Wedstrijdverslagen
Verslagen 14 september


DVS ’69 F1 – Sporting Delta F2

Vorige week hadden we een super wedstrijd gespeeld en met 14-0 gewonnen.Vandaar dat we er weer veel zin in hadden om vandaag te gaan korfballen.Martijn was er gelukkig weer bij. Dit keer was Eva er niet, maar Amber uit de E1 wilde wel met ons meespelen.  Het ging heel goed. We speelden goed rond en speelden goed over. Na 10 minuten was Martijn op, hij werd vervangen door Amber. Al snel wist Jose de korf te vinden. 1-0! Niet lang daarna wist Amber twee keer te scoren dus 3-0!!!Mila zorgde met een mooi afstandsschot voor de mooie eindstand 4-0!
Goed gedaan allemaal en Amber bedankt!

DVS’69 E1- ADO E1

De eerste wedstrijd hadden we op het nippetje verloren met 4-3 (Terwijl veel ouders dachten dat we gelijk gespeeld hadden!). Rens zou er vandaag niet bij zijn, maar was er gelukkig toch wel. Henk was er echt niet maar gelukkig wilde Melissa ons wel uit de brand helpen. Als snel bleek de tegenstander een tegenstander van formaat te zijn. Echt groter waren ze niet, maar wel sterker en beter en ook wel een beetje gemener. Er werd wat afgeduwd en met de ellebogen gewerkt.De doelpunten lieten niet lang op zich wachten, en al gauw was er een stand van 0-5. Dat liet Sander Baan niet op zich zitten en hij wist te scoren, 1-5.Het spel ging weer verder en terwijl Rens tegen de grond werd gewerkt, wist Marit toch nog de bal in het mandje te leggen en zij zorgde voor de 2-5 eindstand.
Toch goed gewerkt allemaal en zaterdag 21 sept. moeten we weer tegen ADO en dan zullen we ze eens een poepie laten ruiken (althans dat hoop ik!).
Melissa bedankt voor het meespelen!

DVS E2 - Reeuwijk E2
4-2 (1-1)
Hallo allemaal, graag stellen Sander en Edwin graag de E2 aan jullie voor: Ilse, Kim, Shenna, Zoë , en wij speelden dan eindelijk onze eerste wedstrijd. Jammer dat Sander er niet bij kon zijn!
Vorige week ging het niet door omdat Ilse geblesseerd wad. Nu kon Ilse weer mee doen maar had een meisje van tegenstander Reeuwijk haar enkel geblesseerd.
We wilden graag spelen en mocht een grotere jongen meedoen, als die maar niet teveel zijn best deed ( nietwaar Zoë?). Reeuwijk had drie meiden maar die waren niet veel groter dan wij. Toch maakte een meisje van hun een afstandschot bijna vanaf de achterlijn. Mooi hoor, maar niet voor ons! Gelukkig maakte Kim in het eerste "kwartje" ook een mooi afstandschot: ons eerste doelpunt! Shenna was niet zo lekker maar volgde haar dametje erg goed. Voor  Ilse was het ook wennen, maar ze wil maar wat graag op die hogere korf schieten!
Na de limonade ging het super Zoë en Kim (2 maal) scoorden en stonden we zomaar met 4-1 voor! Aan het einde liet die ene jongen van Reeuwijk zich toch even zien, hij had zo lang zijn best gedaan Zoë aanwijzingen te geven en niet al te zeer zijn best te doen, dat we eigenlijk hem dat doelpunt gunde: 4-2 eindstand.
De strafworpen gingen goed: allemaal gescoord totaal zelfs 5 en Reeuwijk eentje!

Groeten en tot volgende week!

 
Dubbelslag DVS


Twee goede uit-overwinningen van DVS afgelopen weekend: doordeweeks werd Crescendo verslagen (10-12) en een paar dagen laten was Ready het slachtoffer: 11-12. Dvs-2 en -3 gingen in hun uitduels ten onder.

(KLASSE 2F) CRESCENDO 1 - DVS 1   10-12 
                                     READY 1 - DVS 1 11-12 (5-7)


In het doordeweekse onderonsje met Crescendo maakte DVS het zichzelf onnodig moeilijk door een schier comfortabele voorsprong op het spel te zetten. Door eigen onkunde van DVS kon daardoor de ploeg uit Leiden bij blijven. Daardoor bleef de strijd spannend, maar DVS haalde wel gewoon de winst binnen.


Afgelopen weekend toog de ploeg van coach Beuk weer richting Den Haag voor het duel met Ready.Ook hier had het jonge DVS, dat door een pittige afwezigheidslijst inmiddels aantreedt met minimaal 2 A jeugdleden, steeds het initiatief. Qua veldspel was DVS de meerdere, maar de thuisploeg was zeer effectief op de “”dode spelmomenten”. De bij rust opgebouwde voorsprong werd scherp uitgebouwd naar 5-9 en 6-11. Door onervarenheid van DVS werd thuisploeg Ready weer in het zadel geholpen en ook weer mee konden scoren. Het geloof keerde terug bij Ready, maar (mede door goed uitpakkende wissel) tijdig keerde de rust in de Ambachtse gelederen zodat de voorsprong nipt behouden kon worden (11-12)
Na drie wedstrijden staat DVS momenteel keurig in de middenmoot met vier punten uit drie duels.
Komend weekend volgt de krachtmeting met de huidige koploper, het Haagse ALO dat sportpark Schildman dan bezoekt.

(KLASSE R3U) ACKC 2 - DVS 2 13-9  (x-x)
Gelijkopgaande wedstrijd die pas na rust echt beslist werd. In een korte tijd waren vier thuisgoals de Ambachters te machtig en kon de ploeg uit Almkerk de winst pakken.
DVS wacht nog op de eerste punten en krijgt komend weekeinde HKC op bezoek , dat nog geen verliespunten heeft.

(KLASSE R4R) ADO 3 - DVS 3 10-7
Geen informatie.

 
Puzzelwerk DVS in openingswedstrijd


Hoewel de Ambachtse Zomerparkdag (“dag voor en door de Ambachtse vrijwilligers”) op de voorgrond stond, moesten de selectieteams vol aan de bak in de openingsronde op sportpark Schildman. Door absenties wegens blessures en vakanties, was het een heel gepuzzel om de teams representatief te krijgen. Met wisselend succes: DVS 1 pakte door pure pech net geen punt. DVS-2 ging eveneens onderuit. Het derde selectieteam won wel!


(KLASSE 2F) DVS 1 -  Vlaardingen/ De Ridderhof 1 17-18 (11-7)
Ex –overgangsklasser Vlaardingen, nu uitkomende in de tweede klasse,  liet DVS zien tot welk niveau het moet groeien om hoge ogen te kunnen gooien in haar debuut in de tweede klasse.Ondanks heel wat gepuzzel, DVS coach Beuk miste 3 basisspelers , toonde DVS prima veldspel in de eerste helft. Ondanks de openingswedstrijd was de wedstrijd van een goed niveau. DVS hield steeds het initiatief en stond zelfs vier punten voor. Na rust vergat DVS mee te scoren met de bezoekers uit Vlaardingen, die vervolgens DVS op een punt achterstand zette. Een boeiende slotfase ontstond, waarbij het de winst tot op het laatst nog aan beide ploegen konden toevallen. De gemoederen raakten zelfs nog verhit in de slotfase, wat gelukkig niet escaleerde. De bezoekers mochten zich de gelukkige noemen toen het laatste fluitsignaal klonk en het punt verschil in Vlaardings voordeel was.

(KLASSE R3U) DVS 2 -  Vlaardingen/ De Ridderhof 3 7-13  (3-9)
DVS-coach Hartendorp kon terugkijken op met name en goede tweede helft van zijn octet. Vlaardingen, dat bestaat uit veel ervaren-oud gedienden uit de tweede klasse, bleek effectiever en slimmer tegen het vrij onervaren DVS. De eerste helft had DVS een slechte afronding, waarna de bezoekers de “dode spelmomenten” direct benutten. Na rust was DVS scherper en naderde het Vlaardingen tot vier punten. Ook toen kon die ploeg terugvallen op de prima effectieviteit, waardoor DVS kansloos werd in haar verdere inhaalrace. Toch ging de tweede helft verder gelijk op qua score, wat hoop biedt voor de komende weken!

(KLASSE R4R) DVS 3 -  olympia3 14-7
Nette overwinning van het nieuwe derde, tevens jeugdige senioren selectie team. DVS-3 won soeverein tegen een matig  Olympia.

