Wedstrijdverslagen
DVS maakt goede indruk


DVS kon voor de derde maal in successie een overwinning op het conto schrijven. Van Ados werd met 14-11 gewonnen. DVS-2 blijft het moeilijk hebben en verloor van HKC. DVS-3 kon ook geen vuist maken tegen Gemini.

(KLASSE 2F) DVS 1 - ADOS 1 14-11 (6-5) 
DVS, dat in de eerste wedstrijd thuiswedstrijd onderuit ging, dacht in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen niet veel te duchten te hebben van tegenstander ADOS. Tegen de ploeg uit Hoorn kwam DVS  bijna bedrogen uit. Na een goede start kwam DVS met 3-5 achter. Vele kansen volgde voor DVS en kon de 6-5 voorsprong bij rust genoteerd worden. Na rust liep DVS, dat nog steeds met twee jeugdspelers aantreedt, uit naar 9-5 maar werd het slechts nog spannend toen na een 60 minuten Ados de voorsprong van DVS had gehalveerd tot 10-8. De twee volgende goals vielen aan DVS zijde en dat bleek direct genoeg voor de winst. Ados werd niet echt gevaarlijk meer en DVS “scoorde gedegen mee”.
DVS staat nu gedeeld tweede in de ranglijst met slechts twee punten achterstand op koploper ALO.Komend weekend heeft de gehele top-3 uitwedstrijden dus dat wordt spannend. Het achttal van coach Beuk gaat op bezoek in Leiden op bij kz Danaiden, dat DVS volgt op twee punten. 
DVS 1 - ADOS 1Foto’s uit de wedstrijd van DVS-ADOS (foto gemaakt door B van de Ven)

(KLASSE R3U) DVS 2 - HKC 3 9-15  (3-7)
Lastige wedstrijd van DVS dat weer aantrad tegen een geroutineerde ploeg. DVS begin goed (2-0) maar vanaf de 3-3 werd het onderlinge verschil op vele fronten duideljker. De scherpte leek aan DVS-zijde wat weg te vloeien, waar HKC de “kleine” kansen benutte. De bij rust opgelopen achterstand bleek al fataal, want DVS liep na de thee alleen maar achter de feiten aan.
DVS staat na drie wedstrijden nu nog puntloos onderaan, maar heeft wel de huidige nummers een en twee van de poule al gehad. Komend weekend volgt de uitwedstrijd tegen Rust Roest, die al drie punten vergaard heeft (uit vier wedstrijden)

(KLASSE R4R) DVS 3 – Gemini-2 4-7 (1-4)
Waar DVS een rustig middagje verwachtte bleek Gemini uit flink wat dravers te bestaan. DVS had duidelijk moeite met het tempo en dat leidde tot een abominabele wedstrijd. De schier overkomelijke achterstand van drie doelpunten bij rust konden toch niet meer goedgemaakt worden, omdat DVS aanvallend te onmachtig bleek.
DVS-3 staat nog wel in de middenmoot met 2 punten uit drie wedstrijden, deze week zal echter twee keer aangetreden moeten worden: vroeg in de week de uitwedstrijd tegen Ijsselvogels en in het weekend de thuiswedstrijd tegen Nikantes

 
Verslagen 14 september


DVS ’69 F1 – Sporting Delta F2

Vorige week hadden we een super wedstrijd gespeeld en met 14-0 gewonnen.Vandaar dat we er weer veel zin in hadden om vandaag te gaan korfballen.Martijn was er gelukkig weer bij. Dit keer was Eva er niet, maar Amber uit de E1 wilde wel met ons meespelen.  Het ging heel goed. We speelden goed rond en speelden goed over. Na 10 minuten was Martijn op, hij werd vervangen door Amber. Al snel wist Jose de korf te vinden. 1-0! Niet lang daarna wist Amber twee keer te scoren dus 3-0!!!Mila zorgde met een mooi afstandsschot voor de mooie eindstand 4-0!
Goed gedaan allemaal en Amber bedankt!

