen, dat was weer ouderwets gezellig!

Korbatjo F1- DVS’69 F1  28 september 2013
Een kort verslag want doordat Martijn er door zijn benauwdheid niet bij kon zijn, heb ik niks van de wedstrijd gezien. Ik weet wel dat ze weer gewonnen hebben en wel met 0-5. Goed gedaan hoor en nu gewoon goed doorgaan dan worden we vast Kampioen!!!!

ADO E1- DVS’69 E1  21 september 2013
Vandaag mochten we eens wat later spelen, zodat sommigen van ons konden uitslapen. Om half 11 gingen we pas richting ’s Gravendeel. De vorige wedstrijd hadden we verloren van hun en dat was een vrij pittige wedstrijd geweest. Tot de tanden toe gewapend begonnen we aan onze wedstrijd. Helaas zijn zij gewoon erg goed en wij gewoon ietsje minder. We werkten wel redelijk hard, maar konden toch niet voorkomen dat we met 7-0 verloren. Helaas, dit veldseizoen gaat het gewoon niet zo geweldig, maar we blijven doorzetten, hè jongens en meiden!

DVS ’69 E1 – Movado E1  28 september 2013
Op deze koude zaterdagochtend mochten we onze krachten meten met de jongens en meisjes van Movado. We hebben heel goed gespeeld, sommige kids zie je groeien dit seizoen. De goede trainingen van Richard beginnen zo onderhand hun vruchten af te werpen. We stonden 0-2 achter toen Sander Baan scoorde en dat deed hij weer toen we 1-5 achter stonden. Bij een 2-6 achterstand scoorde Nikki ook nog even. Helaas scoorde Movado ook nog en zo verloren we met 3-7. Jammer hoor, volgende zaterdag beter!!

 
Wisselend succes bij DVS


De hoofdmacht  van DVS liep een onverwachte zeperd op tegen Danaiden. DVS-2 pakte eindelijk de verdiende eerste winst en DVS-3 hield twee punten over aan twee gespeelde duels afgelopen week.

(KLASSE 2F) Danaiden – DVS 1 18-14 (5-5) 
Moeizame wedstrijd van de Ambachters, die veel te verduren had van de aanvallers van de thuisploeg. Omdat het slechts 5-5 stond bij rust, zou de tweede helft nog alle mogelijkheden kunnen bieden. Na rust vielen de ballen er nu wel in voor de thuisploeg en keek DVS tegen een flinke achterstand aan (10-5). DVS rechtte de drug en soorde in ieder geval wel mee, maar het was te weinig om Danaiden echt in verlegenheid te brengen.
Het zou wel eens een knotsgekke competitie kunnen worden want koploper ALO verloor eveneens. Ready, eerder de mindere van DVS, won van de ploeg uit Den Haag. Met drie ploegen deelt DVS nu de derde plaats, slechts twee punten volgend op koploper ALO.
Komend weekend (5 okt) gaat DVS, dat de komende week eindelijk de selectie nagenoeg compleet ziet worden, op bezoek bij Sporting West dat met DVS plek drie deelt. Het duel is in Amsterdam- Westerpark.

(KLASSE R3U) Rust Roest - DVS 2 8-10  (4-7)
DVS was op voorhand niet zeker toen het afreisde naar Eindhoven. Het behoudende gevoel bleek echter onterecht. De eerste helft speelde DVS zeer dominant, dreigde zelfs de thuisploeg te overlopen en scoorde een goed aantal goal. Het was eigenlijk nog te weinig, want DVS miste zelfs nog twee strafworpen en andere opgelegde kansen. Dit mankement had DVS fataal kunnen worden, omdat Rust Roest na rust angstvallig dichtbij kwam. Vlak voor tijd was het 8-9 en puntverlies dreigde zelfs nog, maar de verlossing was daar toen DVS het nu wel afmaakte.
Volgende week speelt DVS niet, wel spelen de Ambachters de derby tegen KCR op 8 okt in Ridderkerk; daarna volgt nog het thuisduel tegen Ventura Sport op 12 okt. Beide ploegen hebben ook de nodige moeite punten te vergaren dus dat worden interessante duels. De middenmoot is in zicht als DVS minimaal drie punten aan die ontmoetingen overhoudt!

