Wedstrijdverslagen
DVS klaar voor topper


Res 3e klasse L: DVS 1 – Weidevogels 1 16-14 (9-8)
DVS, dat in het spoor probeert te blijven van koploper VEO, kende een gelijkopgaande strijd in het eerste kwart. Weidevogels,  dat de laatste kans had aansluiting te houden met de top-3, was opvallend gevaarlijk met het vrouwen-kwartet. DVS had steeds het initatief in de score, hoewel de ploeg uit Bleiswijk de tanden liet zien bij 5-6. Toch bleven de Ambachters de bovenliggende partij en werd er met een nipte voorsprong gerust. Toen na rust Weidevogels direct gelijk maakte, plaatste DVS een sprintje en leek de voorsprong van vier doelpunten de thuisploeg in veilige haven te brengen. Weidevogels toonde nog eenmaal veerkracht (14-12), maar was de 15e goal van DVS beslissend. De slotminuten brachten enkel nog wat goals voor de statistiek (16-14).In de poule won koploper VEO, en blijft alleen Achilles nog enigszins in het spoor van DVS. Komend weekend kan DVS zich (op verliespunten) naast VEO hijsen, als het in een rechtstreeks duel weet te winnen van de ploeg in Voorburg.

2e klasse E: DVS 2 – Weidevogels 2 11-9 (3-2)
DVS hield de verdediging goed dicht tegen Weidevogels, dat een hoog tempo hanteert. Echter de Ambachters speelden rommelig en waren niet scherp in de afronding. Dus hielden beide partijen elkaar nagenoeg in evenwicht bij rust (3-2). Door na rust te volharden in “het functiespel” keerde het vertrouwen en de scherpte terug. Dat was genoeg voor de belangrijke winst van DVS, dat zelf naar plek vier klimt en Weidevogels ook direct passeerde in de rangschikking.

4e klasse Q: DVS 3 - Oranje Wit 6 11-7  (5-3)
Oranje Wit legde DVS geen duimbreed in de weg om de eenvoudige doch belangrijke winst te boeken. DVS speelde in aantal fasen zeer gedegen en verzuimde eigenlijk alleen de score hoger op te voeren. DVS, dat minimaal nog een overwinning nodig heeft om definitief uit de bedreigende zone te blijven,  staat op “7 – uit - 9”.

Overige uitslagen:

DVS '69 5 - Oranje Zwart /De Hoekse 3 10 - 13
DVS '69 B1 - Vitesse B2 13 - 3
DVS '69 C1 - Vitesse C2 10 - 1
DVS '69 F1 - PKC / Hagero F3 4 - 1
 
DVS wint streekderby


De hoogste korfbalteams van DVS uit Hendrik Ido Ambacht zijn 2014 goed begonnen. DVS-1 won eenvoudig bij streekgenoot ADO. DVS-2 pakte een punt van ADO-2 maar had lang uitzicht op meer.

2e klasse E: ADO 1–DVS 1 12-18 (7-11)
De tijden dat het Vlaggenschip van DVS met angst in het lijf naar streekgenoot ADO ging, lijken definitief voorbij. De ploeg van DVS-coach Beuk, dat sinds 14 december niet meer een competitiewedstrijd had gespeeld, deed eigenlijk gewoon wat verwacht werd gezien de huidige positie op de ranglijst. Huidig nummer twee DVS startte sterk en gaf de nummer zeven ADO al direct weinig kans. ADO, dat veel scoorde uit ingestudeerde spelmomenten, kon DVS nog wel enigszins bijbenen ondanks de snel opgelopen achterstand (7-11 ruststand). DVS speelde de tweede helft zakelijk, was collectief sterk maar verzuimde eigenlijk alleen maar om de score flink ophoog te voeren. ADO incasseerde niet alleen de 18 Ambachtse doelpunten, maar door een onnodig opstootje ook nog twee gele kaarten voor een veldspeler en coach.
Komende weken treedt DVS weer aan tegen de toppers in de poule. Eerst volgt huidig nummer vier Weidevogels, dat met een winst zich wel weer kan mengen in de kampioensstrijd. DVS  zal proberen in het spoor te blijven van koploper VEO, dat twee verliespunten minder heeft dan DVS.

Res 3e klasse L: ADO 2–DVS 2 13-13 (7-10)
Het jeugdig DVS-2 deed het boven verwachting goed tegen koploper ADO. In de eerste helft stond het team van DVS-coach Hartendorp, dat zeer scherp was,  zelfs vier punten voor (3-7). Maar slordigheden maakten ADO alweer kansrijk bij rust (7-10). DVS leek zich weer in weelde te hullen (vier doelpunten voor) maar verzuimde te temporiseren en de bal in de ploeg te houden. De ploeg uit ’s-Gravendeel kwam terug (11-11), wat een voorbode was tot een enerverende slotfase. ADO pakte het initiatief maar bleef de spanning aanwezig (12-11; 12-12). Vlak voor tijd leek ADO de punten voor de neus van DVS weg te kapen (13-12), maar in de laatste minuut scoorde DVS alsnog een dubieuze gelijkmaker. Een vermeende overtreding van DVS werd niet door de arbiter zodanig ingeschat zodat  het niet verwachte kansje alsnog werd benut door DVS (13-13). Hoewel ADO nog een grote kans kreeg in de laatste seconden, die niet werd benut, konden beide ploegen zich vinden in de puntendeling.
In de poule heeft DVS uitzicht op plek vier, als komend weekend wordt gewonnen van Weidevogels dat op bezoek komt in H.I.Ambacht.

