Wedstrijdverslagen
Toch nog een mini-feestje DVS


In een wat mager weekend qua aantal wedstrijden waren er toch nog twee hoogtepunten: het eerste team van DVS won het belangrijke duel tegen Sporting West en het laatste team, DVS F, vierde een heus najaarskampioenschap!

(KLASSE 2F) Sporting West 1 – DVS 1 11-12 (7-6)
Belangrijke wedstrijd voor de Ambachters, die dit inhaalduel moesten winnen om aansluiting te houden met de brede top. Het Amsterdamse Sporting West had echte hetzelfde doel en dat leverde een interessant wedstrijdverloop op, waarbij met name DVS wisselend presteerde.
Door de verwachte drukte was DVS in ieder geval tijdig gearriveerd in Amsterdam, maar dat leek geen direct voordeel op te leveren. De thuisploeg had het initiatief en leidde zelfs met 6-4. DVS herstelde zich (6-6) maar keek toch tegen een 7-6 achterstand aan bij rust.
Na rust werd een individuele fout van DVS direct afgestraft (8-6) , maar toonde DVS veerkracht waarbij beide aanvalsvakken van DVS achter elkaar vier goals maakte in korte tijd (8-11). Echter de dadendrang maakte plaats voor naar het leek gemakzucht, waardoor Sporting West via 9-12 nog hoop hield. DVS had bij de 10-12 het geluk aan haar zijde toen in de slotfase een goal van de thuisploeg wonderbaarlijk geannuleerd werd. De klok tikte verder, Sporting West forceerde zelfs nog de 11-12, maar de tijd bleek toen tekort om DVS nog serieus in problemen te brengen. 
Hoewel een ruimere zege haalbaar was, waren de punten toch net zoveel waard: DVS sluit aan bij de top drie, met 1 punt achterstand op de koplopers Vlaardingen, Danaiden en gelijk in punten met ALO!
Nu gaat het traditionele zaalseizoen van start en zal de veldcompetitie pas weer in maart 2014 hervat worden.
DVS F kampioen 1e helft veld 2013-2014
Verder deed bij DVS de jongste jeugd van zich spreken: DVS F won van Korbatjo in een leuke wedstrijd met liefst 7-3 en gaf daarmee de talrijk aanwezige ouders en verenigingsbelangstellenden het goede voorbeeld. De kids lieten zich de taart met kinderchampagne, overhandigd door DVS preses Van Rijn, achteraf goed smaken!

(KLASSE R4R) KCR 6- DVS 3 5-10
DVS-3 won eenvoudig van het laag geklasseerde KCR. De matige 1-3 voorsprong bij rust werd flink uitgebouwd maar had nog hoger kunnen uitvallen. In de competitie draait DVS momenteel keurig mee in de middenmoot


 
Verslag Movado E1 – DVS E1 dd 12 oktober 2013


Onze laatste veldwedstrijd van dit seizoen vond plaats in Dordrecht.
Helaas kon Marit er niet bij zijn,we waren dus maar met zijn 8-en. Na een korte warming-up en even spelen in de speeltuin ging de wedstrijd beginnen. We gingen goed van start en waren erg goed aan het verdedigen. Toch kwamen we 3-0 achter. Dat liet de aanval niet op zich zitten en Rens scoorde 3-1. We werden af en toe flink afgeleid door een zwerm duiven die door een duiven melker waren vrij gelaten. Nikki ging liever in de dug-out zitten! Movado ging jammer genoeg rustig door met scoren. Bij 6-1 achter misten wij een strafworp. Rens schoot gelukkig weer raak.7-2. Maaike raakte geblesseerd en kon niet meer verder spelen. Een meisje van Movado speelde toen even met ons mee. Tenslotte won Movado met 8-2. Een terechte kampioen!! 

Aan het eind van dit veldseizoen kunnen we zeggen dat het niet het beste seizoen was. We hebben regelmatig verloren, maar als team zijn we steeds sterker geworden. We knokken voor wat we waard zijn en we zijn een leuk team!
Bedankt, Richard en Christiaan voor de trainingen, wijze lessen, gezelligheid en soms terechtwijzingen. Tot in de zaal!

 
DVS pakt punt na roerige periode


DVS heeft de draad weer opgepakt na een week van rouw. Het overlijden van Elsemiek Zuidweg, voormalig jeugdspeler van DVS en de zus van huidig DVS-1 speler Wessel Zuidweg, had zoveel impact dat er besloten werd de hoofdselectieteams niet te laten spelen. Op deze manier  wilde DVS als vereniging de steun uiten aan familie en naasten van het gezin Zuidweg.Afgelopen weekend werden de competitieverplichtingen weer opgepakt, met wisselende resultaten.

