Wedstrijdverslagen
Compass wijst DVS de weg


Met een nieuwe hoofdsponsor van DVS’69 (Compass) werd het nieuwe zaalseizoen voor de Ambachters goed aangevangen. In het openingsweekend werd de sponsor spectaculair gepresenteerd en voorgesteld aan het Ambachtse publiek. Daarna  trad de hoofdmacht aan tegen streekgenoot ADO, en boekte meteen een klinkende overwinning.

2e klasse E: DVS-1 –ADO 1 19-9 (8-5)
Ondanks de spetterende intro was de start van de streekderby tegen ADO moeizaam. Beide teams hadden zichtbaar moeite om in het eerste deel een hoog niveau neer te zetten. Onder toeziend oog van Compass eigenaar Henri van Dommele, werd pas na tien minuten de ban gebroken en ontstond een leuk duel dat eerst gelijk opging (2-0, 2-2),  maar dat DVS later snel naar de hand zette (8-3). Een arbitrale dwaling en persoonlijke fout aan DVS zijde gaf ADO toch nog hoop bij rust (8-5). Na rust zette DVS de spurt ongehinderd door en stond het na veertig minuten al 13-7 en na vijftig minuten 19-7. Een nog hogere score lag in het verschiet, maar de angel was uit de wedstrijd en een gazapige laatste tien minuten volgde. ADO had het slotakkoord (19-9) maar had wel een flinke nederlaag te slikken.

Res 3e klasse L: DVS-2 – ADO 2 11-15 (6-7)
DVS begon goed (2-2), maar zag ADO uitlopen naar 2-6. Toch was de veerkracht aanwezig en leek het tijd gekeerd bij rust (6-7). De rust bleek voor de Ambachters helaas een niet gewenste onderbreking in dit geval, want het initiatief was er niet meer: ADO liep uit naar 7-10 en zelfs 7-13, waarna DVS kansloos werd. Via 9-15 werd het nog wel 11-15, maar het verlies was daar.

4e klasse Q: DVS 3 – KINDERDIJK 3: 6-17 (5-7)
Een wedstrijd met twee gezichten: een gelijkopgaande wedstrijd voor rust, maar vlak na rust maakte den de bezoekers meteen een onoverbrugbaar verschil met enkele afstandschoten, waarna DVS te gehaast ging spelen en Kinderdijk geconcentreerd bleef.

Overige uitslagen:
DVS '69 4  - Thor 3 18- 5
DVS '69 B1- Maassluis B1 9- 7
DVS '69 C1- Kinderdijk C1 1- 9
DVS '69 C2- Korbatjo C3 4- 5
DVS '69 D1- Oranje Wit D3 3- 2
DVS '69 D2- Merwede D5 3- 2
DVS '69 E1- Nieuwerkerk E2 7- 3
DVS '69 E2- Reeuwijk E2 4-12
DVS '69 F1- Sporting Delta F2 9- 2

 
Verslag kampioenswedstrijd F1


DVS’69 f1 – Korbatjo f1  19 oktober 2013
Spandoek bij f1


Doordat de wedstrijd vorige week was afgelast, mochten we deze week de belangrijkste wedstrijd spelen. We waren met ze 5-en dus kompleet. Iedereen had er zin in en er was heel veel publiek en zelfs een spandoek!  

De wedstrijd verliep heel goed. José scoorde drie keer achter elkaar, daarna Mila, vervolgens Eva twee keer en als laatste José weer. We wonnen met 7-3!! Tijdens de strafworpen scoorden Laura en Martijn ook. Het fluitsignaal klonk en ja hoor, we zijn KAMPIOEN!!!!! 
Na afloop kregen we van Leo, de voorzitter, een diploma, taart en champagne. Ook kregen wij een gouden medaille.
Bedankt coaches, DVS en publiek, het was super!!
 
Toch nog een mini-feestje DVS


In een wat mager weekend qua aantal wedstrijden waren er toch nog twee hoogtepunten: het eerste team van DVS won het belangrijke duel tegen Sporting West en het laatste team, DVS F, vierde een heus najaarskampioenschap!

