Wedstrijdverslagen
Tweede slag DVS


DVS pakte de tweede winst alweer in deze nog prille zaalcompetitie. Weidevogels was het slachtoffer. DVS-2 had uitzicht op een punt, maar de tijd bleek tekort. DVS-3 pakte het eerste puntje.

2e klasse E: Weidevogels 1- DVS 1 14-16
Weidevogels zat goed in hun vel en DVS beleefde een minder dag. Toch had DVS het initiatief, maar verder dan een voorsprong van vier goals reikten de Ambachters niet. In bepaalde fasen van de wedstrijd waren de DVS-aanvallers niet bij machte het verschil te maken. Daardoor achtte de ploeg uit Bleiswijk zichtzelf kansrijk en bleef het DVS volgen op twee punten. Dat verschil stond al bij rust op d e borden, en ook in het tweede bedrijf bleef dat verschil steeds terugkomen. DVS leek definitief haar slag te hebben geslagen tien minuten voor tijd, maar kwam de thuisploeg toch weer terug, en naderde het DVS tot op een punt. Tot tevredenheid van DVS-coach Beuk maakte nu wel een vak het verscil en kon toch de winst binnen gehaald worden.In de competitie staat DVS nu verrassend aan kop, samen met het Voorburgse VEO. Komend weekend dus een heuse topper in de Sophiahal, als VEO op bezoek komt!

Res 3e klasse L: Weidevogels 2- DVS 2 10-8 (8-4)
DVS liet de achterstand te ver oplopen de eerste helft en kon dat, na een prima tweede helft, niet meer goedmaken. DVS-coach Hartendorp, dat twee spelers met blessures zag uitvallen, beseft dat dit een gemiste kans op de eerste punten was!

4e klasse Q: Oranje Wit 6- DVS 3 9-9 (5-4)
Een hoop gepuzzel bij de Ambachters om een representatief op de been te brengen. Twee B-jeugdspelers deden het prima en waren mede verantwoordelijk voor het eerste broodnodige punt van DVS.

Overige uitslagen:
Oranje Zwart /De Hoekse 3 - DVS '69 5 17- 7
Vitesse B2 - DVS '69 B1 5-13
Vitesse C2 - DVS '69 C1 6- 7
Korbatjo F1 - DVS '69 F1 0- 2

 
Verslagen E1 en F1 dd 9 november


DVS’69 F1 – Sporting Delta F2 09 november 2013
Nadat we op het veld ongeslagen kampioen zijn geworden, waren we tot op het bot gemotiveerd om zo door te gaan.  De tegenstanders waren we op het veld al twee keer tegengekomen dus we hadden er wel vertrouwen in. Helaas was Eva afwezig. Voor Martijn was het de eerste keer dat hij in de zaal speelde, dus best wel even spannend. Henk kwam ons versterken. Al vrij snel scoorde Jose en daarna Mila, toen Jose weer, daarna Henk en toen Milaweer. De tegenstander scoorde ook en het was 5-1. We gingen gewoon verder dus Henk scoorde weer en daarna Mila twee keer.  Ook de tegenstander wist de korf te vinden en zo werd het 8-2. Jose wilde ook nog een keer scoren en maakte er een mooie 9-2 overwinning van!
Goed gedaan, meiden en jongens. Ga zo door. En Henk, bedankt voor het invallen(hij is meteen vastgelegd voor nog twee wedstrijden!).

DVS’69 E1- Nieuwerkerk E2 09 november 2013
De eerste wedstrijd van het zaalseizoen, altijd weer even wennen! Helaas moeten wij het voorlopig zonder Maaike doen, we missen haar!! Sterkte meid  we vonden het heel leuk dat je even kwam kijken! Marit was ook nog afwezig, maar gelukkig wilde Zoë graag invallen en ook Manon zat als invaller op de bank. 
Na een gedegen warming-up in de vorm van plaatjes ruilen en donderjagen, gingen we aan de bak. Het was een hele goede wedstrijd, we waren in vorm, speelden goed samen en gingen voor elke bal. Nikki had een superdag, die legde er vandaag 6 in het mandje. Goed he?! Sander Baan wilde niet achterblijven en scoorde er ook 1. De tegenstander scoorde drie keer. Dus dat resulteerde in een 7-3 overwinning voor ons! Geweldig gespeeld, dames en heren!
Een complimentje voor jullie allemaal! En een bedankje voor Zoë die echt supergoed ingevallen is en voor Manon die op de bank zat!

 
Compass wijst DVS de weg


Met een nieuwe hoofdsponsor van DVS’69 (Compass) werd het nieuwe zaalseizoen voor de Ambachters goed aangevangen. In het openingsweekend werd de sponsor spectaculair gepresenteerd en voorgesteld aan het Ambachtse publiek. Daarna  trad de hoofdmacht aan tegen streekgenoot ADO, en boekte meteen een klinkende overwinning.

2e klasse E: DVS-1 –ADO 1 19-9 (8-5)
Ondanks de spetterende intro was de start van de streekderby tegen ADO moeizaam. Beide teams hadden zichtbaar moeite om in het eerste deel een hoog niveau neer te zetten. Onder toeziend oog van Compass eigenaar Henri van Dommele, werd pas na tien minuten de ban gebroken en ontstond een leuk duel dat eerst gelijk opging (2-0, 2-2),  maar dat DVS later snel naar de hand zette (8-3). Een arbitrale dwaling en persoonlijke fout aan DVS zijde gaf ADO toch nog hoop bij rust (8-5). Na rust zette DVS de spurt ongehinderd door en stond het na veertig minuten al 13-7 en na vijftig minuten 19-7. Een nog hogere score lag in het verschiet, maar de angel was uit de wedstrijd en een gazapige laatste tien minuten volgde. ADO had het slotakkoord (19-9) maar had wel een flinke nederlaag te slikken.