(KLASSE 2F) DVS- ALO 12-12 (8-5)
DVS, dat aantrad met gelegenheidsaanvoerder Zuidweg, moest het vizier weer op scherp zien te krijgen na de enorme impact die hun teamgenoot zo specifiek trof. En dan ontvangt DVS koploper ALO, dat weliswaar de laatste weken punten verspeelde: elk punt zou gewenst zijn! Er was meer publiek aanwezig dan gewoonlijk op Sportpark Schildman om dit gade te slaan.
De aanvoerder zette DVS direct zelf op het goede spoor met een goal, en dat leek zijn ploeg verder aan te sporen tot een enorme dadendrang. DVS coach Beuk zag het tevreden aan: er werd een 3-1 voorsprong gepakt tegen een ALO, dat veel fouten maakte en ook niet scherp in de afronding was. Mede daardoor behaalde DVS een 8-5 voorsprong. Na rust zag DVS toch dat ALO langzaam dichterbij kroop: al gauw was het 8-6 en de bezoekers kwamen langszij. ALO leek de middag te bederven voor de Ambachters en pakten zelfs via de 8-10 een 10-12 voorsprong. DVS coach Beuk bracht twee wissels en niet zonder succes: de ploeg richtte zich nog eenmaal op en toonde karakter door terug te knokken maar 11-12. Vlak voor tijd viel de, gezien het gehele wedstrijdbeeld terechte, de gelijkmaker aan DVS zijde.
Komend weekend gaat DVS op bezoek in Amsterdam om het inhaalduel te spelen tegen Sporting West, dat slechts een puntje minder heeft dan DVS.

(KLASSE R3U) DVS 2 – Ventura Sport   14-10 (6-2)
                        KCR- DVS 2 10-9 

DVS-2 had zelfs twee duels af te werken afgelopen week.Allereerst stond de streekderby met het Ridderkerkse KCR op het programma. De ploeg van DVS-coach Hartendorp had moeite de tactiek juist uit te voeren en bleef rommelig spelen tegen het lepe KCR. Toch bleef DVS lange tijd aan de goede kant van de score. In de laatste tien minuten ging het dan toch mis. Onnodige fouten aan DVS zijde gaven de thuisploeg veel vrije ballen en daardoor de gelegenheid er met de winst vandoor te gaan vlak voor tijd. De alsnog ingebrachte wissels konden ook dat tij niet meer keren, waardoor de opgelopen kleine achterstand  niet meer goedgemaakt kon worden.
Afgelopen zaterdag kon DVS zicht herstellen tegen laagvlieger Ventura Sport, en dat deed het ook.
Het leeftijdsverschil tussen beide ploegen viel erg op. De jonge DVS ploeg had geen moeite en had de eenzijdige tactiek van de bezoekers prima door. Zodoende was er niet veel gevaar en kon DVS een keurige winst pakken. Door dit resultaat klimt DVS uit het dal van de poule, maar zal het na de aanstaande zaalperiode nog punten moeten behalen om zich definitief veilig te wanen!.

(KLASSE R4R) DVS 3 – Vriendenschaar 4 11-9
Een matige eerste helft van DVS had geen zware gevolgen: er werd zelfs met een nipt voordelig verschil gerust. Na rust beleefde DVS een sterke periode met drie snelle treffers. Vriendenschaar kende nog wel een inhaalrace maar de voorsprong kwam niet verder in gevaar.
DVS, dat nog een duel tegoed heeft, kan bij winst aansluiting houden met de top -3!

 
Verslagen E2 dd 5/10 en 28/9


Spirit E1- DVS E2   05 oktober 2013
uitslag 2-1 (rust 0-1)