(KLASSE 2F) Sporting West 1 – DVS 1 11-12 (7-6)
Belangrijke wedstrijd voor de Ambachters, die dit inhaalduel moesten winnen om aansluiting te houden met de brede top. Het Amsterdamse Sporting West had echte hetzelfde doel en dat leverde een interessant wedstrijdverloop op, waarbij met name DVS wisselend presteerde.
Door de verwachte drukte was DVS in ieder geval tijdig gearriveerd in Amsterdam, maar dat leek geen direct voordeel op te leveren. De thuisploeg had het initiatief en leidde zelfs met 6-4. DVS herstelde zich (6-6) maar keek toch tegen een 7-6 achterstand aan bij rust.
Na rust werd een individuele fout van DVS direct afgestraft (8-6) , maar toonde DVS veerkracht waarbij beide aanvalsvakken van DVS achter elkaar vier goals maakte in korte tijd (8-11). Echter de dadendrang maakte plaats voor naar het leek gemakzucht, waardoor Sporting West via 9-12 nog hoop hield. DVS had bij de 10-12 het geluk aan haar zijde toen in de slotfase een goal van de thuisploeg wonderbaarlijk geannuleerd werd. De klok tikte verder, Sporting West forceerde zelfs nog de 11-12, maar de tijd bleek toen tekort om DVS nog serieus in problemen te brengen. 
Hoewel een ruimere zege haalbaar was, waren de punten toch net zoveel waard: DVS sluit aan bij de top drie, met 1 punt achterstand op de koplopers Vlaardingen, Danaiden en gelijk in punten met ALO!
Nu gaat het traditionele zaalseizoen van start en zal de veldcompetitie pas weer in maart 2014 hervat worden.
DVS F kampioen 1e helft veld 2013-2014
Verder deed bij DVS de jongste jeugd van zich spreken: DVS F won van Korbatjo in een leuke wedstrijd met liefst 7-3 en gaf daarmee de talrijk aanwezige ouders en verenigingsbelangstellenden het goede voorbeeld. De kids lieten zich de taart met kinderchampagne, overhandigd door DVS preses Van Rijn, achteraf goed smaken!

(KLASSE R4R) KCR 6- DVS 3 5-10
DVS-3 won eenvoudig van het laag geklasseerde KCR. De matige 1-3 voorsprong bij rust werd flink uitgebouwd maar had nog hoger kunnen uitvallen. In de competitie draait DVS momenteel keurig mee in de middenmoot


 
Verslag Movado E1 – DVS E1 dd 12 oktober 2013


Onze laatste veldwedstrijd van dit seizoen vond plaats in Dordrecht.
Helaas kon Marit er niet bij zijn,we waren dus maar met zijn 8-en. Na een korte warming-up en even spelen in de speeltuin ging de wedstrijd beginnen. We gingen goed van start en waren erg goed aan het verdedigen. Toch kwamen we 3-0 achter. Dat liet de aanval niet op zich zitten en Rens scoorde 3-1. We werden af en toe flink afgeleid door een zwerm duiven die door een duiven melker waren vrij gelaten. Nikki ging liever in de dug-out zitten! Movado ging jammer genoeg rustig door met scoren. Bij 6-1 achter misten wij een strafworp. Rens schoot gelukkig weer raak.7-2. Maaike raakte geblesseerd en kon niet meer verder spelen. Een meisje van Movado speelde toen even met ons mee. Tenslotte won Movado met 8-2. Een terechte kampioen!! 

Aan het eind van dit veldseizoen kunnen we zeggen dat het niet het beste seizoen was. We hebben regelmatig verloren, maar als team zijn we steeds sterker geworden. We knokken voor wat we waard zijn en we zijn een leuk team!
Bedankt, Richard en Christiaan voor de trainingen, wijze lessen, gezelligheid en soms terechtwijzingen. Tot in de zaal!

