Wedstrijdverslagen
Verslagen E1 en F1 dd 1/2 en 8/2


DVS’69 F1 – Vriendenschaar F3  01 februari ’14
In deze nieuwe maand hoeven we maar 1 wedstrijd, de rest hebben we vrij. Na een goede warming-up begonnen we met heel veel zin aan de wedstrijd. Martijn stond er als eerste naast. De meiden speelden al meteen goed en Mila opende de score 1-0. Eva liet al snel haar befaamde afstandschot zien, 2-0. Helaas kwam Vriendenschaar al snel terug tot 2-2. In de tweede helft kwam Martijn steeds meer aan de bal, gaat steeds beter, manneke! Jose scoorde ook en even later maakte Laura 4-2, dit was ook de eindstand. Weer gewonnen, goed gedaan Effies!!De strafworpen verloren we helaas, maar dat mag de pret niet drukken.
Tot 1 maart, dan spelen we onze KAMPIOENSWEDSTRIJD!!!!

DVS’69 E1- Korbis E1 01 februari ’14
De uitwedstrijd in Waddinxveen tegen Korbis hadden we met 8-2 verloren, dus we hadden er een hard hoofd in. Maar vol goede moed begonnen we aan deze wedstrijd. Als snel bleek dat Sander Baan weer in zeer goede doen was, want hij scoorde al snel 1-0 en 2-0. Dat gaat lekker!! Na het wisselen van vak  werd er wederom snel gescoord. Rens zorgde voor 3-0 en 4-0. Wauw! Helaas scoorde Korbis tegen 4-1. Na de tactische bespreking van onze supercoaches Richard en Christiaan, kwamen we weer goed uit de startblokken. Sander Baan deed wat iedereen hoopte. Hij zorgde voor 5-1, Korbis scoorde 5-2, Sander zorgde met zijn 4e doelpunt voor 6-2. Als laatste scoorde Korbis nog en zo kregen we een 6-3 eindstanWe hebben heel goed gespeeld, zeker het verdedigen gaat steeds beter, ga zo door jongens en meisjes!

Vitesse E2- DVS’69 E1 08 februari ’14
Een wedstrijd om snel te vergeten. Het zat ons gewoon niet mee, de scheidsrechter wilde ook niet echt mee werken. Gewoon heel jammer. Sander Baan zorgde al snel weer voor een 0-2 voorsprong. Helaas kwam Vitesse snel terug tot  3-2. Rens wist de stand nog terug te brengen tot 3-3. Daarna werd het heel spannend, alleen wist Vitesse wel te scoren en wij niet. Helaas 4-3……

 
DVS haakt af in kampioensrace

 

Waar de hoofdmacht van DVS verrassend onderuit ging tegen Achilles-1, daar wonnen de Ambachtse “reserves” wel. DVS-3 had weinig in te brengen tegen koploper ADO.


Res 3e klasse L: Achilles-1 - DVS 1                             15-11 (5-10)

DVS begon al matig, maar het leed geen schade qua stand. In een hoog tempo wisten de ploegen bij elkaar te blijven (5-5). Door goede aanvalscombinaties werd de 6-10 voorsprong gepakt. Na rust liep DVS wel schade op, tegen de met name op de heren fysiek spelende Achilles. DVS kwam letterlijk als figuurlijk onder druk en kon niet langer de rust bewaren. Er werd te gehaast gespeelde en DVS grossierde in het gemiste kansen. Pas bij 9-10 volgde de eerste, en achteraf enige,  DVS goal na rust.

Die kleine voorsprong bleek dus niet meer voldoende voor de winst omdat er bij 11-11 frustratie in het Ambachtse spel  kwam. Van herstel kon daardoor geen sprake meer zijn..

DVS staat nog wel keurig tweede in de poule. Koploper VEO, dat zelf won,  heeft nu drie punten voorsprong. Komend weekend speelt DVS de inhaalwedstrijd tegen Velocitas, de huidige nummer zes.


Res.2e klasse E: Achilles-2 - DVS 2                             12-15 (7-7)

Hoewel DVS-coach Hartendorp moest puzzelen voor zijn teamsamenstelling (liefst drie afwezigen), kwam zijn ploeg de gemaakte afspraken goed na binnen de lijnen. Toch wist Achilles, dat ongeconcentreerd leek, steeds een kleine voorsprong te houden. Maar na rust volgde de ommekeer. In het laatste kwart van de wedstrijd (10-9) bleek dat DVS de rolverdelingen binnen de vakken zodanig duidelijk had, dat daarmee in korte tijd vijf goals werden gemaakt (10-14). De ploeg uit Den Haag stond er bij en keer ernaar hoe DVS de winst alsnog wegkaapte.