 
Wedstrijdverslagen

WEDSTRIJDVERSLAGEN

Beste ouders, coaches en spelers.
Na een eerdere oproep om wedstrijdverslagen kwamen er wel een paar binnendruppelen, maar nu is het weer stil (behalve van de F1!). Het zou leuk zijn als teams weer wedstrijdverslagen voor de weekbrief sturen (misschien zelfs met een foto?) Stukken kun je sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 
Wedstrijdverslagen 2012-2013

 

ADO F3- DVSF1 0-4 (0-1)
Alweer de laatste wedstrijd van de F dit veldseizoen: dus we maken een mooi verhaal. Helaas kon Martijn er niet bij zijn omdat hij een beetje benauwd was. Jammer hoor! We moesten naar s'-Gravendeel naar ADO. De heenrit duurde wat lang omdat een weg dicht was bij de uitgang van Ambacht. Toch kwamen we op tijd. Het bleek dat we dezelfde kleuren hadden, maar een mijnheer van ADO was zo vriendelijk om ons in gele hesjes te laten spelen. ADO liet geen gras over het kunstgras groeien want zij traden met liefst drie coaches en en soort super-coach aan (wat had hij een harde stem zeg, iedereen keek naar hem als die wat riep). We hadden meer de bal dan ADO, maar we schoten nog niet zo veel (Mila, gewoon lekker schieten meid!). Het is ook best moeilijk wanner je nou mag schieten of wanneer het verdedigd is. Geeft niks, komt vanzelf! Gelukkig scoorde Eva toch met een afstandsschot. Jose probeerde het ook, met nog meer durf gaat die bal er weer snel in! We gingen met 0-1 voorsprong de rust. Een aardige mevrouw kwam de limonade zelfs naar het veld brengen! Toen we weer mochten spelen, probeerde Ilse ook te scoren. Ook net niet. Laura deed het ook weer zo goed en staat nu bijna altijd goed bij het moeilijke verdedigen. Eva lukte het daarna wel om te scoren! 0-2. Daarna kreeg Henk (hij speelde dit keer maar twee kwartjes) het op zijn heupen en scoorde twee keer. Wauw! We wonnen met 0-4. De strafworpen gingen bij ADO beter dan bij ons. Ilse en Mila scoorden nu wel, joepie, en bij ADO gingen de strafworpjes veel beter dan in het wedstrijdje. En dan ...............Zo kids, jullie eerste seizoen met echte wedstrijdjes zit erop, maar we krijgen nog een drukke maand juni met allerlei trainingen . Kijk maar goed in de weekbrief! En voor de ouders op Teamers.nl, want daar stond alle informatie op dit keer: het was een leuke test dit veldseizoen: misschien.....Wordt Vervolgd.....! Het ziet er naar uit dat we tweede zijn geworden: puike prestatie! Oh ja, het lijkt erop dat Henk en Ilse naar de E-tjes gaan, dus nog een maand om gezellig met deze leuke groep F spellen/ trainingen te doen. Wij vonden en vinden het helemaal leuk. Ook namens Janneke/ Lisanne/ Karin die zo fijn geholpen heben op de trainingen, groetjes van coach Edwin en vast en zeker: Tot in Augustus op de eerste trainingen van het nieuwe seizoen!

VERSLAG SPORTDAG
Het was weer zover - de jaarlijkse sportdag voor de scholen
Altijd gezellig iedereen wil altijd helpen bleek ook wel. We hadden ‘s morgens 6 en s’ middags 6 personen .
Het was prachtig weer en wij kregen de groepjes die eerst hadden gezwommen
Dat was ‘s middags te merken doordat ze later kwamen want het was veel te lekker in het water.
Circus voor de deur dus het springkussen moest uitwijken naar een andere plek.
Wij gingen wel buiten ons bord opeten (kantine was gesloten dus de meiden gingen alles bij de plus halen en op de trappen van dock gesmeerd en opgegeten). Het weer was lekker maar de stank van de beesten niet bepaald. We vonden het allemaal zielig; deze dieren in zo’n kleine ruimten. Er was zelfs een olifant bij.
Sommige leerkrachten deden mee, dat was helemaal super. Ze gingen er voor met de aanmoedigingen van de leerlingen.
Dat circuitje is altijd weer een succes. Iedereen wil winnen en we deden dit 3 keer want na 2 was meestal de stand gelijk en er moet een winnaar uitkomen.
Wat leuk was, was dat Melissa en Nadine met iets nieuws kwamen. Een trap plat op de grond waar je over moest hinkelen en stappen. Dat was een leuk extraatje en lachen bij sommige.
Jongens vonden het eerst maar niks maar deden toch fanatiek mee.
De laatste groep van de Waterlelie was helemaal leuk. Wie kwam er mee? Dennis van Kooten als stagiaire en meedoen dat deed hij wel. Hij moest wel van de begeleiding van DVS. Zij zetten hem voor het blok. Maar Dennis ging ervoor. Alleen bij het circuitje vanwege zijn enkelblessure deed hij niet mee. Morgen wilde hij nog z’n laatste wedstrijd spelen en heeft hij daarom vanaf gezien.
‘s Middags kwamen Tomas, Wessel en Sander Anderliesten nog even steun geven en zij hebben alles voor ons opgeruimd. Sommige moesten nog werken en zo hele dag is best vermoeiend. Bedankt mannen!
Ik wil Melissa, Nadine, Sanne, Etta, Miranda en Isabell heel erg bedanken dat jullie de hele dag zijn gebleven.
Was gezellig en jullie hebben goed de informatie doorgegeven, gaven tips en deden alles voor – super!
We kregen ook nog een dikke reep chocolade van de organisatie met een wikkel erom heen die was ingekleurd en getekend door de leerlingen met afgebeeld de sporten die aan deze dag hebben meegedaan.
Nogmaals heel erg bedankt en misschien tot volgend jaar
Voor mensen die denken dat willen we ook je bent altijd welkom! 

 

 

DVS-1 GAAT GEWOON DOOR MET WINNEN 
WEDEROM GOEDE RESULTATEN VAN DE SELECTIETEAMS VAN DVS’69. HOEWEL DVS-1 TWEE WEKEN GELEDEN HET KAMPIOENSCHAP VIERDE, WON HET NU GEWOON WEER. MELMAC UIT TILBURG TOONDE ZICH EEN GOED GASTHEER MAAR BLEEK TE ZWAK. DVS-2 MAAKT NOG KANS OP PROMOTIE NA DE WINST OP DE RESERVES VAN MELMAC. DVS A1 KAN HET KAMPIOENSCHAP BIJNA NIET MEER ONTGAAN NA DE WINST OP DIRECTE CONCURRENT WION.
(KLASSE 3J)  Melmac 1 - DVS 1 6-17 (3-8)
Het duel kwam moeizaam op gang in Tilburg-op een veel wind vangend hockeyveld van de Universiteit- . Aanvallend bleek Melmac alleen op tijdwinst uit te zijn in plaats van doelpunten.  Na vijf minuten het nutteloze rondplaatsen van de bal van de thuisploeg aanschouwd te hebben, raasde DVS direct naar de 0-2 voorsprong. Al gauw zagen de Tilburgers het heilloze van de missie want het  zag  DVS naar 0-5 uitlopen. Melmac probeerde met achterverdedigen DVS te ontregelen, had weliswaar deels succes, maar het leverde de thuisploeg uiteindelijk geen doelpunten op. Via 1-5 werd het 3-8. Na deze ruststand deed DVS wat het al langer doet: genoeg doelpunten maken: al snel was het 3-11. En daarna werd met mooie aanvalscombinaties zelfs weer het mooie aantal van 17 goals behaald. Lof voor de Tilburgse ploeg die kampioensploeg DVS op een drankje trakteerde! Volgende week probeert DVS de ongeslagen status te behouden door in het laatste duel te winnen van het laaggeklaseerde Thor.

(KLASSE R4T)  Melmac - DVS 2 6-13 (4-5)
In dit duel leek het achterverdedigen van de thuisploeg DVS succesvol te ontregelen (4-1). DVS had het dan ook aan zichzelf te danken door steeds de drukte op te zoeken. Wel werd met enige moeite de 4-5 voorsprong gepakt bij rust. Desondanks besloot DVS –coach Hartendorp tot ingrijpen en wisselde twee keer. Het pakte goed uit. In de tweede helft kon DVS makkelijker scoren, was het heer en meester en liet het pas de thuisploeg in de slotfase toe om twee goals te maken na rust.
DVS kan nog promoveren als nummer twee. Dan moet het zelf winnen van Thor en is het nog afhankelijk van de eindstanden in de andere poules.

