Wedstrijdverslagen
DUO-verslag van E2 nr. 2


Hallo allemaal, u heeft ter lang op gewacht maar hier is dan het DUO verslag van E-2:
In duel 3 traden Ilse-Shenna- Kim- Zoe- Tamara EN gastspeler Sander Baan tegen Ten Donck E2, in Ridderkerk. Edwin was er niet, Ilse R was er dit keer ook niet bij maar Sander Hello onze coach gelukkig wel en ….natuurlijk ook weer ouders die kwamen aanmoedigen  Bij ons zaten de slaapzandjes nog in de ogen, omdat we de avond ervoor Sinterklaas en zijn Pieten in de kantine op bezoek hadden en we eigenlijk een beetje te laat in bed lagen. Ten Donck was me toch sterk, we konden ze in het begin helemaal niet volgen en we stonden na het eerste kwart al snel 5 doelpunten achter. Gelukkig maakte Zoe nog 5-1. Het begin van het tweede deel was al beter want Zoe maakte zelfs twee maal een doelpunt!! Helaas scoorde Ten Donck ook weer twee maal zodat het 9-3 bij rust was. Na de "grote" rust kwam Sander Baan ons helpen, die komt uit E-1 en is het hogere tempo al wat gewend. Allebei de teams scoorden twee maal, Sander en Kim voor ons (11-5) . In het laatste deeltje gaf Sander het goede voorbeeld door weer twee maal achter elkaar te scoren, net als Zoe eerder in de wedstrijd! Toen stond het dus 11-7. De tegenstander scoorde nog twee maal, maar Kim scoorde ook nog voor ons zodat wij gewoon konden zeggen dat we het laatste deeltje hadden gewonnen! Eindstand 13-8. De strafworpen deden we aardig maar ook nu scoorden de Tendonckertjes weer meer: 4-2  

In duel 4 traden Ilse-Shenna- Zoe-Jasmijn en Arinde aan tegen Thor E1. Verdorie weer een E1- en die hadden ook weer jongetjes! Maar goed als we daaraan wennen dan wordt het uiteindelijk weer gemakkelijker. We waren er allemaal, Sander en Edwin, maar ook Tamara en haar pa (plus andere ouders) op de hoge tribune in de Sophiahal. Het was een leuke tegenstander en goede scheids (Gerda!), Het begin was al spannend: Shenna maakte een doelpunt!  Het was 1-1 na het eerste kwart. Daarna scoorde Thor (die komen helemaal uit Rotterdam) twee maal, wij 1 maal via Kim. Dus in de grote rust stond het (tellen jullie mee?): 2-3.  Na rust kwam Jasmijn ons enthousiast versterken voor haar tweede tien minuten van het seizoen. Jas mijn gaat steeds beter wennen en rennen: goed hoor en ze krijgt al kansen!  Hier hadden we gewoon een beetje pech en scoorde dat vervelende Thor vier maal. In het laatste kwartje (geen eurocent, maar laatste deel) deed Arinde mee en die pakte ook al veel ballen uit de lucht gaf een mooie bal aan Shenna die Shenna scoorde. We deden zo goe ons best dat we nog twee maal scoorden en Thor lekker niet. Dus ook nu wonne we dat laatste deeltje gewoon!  Jaja, jullie hebben nog niet de naam van Zoe gehoord. Als die weer gaat scoren dan komen we nog dichterbij!!! (sliep ze nou in het veld ??? :-)  nee hoor gewoon lukte het dit keer niet, volgende keer beter).  De strafworpen gingen heel goed. Sommige kinderen nemen de bal al "onderhands": knap hoor!  Jasmijn en Arinde scoorden, evenals Tamara (die support haar team ook als ze niet hoeft te spelen en dan mag ze meedoen om strafworpen te nemen!!!. We wonnen de strafworpen met 7-2!

Volgende wedstrijden: 14-12 tegen Trekvogels in Rotterdam (Ilse R en Tamara doen ook weer mee) en dan de laatste dit jaarop 21-12 tegen Spirit in de Sophiahal (Jasmijn- Arinde doen weer mee)

 
DVS waant zich al veilig


Pakweg twintig minuten goed spel was voldoende voor DVS om de winst veilig te stellen tegen Fluks. DVS-2 pakte de belangrijke volle buit na een spannende slotfase. DVS-3 werd gedesillusioneerd naar huis gestuurd.