(KLASSE R4R) DVS 3 – Nikantes 6-4 (3-1)
IJsselvogels 4 – DVS 3 8-6 (ruststand onbekend)
Drukke week voor DVS dat eerder onnodig verloor van het hoger geplaatse Ijsselvogels. Afgelopen zaterdag was er wel een degelijke wedstrijd van DVS dat in ieder geval op eigen kracht won en niet afhankelijk was van de makke van Nikantes. DVS staat in de middenmoot en zal meerdere goede resultaten moeten neerzetten om zich te nestelen in de top -3.

 
verslag E2 dd 24/9/13: Thor E1 - DVS E2 uitslag 8-1 (7-0)


We moesten naar Rotterdam , maar gelukkig was het niet zo ver. Leuk was dat trainer Sander ook keertje mee kon. Het team van Thor had 3 jongetjes en 1 meisje. Maar die boys konden rennen zeg! Al snel in het eerste kwartje raakte Kim geblesseerd aan haar arm na een botsing met... een jongetje.Helaas hadden we geen reserve. We gingen nog wel met goede moed verder. We verdedigden best goed ,maar die ene jongen he.... die draafde maar door en maakte veel goals.... veel te veel.... Ook die aardige mevrouw van een scheidrechter floot helemaal niet voor ons goede verdedigen.wij werden moeier en moeier (is dat correct gespeld?) en gooiden de ballen ook niet meer goed. Ilse kreeg enorme hoofdpijn: ook dat nog!Gelukkig was het rust, 7-0 achter, en het werd al donkerder en donkerder. Coaches Sander en Edwin pepten de boel op en we gingen echt proberen de ballen nu goed "naar buiten" te plaatsen in plaats van in de drukte. Dat hielp! Het ging zelfs beter! Alweer een kilometer van mijn schoe... oh nee we dwalen af...We scoorden een doelpunt omdat Shenna echt een harde aanloop nam voor een :   DOORLOOPBAL, EN DIE GING ERIN! 7-1. Thor maakte er nog wel eentje maar dat maakte niet meer uit, want we speelden het laatste kwart maar 5 minuten en was het dus afgelopen.
De strafworpen erna gingen waanzinnig goed! En die wonnen we dan weer met 3-1! Shenna, Ilse en Zoë scoorden. Kim deed nog even mee maar had echt te veel last van haar arm. Hopelijk is ze er zaterdag weer bij!

 
Verslag E2 dd 21/9/13: ELKV E2 - DVS E2 uitslag 4-6 (1-2)


We moesten met ons team helemaal naar Etten-Leur: nooit van gehoord! We gingen maar met drie kids weg, omdat Kim niet kon. Gelukkig wilde en kon Mila van de F, samen met haar mama Katja, wel komen! En dat ook nog eens na haar eigen wedstrijd in Dordrecht, top hoor!De weg erheen werd flop, opbrekingen in Etten Leur, nergens bordjes hoe er te komen. Nou ja, we kwamen er wel, we gingen gewoon nog rustig de speel-klimrekken bij ELKV in, maar moesten wel voorzichtig zijn. Gelukkig begonnen we wat later aan de wedstrijd! Het eerste kwartje (we spelen 4 delen van elk 10 minuten) was lastig omdat ze wat sneller speelden dan wij. Maar we lieten niets door, nou ja we scoorden ook niet, 0-0 dus. Het tweede kwartje ging stuk beter, Zoë scoorde maar we konden niet lang genieten, want ELKV scoorde snel erna weer. Eindelijk de grote RUST want de kids werden moe!
De limonade gaf ons blijkbaar kracht want Zoë en Mila scoorden met afstandschieten! We kregen er nog eentje tegen maar we konden het hebben want Mila scoorde pardoes weer! En toen stonden we dus met 2-4 voor met nog een kwartje te gaan. Ilse scoorde toen met een schot en Zoë ook. Shenna verdedigde erg goed! Zoë probeerde zelfs nu een echte doorloopbal te nemen!  Als we goed oefenen gaat er vast wel eentje in! ELKV gunden we ook nog een doelpuntje: 4-6 ! Gewonnen! De strafworpen erna gingen niet zo goed, eentje voor ons, drie voor ELKV. En gelukkig mochten we nu wel uitgebreid ravotten in het speeltuintje van coach Edwin!