(KLASSE A2M)  WION -  DVS A1 10-13 (6-6)
Ook in deze voor de thuisploeg zo belangrijke wedstrijd, was het vreemd genoeg DVS dat de scepter zwaaide in de openingsfase. DVS kwam 0-4 maar mede door gemakzucht kon het de thuisploeg toch de hoop geven (6-6 ruststand). Na rust bleek DVS bij de les. De ploeg van (interim-) coach Schaap behield het initiatief maar WION gaf niet op. Bij 10-10 viel een van de DVS topschutters geblesseerd uit, maar het had geen invloed. DVS scoorde gewoon weer!. WION probeerde met achterverdedigen de bal te pakken maar het verloor juist teveel tijd. Zeker toen DVS weer scoorde, werd dat een kansloos middel.  
Komend weekend kan DVS de koppositie verzilveren met een kampioenschap, als het in het laatste duel een punt weet te pakken van Nieuwerkerk.

 

Korbatjo E4 – DVS’69 E2
Voor ons de laatste wedstrijd van het veldseizoen! En geloof het of niet, maar we hadden zowaar mooi weer. Helaas kunnen we geen kampioen meer worden, maar dat weerhoudt ons er niet van om er een goede wedstrijd van te maken. Vandaag waren Famke, Nynke en Evy afwezig, zij speelden met de E3 mee.
Vanaf het begin waren we eigenlijk alleen maar in de aanval, alleen schoten we alles mis. Eindelijk viel Korbatjo aan en ja hoor, ze scoorden direct. 1-0
Daar schrokken we wakker van en we gingen een versnelling hoger spelen. Achtereenvolgend scoorden: Maaike, David (en dat terwijl zijn ouders er niet waren!), Dillon en Nikki 2 keer. We eindigden dus met een 1-5 overwinning!
Goed gespeeld, jongens en meiden!
Tot slot willen we graag Richard en Isabel en de trainers in spé bedanken voor hun inzet, succesvolle trainingen, goede begeleiding, opbeurende woorden en donderpreken!

 

DVS’69 E3- Albatros E3.
Op een koude, regenachtige zaterdagochtend kwamen we vol goede moed en veel zin bij elkaar. Vorige keer hadden we van hun met 9-0 verloren, dat kon vandaag alleen maar beter gaan. Sander en Marit speelden vandaag mee met de meiden van de E3 en Sander en Christiaan waren onze coaches! Helaas hielp het niet, want de tegenstander liep over ons heen. De wedstrijd eindigde in een dikke
0-15 nederlaag, jammer hoor…………………………


DVS’69 E2- Good Luck E2
Als we deze wedstrijd zouden winnen, zouden we nog kampioen kunnen worden, spannend dus! Sander Baan speelde met ons mee. Over de wedstrijd zelf kan ik niks vertellen, want ik was bij de E3.
Het ging redelijk gelijk op, in de laatste 10 minuten wist Good Luck helaas te scoren. En dat is balen voor ons! Zonde maar goed geprobeerd, jongens!


DeestosSnel F4 – DVS F1 uitslag 0-6 (0-1)
Dit keer een verslagje van de F-1 waaraan Ilse heeft meegewerkt! We gingen met de auto naar Dordrecht en kwamen aan bij DeetosSnel. Wat een mooie sporthal en velden zeg! DeetosSnel had een ploeg die waren net begonnen uit de Kangeroes en ze waren wat kleiner dan wij. Er was 1 klein meisje bij van de tegenstander; er was ook maar 1 jongetje. Vandaag hadden wij ook 1 jongen (Henk) , want Martijn was te benauwd om te spelen. In het begin hadden we veel de bal maar kregen toch niet zoveel kansen. Na het eerste kwart was het dan ook 0-0. Daarna scoorde Henk zomaar uit het niets onder de korf een doelpunt! Toen brak de grote rust aan en we waren al best wel opgelucht omdat het al even geleden was dat we gescoord hadden. Na de limonade gingen we door en scoorde Henk een fantastisch afstandsschot. Wat was die ver zeg, maar ja daar hadden we ook een beetje op getraind! En weer scoorde Henk! Weer van afstand! 0-3! En ook Jose liet zien dat ze snel kon schieten (ook goed getraind!! ) en scoorde ook! 0-4. In het laatste stuk scoorde Henk nog een keer. Wauw! Vier maal totaal en we waren blij voor hem en voer onszelf want we wonnen met liefst 0-5. Laura speelde vandaag liefst drie keer en hield toch goed vol! En op de formulieren noteerde de scheidsrechter ineens dat we zes doelpunten hadden gescoord, ook goed!. De strafworpen wonnen we ook. Mila, Ilse, en Eva waren al goed bezig en scoorden ook nog strafworpen. Jose deed op haar beurt ook nog eens extra!

 

DVS: NOG 1 PUNT!
MOEIZAAM BEREIKTE OVERWINNINGEN VAN DE SELECTIETEAMS VAN DVS’69 AFGELOPEN WEEKEND: DVS-1 WON NIPT VAN RUNNERUP TOGO, EN IS BIJNA KAMPIOEN, DVS-2 WON OOK EN HEEFT NOG VOLOP UITZICHT OP PROMOTIE
(KLASSE 3J) TOGO 1 – DVS 1 11-12 (10-5)
DVS kende twee afwezigen (Punt, van den Berg) en had moeite het eigen spel te spelen, door de veel te ruw spelende nummer 2 van de competitie. Die ruwheid zette TOGO nog kracht bij door DVS speelster Van Weijen te blesseren. De arbiter verzuimde in de eerste helft in te grijpen (10-5 voordeel TOGO), waardoor DVS-coach Beuk zijn ploeg tot de orde riep in de rust en zichzelf voor te spiegelen dat de tweede helft met een schone lei begonnen diende te worden.
Die aanpak hielp want DVS keerde met schone gedachten terug in het spel en kroop langzaam dichterbij. Bij 11-11 diende zich een spannende slotfase aan, en scoorde DVS aanvalster Overbeeke de winnende. DVS kon zodoende een lange neus trekken naar de geslagen runnerup van de derde klasse. DVS kan over twee weken kampioen worden als het aantreedt tegen de nummer 3 van de poule, KVK.
(KLASSE R4T) TOGO 2– DVS-2 4-6 (1-4)
Lastige wedstrijd voor DVS, met name na rust. Scoren werd een probleem voor de Ambachters waardoor het duel wel spannend bleef. In de slotfase bracht DVS coach Hartendorp routinier Bol en B-speler Van Alphen, en die laatste bracht het verschil op twee goals.
DVS is nog in de race om plek twee, dat nog kans biedt op promotie. Veel punten uit de laatste drie duels zullen echter aarbij noodzaak zijn.
(KLASSE A2M) IJsselvogels A2- DVS A1 uitgesteld
DVS ligt inmiddels twee wedstrijden achterop schema, maar kende toch goed nieuws. Huidig koploper WION verloor namelijk van degradant Maassluis, waardoor DVS op eigen kracht de komende weken weer lijstaanvoerder kan worden.

DVS’69 E2- Oranje Wit E5
Om negen uur, lekker vroeg, begonnen we aan deze wedstrijd. Zonder David die lekker van de Turkse zon genoot. We hadden geen reservespelers dus mochten we heerlijk de hele wedstrijd spelen. En jongens, wat ging het goed. Wat gaan we met grote stappen vooruit! Er wordt goed samengespeeld, niemand wordt overgeslagen en iedereen vecht voor de bal! In de eerste helft heeft de verdediging geen bal te doen gehad, de tegenstander kreeg de bal niet weg. Evy scoorde 1-0. Na de rust liep Marit haar tegenstander werkelijk aan alle kanten voorbij en ze had heel veel schotkansen maar het duurde wel even en toen eindelijk scoorde ze haar eerste doelpunt! Dit resulteerde in een 2-0 overwinning! Goed gedaan, jongens en meiden!

