Wedstrijdverslagen
Wedstrijdverslag DVS F1 - E.L.K.V F1

Op zaterdag 18 oktober 2014 moest de f1 spelen. We reisden met de f1 af naar  Etten-Leur. Met de zus van de coach. Isabel en Sander coachten goed. Na twee minuten stond het 1-0 achter, verdedigen deden we hartstikke goed. Esmée die voor het eerst een wedstrijd speelde liep tegen een meisje dat ook voor het eerst speelde. Toen werd het 2-0 en binnen 10 minuten stonden we 6-0 achter. Het tweede kwart begon. 7-0 achter maar toen kwam onze reddende engel Sem hij schoot de bal er zo in 7-1!! Maar de tegenstanders vonden het waarschijnlijk niet leuk ze scoorden meteen weer Frown. Toen het rust was moesten we heel veel drinken. Toen begonnen we weer. De tegenstander gleed uit!! Maar de andere tegenstanders konden het nog. Dus werd het 11-1. Toen hadden we weer rust. Maar Esmée liet het er niet bij zitten. 

DVS F1

Ze scoorde de 11-2!! Toen kwam Sem in actie 11-3!! Smile De tegenstander scoorde 14-3. Toen kwamen de strafworpen. Esmée scoorde 2 keer en Martijn 1 keer. En we gingen naar huis

 
DVS houdt competitie onnodig spannend

De tweede “echte” topper liep dit maal uit op een deceptie voor DVS-1. In Linschoten verraste Luno en is de competitie weer spannend. DVS-2 vocht weer tegen zichzelf maar hield nog wel een punt over na het duel met Luno-2. DVS A1 liet koploper Vitesse flink zweten en pakte een punt.

Missie voor DVS-1 was om in de laatste wedstrijd voor de “winterstop” de competitie voortijdig te beslissen. Immers, winst op “runner up” Luno zou een voorsprong van vijf punten betekenen. DVS was ook op koers, want de ploeg van coach Beuk liep via 1-1 vrij eenvoudig uit naar 3-8 voor. Echter DVS hield de bal niet in de ploeg waardoor Luno nog het geloof hield bij rust (7-9).
Gaandeweg de tweede helft ging DVS achter de feiten aan lopen. De ploeg was niet in staat de “goalgetter” van de thuisploeg aan banden te leggen. Na ook wat vrije kansen gemist te hebben raakten de Ambachters het initiatief en ook de spirit langzaam kwijt aan het weer volledig in zichzelf gelovende Luno. De rollen draaide zelfs volledig om na 13-13. DVS moest in de achtervolging tegen de vol vuur acterende thuisploeg. Moeizaam hield DVS stand maar fortuinlijk werd nog de voorsprong gepakt in het laatste deel (17-18). Luno was echter niet geknakt maar kwam, zag en overwon alsnog: 19-18. In de poule gaat DVS nog wel als “Herbstmeister” de zaalperiode in, maar in plaats van een geslaagde demarrage ziet het de concurrentie nu naderen.

DVS-2 had tegen Luno-2 ook het iniatief in de beginfase, echter na de 2-5 voorsprong was het voor de tweede week achtereen ongelukkig met enkele arbitrale beslissingen. Dat hielp de thuisploeg in het zadel, maar dit keer knakte DVS niet en werd alsnog een punt gepakt in de slotfase (10-10)
In de poule staat DVS nu tweede, met liefst vijf punten achterstand op koploper ONDO en met de concurrentie hijgend in de nek.

DVS A1 ging op bezoek bij koploper Vitesse in Barendrecht en leverde een goede wedstrijd af.
Het bleek echter net niet genoeg om de verrassing compleet te maken. In de poule staat DVS
nog voorlaatste maar heeft nog alle kans zich voor aanvang van de zaalperiode in de “brede middenmoot” te spelen. Dan moet wel de inhaalwedstrijd gewonnen worden van de huidige nummer laatst, Fortis-2. Het goede resultaat tegen Vitesse moet een goede duw in de rug voor de jeugdige Ambachters zijn!


Overige uitslagen:
Merwede 4 - DVS '69 3         4 -   5
DVS '69 4 - NIO 4                   5 -   6
DVS '69 5 - Ventura Sport 4  5 -   8
HKC C2 - DVS '69 C1            3 - 12
OZC C2 - DVS '69 C2            4 -   4
DVS '69 D1 - DeetosSnel D1     4 -   7
DVS '69 D2 - Ventura Sport D1 9 -   0
DVS '69 D3 - Oranje Wit D3      1 - 19
ADO E3 - DVS '69 E1                 0 -   5
DVS '69 E2 - Sporting Delta E3 12 -   0
DSO F2 - DVS '69 F1         4 -   5