2e klasse E: Fluks 1 – DVS 1 9-13 (6-4)
In Noordwijk was DVS niet scherp bij aanvang (2-0) en kon het niet hoogstaand spelende Fluks een 4-1 voorsprong pakken. Het werd daarbij niet geholpen door de warrig leidende arbiter, maar DVS kon maar niet boven zichzelf uitstijgen in een troosteloze ambiance (6-2).Ondanks de korte opleving voor rust aan DVS zijde (6-4) was DVS-coach Beuk er niet gerust op en maakte hij dat zijn ploeg in de rust duidelijke. Dat bleek te helpen, want direct vanuit de uitbal maakte DVS 6-5. Hoewel Fluks nog met 7-5 counterde, was dat toch meteen het laatste wapenfeit van de thuisploeg. DVS ging beter spelen en ging via 7-7 naar 7-9. De opleving aan DVS zijde was van korte dur. Het spelpeil zakte weer in maar de thuisploeg profiteerde en niet en trachtte DVS nog verder uit het spel te halen met verbaal geweld aan de zijlijn  en ruw spel. Het deerde de Ambachters niet. Bij 8-11 bleken de wissels aan Fluks zijde ook niet succesvol zodat DVS niet veel meer hoefde te doen om de winst veilig te stellen.
Een lelijke winst derhalve maar na zes wedstrijden toch al op tien wedstrijdpunten staan: dat betekent dat DVS zich al nagenoeg in veilige haven heeft gespeeld en zelfs (op plek twee!) nog immer meestrijd om de bovenste plaatsen! Komend weekend speelt DVS de laatste “heenwedstrijd”- tevens laatste competitiewedstrijd van 2013- teen laagvlieger Velocitas. Deze ploeg uit Leiderdorp smaakte vorige week het zoet van de eerste overwinning (winst op ADO) en laten we hopen dat het daarbij blijft! Aanvang 19 uur Sophiahal.

Res 3e klasse L: Fluks 2 – DVS 2 8-9 (4-6)
DVS, dat nog immer moet improviseren in de samenstelling,  had tegen Fluks immer het initiatief  (0-1, 1-1 ,2-3). Kort voor rust wist het achttal van DVS-coach Hartendorp steeds een gaatje van twee tot drie goals te houden. De twijfelachtige leiding van de arbiter deed daar niets aan af. Fluks bleek niet te kunnen profiteren van de daardoor veelvuldig verkregen vrije ballen. Na rust bleef de voorsprong lange tijd intact (5-8) maar aanvallend succes was er nu veel minder ten opzichte van vorige week. Fluks drong aan, DVS ging onzekerder spelen (7-8) en kwam zelfs goed weg toen de Noordwijkers bij 8-8 een strafworp miste. Omdat DVS goed in de functie bleef spelen kon DVS nog antwoorden met 8-9 en kon het zich zelfs nog permitteren kansen te missen. De pijp was inmiddels leeg bij Fluks. Met deze winst klimt DVS en sluit het aan bij de top-3. Komend weekeinde de laatste thuiswedstrijd van het jaar: Velocitas -2 komt dan op bezoek, aanvang 17.45

4e klasse Q: KCR 7 – DVS 3 19-5 (11-1)
Koploper en het volop met routine spelende KCR speelde een “perfect game” in de beginfase. DVS kon alleen maar toekijken hoe de thuisploeg doorraasde naar de 9-0.  Na rust was de demonstratie voorbij en kon het vandaag zeer jeugdige DVS meekorfballen.