 

DVS’69 E3- HKC E2
Tegelijkertijd met de E2 speelde de E3. Ditmaal met Maaike en Nikki in de gelederen. De meiden hebben gevochten voor wat ze waard zijn, maar deze tegenstander was echt een maatje te groot voor ons. Letterlijk en figuurlijk dan, want er was een jongen bij HKC die bijna twee keer groter was en ook ouder.
Helaas hebben we verloren met 14-0, jammer………

.
DVS’69 F1- Sporting Delta F2
Het was een redelijk koude, maar mooie zaterdagochtend toen wij mochten aantreden tegen Sporting Delta. Het was een leuk team om tegen te spelen, we vonden het dan ook een leuke wedstrijd. Er werd goed samengespeeld, we gaan steeds beter vrij lopen en kregen best wel wat schotkansen. Er was maar een probleem, die bal wilde er niet in!! En dat is superjammer. Volgende keer beter, kids!
Verslag Recreanten wedstrijd Conventus – DVS’69 op dinsdag 23 april 2013
Op 19.15 uur vertrokken we op de fiets ( sportief ) naar Zwijndrecht om eens een wedstrijdje te spelen tegen Conventus.
Deze ploeg doet ook mee aan het Topfit /DVS69 recreantentoernooi wat gehouden wordt op 8 juni op ons veld.
( dus allemaal komen kijken want het beloofd een gezellige dag te worden incl. muziek en versnaperingen op het veld en na afloop een grote BQ voor onze leden )
De recreanten van Conventus ( pas opgericht ) hadden pas drie trainingen achter hun kiezen.
Maar ze wilden uit alle macht eens een wedstrijdje spelen en wij waren de klos. ( geeft niet hoor! )
Toen wij met 15 man aankwamen, ( 8 heren en 7 dames) stonden zij met knikkende knieën naar ons te kijken. Vooral toen Jan S. zijn warming-up ging doen ( zag er professioneel uit )
Om 20.00 uur blies de scheidsrechter op zijn fluitje en kon de wedstrijd beginnen.
In de beginopstelling had de coach ( Nico ) zoveel mogelijk echte recreanten in het veld gebracht.
Dit was ook aan het spel te zien want in het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op ( of onze recreanten hielden zich wat in, doorhalen wat niet van toepassing is! ).
Na een 1-0 voorsprong in de 1e minuut van Monique, kwam Conventus toch snel op 1-1.
Hierna werd het 2-1 en 3-1 door Karin P en ? ( stel Willem B.) een beetje te vriend te houden.
Maar wat schets onze verbazing, Conventus kwam terug tot 3-3.
Annet ( ingevallen) kom dit niet aan zien en wist snel te scoren ( 4-3)
Hierna kwam even een vervelend momentje van een heer van Conventus want hij wilde met Pieter S. een duel aangaan om de bal.
Zoals je weet staat onze Rabo-man altijd stevig in zijn schoenen en de heer van Conventus moest dit bekopen met een flinke hamstringblessure ( die zien we niet meer terug op ons toernooi) .
Er werd nog door ons aangeboden om een stel heren af te staan aan de tegenpartij, maar daar wilden ze niets van weten want een stel dames ( een overschot ) fungeerde graag als heer.
Onze heren vonden dit wel leuk ( of niet? ).
Voor rust wist ook Jan Fr. , Jessica en Jantine nog te scoren en uiteindelijk gingen we de rust in
met 7-4 ( zonder thee )
Ze hebben daar helaas geen Harry van de “ Plus”, dus het was wel een beetje karig.
Je kunt niet alles hebben.
Na rust hadden de recreanten van Conventus niet veel meer in te brengen en kon je echt zien dat de conditie parten ging spelen.
Zelfs Bas en Dick deden nog mee maar ze scoorden niet, maar lieten onze spelers beter functioneren.
Na de rust wisten de volgende spelers nog te scoren:
Karin P ( 8-4 ) Annemarie Kuyper ( 9-4 ) Pieter ( 10-4 ) Elsbeth ( 11-4 ) Jan S ( inderdaad ook Jan ) 12-4 en als laatste Annemarie Kuyper ( 13-4 ) en op het eind wist Conventus nog tegen te scoren en de eindstand werd dus 13-5 voor de recreanten van DVS’69.
Nà de wedstrijd zijn we nog met z’n allen op de foto gegaan en deze zal waarschijnlijk op de Site te zien zijn.
Van Conventus kregen we nog een bedankje en ze hebben het zeer naar hun zin gehad en ze komen binnenkort graag naar ons toernooitje.
Na afloop hadden we nog een gezellige 3e helft in het clubhuis van Conventus en om 22.30 uur gingen we met de fiets weer huiswaarts.
Voor herhaling vatbaar en misschien in mei 2013 nog een wedstijdje tegen K.C.R te Ridderkerk.
Jullie coach.
Nico Kars.

 

 

De allereerste wedstrijd op het grasveld van F1 dus een UIT-GE-BREID verslag dit keer !!!!

Met F1 zijn we in augustus 2012 al begonnen met trainen op het veld, maar begonnen met wedstrijdjes in de zaal (waar we mooi vierde eindigden!). De groep werd langzama groter, Vrij snel kwam Mila erbij; in die maanden erna kwam Laura er bij en nu mocht Martijn ook zijn opwachting maken in zijn eerste wedstrijdje! Dus we zijn nu met zijn zevenen! Nieuwe gezichten, op een ander veld!.

Het duurde alleen even voordat het veld lag: ach ja, alle begin is moeilijk! Trainer Edwin kon maar moeilijk de lijnen vinden. Gelukkig hielpen alle papa's die aanwezig waren met het veld en korven. En het was koud! de mama's (en oma!) en papa's hielden zich warm door flink aan te moedigen! Onze tegenstander was Good Luck, wat zoiets betekent als "Succes". Nou dat hadden we allemaal wel nodig! Toch begonnen we goed, Henk zat er weer goed bij waardoor zijn tegenstander een beetje van de kaart raakte, Jose rende haar wangen rood, Eva trekkenbeende nog beetje vanwege haar enkelblessure, en Ilse schoot pardoes raak: 1-0! Na "de eerste kleine rust", draaiden ook Laura (die gaat steeds beter wennen aan het spel) , Mila (wat kan die lopen zeg!) en Martijn mee. Martijn deed zo geweldig zijn best, fantastisch om te zien. Good Luck scoorde twee keer dus we stonden met 1-2 achter bij rust.

Na de beker limonade in de kantine (niet vergeten te plassen he!!!!) gingen we de tweede helft in. We konden niet scoren en gelukkig Good Luck ook niet. In het laatste deeltje kreeg Martijn een publiekswissel (hij was erg moe geworden na deze eerste keer) maar raakte Good Luck ook moe. We kregen in de laatste minuten een hele hoop kansen en Eva maakte 2-2!. Daarna kon iedereen nog scoren maar dat lukte dit keer net niet. Maar we zijn tevreden met 2-2! De strafworpen achteraf waren ook spannend: we hebben ZES doelpunten gemaakt. oke, oke, Good Luck zeven doelpunten, dus dat was sensatie!

 

KORFBAL-H.I.AMBACHT

(verslag 8/4/2012)

NET ALS VORIGE WEEK WISTEN DE SELECTIETEAMS VAN DVS69 OOK AFGELOPEN WEEKEND WEER MET WINST AF TE SLUITEN. DE SELECTIETEAMS VAN OANJE ZWART WAREN HET SLACHTOFFER EN WERDEN OP NEDERLAGEN GETRACTEERD VAN 15-5 (DVS-2) EN 18-6 (DVS-1). DVS A1 SPEELDE PAS DE EERSTE WEDSTRIJD NA DE ZAALCOMPETITIE, MAAR WON WEL (8-6)

 

(KLASSE 3J) DVS-1 – Oranje Zwart 118-6 (8-2)

Alleen het begin van de wedstrijd was wat moeizaam voor de Ambachters. Nadat het redelijk lang 1-0 stond, wist DVS toch de eerste tik uit te delen (4-2). Bij rust had DVS de ploeg uit Westmaast het al meer de rug laten zien (8-2)

Na rust was het al gauw 12-4 en kon DVS-coach Beuk alweer naar hartenlust jeugdspelers indraaien.

In de poule staat DVS als lijstaanvoerder nog steeds op een riante voorsprong van vier punten.

Komend weekend speelt DVS weer een thuiswedstrijd en komt VIO S (Willemstand) op bezoek.

 

(KLASSE R4T) DVS-2 – Oranje Zwart 215-5 (6-1)

Een wat stroeve start van de Ambachters die moeite hadden vanwege de wind de juist kansen te pakken tegen Oranje Zwart-2. Toch was DVS de betere ploeg en liet het Oranje Zwart al in de eerste helft nagenoeg kansloos (6-1). Na rust was DVS in een fase heer en meester waardoor het toch nog behoorlijk wat doelpunten maakte.

