Wedstrijdverslagen
DVS klopt aan de deur


Mooie resulaten in het (her-)openingsweekend van de veldcompetitie: DVS won eenvoudig van laagvlieger Crescendo en DVS-2 boekte een belangrijke winst op KCR-4.

(KLASSE 2F) DVS 1 – Crescendo 1 18-12 (10-5)
DVS, dat nog volop uitzicht heeft op de titel, stond voorafgaand het duel op plek vier, met kleine verschillen met de top-3. DVS kende wat afwezigen maar coach Chris Beuk wist met zijn achttal toch laagvlieger Crescendo de baas te blijven. Al bij rust was de voorsprong geruststellend. Pas bij 12-8 leek de gastploeg uit Leiden even aan de deur te kloppen maar speels eenvoudig liep DVS verder uit naar 16-10. De 18-12 was louter interessant voor de statistieken en degene die de uitslag juist had voorspeld.Concurrenten Danaiden en ALO wonnen eveneens. Een andere concurrent van DVS verloor: Vlaardingen verrassend van Ready, waardoor DVS nu samen met ALO plek twee inneemt, slechts een punt volgend op koploper Danaiden

(KLASSE R3U) DVS 2 – KCR-4 13-7 (6-4)
Een belangrijk duel omdat KCR – op plek twee in de poule- vier punten voorsprong heeft op de Ambachters. DVS coach Hartendorp moest creatief zijn met de opstelling en kwam goed weg in het eerste bedrijf, toen gastploeg KCR liefst vier strafworpen miste. DVS benutte er zelf twee en kon mede daardoor met een kleine voorsprong de rust in. Na rust kwam KCR nog wel langszij, maar door een goede fase aan DVS-zijde werd de beslissende voorsprong gepakt. 
Door dit resultaat klimt DVS naar de middenmoot – plek 4 -en loopt “6 uit 7”. In deze poule zijn de verschillen klein: van plek twee tot plek vijf zit maar een gat van drie punten! Volop spanning derhalve nog in deze poule!

(KLASSE R4R) DVS 3 – Ijsselvogels 4 8-8
DVS liep continu achter de feiten aan en kon pas in de tweede helft de achterstand goed maken. Enkele B-spelers maakten hun opwachting en zagen mede hun inspanningen beloond door een gelijkmaker in de slotminuut.
DVS staat in de poule keurig vierde (“9 uit 8”), en moet nog zes duels spelen tot aan juni.

Overige uitslagen:
DVS '69 B1 - Sporting Delta B2 9 - 5 
Futura C1 - DVS '69 C1 7 - 4 
Sporting Delta C3 - DVS '69 C2 2 - 1 
PKC / Hagero D4 - DVS '69 D1 1 - 2 
Vitesse F2 - DVS '69 F1 2 - 2

 
Duo-verslag nr.6 van E2


Hallo allemaal, zo vlak voor de herstart van het veldseizoen, presenteert E2 zich nog één keer met het LAATSTE DUO verslag, alweer nummer 6! In de wedstrijd op 1 maart mochten Ilse R en Tamara weer aan de bak. De coaches (Sander en Edwin) vonden dat we nu zeker een keer konden winnen, omdat wij "uit" (in Rotterdam) eigenlijk maar nipt verloren. Trekvogels had er precies vier, maar daar zat me toch een lang meisje in, dat werd dus moeilijk.... Het begin ging best goed (0-1) en het tweede deeltje scoorde Ilse H een mooi afstandschot (1-2). We gingen de grote rust met 1-3 en we geloofden er nog in. We hebben goed rondgespeeld maar allee nog niet zoveel kansen gehad. Alleen daarna ging dat lange meisje ineens haar best doen en stonden we met 1-6 achter!!. Het laatste deeltje werd het nog 1-7. Sander en Edwin zeiden dat dat lange meisje uit een hoger team kwam en dat hadden ze niet gezegd vooraf. Zo niet eerlijk! Misschien dat de Korfbalbond ons alsnog de punten gunt. Bij de strafworpen lieten we weer zien dat we dat al heel goed kunnen we scoorden liefst 5 keer: Ilse H (2), Kim, Ilse R (super meid!!) en gelukkig Zöe weer een keertje. Trekvogels scoorde er maar drie dus die wonnen wij dan weer lekker...(...puh!).