 
DVS maakt goede indruk


DVS kon voor de derde maal in successie een overwinning op het conto schrijven. Van Ados werd met 14-11 gewonnen. DVS-2 blijft het moeilijk hebben en verloor van HKC. DVS-3 kon ook geen vuist maken tegen Gemini.

(KLASSE 2F) DVS 1 - ADOS 1 14-11 (6-5) 
DVS, dat in de eerste wedstrijd thuiswedstrijd onderuit ging, dacht in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen niet veel te duchten te hebben van tegenstander ADOS. Tegen de ploeg uit Hoorn kwam DVS  bijna bedrogen uit. Na een goede start kwam DVS met 3-5 achter. Vele kansen volgde voor DVS en kon de 6-5 voorsprong bij rust genoteerd worden. Na rust liep DVS, dat nog steeds met twee jeugdspelers aantreedt, uit naar 9-5 maar werd het slechts nog spannend toen na een 60 minuten Ados de voorsprong van DVS had gehalveerd tot 10-8. De twee volgende goals vielen aan DVS zijde en dat bleek direct genoeg voor de winst. Ados werd niet echt gevaarlijk meer en DVS “scoorde gedegen mee”.
DVS staat nu gedeeld tweede in de ranglijst met slechts twee punten achterstand op koploper ALO.Komend weekend heeft de gehele top-3 uitwedstrijden dus dat wordt spannend. Het achttal van coach Beuk gaat op bezoek in Leiden op bij kz Danaiden, dat DVS volgt op twee punten. 
DVS 1 - ADOS 1Foto’s uit de wedstrijd van DVS-ADOS (foto gemaakt door B van de Ven)

(KLASSE R3U) DVS 2 - HKC 3 9-15  (3-7)
Lastige wedstrijd van DVS dat weer aantrad tegen een geroutineerde ploeg. DVS begin goed (2-0) maar vanaf de 3-3 werd het onderlinge verschil op vele fronten duideljker. De scherpte leek aan DVS-zijde wat weg te vloeien, waar HKC de “kleine” kansen benutte. De bij rust opgelopen achterstand bleek al fataal, want DVS liep na de thee alleen maar achter de feiten aan.
DVS staat na drie wedstrijden nu nog puntloos onderaan, maar heeft wel de huidige nummers een en twee van de poule al gehad. Komend weekend volgt de uitwedstrijd tegen Rust Roest, die al drie punten vergaard heeft (uit vier wedstrijden)

(KLASSE R4R) DVS 3 – Gemini-2 4-7 (1-4)
Waar DVS een rustig middagje verwachtte bleek Gemini uit flink wat dravers te bestaan. DVS had duidelijk moeite met het tempo en dat leidde tot een abominabele wedstrijd. De schier overkomelijke achterstand van drie doelpunten bij rust konden toch niet meer goedgemaakt worden, omdat DVS aanvallend te onmachtig bleek.
DVS-3 staat nog wel in de middenmoot met 2 punten uit drie wedstrijden, deze week zal echter twee keer aangetreden moeten worden: vroeg in de week de uitwedstrijd tegen Ijsselvogels en in het weekend de thuiswedstrijd tegen Nikantes

 
«StartVorige3132VolgendeEinde»

Pagina 31 van 32
 

Sponsoring