 

 

 

12 januari 2013
DVS F1 – Eureka F1 uitslag 1-9
in deze wedstrijd moesten we tegen een team met een moeilijke naam: Eureka. We hadden ook een nieuwe speelster erbij: Laura, ze had al paar keer meegetraind. We merkten al snel dat we het met z’n allen best moeilijk hadden, Eureka scoorde in de eerste tien minuten al vijf keer! Na de eerste tien minuten mocht ook Laura voor het eerst meedoen en ze liet al meteen zien wat hard rennen is, goed zeg!! Omdat we dus meer dan 3 doelpunten achter stonden mochten we een extra speler laten meedoen, dus met z’n vijven (Superspeler)! Het hielp wel een beetje en Ilse scoorde gelukkig de eerste goal, het was wel al 1-6. Na de "grote rust"  ging het wel wat beter: we zien echt al dat "uitstappen om goed te gooien" en "bal stoppen" (goed Mila!) ook steeds beter gaat. Nu nog wat vaker durven schieten (Eva, Jose). Gaan we goed op trainen hoor! Dat het nog 1-9 maakte niets uit, gaan we gewoon volgende keer beter doen. Henk had alles gegeven en wilde zelfs even rusten maar hield het prima vol tot het einde! De strafworpen na de wedstrijd gingen al beter dan vorige week. Nu scoorden Eva een keer en Laura zelfs twee keer!
Groetjes Edwin
KORFBAL-H.I.AMBACHT
(verslag 12/01/2013)
DVS STUNT IN OPENINGSWEEKEND 2013
IN DE LATE MIDDAG ZETTE A-1 AL DE TOON DOOR EEN GOEDE WINST OP KEEP FIT; IN DE AVOND WERD HET SUCCES COMPLEET DOOR DE BELANGRIJKE OVERWINNINGEN VAN DE SELECTIETEAMS WAARDOOR ER MEER LUCHT KOMT VOOR LIJFSBEHOUD
(2I) DVS 1 – Korbatjo 1  18-9 (5-9)
Na een afwachtend begin van beide teams wist DVS na vijf minuten ex-eerste klasser Korbatjo op een 3-0 achterstand te zetten. Pas na een kwartier wisten de bezoekers uit Oud-Beijerland zich in de strijd te mengen en dat uitte zich in doelpunten aan beide zijden. DVS behield de al opgebouwde voorsprong tot aan de rust. Ook na rust wist het achttal van DVS-coach Beuk zich prima aan de uitgestippelde tactiek te houden waardoor Korbatjo niet dichterbij kon komen. DVS, dat zich gesteund voelde door het verbaal actieve thuispubliek, wist ook de “altijd wat mindere momenten in de wedstrijd” goed door te komen, en bij de gastploeg het geloof op een inhaalslag vrij snel wegzakte.
In de poule doet DVS nu goede zaken, temeer concurrenten “in de bedreigende zone” (TOGO, Oranje Nassau), verloren! Wel moet nog een gat overbrugd worden van vier punten om aansluiting te krijgen met d emiddenmoot. Volgende week kampioenskandidaat Maassluis-uit.
(Res.3T)  DVS 2 – DSO2  8-9 (6-6)
Hoewel DVS wat timide oogde in het aanvangsfase (0-2), was de schade bij rust al rechtgezet. Het herenviertal van de bezoekende ploeg was geen schim van de “heenwedstrijd” (fors verlies DVS toen), waardoor ook nu de verhoudingen gelijk waren. Pas in de slotfase, nadat het een kwartier lang 8-8 had gestaan, wist DVS de winnende goal te maken.
In de poule krijgt DVS meer lucht onderin en is de ambitie om aansluiting te krijgen met de middenmoot. Volgende week Fortis –uit.
(2M) DVS A1 – Keep Fit A1 13-6 (8-2)
In een wat aangepaste opstelling had DVS wat moeite het ritme te vinden. Puur op basis van individuele klasse heeft DVS meer te bieden dan de ploeg uit Roosendaal en dat bleek ook uit het wedstrijdverloop. Voor rust werd  de strijd al beslis (8-2 in Ambachts voordeel). Na rust dutte de thuisploeg wat in waardoor ook Keep-Fit gelijkwaardig werd en ”mee kon scoren”.
In de competitie won titel-concurrent SDO eveneens waardoor beide ploegen broederlijk bovenaan staan. Volgende week KCR uit.
22 december 2012
DVS F1 – Korbatjo F1 uitslag 1-6
De wedstrijd tegen Korbatjo was al lastig omdat we een speler tekort bleken te hebben.. Jose was ziek en Henk op vakantie. Gelukkig vond Sander het leuk om mee te doen en wist zijn moeder hem en zijn broertje net op tijd bij de sporthal af te leveren. Hardstikke bedankt nogmaals! Eva, Ilse en Mila moesten meteen dan wel een hele wedstrijd spelen en dat was wennen en best vermoeiend. Het was best moeilijk omdat Korbatjo best een lastige tegenstander was.. Vooral die ene jongen zeg, moeilijk! Toch kregen we ook kansjes maar hadden we dit keer geen geluk. Helaas stonden we 0-3 achter, en toen mochten we voor het eerst een extra speler inbrengen (die moeilijke extra regel van de superspeler!). Amber uit E-2 wilde dat graag doen en scoorde even later ook nog! Korbatjo was een klein stapje verder dan wij, zij namen zelfs al doorlopers (dat gaan we in 2013 ook oefenen!). Helaas scoorde Korbatjo er nog een paar en verloren we met 1-6. De strafworpen waren reuze spannend maar bij 4-4 scoorde Korbatjo de laatste. Met twee wedstrijden gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren gaan we vol goede moed 2013 in en de kids van F1  wensen iedereen alvast het beste voor 2013!

BELANGRIJKE WINST DVS BIEDT PERSPECTIEF
TWEE TOPWEDSTRIJDEN STONDEN OP HET PROGRAMMA BIJ DVS69 AFGELOPEN ZATERDAG. LIJSTAANVOERDER DVS A1 SPEELDE TEGEN ADO DE TOPPER, DIE DVS AFGETEKEND WON. DVS-1 HAD ALS MISSIE DE LAATSTE PLAATS AAN ORANJE NASSAU OVER TE DRAGEN, EN DAT LUKTE, MAAR WEL PAS IN DE LAATSTE MINUUT.
(2I) DVS 1 – Oranje Nassau 1  14-13 (9-11)
De eerste helft ging alle kanten op . In een wedstrijd waarin alleen de winst telde, raakte DVS na 1-0 voorsprong direct het initiatief kwijt.  Hoewel DVS na de 2-5 weer terug kwam, kwam de ploeg van DVS coach Beuk toch nog op 7-7 , maar het initiatief bleef bij Oranje Nassau. DVS, waar de normaal gesproken scorende spelers niet hun dag hadden, hield de schade bij rust toch nog beperkt: 9-11. Direct na rust was de wedstrijd weer volledig open (10-11) maar na een qua scores matig derde kwart, bleken de bezoekers uit Vlaardingen nog steeds effectief: 10-13.
Echter met nog ruim tien minuten te gaan stond er ineens de 12-13 op het scorebord, en dat bracht Oranje Nassau langzaam van de wijs. DVS maakte gelijk en met nog vijf minuten op de klok ontstond er een hectische slotfase: niet zozeer qua veldspel, maar wel qua beslissingen. De bezoekende ploeg kreeg al een dubieuze strafworp mee maar die werd, tot vreugde van het luidruchtige Ambachtse publiek, gemist. Een luttel minuut later gebeurde het omgekeerde en die werd geraakt. En die nipte voorsprong werd dit keer niet meer weg gegeven: 14-13.
DVS klimt nu naar plek 6 en heeft halverwege de competitie nu drie punten vergaard, maar altijd nog meer dan TOGO (twee punten) en Oranje Nassau (een punt). DVS zal in het nieuwe jaar met name met deze ploegen gaan strijden, omdat het gat naar de huidige nummer vijf (Valto, acht punten) nog aanzienlijk is. Pas op 12 januari gaat de competitie weer verder.
(Res.3T)  DVS 2 – Oranje Nassau 2  8-14
DVS begon slecht aan de wedstrijd en (0-3) maar bij rust was de schade nog gering (4-5). Hoewel het veldspel behoorlijk was, bleek de scoringskracht wederom het probleem. Hoewel er geen vrije bal benut werd had DVS nog kansen genoeg. Maar na de 5-7 en 6-10 braken twee gemiste strafworpen de Ambachters pas echt op. In de competitie staat DVS nu voorlaatste maar staat DSO op plek zes binnen handbereik.
(2M) DVS A1 – ADO A1 17-5 (9-2)
Een topper op papier die geen topwedstrijd was. Hoewel DVS en ADO samen (met SDO) bovenaan stonden, was alleen het begin gelijkopgaand (2-1). Daarna liep DVS snel uit naar de 9-2 voorsprong, die eenvoudig werd uitgebouwd naar de 17-5 overwinning.
In de competitie volgt SDO nog wel de Ambachters, waardoor deze ploegen gezamenlijk het jaar uitluiden als koplopers.
 