Overige uitslagen:

DeetosSnel 8 - DVS '69 4 14 - 10
Good Luck 3 - DVS '69 5 12 - 12
KCR B2 - DVS '69 B1 4 - 14
ONDO C1 - DVS '69 C1 8 - 7
SKV C1 - DVS '69 C2 4 - 1
SKV D1 - DVS '69 D2 4 - 2
Vriendenschaar E1 - DVS '69 E1 5 - 3
Trekvogels E1 - DVS '69 E2 5 - 3
PKC / Hagero F3 - DVS '69 F1 1 - 3
 
Klinkende winst DVS in topper


Een belangrijke winst van DVS. De tweede plaats werd stevig in handen genomen na de mooie winst op concurrent Achilles. DVS-2 boekte een belangrijke winst op Achilles-2: aansluiting met de middenmoot is een feit. DVS-3 verloor  teleurstellend van ADO-3

2e klasse E: DVS 1 - ACHILLES 1 21-17 (12-11)
Heerlijk schouwspel met name in de eerste helft, toen Achilles direct de tanden liet zien door initiatief te tonen en kansen ogenschijnlijk eenvoudig af te ronden (0-2, 1-4). Toch kwam DVS terug en na 7-7 werd voor het eerst de voorsprong gepakt. Dat was nog geen voorbode voor de ommekeer, want beide ploegen lieten elkaar niet meer los tot aan de rust. DVS pakte wel net dat puntje voorsprong (12-11). Na rust maakte DVS direct 13-11 en langzaam liep DVS uit (14-12,16-13). Bij 18-15 ontstond een soort impasse: beide teams probeerden wel maar scoorden ruim tien minuten niet. De eerstvolgende score van DVS leek beslissend maar Achilles liet nog een keer de tanden zien (19-17). De 20-17 was de verlossende voor de Ambachters. Het slordig wordende spel van de bezoekers was al ingetreden zodat DVS de overwinning nog klinkender kon maken: 21-17!In de ranglijst verstevigt DVS haar tweede positie, nog immer twee punten volgend op koploper VEO, dat zelf won van runner-up Weidevogels. Komend weekend speelt DVS de uitwedstrijd tegen Fluks, dat vier punten heeft. In Noordwijk probeert DVS haar huidige puntenaantal van “zes uit vier” verder te verhogen en in het kielzog van de koploper te blijven!

Res 3e klasse L: DVS 2 - ACHILLES 2 17-8 (9-4)
Broodnodige winst voor DVS dat veel rebounds noteerde en ook de aanvalsopbouw van de bezoekers regelmatig verstoorde. DVS, dat al afstand nam bij rust ,”speelde prima in de functies” zodat ook na de pauze de score bijna verdubbeld kon worden. DVS klimt dankzij deze overwinning liefst twee plaatsen richting middenmoot, omdat concurrenten Fluks en DSO verloren! Komend weekend gaat DVS-2 dus ook naar Fluks!

4e klasse Q: DVS 3 - ADO 3 7-11
Het jeugdige DVS had geen passend antwoord op het geroutineerde ADO, dat enkele oud-1 spelers in de gelederen heeft. DVS blijft daardoor in de competitie in de onderste regionen verkeren.

Overige uitslagen:

DVS '69 4 - Olympia 4 20- 9
DVS '69 B1 - Tjoba B1 12- 7
DVS '69 C1 - Sporting Delta C2 6-10
DVS '69 C2 - Albatros C5 4- 3
DVS '69 D1 - DeetosSnel D2 5- 7
DVS '69 D2 - PKC / Hagero D8 2- 1
DVS '69 E1 - Vitesse E2 3- 1
DVS '69 E2 - Thor E1 4- 7
 
Verslagen E1 en F1 dd 30-11


Vriendenschaar F3 –DVS’69 F1   30 nov. 2013
Nadat we vrijdagavond in de kantine de Sint ontmoet hadden, vertrokken we zaterdagochtend nog een beetje moe en onder de indruk naar Hardinxveld. Dit keer zonder Laura en zonder invaller. Dat betekende dat Martijn voor het eerst ging proberen de hele wedstrijd te spelen. Best spannend voor hem. We speelden hartstikke goed, al snel scoorde Mila 0-1, even later deed ze dat nog een keer en Jose scoorde ook. 0-3 dus! De tegenstander scoorde even tegen 1-3. Dat liet Mila niet op zich zitten en zij scoorde weer 1-4. Wat waren we goed, zeg. De tegenstander maakte er nog 2-4 van, maar dat maakte ons niets uit. We hebben weer gewonnen!!! De laatste tien minuten hebben we rustig uitgespeeld, Martijn was helemaal op, maar heeft het goed volgehouden. Prima gedaan, ventje!

