Wedstrijdverslagen
DVS pakt alsnog winst

verslag 2-12-2017

Net als de week ervoor keek de korfbal-hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69 al snel tegen een achterstand aan tegen De Danaiden (1-4). DVS bleef achter de feiten aan lopen met een 6-11 ruststand. Na rust was DVS wel direct bij de les en werd een inhaalrace gestart. Na tien minuten was het al gelijk (13-13). Waar De Danaiden bij 14-15 een uitgelezen kans miste, en ook nog een strafworp mist, was het DVS die twee maal karakter toonde en zelfs ontketend de winst in de slotfase kon pakken (18-17). Komend weekend gaat middenmoter DVS op bezoek bij Futura-1 dat twee punten boven DVS staat. Een mooie uitdaging! Aanvang 16.50.

DVS-2 startte tegen het nog puntloze KZ Danaiden niet goed. De scherpte ontbrak in de afronding en er werd teveel meegegaan in het hoge tempo van de tegenstander. Al snel stond er een 1-3 en ook 1-4 op het bord. DVS klampte aan waardoor het verschil op twee goals bleef. DVS besloot de tactiek wat te veranderen en dat werkte. DVS kwam langszij en net voor rust werd het via een strafworp zelfs 8-6. Mede door succesvolle wisselspelers werd er na de pauze zelfs een voorsprong van vier punten opgebouwd en dat werd tot het eind vastgehouden (18-13).  Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Futura-2, dat net als DVS vier punten heeft geboekt.  Aanvang 15.25 uur.

DVS A1 speelde als een hecht team tegen het Vlaardingse Twist  A1 en dat bleek de sleutel tot het eerste succes van het zaalseizoen. In de poule staat DVS nog laatste maar volgt de brede middenmoot op twee punten. Komend weekend speelt A1 in Reeuwijk tegen “de plaatselijke”: aanvang 16.10.

 
DVS krijgt pak slaag

verslag 25-11-2017

De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69 begon slap tegen Ondo Middelburg , dat uit de startblokken schoot. Dit resulteerde al snel in een 6-0 stand op het scorebord. De thuisploeg was ontketend (met name de heren) en dit resulteerde in veel doelpunten van hun kant. Toen DVS eindelijk begon te scoren was het gat al groot en liep DVS continu achter de feiten aan. Na de 18-6 ruststand was het beeld in de tweede helft hetzelfde, DVS kwam met moeite op 15 doelpunten, wat te weinig is in de eerste klasse om mee te doen voor een veilige plek aan de eindstreep (35-15). Komend weekend ontvangt het korfbal-vlaggenschip in de Ambachtse Ridderhal KZ Danaiden dat nog puntloos is. Aanvang 19.50.

DVS-2 begon twijfelend (3-1, 5-3 achter) maar vanaf 5-5 ging het lopen en ging ook het rendement omhoog. Goede aanvallen en rustig spel resulteerden in een 7-10 voorsprong bij rust. Na rust maakte DVS direct de 7-11. De tegenstander bracht nog wat wissels (inclusief toepassing van “teeugwisselen van spelers") maar dat mocht niet meer baten. Het laatste kwart (11-17) bracht DVS niet verder in verlegenheid, ondanks wat verdedigende slordigheden (17-20). Een sterke eerste overwinning in een poule waar iedereen aan elkaar gewaagd is! Komend weekend ontvangt DVS KZ Danaiden, dat nog geen punten heeft geboekt.  Aanvang 18.30 uur.

DVS A1 bracht te weinig tegen KCC/SO Natural A3. Er werden te weinig kansen gecreëerd en de kansen die er waren werden teveel gemist. Omdat het euvel na rust (9-6) bleef was de nederlaag een logische (18-13).  Komend weekend komt het Vlaardingse Twist, dat drie punten voor staat op DVS, op bezoek in H.I.Ambacht. Aanvang 17.10.

 
Korfbalwinst DVS in eerste klasse

verslag 18-11-2017

De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69 heeft de eerste thuiswedstrijd in de eerste klasse gewonnen. In een heerlijk duel met DES hadden de Ambachters de langste adem. Na twee duels in de eerste klasse is DVS meteen van “de nul af".
Beide teams hielden er een hoog tempo op na. DVS schoot uit de startblokken (2-0), waar DES met moeite aanhaakte (4-4). En dat pas na vijf zuivere speelminuten (in eerste klasse wordt met een schotklok gespeeld)! DVS bleef scherp en schoot zichzelf naar 7-4. Ondanks een gemiste strafworp bleef de voorsprong intact voor de Ambachters bij rust (15-12). DES kwam scherper terug uit de kleedkamer (15-14) en na tien minuten kon DVS was het pardoes gelijk (16-16). De thuisploeg richtte zich op en schoot wederom met scherp (18-16) en die voorsprong bleek beslissend. Langzaam werd de voorsprong uitgebouwd naar de dikverdiende 25-20 zege. Komend weekend volgt ONDO, dat na twee duels nog puntloos is. Aanvang in Middelburg: 19.30 uur.