Merwede F - DVS F1   1-2
We moesten voor de tweede uitwedstrijd naar Sliedrecht, erg vroeg weer op, pfoeh! We speelden tegen een team in het rood, dat bleek Merwede te zijn. Eva was er helaas niet bij, en vlak na het begin van de wedstrijd zwikte Ilse haar enkel wat erg schrikken was. Met Nikki uit de E konden we gelukkig snel verder. Het was best weer lastig omdat we de bal zo moelijk naar de korf konden brengen om te scoren. We hadden ook de laatste weken minder getraind en geen wedstrijden. En dan die verdraaide tegenstanders toch ook, waarom zijn ze er! Ineens scoorde Merwede, dat zijn we niet gewend! Mila en Jose liepen toch een hoop, geweldig! Toen scoorde Nikki twee maal uit mooie afstandschoten. En Henk ging er ook weer helemaal voor maar dit keer had hij niet het geluk. Merwede had ook nog wel enkele kansjes maar we wonnen toch! De strafworpjes gingen wat moeilijker dit keer, daar gaan we weer flink op oefenen!
 
EERVOL VERLIES DVS
VOOR DE DERDE MAAL IN SUCCESSIE GING DVS ONDERUIT ONDANKS EEN GOEDE WEDSTRIJD. VOOR DE GEDOODVERFDE TITELKANDIDAAD KCR WAS DVS LANG EEN LUIS IN DE PELS MAAR ZEGEVIERDE ALSNOG GEFLATTEERD, IN EEN HEERLIJK DOELPUNTRIJK DUEL. DVS-2 WAS EEN MAATJE TE KLEIN VOOR KCR-2. DVS A1 WON EENVOUDIG EN ZAG CONCURRENTEN PUNTEN MORSEN.
(2I) DVS 1- KCR-1 20-26 (10-13)
Hoewel KCR vanaf het begin in een hoog tempo het initiatief nam, bleef DVS keurig in het spoor en nam het zelfs brutaal de leiding (3-2). Hoewel KCR door spurtte naar 4-9, kwam DVS terug tot 8-10. Tot genoegen van het in grote getalen opgekomen publiek viel er gemiddeld per minuut een goal: via 10-12 moest DVS echter vlak voor rust lossen: 10-13. Na rust werd na twee minuten door KCR alweer de intenties duidelijk gemaakt: 11-15, maar bij 13-17 schoot DV S zich bijna letterlijk weer terug in de wedstrijd (16-18). Tien minuten voor tijd werd het uitzicht op winst voor DVS definitief teniet gedaan door KCR (16-20), toen bijna elke goal van DVS met een dubbele van de gastploeg uit Ridderkerk werd beantwoord. Het heerlijke doelpuntenfestival eindigde in de geflatteerde uitslag van 20-26.
DVS heeft nu tegen nagenoeg alle topploegen prima gespeeld, maar staat nu met drie ploegen nog op nul punten (TOGO en Oranje Nassau).. De komende weken moeten dus de verwachtingen ingelost worden. Als eerste gaat DVS naar Goes, om tegen TOGO aan te treden
(Res.3T) KCR 2 - DVS 2 9-19 (3-10)
DVS-2 liep vanaf minuut 1 achter de feiten aan tegen de “reserves” van KCR dat in hoog tempo naar de 10-3 ruststand raasde, en onderweg de teugels wat liet vieren. DVS kwam daardoor wel terug maar aan het einde waren de bezoekers uit Ridderkerk weer ongemeen scherp, en DVS toch nog op tien punten achterstand werd gespeeld.
Komend weekeinde strijdt DVS tegen TOGO; beide ploegen zoeken aansluiting met de subtop en dat is misschien wel de laatste kans
(2M) DVS A1 – NKV 14-8
Na een onrustig begin liet DVS er al snel geen misverstand over bestaan hoe de verhoudingen liggen en werd er veel gescoord.. In de tweede helft kon DVS het zich permitteren wat gas terug te nemen en hadden er uiteindelijk meer goals moeten vallen tegen NKV.
DVS zag concurrenten ADO en Rust Roest punten morsen in hun duels, waardoor de drie ploegen momenteel in verliespunten gelijk staan. Komend weekend treft DVS Rust Roest
01 /12 / 2012 - DVS-D2 wint in Hellevoetsluis.
In een weekend waarin een aantal selectie-teams belangrijke punten verspeelden in thuiswedstrijden, kon D2 in een uitwedstrijd tegen 't Capproen de aansluiting vinden met de naaste concurrenten. Na een zeer goede veldcompetitie waarin D2 knap tweede werd, waren de verwachtingen voor de zaalcompetitie hoog gespannen, vooral omdat de veldkampioen Conventus in een andere poule uitkomt. De eerste twee wedstrijden eindigden helaas in een gelijk spel tegen tegenstaanders waar op het veld nog van was gewonnen, 1 keer trainen bleek niet genoeg in een poule waar alle concurrenten wel 2 keer trainen. Alle hoop was gevestigd op de wedstrijd tegen 't Capproen uit Hellevoetsluis, hekkensluiter met 0 punten uit 3 wedstrijden. De start was rommelig met veel halve kansjes aan beide kanten. Pas ver in de 1e helft wist DVS op een 0-1 voorsprong. Daarna waren de zenuwen verdwenen. DVS scoorde nog een keer en ging met een 0-2 voorsprong re rust in. De tweede helft ging D2 vol zelfvertrouwen verder. Capproen kreeg een paar kansjes, maar kwam niet tot scoren. D2 ging beter om met de kansen, en scoorde nog 7 keer. Daardoor werd de eindstand 0-9 in het voordeel van DVS D2. Het was vroeg opstaan, maar we gingen met een goed gevoel terug naar Hendrik Ido Ambacht. D2 staat nu vierde, maar heeft al een gelijkspel gehaald tegen de nummer 1 en 2. Op 15 December is de tegenstander Olympia uit Spijkenisse, de huidige nummer 3. Bij winst kan D2 weer een plekje verder klimmen.
0-24 - D1 DVS Club record of niet?
Op zaterdag 1 december moest DVS D1 uit spelen tegen RWA D2 in Rhoon.
Het was bekend dat RWA D2 onderaan stond in de competitie. Na een langdurige warming-up begon D1 vol goede moed aan de wedstrijd.
Jeroen opende de score na een afvang. Het ging daarna allemaal reuze snel en de ene na de andere bal verdween in de korf. De eerst kwart wedstrijd werd afgesloten met de stand 0-5. Daarna liep het gewoon door. Het scoren liep fantastisch. Het was een dag waarop van alles lukte. David had ook een goede dag en scoorde de ene doorloper na de andere. Met de rust was de stand 0-9. In de 2e helft kwamen Melanie en Femke in het veld en begonnen direct driftig mee te scoren. Het derde kwart werd afgesloten met 0-15. Het leek erop of alle tegenstand gebroken was. In het laatste kwart werden er wonderschone punten gescoord met prachtige afstandsschoten door Kim en Jo-lyn. Er werd in de aanval ook goed afgewisseld bij de afvang en er werden veelvuldig doorlopers opgezet waaruit dan weer werd gescoord. Bij het eindsignaal stond er 0-24 op het scorebord. Er werden maar liefst 9 punten gescoord in 12,5 minuten!! Een uitslag die tot de verbeelding spreekt. De vraag is of er clubleden zijn die zich een grotere uitslag kunnen herinneren, of is op een andere wijzen een grotere uitslag bekend? Het belangrijkste blijft uiteraard dat D1 als team op een goede en sportieve wijze gewonnen heeft. De uitslag is een prettige en verrassende bijkomstigheid. Het was een bijzondere zaterdagochtend waarop misschien wel club historie is geschreven.
24/11/2012
Hallo allemaal,
Hier weer een verslagje van de F-jes: Eva, Henk, Ilse, Jose en Mila.
Afgelopen week zagen we een nieuw gezicht op de training: Laura Hage, we hopen dat ze korfbal net zo leuk gaat vinden zoals wij dat nu vinden.
Zaterdag hadden we onze eerste uitwedstrijd: tegen PKC. Helaas was Mila er dit keer niet bij. Toen we in Papendrecht aan kwamen moesten we eerst door een hele grote hal lopen en gelukkig moesten we spelen in een kleine zaal. Het was in het begin van de wedstrijd best wennen, PKC was best goed en de kids van hen leken ook groter dan wij. Ook moesten we om beurten als jongetje spelen (Henk niet uiteraard). We probeerden wel de bal naar voren te gooien, maar lukte niet zo. We gingen alleen maar achteruit. Toch wist PKC niet te scoren. Daarna ging het wat beter en moesten we wel veel lopen om de bal vooruit te spelen en ook te kunnen vangen. We kregen in ieder geval wel kansen! In de rust waren we best moe omdat we ook wat langer moesten spelen dan vorige week en niet even tussendoor konden rusten omdat we maar met zijn vieren waren. Toch ging het daarna stukken beter en hadden we zelfs kans om te winnen. Helaas lukte dat niet. Onze tegenstander in het wit-en groen (PKC)  lukte dat ook niet dus werd het 0-0. Niet verloren, wel een punt gewonnen! Toen moesten we ook nog strafworpen nemen. Omdat we al zo moe waren lukte het niet zo goed meer. Toch maakten we er nog eentje (Henk!). PKC ook.
KORFBAL-H.I.AMBACHT
(verslag 24/11/2012)
DVS DICHT BIJ VERRASSING
DVS LEED WEER EEN ONGELUKKIG VERLIES TEGEN HET VEEL STERKER GEACHTE MERWEDE. IN SLIEDRECHT WERD EEN HECTISCHE SLOTFASE DVS ALSNOG FATAAL: 18-15.
DVS-2 STAL EEN PUNT UIT MIDDELBURG. TEGEN KOPLOPER ONDO WERD HET 15-15.
DVS A1 LIET DE VOLLE WINST GLIPPEN IN EEN ENERVERENDE SLOTFASE: 14-14
(2I) Merwede 1 –DVS 1        18-15 (12-7)
In het begin gingen de ploegen gelijk op (2-2) maar daarna liet de thuisploeg zien waartoe het in staat is (8-2), hoewel de 9-3 nog viel begon DVS aan de (eerste) imponerende inhaalrace. Echter na de 9-7 vielen de (eerste) dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen in het voordeel van thuisploeg Merwede (12-7 RUST). Aanvankelijk bleef DVS na rust achter de feiten aanlopen, maar op wilskracht en scherpte werd Merwede voor de tweede keer bijgehaald (16-15). In de tumultueuze slotfase, waarbij wederom de beslissing van de arbiter in DVS nadeel uitviel,  werden de Ambachters zelfs op twee gele kaarten getrakteerd, vanwege protest/aansportiviteit. In plaats van de gelijkmaker was er voor de thuisploeg daardoor de redding ontstaan, en maakte Merwede het wel gedecideerd af (18-15).
Komend weekend komt koploper KCR op bezoek in Ambacht.
(Res.3T)  DVS 2 – ONDO-2 15-15 (8-6)
IN tegenstelling tot het veld, waar DVS aantreedt tegen het geroutineerde ONDO-2, moesten de Ambachters nu tegen ONDO-2, net als DVS een jonge ploeg. De thuisploeg had steeds het initiatief en zette DVS in de eerste helft zelfs en keer op vier puntenachterstand. Bij rust leek de schade mee t vallen (8-6). Na de 9-6 na rust leek het duel in het slot te vallen, maar na wat wissels aan DVS zijde kantelde de wedstrijd: DVS kwam terug tot er de 15-14 op het bord stond. Toch was er nu wel de verdiende DVS treffer, waardoor de ploeg van coach Hartendorp een punt stal van de koploper!
Komend weekend komt KCR-2 op bezoek in Ambacht
(2M) SDO – DVS A1  14-14
Lastige wedstrijd voor DVS, die moeite had met de fluitist van de thuisploeg, die de niet aanwezige Bondsscheidsrechter verving. Thuisploeg SDO kon met name scoren door verkregen strafworpen, maar de belangrijkste was in de laatste minuut, toen DVS de zure 14-14 nog te incasseren kreeg.
Door dit puntverlies is er een top-3 ontstaan: ADO en Rust Roest hijgen DVS inmiddels in de nek.
17/11/2012
Hallo allemaal,
Wij zijn het nieuwe F-team van DVS en stellen ons graag voor: Eva, Henk, Ilse, Jose en Mila.
Janneke en Edwin geven training/ coachen ons en bijna elke keer helpen Christiaan, Jamie en Sander ons.  Soms trainen er ook andere kinderen mee en dat is erg gezellig.
Eind augustus zijn we bijna allemaal begonnen aan de “kaboutertraining” , en na weken van (soms dubbele!) trainingen speelden we afgelopen zaterdag onze eerste wedstrijd.
Al in alle vroegte bij de (nog gesloten) Sophia sporthal, maar toen die open was mochten we voor het eerst het clubtenue aan. En dan die grote zaal met 1 korfbalveldje middenin, spannend!
We moesten spelen tegen een ploeg met de kleuren Oranje en Zwart, die ploeg heette Oranje Zwart zeiden onze trainers: -).
Na wat op de korf geschoten te hebben mochten we beginnen, Sander uit de E-tjes was er ook bij, om Henk te vergezellen en ook vanwege die moeilijke regel over die “Superspeler”.
De eerste 7,5 minuten waren sowieso al reuze spannend voor ons, maar gingen snel voorbij. Toen moesten we van scheidsrechter Anouk strafworpen nemen. We maakten er vijf, Oranje Zwart drie. Daarna weer 7,5 minuten spelen en we deden nog meer ons best. Helaas geen echte wedstrijddoelpunten bij rust.
Na wat gedronken te hebben in de rust , gingen we weer er tegenaan en toen maakte Henk het eerste doelpunt, een mooi schot van achter de korf zelfs! Eventjes later scoorde Eva ook met een mooi schot van voor de korf.
Ook waren er weer strafworpen tussendoor. Wij maakten er nu zelfs zeven, Oranje Zwart weer drie.
Toen werd er afgefloten en hadden we onze eerste wedstrijd gewonnen. We waren erg blij en ook onze ouders/ familie op de tribune, fijn dat er zoveel mensen waren! Janneke en Edwin vertelden ons dat ze erg trots waren. Karin, die alles van het begin zo goed heeft begeleid was ook erg blij voor ons!
De volgende wedstrijd zal voor het eerst “uit” zijn, we moeten tegen P.K.C., helemaal in Papendrecht! Nog spannender!