 
DVS slaat belangrijke slag

De eerste “echte” topper is een prooi geworden voor DVS. Het eerste korfbalteam van H.I.Ambacht had een kwartier lastig maar won dik verdient. (lees hieronder meer). DVS-2 leed een onterechte en onnodige nederlaag en daarin speelde de arbiter een voorname rol. (lees hieronder meer). De missie voor DVS A1 wordt lastiger nadat het Zeeuwse Seolto de punten wegkaapte ((lees hieronder meer)

Het duel tussen DVS 1 en ONDO, dat dan toe de hoogst geplaatsten op de ranglijst in 2H, kwam moeizaam op gang. Na een kwartier was het slechts 2-2, maar DVS liep keurig uit naar een 6-3 voorsprong. Enkele persoonlijke fouten gaf de ploeg uit Middelburg nog lucht:7-5. ONDO bleef aanhaken (9-8), maar een tussensprint DVS leverde een schijnbaar veilige marge op van drie goals (12-8). De Zeeuwen zetten nog een maal aan (14-13), maar de verlossende goals kwamen uit DVS handen in de slotfase door twee verdiende en verzilverde strafworpen. De laatste goals van ONDO was er eentje voor de statistiek: 16-14.
Komend weekend gaat DVS op bezoek in Linschoten, waar het aantreedt tegen de nieuwe nummer twee Luno, dat zelf verrassend gelijk speelde bij laagvlieger Oranje Nassau. DVS kan dan de genadeklap uitdelen want winst zou een voorsprong van vijf punten betekenen!
BIJLAGE: foto van wedstrijd DVS-1 waarbij de DVS dames in de punt van de aanval een voorname rol vertolkte

DVS-2 ging ongelukkig onderuit tegen ONDO-2. Het slappe begin in de eerste helft werd de ploeg uiteindelijk onnodig fataal. Naast de averij bij rust (7-4) liet de ploeg zich teveel afleiden door de warrig fluitende arbiter. Zelfs een gele kaart werd de ploeg niet bespaard, maar een succesvolle DVS-wissel bracht de juiste energie terug in de ploeg. Het werd zelfs nog 8-8, maar het was dit keer ONDO dat alsnog met de schrik vrij kwam.

Het wordt nu wel heel lastig voor DVS A1 om aan te haken in de strijd om de bovenste plaatsen. Door verkregen strafpunten staat DVS voor de inmiddels helse opgave alles te winnen, maar dat lukte tegen Seolto-A1, dat dan toe concurrent van DVS, niet.  DVS verloor met 9-14 en blijft daardoor slechts op twee punten steken, met vier verliespunten meer dan koploper Vitesse.

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - Rust Roest 6                                8 - 14
Nieuwerkerk 10 - DVS '69 4                          13 - 10
DVS '69 4 - Oranje Zwart / De Hoekse 2      9 - 12
DVS '69 C1 - ADO C1                                       5 -   5
Conventus C1 - DVS '69 C2                           6 -   2
Fortis D1 - DVS '69 D1                                    8 -   2
Conventus D1 - DVS '69 D2                         11 -   2
DVS '69 D3 - Oranje Zwart / De Hoekse D2     0 - 18
Vriendenschaar E9 - DVS '69 E2                 1 - 10
DVS '69 F1 - Oranje Wit F3                           1 -   2

 
Belangrijke weken DVS

Op het oog eenvoudige overwinningen voor de selectieteams van DVS’69 in Vlaardingen afgelopen weekend. Zowel DVS-1 als -2 staan daardoor in de top van het klassement. DVS A1 liep twee klappen op in 1 week !

DVS 1 opende sterk tegen Oranje Nassau/ Spirit, en pakte direct een bemoedigende voorsprong (2-5), maar leidde een mindere periode aan DVS zijde tot een 8-5 achterstand. Toch haakte DVS weer aan bij rust (8-8). Hoewel aanvallend DVS zichtbaar de scherpte ontbrak, stond de verdediging goed waardoor het de thuisploeg niet lukte om DVS beentje te lichten: 11-15 en DVS blijft daarmee koploper.
De komende twee weken ontmoet DVS de huidige nummers twee en drie van de competitie en komt de “winterstop” snel dichtbij. Eerst komt komende zaterdag  ONDO naar sportpark Schildman, daarna reist DVS af naar Linschoten voor het duel met Luno.

DVS 2 boekte een dubbelslag. Eerst werd er doordeweeks ingehaald in en tegen Kinderdijk. Aanvankelijk leek Kinderdijk-3 op het krap bemeten veld alles raak te gaan schieten, maar DVS haakte aan. Toen de thuisploeg het kruid verschoten had, kon DVS er met de winst vandoor gaan: 11-17. Afgelopen zaterdag was het in Vlaardingen zo niet moeilijker. De ploegen waren tegen elkaar opgewassen en de doelpunten vielen over en weer. Waar een gelijkspel wellicht terecht leek, ging DVS toch er met de winst vandoor in de slotfase: 13-14. Met deze dubbele overwinning staat DVS-2 nu stevig op plek twee, met de onderlinge confrontatie met koploper ONDO-2 komend weekeind in het verschiet.