DVS staat nu op de derde plek derhalve, achter Velocitas,  en kan nog voor een tweede plaats gaan. Dat kan al op korte termijn, als DVS komend weekend het restant van de wedstrijd tegen Velocitas inhaalt. Met nog tien minuten te gaan wordt hervat bij een stand van 7-12 in het voordeel van Velocitas. Eerder werd de wedstrijd gestaakt omdat de Ambachtse Sophiahal lekkage had en het te gevaarlijk werd om door te spelen. Plaats van handeling: de RIDDER-hal.


4Q:                                         ADO 3- DVS 3     10-4 (5-3)

Met twee invallers speelde DVS behoorlijk, maar de gemiste kansen aan DVS-zijde gaf ADO de kans om bij te blijven (5-3 rust) en ook  afstand te nemen na rust. Met nog twee wedstrijden te gaan blijft DVS definitief verwijderd van de onderste plaatsen. DVS staat nu zesde met 9 punten.
 

Overige uitslagen:

Olympia 4 - DVS '69 4                       11 - 11

DVS '69 4 - RWA 6                             13 - 12

Tjoba B1 - DVS '69 B1                      8 - 14

Sporting Delta C2 - DVS '69 C1      10 -   8

PKC / Hagero D8 - DVS '69 D2       3 -   1

Vitesse E2 - DVS '69 E1                   4 -   3

Thor E1 - DVS '69 E2                        6 -   1

 
DUO-verslag E2 van 11 en 25 januari


Hallo allemaal: hier alweer het VIERDE DUO verslag van E-2!

We moesten naar Reeuwijk (E2) op 11 januari en gelukkig konden we de sporthal deze keer snel vinden; Tamara en Ilse R waren aan de beurt deze week. Wat opviel is dat de tegenstanders best wel veel "doorloopballen namen". Dat is nog wel wennen dat achteruit lopen dus we stonden al snel met 3-0 achter. We kregen wel kansjes hoor maar Reeuwijk ging vervolgens ook nog eens raak schieten. 6-0 was het bij de grote rust. Toen we weer begonnen scoorde Ilse H een mooi afstandschot; Eindelijk een doelpunt! Daarna ging het hard en scoorde Reeuwijk zomaar 15 goals. Nou meiden geeft niets, gewoon goed trainen, het leuk hebben en steeds weer wat bijleren! Wat verder nog opviel: ILse R, die niet zo lekker was maar echt op inzet speelde! Tamara gooide een paar mooie verre ballen. Shenna ging door haar enkel ("weer die ene"), hopelijk is het niet te ernstig, gelukkig een weekje rust!
Na dat weekje rust werd het dus 25 januari en toen moesten we ver weg! Helemaal naar ZKV (E1) in Zuidland (zoeken jullie het nog even op waar we helemaal heen reden?). Jasmijn en Arinde waren nu aan de beurt. Ook deze tegenstander had groen in het shirt en dat ligt ons niet :-). Het eerste deeltje was 3-0 achter, maar bij 0-5 scoorde Arinde een mooi doelpunt. Leuk voor haar en het team omdat haar papa op de tribune helemaal was meegereisd! 1-5 dus precies op de helft. De grote rust deed ons niet goed want pas bij 1-10 scoorde Shenna, die nu met ingezwachtelde enkel speelde,  wel een mooi afstandschot! En nu was net Corry niet mee (helaas pindakaas!). De strafworpjes deden we nog wel erg goed (dat is vaak zo!), Shenna scoorde weer, en Zoe en Jasmijn ook! De strafworpjes wonnen we met 3-1. Na afloop speelde het team waar Sander in zit meteen daar. Leuk om te zien he, hoe het "grote mensen" korfbal wordt gespeeld! Het volgende verslag volgt al rond 10 februari, daarna breekt de voorjaarsvakantie aan!