KORFBAL-H.I.AMBACHT
(verslag 17/11/2012)
GEFLATTEERDE NEDERLAAG DVS
DVS LEED EEN ONGELUKKIG VERLIES TEGEN HET VEEL STERKER GEACHTE MAASSLUIS. DE GASTPLOEG BLEEK NET IETS LEPER DAN DE AMBACHTERS EN ONTSNAPTEN IN HET LAATSTE KWART AAN MOGELIJK PUNTVERLIES.
DVS-2 BLEEK EFFECTIEVER DAN  FORTIS-3, EN BOEKTE DAARMEE DE EERSTE WINST.
DVS A1 WON EENVOUDIG VAN KCR A3 EN HEEFT INMIDDELS DE VOLLE WINST UIT TWEE WEDSTRIJDEN TE PAKKEN
(2I) DVS 1 –Maassluis 1        11-17 (6-7)
Gelijkopgaande wedstrijd tussen de gedoodverfde favoriet Maassluis en promovendus DVS. Twee fasen waren treffend voor het verschil namelijk vlak voor rust en de slotfase.
Maassluis had bij aanvang steeds het initiatief maar nadat de ploegen in het eerste kwart het onderlinge verschil nooit meer dan 1 goal lieten zijn, nam DVS bij 6-5 ineens brutaal de leiding. Maassluis wist zich even geen raad hiermee maar DVS kon de gastploeg niet verder in de problemen duwen. Twee snelle goals brachten de gastploeg ineens weer op voorsprong bij rust: 6-7
Na rust drukte Maassluis na een lange openingsaanval DVS wel dieper in de problemen (6-9), maar bij 7-10 knokte DVS zich met lef en scherpte terug tot 11-11. Met nog tien minuten te gaan leek een verrassing aanstaande maar de Ambachtse droom viel twee minuten later pardoes in duigen , toen Maassluis ineens op 11-13 stond en daarna schier eenvoudig uitliep naar de geflatteerde 11-17 overwinning. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Merwede. De ploeg uit Sliedrecht boekte afgelopen zaterdag de eerste winst
(Res.3T)  DVS 2 – Fortis 3 12 -9 (5-5)
Gelijkopgaande wedstrijd in een verder open wedstrijd die alle kanten op kon. DVS kon een hoger afrondingspercentage halen dan de bezoekers uit Zeeland, omdat het verdedigend meer druk uitoefende en zelf wel de kansen verzilverde. DVS gaat komend weekend op bezoek in Middelburg bij ONDO-2, dat zelf twee overwinningen achter de naam heeft staan.
(2M) DVS A1 – KCR A3  22-4 (14-3)
Walk-over door DVS dat niets te duchten had van de ploeg uit Ridderkerk. Een mooie tweede overwinning waarbij wederom twintig goals gemaakt werden. DVS leidt samen de poule met streekgenoot ADO en SDO volgt op een punt. Die laatste is komend wekend de tegenstander van DVS.