Helaas zonder Zoë, maar gelukkig dankzij Eva uit de -F konden we afreizen naar Vlaardingen. Ook Sander kon mee omdat zijn wedstrijdje niet doorging. Eenmaal in Vlaardingen, tsjonge, wat was dat veld goed verstopt zeg, het lag gewoon in een woonwijk!
Spirit had vier “stevige”meiden en die wilden graag met hesjes spelen (om te wennen als ze tegen jongens speelden…).
In het eerste kwartje ging het gelijk op: 0-0. In het tweede kwartje probeerden we echt een keer de doorloop te doen en dat lukte: we probeerden het allemaal maar Shenna lukte het te scoren! Oei. Rust. 1-0 voor. We waren best al moe. Gelukkig even zitten in de zon (jaja wij wel) met wat limonade….
Na rust ging het al wat moeizamer. Het lukte wel wat beter niet steeds in de drukte te gooien, maar naar de zijkant. Maar Spirit lukte het meer de bal te vangen-gooien-schieten-vangen-schieten. We kwamen steeds moeizamer vrij maar kregen wel kansjes. In de laatste 10 minuten was de koek op, we werden allemaal moe (wij van het actieve coachen haha) en Spirit kreeg veel meer kansjes. We raakten ook beetje onze tegenstanders kwijt. Het werd eerst 1-1 en helaas vlak voor tijd 2-1. Dat konden we niet meer goed maken helaas. Wel hadden we nog een grote kans, maar we gingen te gehaast schieten. De strafworpen wonnen we wel; 7 voor ons en 3 voor hen en wij allemaal gescoord: dus: goed gedaan Kim, Ilse, Shenna en Eva!

DVS E2 - KOAG E4  28 september 2013
uitslag 5-3 (rust 3-1)

KOAG kwam zomaar met twee boys opdraven dus we dachten dat het een lastige ochtend zou worden! We begonnen toch goed! Shenna en Kim scoorden in het eerste kwartje al!. Na de 1 minuut rust scoorde KOAG ook pardoes, maar Zoë scoorde meteen ook weer een afstandschot. Met een 3-1 voorsprong lieten we ons de limonade halverwege goed smaken. Kim had er nog meer kracht van gekregen want die scoorde snel een mooi afstandschot. Toen werd het weer 4-2, en scoorde Kim opnieuw, knap hoor! In het laatste kwart scoorde KOPAG nog wel keer, maar was het 5-3. We schrokken ons rot, omdat de schedisrechter eerst zei dat het gelijkspel was geworden. Gelukkig had Edwin alles opgeschreven en was de coach van KOAG ook sportief en die zei dat ze gewoon verloren hadden. Het was ook gewoon een leuke wedstrijd! Ilse ,Kim en Zoë scoorden de “strafworpen” (maar dat doen we nog gewoon met een kort afstandschotje!). De strafworpen won KOAG net, want zijn scoorden er 4; nou ja, dat hadden ze ook wel een beetje verdiend :)

 
Verslagen E1 en F1 dd 5/10


Sporting Delta E2- DVS’69 E1  05 oktober 2013

Nadat we vier wedstrijden op rij verloren hadden, begonnen we dit keer uitstekend aan de wedstrijd. Binnen no-time scoorde Sander Baan 0-1.We stonden voor!!! Als snel maakte de tegenstander gelijk, maar dat liet Rens niet op zich zitten en hoppa 1-2. Op uitstekend aangeven van Sander van der Wulp (goede combi die twee!) scoorde Rens weer.1-3 dus. De tegenstander scoorde nog even 2-3. Daarna ging het snel. Maaike, Sander Baan (3x!!!), Nynke en Marit wisten allemaal te scoren en toen stond het 2-9. Dat liet de tegenstander niet op zich zitten en zij scoorden 3-9. Amber, Nikki en Henk stonden verder uitstekend te verdedigen. Rens wilde ook nog een keer scoren en zo werd het 3-10. In de slotfase scoorde Sporting Delta nog 4-10, maar dat maakte ook niks meer uit. WIJ HEBBEN GEWONNEN!!!! GOED GEDAAN ALLEMAAL!!!!

DVS’69 F1 – Oranje Wit F4 05 oktober 2013
Een belangrijke wedstrijd voor ons. We kunnen kampioen worden, dus we deden allemaal super ons best. De eerste tien minuten lukte het niet om te scoren. Maar daarna wist Mila de korf te vinden met een mooi schot.1-0. Vervolgens deed Jose hetzelfde. Met 2-0 gingen we de rust in.Na de rust was Martijn er in, hij gaat steeds beter spelen. Helaas scoorde de tegenstander 2-1. Laura probeerde ook te scoren, maar het lukte haar jammer genoeg niet. Mila wel, zij scoorde 3-1. Als laatste scoorde Eva, de eindstand werd 4-1. Super. Ook met de strafworpen wonnen we dik en het leuke was dat iedereen scoorde!!!

OPROEP!!!
AS. Zaterdag speelt de F1 de kampioenswedstrijd. Het is wel vroeg opstaan, want de wedstrijd begint om 09.00 uur. Wij zouden het heel leuk vinden als er veel publiek is voor ons jongste spelertjes. Dus kom allen kijken!!!!!

 
«StartVorige21222324252627282930VolgendeEinde»

Pagina 30 van 32
 

Sponsoring