Korbis E1- DVS’69 E1 30 nov. 2013
Met de slecht gespeelde wedstrijd van afgelopen zaterdag in hun gedachten, namen de ouders gespannen plaats op de tribune in de oude sporthal van Waddinxveen. Zonder Henk, die ziek was, en zonder de nog steeds geblesseerde Maaike maar wederom met onze vaste invaller Zoë gingen we van start. En we zagen een totaal ander team dan vorige week. Super, jullie gingen voor elke bal en hebben gewoon echt heel goed gespeeld! Nikki scoorde al snel 0-1,helaas scoorde Korbis toen twee keer, maar dat liet Marit niet op zich zitten en hup, het stond 2-2. De , toch al niet zo goede, scheidsrechter keurde vervolgens volkomen onterecht een doelpunt van Nikki af. Helaas…………    Daarna liep Korbis uit naar een 8-2 overwinning. Jammer, maar eigenlijk hadden wij veel meer verdiend. Jongens en meiden, jullie hebben goed gespeeld en gevochten voor elke bal. Ga zo door!

 
DSO eenvoudige prooi voor DVS


Een makkelijke winst van DVS op DSO, waardoor DVS mee blijft draaien in de top en DSO vooralsnog moet afhaken. DVS-2 en -3 leden onverwachte nederlagen.

2e klasse E: DSO-1 - DVS 1 8-15 (3-6)
Matige wedstrijd in Klundert dat werd getemporiseerd door de thuisploeg middels het “achterverdedigen”. Dat leek te werken want DVS was niet scherp. Na 2-2 liep DVS desondanks uit naar de 3-6 voorsprong. Omdat DVS na rust de bal uitnam kon het direct het tempo bepalen. Dat was direct succesvol  (3-8) maar daarna ontstond hetzelfde eentonige beeld van de eerste helft. Toch had DVS nu wel op enkele momenten de scherpte en stelde het al in een vroeg stadium de zege veilig.In de ranglijst bevindt DVS zich in goed gezelschap: DVS deelt de tweede plaats met ploegen als Achilles en Weidevogels, allen volgend op twee punten van de tot heden ongenaakbare koploper VEO. Komend weekend komt Achilles op bezoek in Ambacht: een belangrijke wedstrijd dus!

Res 3e klasse L: DSO-2 - DVS 2 12-9 (5-5)
Gevoelige nederlaag voor de Ambachters, die de kansen vooraf toch hoger ingeschat hadden. Echter blessures spelen de ploeg parten, waardoor het improviseren bleek. Dat leek aanvankelijk niet goed uit te pakken: DVS kwam drie punten achter maar begon vervolgens met een goede inhaalrace (7-8). DVS kon niet doordrukken en leek nog meer geïmponeerd door vier goals van thuisploeg DSO. Een gemiste strafworp en slechts een doelpunt in de slotfase bleek niet voldoende om het DSO nog serieus moeilijk te maken.DVS zakt nu naar de onderste plaatsen van de ranglijst, maar de achterstand met de brede middenmoot is slechts twee punten. 

4e klasse Q: Merwede 4 - DVS 3 8-4 (4-0)
Slechte start van het weekend van DVS-3 Op vrijdagavond kwamen de Ambachters maar niet in het wedstrijdritme, maar ook niet in de nodige scoringsdrift. De veelzeggende stand van 4-0 stond op het wedstrijdbord tijdens de rust. Na rust waren beide ploegen volledig in evenwicht, zodat DVS ten onder ging

Overige uitslagen:

RWA 6 - DVS '69 4 4- 9
IJsselvogels B1 - DVS '69 B1 6-11
PKC / Hagero C3 - DVS '69 C1 11- 4
Good Luck C1 - DVS '69 C2 6- 3
PKC / Hagero D4 - DVS '69 D1 1- 5
Korbis E1 - DVS '69 E1 8- 2
Ten Donck E1 - DVS '69 E2 13- 8
Vriendenschaar F3 - DVS '69 F1 2- 4
 
«StartVorige21222324252627282930VolgendeEinde»

Pagina 25 van 30
 

Sponsoring