4e klasse Q: Kinderdijk -DVS 3 13-10 (9-7)Tegen het in de poule net wat hoger geplaatste Kinderdijk ontstond een gelijkopgaande wedstrijd. Het talrijk meegereisde DVS-publiek zag DVS na rust echter in een moeilijke fase komen. Pas 10 minuten voor tijd scoorde DVS weer, en dat bleek te weinig om Kinderdijk beentje te lichten. In de poule staat DVS nog zesde en zou winst op Oranje Wit komend weekend helpen.

Overige uitslagen:

Thor 3 - DVS '69 4 6 - 15
Maassluis B1 - DVS '69 B1 3 - 9
Kinderdijk C1 - DVS '69 C1 13 - 2
Korbatjo C3 - DVS '69 C2 5 - 2
Oranje Wit D3 - DVS '69 D1 2 - 5
Reeuwijk E2 - DVS '69 E2 15 - 1
 
Verslagen E1 en F1 dd 4-1


Sporting Delta F2- DVS’69 F1  04 -01-2014

Om klokslag 10 uur begon de wedstrijd tegen Sporting Delta in een koude sporthal in Dordrecht, maar daar hadden de meiden Eva, Mila, Laura en José, geen last van. Martijn was vandaag afwezig. Zij lopen al snel warm. Met rust is de stand 0-6. Er is gescoord door José (2x) en Mila (4x). Na 0-5 is de superspeler ingezet bij de tegenpartij. Dat kunnen de meiden in de tweede helft merken, want het wordt stukken moeilijker om te scoren. Het lukt Eva toch nog. Ook de tegenpartij heeft er nog eentje ingegooid. De eindstand was 1-7. Jullie hebben goed gespeeld en vooral ook geoefend met doorloopballen!Als laatste nemen we nog altijd strafworpen, daarbij werd het 2-2. Goed van ons was, dat we alle ballen onderhands namen, terwijl de tegenpartij dat nog bovenhands deed!

Nieuwerkerk E2- DVS’69 E1 04-01-2014

Na iedereen gelukkig Nieuwjaar gewenst te hebben, reisden we af naar Nieuwerkerk aan den IJssel. Wat een mooi complex hebben ze daar gemaakt zeg. Het veld was heel duidelijk te zien en alles zag er heel mooi uit. Vandaag waren we, geloof het of niet, met zijn 10-en. Nynke, Nikki, Marit, Maaike, Amber, Zoe, Henk, Rens, Sander en Sander waren allemaal aanwezig. We waren dus op volle oorlogssterkte en dat was goed te merken hoor! We gingen goed van start, helaas wilde Maaike haar knie niet mee werken dus zij verliet al snel het veld. Er werd echt supergoed verdedigd, de tegenstander kreeg de bal praktisch niet naar hun aanvalsvak. Super. Toch kwamen we 1-0 achter, maar dat liet het aanvalsvak niet op zich zetten en met elkaar zorgden zij ervoor dat Nikki twee keer kon scoren en Rens 1 keer. Zo gingen we met 1-3 de rust in. Door goed verdedigen en helaas een afgekeurd doelpunt van Sander Baan bleef het bij deze stand. Weer gewonnen, goed gedaan!!!                                                                                         
Na de wedstrijd hebben we helaas afscheid moeten nemen van Henk. Hij gaat liever voetballen bij ASWH, jammer hoor! We zullen je best een beetje missen!!