DVS’69 E1- ADO E1

De eerste wedstrijd hadden we op het nippetje verloren met 4-3 (Terwijl veel ouders dachten dat we gelijk gespeeld hadden!). Rens zou er vandaag niet bij zijn, maar was er gelukkig toch wel. Henk was er echt niet maar gelukkig wilde Melissa ons wel uit de brand helpen. Als snel bleek de tegenstander een tegenstander van formaat te zijn. Echt groter waren ze niet, maar wel sterker en beter en ook wel een beetje gemener. Er werd wat afgeduwd en met de ellebogen gewerkt.De doelpunten lieten niet lang op zich wachten, en al gauw was er een stand van 0-5. Dat liet Sander Baan niet op zich zitten en hij wist te scoren, 1-5.Het spel ging weer verder en terwijl Rens tegen de grond werd gewerkt, wist Marit toch nog de bal in het mandje te leggen en zij zorgde voor de 2-5 eindstand.
Toch goed gewerkt allemaal en zaterdag 21 sept. moeten we weer tegen ADO en dan zullen we ze eens een poepie laten ruiken (althans dat hoop ik!).
Melissa bedankt voor het meespelen!

DVS E2 - Reeuwijk E2
4-2 (1-1)
Hallo allemaal, graag stellen Sander en Edwin graag de E2 aan jullie voor: Ilse, Kim, Shenna, Zoë , en wij speelden dan eindelijk onze eerste wedstrijd. Jammer dat Sander er niet bij kon zijn!
Vorige week ging het niet door omdat Ilse geblesseerd wad. Nu kon Ilse weer mee doen maar had een meisje van tegenstander Reeuwijk haar enkel geblesseerd.
We wilden graag spelen en mocht een grotere jongen meedoen, als die maar niet teveel zijn best deed ( nietwaar Zoë?). Reeuwijk had drie meiden maar die waren niet veel groter dan wij. Toch maakte een meisje van hun een afstandschot bijna vanaf de achterlijn. Mooi hoor, maar niet voor ons! Gelukkig maakte Kim in het eerste "kwartje" ook een mooi afstandschot: ons eerste doelpunt! Shenna was niet zo lekker maar volgde haar dametje erg goed. Voor  Ilse was het ook wennen, maar ze wil maar wat graag op die hogere korf schieten!
Na de limonade ging het super Zoë en Kim (2 maal) scoorden en stonden we zomaar met 4-1 voor! Aan het einde liet die ene jongen van Reeuwijk zich toch even zien, hij had zo lang zijn best gedaan Zoë aanwijzingen te geven en niet al te zeer zijn best te doen, dat we eigenlijk hem dat doelpunt gunde: 4-2 eindstand.
De strafworpen gingen goed: allemaal gescoord totaal zelfs 5 en Reeuwijk eentje!

Groeten en tot volgende week!

 
Dubbelslag DVS


Twee goede uit-overwinningen van DVS afgelopen weekend: doordeweeks werd Crescendo verslagen (10-12) en een paar dagen laten was Ready het slachtoffer: 11-12. Dvs-2 en -3 gingen in hun uitduels ten onder.

(KLASSE 2F) CRESCENDO 1 - DVS 1   10-12 
                                     READY 1 - DVS 1 11-12 (5-7)


In het doordeweekse onderonsje met Crescendo maakte DVS het zichzelf onnodig moeilijk door een schier comfortabele voorsprong op het spel te zetten. Door eigen onkunde van DVS kon daardoor de ploeg uit Leiden bij blijven. Daardoor bleef de strijd spannend, maar DVS haalde wel gewoon de winst binnen.


Afgelopen weekend toog de ploeg van coach Beuk weer richting Den Haag voor het duel met Ready.Ook hier had het jonge DVS, dat door een pittige afwezigheidslijst inmiddels aantreedt met minimaal 2 A jeugdleden, steeds het initiatief. Qua veldspel was DVS de meerdere, maar de thuisploeg was zeer effectief op de “”dode spelmomenten”. De bij rust opgebouwde voorsprong werd scherp uitgebouwd naar 5-9 en 6-11. Door onervarenheid van DVS werd thuisploeg Ready weer in het zadel geholpen en ook weer mee konden scoren. Het geloof keerde terug bij Ready, maar (mede door goed uitpakkende wissel) tijdig keerde de rust in de Ambachtse gelederen zodat de voorsprong nipt behouden kon worden (11-12)
Na drie wedstrijden staat DVS momenteel keurig in de middenmoot met vier punten uit drie duels.
Komend weekend volgt de krachtmeting met de huidige koploper, het Haagse ALO dat sportpark Schildman dan bezoekt.