 
DVS TOONT AMBITIE
Wederom maakten de selectieteams van korfbalvereniging DVS69 geen fout en werden de kampioensaspiraties voor het seizoen nog eens onderstreept. Koploper DVS A1 speelde de topper van het weekeinde tegen “runner up” WION maar speelde teleurstellend gelijk. DVS 1 en DVS 2 hadden geen moeite met de teams van Melmac.
(KLASSE 3J)   DVS1-Melmac1  17-9
Een makkelijke wedstrijd  voor de koploper, dat wat personele problemen kende. Melmac probeerde DVS via achterverdedigen van de wijs te brengen, maar dat mislukte schromelijk dankzij de veelvoudige rebounds aan DVS zijde en uiteindelijk ook de goals. DVS stond na de eerste helft al op 10 goals en de Tilburgse middenmotor  5. Na rust klopten de bezoekers nog even aan de Ambachtse deur (10-7) maar via drie afstandschot-goals van DVS was de strijd direct gestreden. De wedstrijd had verder weinig om handen. Concurrenten van DVS (TOGO en Stormvogels) wonnen hun eigen wedstrijden. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij laagvlieger Thor in Rotterdam.

(KLASSE R4T)   DVS2 - Melmac2 10-3
Via geduldig spel werd het (deels mislukte) achterverdedigen van Melmac de kop ingedrukt (5-2 bij rust). Verder waren de Tilburgse reserves te zwak om het DVS echt lastig te maken. DVS maakte er nog vrolijk 5 goals bij na rust en kwam tot het mooie aantal van 10 goals. Concurrenten van DVS (ONDO en TOGO) wonnen ook, waardoor DVS in de ranglijst nog steeds een punt achter staat op koploper ONDO.
(KLASSE A2M)   DVSA1 – WION A1 7-7
DVSA1 kende enkele blessuregevallen waardoor de automatismen verdwenen tegen WION. De Rotterdammers, dat koploper DVS in de ranglijst op de hielen zit, wist in de wedstrijd te blijven omdat DVS rommelig speelde en naliet te scoren. Het scoreverloop van de Ambachters bleef ver achter van het gemiddelde van de laatste weken; jeugdtrainer Zuidweg sprak van “een totale offday”, dat tenminste nog wel een punt opleverde. Daardoor blijft DVS een punt voor op WION. Positief was dat een concurrent van de toppers (KOAG) een punt verspeelde. Volgende week gaat DVS op bezoek bij Nieuwerkerk.

(verslag 29/09/2012)
KVK GEEN PARTIJ VOOR DVS
De hoofdselectie van DVS69 had een gemakkelijk weekend. In Kapelle was de plaatselijke Korfbalvereniging kansloos voor zowel DVS-2 als DVS-1. De jeugd deed ook goede zaken: DVS A1 won eerder in de week het inhaalduel van ADO en won een paar dagen later ook van RWA.
(KLASSE 3J) KVK1-DVS1 3-15
Wat op papier een lastige wedstrijd leek, dat werd het uiteindelijk niet. Wat lastig bleek voor de Ambachters was de fikse reis naar Zeeland en de harde wind die de teams parten speelde. KVK, geteisterd door blessures , kon in het begin DVS bijbenen. Tot 20 minuten was de score echter magertjes maar wel in DVS-voordeel (1-3). Daarna gaf DVS gas en was het bij rust eigenlijk al gespeeld (1-7). De tweede helft begon aanvankelijk weer stroef, maar daarna kon DVS de zwakke thuisploeg eens flink de les lezen in een wedstrijd die voor DVS makkelijk 20 goals had kunnen opleveren. De concurrentie van DVS won ook, maar DVS blijft de fiere lijstaanvoeder!
Komend weekend komt het voor DVS onbekende Melmac, dat momenteel vierde staat met zes punten,op bezoek naar het Ambachtse sportpark Schildman
(KLASSE R4T) KVK2 – DVS2 5-11
Thuisploeg KVK leek er niet echt in te geloven en daardoor kon DVS prima de verre heenreis verwerken. Door de lastige wind leed DVS in de aanval te veel balverlies na aanvalsacties maar stond DVS toch bij rust met 2-6 voor. Na rust waren er al veel meer rebounds en kon eenvoudig de winst gepakt worden. In de ranglijst blijft DVS tweede en volgt koploper ONDO op een punt.
(KLASSE A2M) RWA A2 – DVSA1 3-15
ADO A1– DVSA1 10-12
Eerder in de week speelde DVS nog de inhaalwedstrijd tegen ADO. DVS startte sterk, maar liet de thuisploeg terug komen: 4-7 ruststand. DVS bleef de bovenliggende partij na rust en scoorde uiteindelijk te weinig. Toch een mooie overwinning! Afgelopen zaterdag begon DVS wederom sterk: dit maal tegen RWA. De ploegen waren qua sterkte gelijk, maar DVS was beter in de afronding dan de thuisploeg, die wat pech daarbij had. DVS hield daarna de deur keurig op slot en DVS de koppositie kon handhaven.
Komend weekend speelde DVS op het Ambachtse sportpark Schildman tegen WION, de huidige nummer twee in de competitie dat DVS volgt op een punt.
(verslag weekend van 15/09/2012)
 
VIOS GEEN PARTIJ VOOR DVS
DVS1 boekte de derde winst in successie: In Willemstad was het kansarme VIOS kansloos in de verder doelpuntrijke wedstrijd. DVS-2 zag haar wedstrijd in Middelburg afgelast worden.
DVS A1 won haar tweede wedstrijd. In Maassluis was de plaatselijke
korfbalverenging ook kansloos.
(KLASSE 3J) VIOS 1- DVS1:
5-15
DVS had moeite om het spel te maken tegen de onsamenhangende thuisploeg. Ervaring en lengte hielpen de thuisploeg geenszins, hoewel DVS nog wel met 1-0 achter kwam. Het was verder een eenvoudige eerste helft voor het achttal van DVS-coach Beuk. VIOS probeerde DVS van de wijs te brengen met nare overtredingen maar DVS bleef naar verhouding rustig en drukte VIOS stevig de deksel op de neus.
Momenteel lijken drie ploegen de dienst te gaan uitmaken in de ze klasse: TOGO en KVK wonnen ook hun beide partijen, en hebben nu net als DVS de volle winst. TOGO doet volgende week H.I.Ambacht aan, aanvang op sportpark Schildman om 15.30 uur.
(KLASSE R4T) ONDO-3 – VS-2 afgelast
De thuisploeg kon geen epresentatief team op de been brengen zodat beide teams naar verwachting eind ktober “op herhaling” moeten.
(KLASSE A2M) Maassluis-A1-DVS A1  6-13
Het lijkt erop dat Maassluis na drie wedstrijden een laagvlieger wordt in deze klasse ,want tegen DVS had het weinig in te brengen. Enige verwijt dat DVS-coach Bol zijn team kon maken is dat er een stuk meer goals gemaakt hadden kunnen worden. Volgende week komt IJsselvogels op bezoek. Die ploeg heeft een puntje meer dan DVS maar DVS heeft nog een duel in te halen.

(verslag 03/09/2012)
GOEDE START SEIZOENSOPENING DVS
Het openingsweekeinde liep meer dan behoorlijk voor korfbalvereniging DVS69 uit H.I.Ambacht. Zowel DVS-1 als DVS-2 wonnen hun openingsduel, alleen DVS A1 verspeelde een punt.
(KLASSE 3J) DVS1-Stormvogels 1 17-13
Het verschil werd op twee momenten gemaakt in Ambachts voordeel: in beide helften zo’n kwartier voor tijd. In de eerste helft had DVS moeite met de uitvoering van de gemaakte afspraken (4-4), maar ging dat gaandeweg beter (9-6 bij rust). In het tweede bedrijf klopte Stormvogels direct aan de deur (9-8) en was het tot 11-10 feitelijk nog in de race. Daarna liep DVS snel uit naar 14-10, en werd er in de slotfase door beide kampen heerlijk veel gescoord.
Komend weekend is in Westmaas Oranje-Zwart de tegenstander
(KLASSE R4T) DVS2-Stormvogels 2 15-7
DVS kwam maar moeizaam op gang, terwijl Stormvogels toch de langste rit in de benen had (0-2). Bij rust was het evenwicht al hersteld, en na de thee was de gastploeg geen schim meer van voor rust, en liep DVS simpel weg met een grote overwinning als resultaat
Komend weekend is in Westmaas Oranje-Zwart-2 de tegenstander
(KLASSE A2M) DVS A1-KOAG A2 6-6
DVS A1 kwam samen met KOAG maar moeilijk tot scoren in de eerste helft (drie goals totaal), maar na rust lukte dat beter en werd het ook spannend. DVS stond nog twee goals achter vlak voor tijd maar de thuisploeg wist ternauwernood een valse start te voorkomen (6-6)
Komend weekend is in s-Gravendeel ADO A1 de tegens
 
«StartVorige31VolgendeEinde»

Pagina 31 van 31
 

Sponsoring