Res 3e klasse L: DVS-2 – ADO 2 11-15 (6-7)
DVS begon goed (2-2), maar zag ADO uitlopen naar 2-6. Toch was de veerkracht aanwezig en leek het tijd gekeerd bij rust (6-7). De rust bleek voor de Ambachters helaas een niet gewenste onderbreking in dit geval, want het initiatief was er niet meer: ADO liep uit naar 7-10 en zelfs 7-13, waarna DVS kansloos werd. Via 9-15 werd het nog wel 11-15, maar het verlies was daar.

4e klasse Q: DVS 3 – KINDERDIJK 3: 6-17 (5-7)
Een wedstrijd met twee gezichten: een gelijkopgaande wedstrijd voor rust, maar vlak na rust maakte den de bezoekers meteen een onoverbrugbaar verschil met enkele afstandschoten, waarna DVS te gehaast ging spelen en Kinderdijk geconcentreerd bleef.

Overige uitslagen:
DVS '69 4  - Thor 3 18- 5
DVS '69 B1- Maassluis B1 9- 7
DVS '69 C1- Kinderdijk C1 1- 9
DVS '69 C2- Korbatjo C3 4- 5
DVS '69 D1- Oranje Wit D3 3- 2
DVS '69 D2- Merwede D5 3- 2
DVS '69 E1- Nieuwerkerk E2 7- 3
DVS '69 E2- Reeuwijk E2 4-12
DVS '69 F1- Sporting Delta F2 9- 2

 
Verslag kampioenswedstrijd F1


DVS’69 f1 – Korbatjo f1  19 oktober 2013
Spandoek bij f1


Doordat de wedstrijd vorige week was afgelast, mochten we deze week de belangrijkste wedstrijd spelen. We waren met ze 5-en dus kompleet. Iedereen had er zin in en er was heel veel publiek en zelfs een spandoek!  

De wedstrijd verliep heel goed. José scoorde drie keer achter elkaar, daarna Mila, vervolgens Eva twee keer en als laatste José weer. We wonnen met 7-3!! Tijdens de strafworpen scoorden Laura en Martijn ook. Het fluitsignaal klonk en ja hoor, we zijn KAMPIOEN!!!!! 
Na afloop kregen we van Leo, de voorzitter, een diploma, taart en champagne. Ook kregen wij een gouden medaille.
Bedankt coaches, DVS en publiek, het was super!!
 
Toch nog een mini-feestje DVS


In een wat mager weekend qua aantal wedstrijden waren er toch nog twee hoogtepunten: het eerste team van DVS won het belangrijke duel tegen Sporting West en het laatste team, DVS F, vierde een heus najaarskampioenschap!

(KLASSE 2F) Sporting West 1 – DVS 1 11-12 (7-6)
Belangrijke wedstrijd voor de Ambachters, die dit inhaalduel moesten winnen om aansluiting te houden met de brede top. Het Amsterdamse Sporting West had echte hetzelfde doel en dat leverde een interessant wedstrijdverloop op, waarbij met name DVS wisselend presteerde.
Door de verwachte drukte was DVS in ieder geval tijdig gearriveerd in Amsterdam, maar dat leek geen direct voordeel op te leveren. De thuisploeg had het initiatief en leidde zelfs met 6-4. DVS herstelde zich (6-6) maar keek toch tegen een 7-6 achterstand aan bij rust.
Na rust werd een individuele fout van DVS direct afgestraft (8-6) , maar toonde DVS veerkracht waarbij beide aanvalsvakken van DVS achter elkaar vier goals maakte in korte tijd (8-11). Echter de dadendrang maakte plaats voor naar het leek gemakzucht, waardoor Sporting West via 9-12 nog hoop hield. DVS had bij de 10-12 het geluk aan haar zijde toen in de slotfase een goal van de thuisploeg wonderbaarlijk geannuleerd werd. De klok tikte verder, Sporting West forceerde zelfs nog de 11-12, maar de tijd bleek toen tekort om DVS nog serieus in problemen te brengen. 
Hoewel een ruimere zege haalbaar was, waren de punten toch net zoveel waard: DVS sluit aan bij de top drie, met 1 punt achterstand op de koplopers Vlaardingen, Danaiden en gelijk in punten met ALO!
Nu gaat het traditionele zaalseizoen van start en zal de veldcompetitie pas weer in maart 2014 hervat worden.
DVS F kampioen 1e helft veld 2013-2014
Verder deed bij DVS de jongste jeugd van zich spreken: DVS F won van Korbatjo in een leuke wedstrijd met liefst 7-3 en gaf daarmee de talrijk aanwezige ouders en verenigingsbelangstellenden het goede voorbeeld. De kids lieten zich de taart met kinderchampagne, overhandigd door DVS preses Van Rijn, achteraf goed smaken!

(KLASSE R4R) KCR 6- DVS 3 5-10
DVS-3 won eenvoudig van het laag geklasseerde KCR. De matige 1-3 voorsprong bij rust werd flink uitgebouwd maar had nog hoger kunnen uitvallen. In de competitie draait DVS momenteel keurig mee in de middenmoot


 
«StartVorige31323334VolgendeEinde»

Pagina 31 van 34
 

Sponsoring