(KLASSE R3U) ACKC 2 - DVS 2 13-9  (x-x)
Gelijkopgaande wedstrijd die pas na rust echt beslist werd. In een korte tijd waren vier thuisgoals de Ambachters te machtig en kon de ploeg uit Almkerk de winst pakken.
DVS wacht nog op de eerste punten en krijgt komend weekeinde HKC op bezoek , dat nog geen verliespunten heeft.

(KLASSE R4R) ADO 3 - DVS 3 10-7
Geen informatie.

 
Puzzelwerk DVS in openingswedstrijd


Hoewel de Ambachtse Zomerparkdag (“dag voor en door de Ambachtse vrijwilligers”) op de voorgrond stond, moesten de selectieteams vol aan de bak in de openingsronde op sportpark Schildman. Door absenties wegens blessures en vakanties, was het een heel gepuzzel om de teams representatief te krijgen. Met wisselend succes: DVS 1 pakte door pure pech net geen punt. DVS-2 ging eveneens onderuit. Het derde selectieteam won wel!


(KLASSE 2F) DVS 1 -  Vlaardingen/ De Ridderhof 1 17-18 (11-7)
Ex –overgangsklasser Vlaardingen, nu uitkomende in de tweede klasse,  liet DVS zien tot welk niveau het moet groeien om hoge ogen te kunnen gooien in haar debuut in de tweede klasse.Ondanks heel wat gepuzzel, DVS coach Beuk miste 3 basisspelers , toonde DVS prima veldspel in de eerste helft. Ondanks de openingswedstrijd was de wedstrijd van een goed niveau. DVS hield steeds het initiatief en stond zelfs vier punten voor. Na rust vergat DVS mee te scoren met de bezoekers uit Vlaardingen, die vervolgens DVS op een punt achterstand zette. Een boeiende slotfase ontstond, waarbij het de winst tot op het laatst nog aan beide ploegen konden toevallen. De gemoederen raakten zelfs nog verhit in de slotfase, wat gelukkig niet escaleerde. De bezoekers mochten zich de gelukkige noemen toen het laatste fluitsignaal klonk en het punt verschil in Vlaardings voordeel was.

(KLASSE R3U) DVS 2 -  Vlaardingen/ De Ridderhof 3 7-13  (3-9)
DVS-coach Hartendorp kon terugkijken op met name en goede tweede helft van zijn octet. Vlaardingen, dat bestaat uit veel ervaren-oud gedienden uit de tweede klasse, bleek effectiever en slimmer tegen het vrij onervaren DVS. De eerste helft had DVS een slechte afronding, waarna de bezoekers de “dode spelmomenten” direct benutten. Na rust was DVS scherper en naderde het Vlaardingen tot vier punten. Ook toen kon die ploeg terugvallen op de prima effectieviteit, waardoor DVS kansloos werd in haar verdere inhaalrace. Toch ging de tweede helft verder gelijk op qua score, wat hoop biedt voor de komende weken!

(KLASSE R4R) DVS 3 -  olympia3 14-7
Nette overwinning van het nieuwe derde, tevens jeugdige senioren selectie team. DVS-3 won soeverein tegen een matig  Olympia.

 
Wedstrijdverslagen

WEDSTRIJDVERSLAGEN

Beste ouders, coaches en spelers.
Na een eerdere oproep om wedstrijdverslagen kwamen er wel een paar binnendruppelen, maar nu is het weer stil (behalve van de F1!). Het zou leuk zijn als teams weer wedstrijdverslagen voor de weekbrief sturen (misschien zelfs met een foto?) Stukken kun je sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 
«StartVorige21222324252627282930VolgendeEinde»

Pagina 29 van 30
 

Sponsoring