DVS-2 speelde pas de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie en deed dat tegen DES-2 niet onverdienstelijk! De eerste helft had DVS het initiatief (8-6), maar na 13-13 zag het de Delftse ploeg weglopen (13-16). DVS liep achter de feiten maar had nog een eindspurt. De tijd bleek echter tekort (17-18). Komend weekend gaat DVS op bezoek bij ONDO Middelburg, dat een puntendeling kende, aanvang 18 uur.
DVS A1 kon lang gelijke tred houden met Albatros A2. Maar de 6-4 voorsprong bleek geen voorbode voor de winst. Kort na rust (8-8) bleek de ploeg uit Zwijndrecht effectiever dan de thuisploeg, dat grossierde in missers(9-16).  Komend weekend wil de ploeg zich vast revancheren en dat kan tegen KCC/SO Natural A3, dat net als DVS nog puntloos is. Aanvang 14.50.

 
Moeizame start DVS teams zaal

verslag 11-11-2017

DVS 1 opende de zaalcompetitie in de eerste klasse tegen Excelsior Delft en ervoer een leerzame nederlaag: 27-14
DVS startte verdedigend goed en wist Excelsior onder druk te zetten. Aanvallend  was het moeizaam waardoor DVS nauwelijks scoorde. Na de 2-1 achterstand wist Excelsior een gaatje te slaan naar 5-1. Ondanks de 5-2 verloor DVS de controle op de wedstrijd. Nu was het de thuisploeg die DVS aanvallend onder druk te zette alsook verdedigend: 15-5 bij rust.
DVS coach Van der Linden maande zijn ploeg de tweede helft vertrouwen te houden. Dat lukte pas in het laatste deel. Excelsior scoorde erop los waar DVS een te laag rendement had. Pas toen de verhoudingen duidelijk waren ging DVS ontspannender spelen en vielen de goals ook aan Ambachtse zijde. Eindstand 27- 14. Ondanks de stroeve voorbereiding met louter nederlagen, en de gewenning aan de schotklok, was de DVS coach met name tevreden over het laatste deel.
Komend weekend speelt DVS de eerste thuiswedstrijd tegen DES, dat de eerste wedstrijd wel won. Aanvang 16.40 in de Riderhal.
De eerste zaalwedstrijd van DVS A1 tegen Kinderdijk A2 begon erg matig. DVS miste de scherpte in de verdediging wat leidde tot een 5-0 achterstand. DVS ging wel meescoren maar kwam niet dichterbij. Na rust kon DVS geen vuist meer maken tegen de thuisploeg en scoorde het slechts een maal. Eindstand 15-7. Komend weekend de eerste thuiswedstrijd en dat is meteen een streekderby: tegen Albatros in de Ridderhal, aanvang 14 uur.

 
DVS nadert koploper

verslag 14-10-2016

Korfbalhoofdmacht DVS 1 wilde zich definitief nestelen in de top drie en moest daardoor winnen van “runner up" ODO-1. Het leek een afstraffing te worden, maar niet door DVS. ODO was veel effectiever en stond liefst met 2-9 achter. Bij rust repareerde DVS de schade enigszins (7-10). Het wonder geschiedde alsnog: het octet van coach Tony van der Linden rechtte de rug en draaide een 8-12 achterstand zowaar om in een 15-12 voorsprong. ODO was geïmponeerd en ontbeerde de scherpte om het ontketende DVS nog af te stoppen (18-16). In de poule zag DVS koploper Tilburg verliezen van GKV, waardoor DVS nu met drie ploegen plek twee deelt met twee punten achterstand op datzelfde Tilburg. Komend voorjaar het vervolg ( na de zaalcompetitie).

DVS-2 had een drukke week met liefst twee thuiswedstrijden waarin DVS zich als kampioenskandidaat moest bewijzen. Gezien de stand moest DVS het Rhoonse RWA kloppen. De inhaalwedstrijd werd een heerlijk doelpuntenfestijn maar aan het eind stond DVS toch met lege handen (19-20). Tegen middenmoter ODO-2 was het rendement een stuk minder en bleken de twaalf goals te weinig voor de winst (12-14). De teams in de poule van DVS zijn zo aan elkaar gewaagd dat DVS direct zakt van plek drie naar vijf. In maart 2018 wordt de competitie weer vervolgd.

DVS A1 had een lastige opgave tegen Tjoba A1 omdat alleen winst toereikend zou zijn bij aansluiting in de bovenste helft van de poule. De Ambachtse jeugd begon stroef maar vocht zich terug van 0-3 naar 3-3 Daarna gingen de ploegen gelijk op. Het doorzettingsvermogen van DVS was groter dan de thuisploeg en de voorsprong werd gepakt. Tjoba klopte nog aan de deur, liet na te scoren, en DVS kon uitlopen naar de geflatteerde overwinning (9-16). In de poule staat DVS A1 nu keurig op een vierde plaats en zal het na het zaalseizoen zeker een aanval gaan doen op de top-3 teams!

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 4 van 32
 

Sponsoring