 
DUO-verslag E2 van 14 en 21 dec


Hallo allemaal: hier alweer het DERDE DUO verslag van E-2! Op 14 december moesten we naar Rotterdam om tegen Trekvogels te spelen. Ilse R en Tamara waren dit keer aan de beurt. Ondanks de routeplanner konden we het maar moeilijk vinden. Zoë en haar ouders, die er al wel waren, begonnen zich al ongerust te maken! We konden maar kort warm lopen. Trekvogels hadden ook dit keer jongetjes, maar we konden ze hebben he meiden! Helaas kwamen we 0-1 achter, maar na het eerste kwartje kreeg Ilse R een strafworp mee omdat haar tegenstander op de arm sloeg bij het schieten. Helaas mocht Ilse R niet dichtbij staan (het is nog erg ver he die 2,5 meter!) van de scheidsrechter zodat Zoë het dan maar moest proberen: en dat lukte! Later schoot Zoë ook zelfs de 1-2 erin! Het was tijd voor de grote rust. Zoë moest invallen bij E-1 en kon er daarom niet meer bij zijn. Na rust waren we met z'n allen helaas wat minder oplettend zodat Trekvogels zomaar drie doelpunten kon maken. In het laatste deeltje scoorde Kim gelukkig van afstand. 4-3... we hadden nog kansjes, maar helaas viel het doelpuntje voor de tegenstander: 5-3.  Bij de strafworpen maakte Tamara een mooi doelpunt. Helaas hadden wij er maar eentje en Trekvogels twee, zodat we die ook net verloren. Volgende keer beter!!!  
Die volgende keer zou dan moeten zijn in de thuiswedstrijd tegen Spirit, op 21 december. Jasmijn en Arinde deden mee en mochten al vanaf het begin meedoen dit keer... We hadden veel warmloopspelletjes gedaan, maar Spirit (met een jongetje erbij) was net wat feller en scoorden pardoes ook nog eens: na eerste kwart 0-1, en na tweede kwart: 0-2. Het leek wel of we een beetje oudejaars-moeheid hadden (van school enzo...) . Na rust scoorde Spirit dan ook nog eens 0-3. We hadden wel kansjes maar we hadden niet de vorm. Gelukkig scoorde Jasmijn een doelpunt: haar eerste!!!! Uiteindelijk werd het 1-6. De strafworpen namen wij supergoed: Kim scoorden er een paar en ook Zoë. Ook onze trouwe supporter op de bank  als ze niet hoeft te spelen, Tamara, mocht meedoen met de strafworpen en ze scoorde er ook nog eentje! EINDELIJK VAKANTIE en op naar de eerste overwinning in het nieuwe jaar: er tegenaan meiden, met veel lol uiteraard ook! Dat laatste gaan we doen op de E-2 GOURMET-KERST-VIERING op 28 december… wie schrijft hier een verslagje van????? :-)

 
DVS voelt nattigheid

 

Een teleurstellend jaareinde voor DVS: de laatste thuiswedstrijd van DVS-2 werd gestaakt door een lekkende sporthal. De erop volgende wedstrijd van het vlaggenschip werd ook afgelast. Het talrijk aanwezige publiek kon slechts nog applaudisseren voor het resultaat van de Grote Clubactie voor DVS.

Res 3e klasse L:         DVS 2 – Velocitas 2    bij 7-12 gestaakt
DVS was zeker niet kansloos tegen de hoogvlieger uit Leiderdorp. In de tweede helft (7-12) werden de aspiraties verstoord door druppels water op de speelvloer, wat verder spelen te risicovol maakte. Het dak van de Ambachtse Sophiahal bleek opnieuw de boosdoener. Tijdens de wedstrijd begon het te regenen en toen bleek dat al eerder doorgevoerde reparaties aan het dak niet de al eerder geconstateerde lekkages hadden opgelost.
De arbiter kon niet anders dan de wedstrijd te staken vanwege dit veiligheidsrisico voor beide team.
Wat het sportieve en financiële gevolg zal zijn laat zich vooralsnog nog raden, maar het is duidelijk dat de gemeente H.I.Ambacht ernstig in verlegenheid is gebracht door dit zich herhalende voorval.

2e klasse E:         DVS 1 – Velocitas 1 niet gespeeld
Omdat de wedstrijd niet kon doorgaan, konden de Ambachters zich alleen nog maar richten op het jaar 2014, waarin verwacht lang mee te kunnen doen in de strijd om de bovenste plaatsen. DVS staat nu steviger op de tweede plaats (10 punten), omdat koploper VEO won van Achilles, dat nu samen met Weidevogels plek vier deelt (8 punten).
Pas op 11 januari wordt de titelstrijd hervat, als DVS naar streekgenoot ADO gaat.

4e klasse Q:        DVS 3 – HKV 4     8-4 (5-3)
Verrassend eenvoudige winst van DVS tegen een inspiratieloos HKC. De winst komen de Ambachters goed van pas omdat het nu in de middenmoot aansluit.

groteclubactiebesteverkopers2013.pngGrote clubactie:
DVS maakte bekend wie de meeste loten hadden verkocht en de eer viel te beurt aan het E-2 team en Wessel Zuidweg. Ruim EURO 2000 is er voor de club DVS opgehaald, wat ook hard nodig is in deze tijden waarin kleine sportclubs het moeilijk hebben!

Overige uitslagen:

DVS '69 4 - GKV 4 4 - 9
DVS '69 5 - ACKC 5 6 - 10
DVS '69 B1 - Merwede B2 7 - 6
DVS '69 C1 - Albatros C1 2 - 10
DVS '69 C2 - Sporting Delta C4 5 - 1
DVS '69 E1 - NIO E1 5 - 13
DVS '69 E2 - Spirit E1 1 - 6
DVS '69 F1 - ADO F2 9 - 0
 
«StartVorige21222324252627282930VolgendeEinde»

Pagina 25 van 31
 

Sponsoring