DVS A1 had dubbel pech afgelopen week. De belangrijke wedstrijd tussen de hoogvliegers Ventura Sport en DVS werd een overwinning voor de ploeg uit Strijen (9-8). Ook kreeg de ploeg nog de zware straf opgelegd wegens een administratieve fout: aftrek van twee wedstrijdpunten was het gevolg (en opnieuw spelen van het bewuste duel). Tegen het fysiek spelende Ventura begon de Ambachtse jeugd te slap, moesten de DVS-dames met name daaraan wennen, en was de ploeg zichtbaar geïmponeerd toen een speler van de thuisploeg na een val met een gebroken arm het veld af moest (8-4 rust). Na rust herpakte DVS zich als collectief met name in de verdediging, waardoor de ploeg langzaam kon aanhaken bij Ventura, maar de tijd bleek tekort om alsnog een punt te halen (9-8).
In de stand heeft DVS nu slechts twee punten en zakt het naar plek vier. Toch is de achterstand naar de kop overbrugbaar. Het heeft ten opzichte van de koploper feitelijk maar twee extra verliespunten. Het komende duel tegen Seolto, dat één plekje hoger staat dan DVS, moet dan uiteraard gewonnen worden op het Ambachtse sportpark.

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - ADO 4                 8 - 11
HKC 5 - DVS '69 3                 8 - 17
Albatros 8 - DVS '69 5             8 - 12
DVS '69 C2 - OZC C2             6 - 4
DVS '69 D1 - TOP D1             3 - 7
DVS '69 D2 - ELKV D1             4 - 4
Oranje Wit D3 - DVS '69 D3        17 - 0
Oranje Wit E8 - DVS '69 E2         8 - 5

 
Verslagen F1 en D2 dd 06/09

Het seizoen is weer begonnen!!!!!
Hallo, wij komen ons even voorstellen. Wij zijn het nieuwe F-team en wij hebben heel veel zin in dit seizoen. Het team bestaat uit drie nieuwe kindjes: de dame Isa en de heren Sem en Finn en uit Martijn die al langer bij de F’jes speelt.
Onze coaches zijn Annemarie en Sander H..
Afgelopen zaterdag moesten wij onze eerste wedstrijd spelen. Wat waren we zenuwachtig en wat vonden we het spannend zeg. Conventus F1 kwam bij ons op bezoek. In het begin wisten we nog niet zo goed wat we moesten doen, en Conventus, die al veel langer samenspeelde, schoot een paar keer raak. Al snel stond het 0-5. Toen scoorde Isa!! Knap gedaan van haar, zeg! 1-5. Bij de rust stond het 1-8. We kregen lekker limonade en mochten even uitrusten………Ilse H. wilde gelukkig bij ons invallen, dus Martijn kon even eruit en op adem komen. Hij speelde de laatste 10 minuten gelukkig weer mee. De 2e helft ging al veel beter!!! We snappen het spelletje al een stukje beter. Het stond 1-12, toen Sem zijn eerste doelpunt scoorde. Goed gedaan!! De eindstand was 2-12!

Tot slot moesten we nog strafworpen nemen en dat deden we zo goed dat we daarmee wonnen met 5-4! Wij vonden het echt superleuk!!!

Juliana D1- DVS’69 D2.
Daar zijn we weer! Het veldseizoen is weer begonnen en wij hebben er zin in. Ons team bestaat uit de dames: Evie, Carlijn, Nynke, Nikki, Zoe en Marit en de heren: Dillon, Mike, David en Sander. Dit alles gebeurt onder de strenge leiding van coaches Richard en Laura S. 
Deze zaterdag reisden we af naar het altijd mooie Oud- Gastel. Dillon was afwezig, want hij was op zwemkamp. Het team waar we tegen moesten spelen, speelde al langer samen en bestond alleen maar uit meiden. Zij waren zeker in het begin beduidend beter op elkaar ingespeeld, en al snel kwamen we achter. Sommigen bij ons, lieten de kopjes hangen, maar dat is nergens voor nodig. We spelen als team en verliezen of winnen dus ook als team, het ligt niet aan individuele spelers!!!! Na de rust ging het al een stuk beter en kregen we ook wat kansen die we helaas niet wisten te benutten. Volgende keer beter! De eindstand was 14-0…………..

 
«StartVorige21222324252627282930VolgendeEinde»

Pagina 23 van 34
 

Sponsoring