De volgende en laatste wedstrijd van de zaal was tegen Spirit in Vlaardingen. Dat waren vier meiden dus ook hier hadden we goede hoop, Jasmijn en Arinde mochten dit keer meedoen, maar ook Tamara en Ilse omdat Shenna ziek was en Zöe iets pijnlijks had aan haar oor (brrrr). Het begin was heel moeilijk, die meiden van Spirit gingen van heel ver rennen en wij renden nog wat moeizaam naar achter, dus we stonden snel met 1- 0 achter. Van Edwin en Sander moesten we maar wat afstand nemen en pas als ze heel dicht bij de korf kwamen (als ze raak kunnen schieten) dat we dan snel moeten verdedigen. En dat lukte! Hoewel na twee deeltjes we op 3-0 achter stonden ging het toch best goed. We hadden zelfs een strafworp gekregen (Jasmijn) maar die ging mis (zenuwen :-) )Rondspelen ging goed, maar net als vorige keer nog niet zoveel kansen. Toch gingen we veel doorlopers proberen te nemen, waarbij Tamara echt een keer flink DOOR-LIEP en ze een strafworp verdiende. En die scoorde ze ! Het werd daardoor 1-4. De strafworpen daarna gingen SUPERGOED!!! We wonnen met liefst 7-2: ILse H, Kim (2, zelfs onderhands!), Jasmijn (goed meid!), Ilse R (jaja, alweer!), Tamara (haar tweede strafworp van de dag!) en Arinde (super gedaan meid!). Kortom in deze laatste zaalwedstrijd hebben we alle namen van de kids nog kunnen noemen. We hebben pech gehad met wat wedstrijdjes, maar we lieten ons niet kisten na al nederlagen. Sander en Edwin proberen altijd op de trainingen leuke spelletje te doen, en de groep dingen bij te leren. Op het veld gaan we nu voor het eerste met z'n achten spelen. We gaan toch zeker voor enkele overwinningen! Ouders, bedankt voor de positieve houding en aanmoedigingen in deze zaalperiode. Tot op het veld!

 
Matig slotweekend DVS


Het voor de prijzen uitgespeelde DVS-1 verloor een punt bij middenmotor Velocitas. DVS-2 bracht kampioenskandidaat Velocitas-2 in verlegenheid maar verloor alsnog. DVS-4 miste op een haar na het kampioenschap in het rechtstreekse duel met koploper GKV.

Res 3e klasse L: Velocitas 1- DVS 1 12-12 (6-6)
In een gelegenheidsformatie probeerde DVS het veilig gespeelde Velocitas te bestrijden. Echter door die onwennigheid kon DVS niet boven zichtzelf uitstijgen. Na de 6-6 ruststand was de scoringsdrift niet meer in het gehele team aanwezig, maar kon toch nog een punt veilig gesteld worden.DVS eindigt, zoals al verwacht sinds enkele weken, op de tweede plaats. In deze klasse geeft die plek geen recht op promotieplaatsen.

Res.2e klasse E: Velocitas 2- DVS 2 13-11
Goede wedstrijden van de Ambachters, dat bij 12-11 de uitgelezen mogelijkheid had om thuisploeg Velocitas van een beslissingswedstrijd af te houden. De op dat moment verkregen strafworp werd gemist, waardoor Velocitas alsnog de wedstrijd besliste en dus nog een keer mag opdraven. DVS eindigt op een verdienstelijke vierde plaats.

DVS-4 speelde een spannende uitwedstrijd tegen GKV-4. Beide ploegen konden kampioen worden en de laatste zaalwedstrijd moest de beslissing brengen. DVS had wel het initiatief en mede door de spanning waren er weinig doelpunten (1-3 ruststand) . Na rust drukte thuisploeg GKV door en pakte de (bijna) verlossende 4-5 voorsprong. Vlak voor tijd maakte DVS nog gelijk, maar de tijd was tekort om GKV definitief van de troon te stoten. DVS eindigt dus definitief tweede.

Overige uitslagen en eindklasseringen:

HKC 4 - DVS '69 3                             8 -   5      DVS eindigt zesde van de acht ploegen

DVS 5                                                    vrij          DVS eindigt zesde van de zes ploegen

Merwede B2 - DVS '69 B1                11 - 11   DVS kampioen

Albatros C1 - DVS '69 C1                 10 -   2   DVS eindigt zesde van de zeven ploegen

Sporting Delta C4 - DVS '69 C2      1 -   1      DVS eindigt zesde van de zeven ploegen

DVS D1                                                 vrij          DVS eindigt gedeelde tweede van de zes ploegen

DVS D2                                                 vrij          DVS eindigt  derde van de zes ploegen

NIO E1 - DVS '69 E1                          10 -   1   DVS eindigt vijfde van de zeven ploegen

Spirit E1 - DVS '69 E2                       4 -   1      DVS eindigt laatste

ADO F2 - DVS '69 F1                         1 -   9      DVS kampioen

 
Verslagen E1 en F1 dd 1-3

 

DVS’69 F1- Korbatjo F1 01 maart ’14

De laatste thuiswedstrijd in de zaal was meteen het decor van de kampioenswedstrijd van de F1. Met de 4 dames in het veld en Martijn aan de kant omdat hij ziek was ( maar wel kwam kijken) gingen we van start. DVSF1_20140301_1.jpg

Het was een super spannende wedstrijd waarin de stand gelijk opging, maar aan het eind konden we gelukkig net wat meer scoren zodat we met 6-4(3x Eva, 2x Mila en 1x Jose) wonnen.

KAMPIOEN!!!!!!