 
DVS verliest belangrijk punt


Res 3e klasse L: DVS 1 - DSO 1 10-10 (4-4)
De euforie en extase van de week ervoor, na de winst op koploper VEO, maakte bij DVS nu plaats voor intense teleurstelling. Waar met name het Ambachtse publiek er eens goed voor ging zitten voor het duel tegen laagvlieger DSO, zo bleek al gauw dat het stroef liep bij de thuisploeg. DSO bleek goed voorbereid op bepalende DVS-spelers, en bovendien werden de taken niet naar behoren uitgevoerd. Na een kwart wedstrijd spelen stond het “slechts” 2-0. DSO kon goed bijblijven omdat het octet van DVS-coach Beuk worstelde. Het werd zelfs 4-4 vlak voor rust. Het tweede bedrijf werd niet veel beter. Waar DVS op vele fronten fouten bleef maken, zo kon DSO via afstandschoten bijblijven. Zelfs tegen het einde pakte de ploeg uit Klundert nog de voorsprong en werd ternauwernood door DVS nog een punt veilig gesteld in de slotminuut.  In de poule van DVS won koploper VEO opnieuw waardoor DVS nu een verliespunt meer heeft dan VEO. Komend weekend gaat DVS op bezoek tegen de huidige nummer drie. In Den Haag staat dan  het lastige Achilles te wachten.

Res.2e klasse E: DVS 2 - DSO 2 13-11 (6-4)
Hoewel DSO altijd een lastige tegenstander voor DVS blijkt te zijn, was het DVS dit keer die een sterke start kende. Toch kwam DVS niet echt los waardoor de verdiende voorsprong bij rust terecht, doch klein was. Op karakter bleef DVS de bezoekers uit Klundert de baas en kon DVS in het laatste deel van de wedstrijd de bal lang in de ploeg te houden waardoor de winst uiteindelijk veilig gesteld werd.

4Q: DVS 3 – Merwede 4 11-10 (3-4)
Goede wedstrijd van DVS, dat zesde in de poule staat, tegen de huidig nummer vier Merwede. De ploeg uit Sliedrecht hadden steeds het initiatief, maar vlak voor tijd kaapte DVS de belangrijke winst voor de bezoekers hun neus weg.

Overige uitslagen:
DVS '69 5 - DSO 5 10 - 12 
DVS '69 B1 - IJsselvogels B1 7 -   7 
DVS '69 C1 - PKC / Hagero C3 6 -   5 
DVS '69 C2 - Good Luck C1 2 -   5 
DVS '69 D1 - PKC / Hagero D4 7 -   0 
DVS '69 D2 - GKV D3 8 -   1 
DVS '69 E1 - Korbis E1 6 -   3 
DVS '69 E2 - Ten Donck E1 2 - 23 
DVS '69 F1 - Vriendenschaar F3 4 -   2

 
Verslagen F1 dd 18/01 en 25/01


DVS’69 F1 - PKC/Hagero F3    18 januari 2014
Na de vorige keer net gewonnen te hebben van PKC gingen we met veel zin deze wedstrijd in. We waren vandaag weer gezellig met zijn vijven. Vier lekkere ondeugende meiden ( Laura, Eva, Jose en Mila) en een minimonstertje (Martijn). Wat een superteam is dit,zeg. Ze winnen elke wedstrijd en vormen een heel leuk team met elkaar! Het enthousiasme van deze kinderen, de trainers die de kinderen goed motiveren en de ondersteuning van de ouders op de tribune, echt geweldig!Jose wist als eerste er twee in te schieten. 2-0.Daarna maakte Eva twee mooie doelpunten. 4-0! Even verslapte de aandacht van de kinderen waardoor de tegenpartij er 1 mocht maken. Eindstand 4-1. 

Ventura Sport F1 - DVS’69 F1   25 januari 2014
Dit keer speelden we in Strijen, maar deze keer was Martijn er niet bij. Hij moest afzwemmen voor diploma A. (Gefeliciteerd Martijn!). De meiden gingen wat soft van start waardoor we bij rust met 1-0 achterstonden. Remy en Isabel gaven een flinke peptalk in de rust, waardoor de meiden er flink tegen aan gingen. Achter elkaar scoorden:Laura, Mila, Eva en Jose. Eindstand 1-4!
Bij de strafworpen scoorden wij er drie en de tegenpartij ook. Alleen wij deden ze onderhands en dat konden ze bij de tegenpartij nog niet!!

 
«StartVorige21222324252627282930VolgendeEinde»

Pagina 25 van 32
 

Sponsoring