 
DVS pakt punt na roerige periode


DVS heeft de draad weer opgepakt na een week van rouw. Het overlijden van Elsemiek Zuidweg, voormalig jeugdspeler van DVS en de zus van huidig DVS-1 speler Wessel Zuidweg, had zoveel impact dat er besloten werd de hoofdselectieteams niet te laten spelen. Op deze manier  wilde DVS als vereniging de steun uiten aan familie en naasten van het gezin Zuidweg.Afgelopen weekend werden de competitieverplichtingen weer opgepakt, met wisselende resultaten.

(KLASSE 2F) DVS- ALO 12-12 (8-5)
DVS, dat aantrad met gelegenheidsaanvoerder Zuidweg, moest het vizier weer op scherp zien te krijgen na de enorme impact die hun teamgenoot zo specifiek trof. En dan ontvangt DVS koploper ALO, dat weliswaar de laatste weken punten verspeelde: elk punt zou gewenst zijn! Er was meer publiek aanwezig dan gewoonlijk op Sportpark Schildman om dit gade te slaan.
De aanvoerder zette DVS direct zelf op het goede spoor met een goal, en dat leek zijn ploeg verder aan te sporen tot een enorme dadendrang. DVS coach Beuk zag het tevreden aan: er werd een 3-1 voorsprong gepakt tegen een ALO, dat veel fouten maakte en ook niet scherp in de afronding was. Mede daardoor behaalde DVS een 8-5 voorsprong. Na rust zag DVS toch dat ALO langzaam dichterbij kroop: al gauw was het 8-6 en de bezoekers kwamen langszij. ALO leek de middag te bederven voor de Ambachters en pakten zelfs via de 8-10 een 10-12 voorsprong. DVS coach Beuk bracht twee wissels en niet zonder succes: de ploeg richtte zich nog eenmaal op en toonde karakter door terug te knokken maar 11-12. Vlak voor tijd viel de, gezien het gehele wedstrijdbeeld terechte, de gelijkmaker aan DVS zijde.
Komend weekend gaat DVS op bezoek in Amsterdam om het inhaalduel te spelen tegen Sporting West, dat slechts een puntje minder heeft dan DVS.

(KLASSE R3U) DVS 2 – Ventura Sport   14-10 (6-2)
                        KCR- DVS 2 10-9 

DVS-2 had zelfs twee duels af te werken afgelopen week.Allereerst stond de streekderby met het Ridderkerkse KCR op het programma. De ploeg van DVS-coach Hartendorp had moeite de tactiek juist uit te voeren en bleef rommelig spelen tegen het lepe KCR. Toch bleef DVS lange tijd aan de goede kant van de score. In de laatste tien minuten ging het dan toch mis. Onnodige fouten aan DVS zijde gaven de thuisploeg veel vrije ballen en daardoor de gelegenheid er met de winst vandoor te gaan vlak voor tijd. De alsnog ingebrachte wissels konden ook dat tij niet meer keren, waardoor de opgelopen kleine achterstand  niet meer goedgemaakt kon worden.
Afgelopen zaterdag kon DVS zicht herstellen tegen laagvlieger Ventura Sport, en dat deed het ook.
Het leeftijdsverschil tussen beide ploegen viel erg op. De jonge DVS ploeg had geen moeite en had de eenzijdige tactiek van de bezoekers prima door. Zodoende was er niet veel gevaar en kon DVS een keurige winst pakken. Door dit resultaat klimt DVS uit het dal van de poule, maar zal het na de aanstaande zaalperiode nog punten moeten behalen om zich definitief veilig te wanen!.

(KLASSE R4R) DVS 3 – Vriendenschaar 4 11-9
Een matige eerste helft van DVS had geen zware gevolgen: er werd zelfs met een nipt voordelig verschil gerust. Na rust beleefde DVS een sterke periode met drie snelle treffers. Vriendenschaar kende nog wel een inhaalrace maar de voorsprong kwam niet verder in gevaar.
DVS, dat nog een duel tegoed heeft, kan bij winst aansluiting houden met de top -3!

 
«StartVorige21222324252627282930VolgendeEinde»

Pagina 27 van 30
 

Sponsoring