Geweldig gedaan dames en heertje! Jullie hebben dit seizoen super gespeeld en wat belangrijker is , jullie zijn een heel leuk en gezellig team. Iedereen heeft iets bijzonders, Mila die topscoorder is, Laura die echt ontzettend goed kan verdedigen, Eva die de mooiste afstandsschoten laat zien, Jose die gewoon elke wedstrijd scoort en waar geen aanvaller langs komt en Martijn die zo ontzettend zijn best doet. En niet te vergeten coach Remy, die altijd rustig blijft en coach Isabel die de kinderen tot hun tweede kampioenschap brengt.

GEFELICITEERD F1 met het behalen van het KAMPIOENSCHAP!
DVSF1_20140301_2.jpg

DVS’69 E1- Vriendenschaar E1 01 maart ‘14
Nadat de F1 klaar was met feestvieren (Gefeliciteerd, F1!) konden wij aan de bak. Er was alleen een groot probleem. De scheidsrechter was niet op komen dagen. Na wat geharrewar aan de zijlijn was Sander Hello bereid om te fluiten. Bedankt daar voor, Sander!
De hele wedstrijd ging het eigenlijk gelijk op. We waren gelijkwaardig aan elkaar en dat is ook wel eens leuk. We stonden strak te verdedigen en de aanvallers deden ook goed hun best, alleen die stomme ballen wilden er niet in. In de rust kregen we een flinke peptalk van Richard en Christiaan en dat hielp. In de laatste tien minuten wist Rens de korf twee keer te vinden, de tegenstander deed dat maar een keer. Dus we hebben lekker gewonnen met 2-1!

Goed gedaan, E1!

 
DVS onderuit; eerste kampioenen bekend


Waar DVS-2 nog een punt haalde, daar ging in een nare wedstrijd het vlaggenschip verrassend ten onder tegen de selectie van Fluks.

Res 3e klasse L: DVS 1 - Fluks1 12-15 (5-6)
In de beginfase was DVS sterker dan de bezoekers uit Noordwijk (3-1) , maar Fluks toonde letterlijk de spierballen, wat de sfeer in de wedstrijd veranderde. Fluks kroop dichterbij en stond zelf voor bij rust (5-6). Het bleef een onvriendelijke wedstrijd na rust en DVS-coach Beuk, die al eerder aangaf zijn dienstverband met een jaar te verlengen, hamerde erop uit een ander vaatje te tappen. Dat lukte uiteindelijk een keer niet, de ommekeer kwam niet en DVS bleef achter de feiten aanlopen. Met nog een wedstrijd te gaan zal DVS tweede blijven, VEO werd officieel kampioen.

Res.2e klasse E: DVS 2 - Fluks2 12-12 (8-3)
Hoewel DVS op achterstand kwam (0-2), liep het team van coach Hartendorp rap uit naar de 8-3 ruststand.. Zelfs na rust (9-3) leek er geen vuiltje aan de lucht maar bracht een wissel aan Fluks zijde- en het niet goed uitvoeren van verdedigende taken aan DVS-kant-, de ommekeer. Hoewel DVS leek te pareren (via 9-7 naar 11-7) stond er ineens drie minuten voor tijd 11-12 op het scorebord. Gelukkig werd het ruwe spel van de bezoekers in de slotfase alsnog afgestraft met een strafworp, die DVS keurig afrondde,  en waardoor alsnog een schamel puntje werd vergaard.

DVS-4 heeft nog kans op een kampioenschap, na de winst op mede-concurrent DeestosSnel (8-4). Nu mag DVS in een rechtsreeks duel met de nummer-1 (GKV-4) gaan bepalen wie er met de eer aan de haal gaat!

DVS B kampioen!
Hoewel DVS zich al eerder kampioen mocht noemen, wird het feestje in eigen huis gevierd. KCR was een gewillig slachtoffer en DVS won eenvoudig met 10-2.
DVSB1 kampioen zaal 2013-2014_400px.jpg

DVS F kampioen
Het jongste DVS-team behaalde alweer het tweede kampioenschap in een half jaar tijd. Het werd een erg spannende wedstrijd, hoewel dat meer kwam omdat DVS de kansen miste. Korbatjo bleef bij tot 4-4, toen uiteindelijk DVS het verschil maakte (6-4). Ingekopieerd en BIJLAGE: het team onder leiding van Isabel en Remy ging er eens goed voor staan voor het Ambachtse publiek: Martijn, Mila, Eva, Jose en Laura: van harte gefeliciteerd!!!

DVSF kampioenzaal 2013-2014_400px.png

Overige uitslagen:

DVS '69 3 - KCR 7                              12 - 12

DVS '69 5 - Good Luck 3                   7 - 14

DVS '69 B1 - KCR B2                        10 -   2

DVS '69 C1 - ONDO C1                    4 - 10

DVS '69 C2 - SKV C1                        3 -   6

DVS '69 D1 - Merwede D4               12 -   1

DVS '69 D2 - SKV D1                        1 -   4

DVS '69 E1 - Vriendenschaar E1    2 -   1

DVS '69 E2 - Trekvogels E1             1 -   7

DVS '69 F1 - Korbatjo F1                  6 -   4

 
«StartVorige21222324252627282930VolgendeEinde»

Pagina 23 van 31
 

Sponsoring