Wedstrijdverslagen
DVS haakt af om prijzen

 

DVS-1 ging onderuit tegen koploper Danaiden en kan die niet meer achterhalen. DVS-2 boekte een belangrijke winst op hekkensluiter Rust Roest en gaf daarmee de concurrent het bekende “duwtje”.
 

(KLASSE 2F) DVS 1 – Danaiden-1      7-12

Koploper Danaiden kwam sterk voor de dag op het Ambachtse sportpark “Schildman” en speelde DVS naar een 7-1 achterstand. Die klap kwamen de Ambachters niet meer te boven. DVS-coach Beuk zag het heilloze van de zaak in en gunde nog enkele jeugdspelers speelminuten.

DVS staat nu op zeven punten achterstand met nog twee duels te gaan. Een derde plek lijkt de best haalbare plek.

(KLASSE R3U)       DVS 2 - Rust Roest 4    9-7

Gelijkopgaande wedstrijd in dit belangrijke duel voor beide teams, waarin DVS in de eerste helft goed georganiseerd speelde. De marge was bij rust was klein maar wel in Ambachts voordeel (4-3). Bij 6-6 bracht DVS coach Hartendorp enkele wissels, en die waren succesvol. De 9-6 voorsprong werd gepakt en kwam ook verder niet meer in gevaar.

Door dit resultaat is DVS-2 definitief veilig gespeeld!
 

De komende weken zijn voor DVS4 , DVS B1 en DVS D1 en D2 nog van belang: al deze teams zijn nog in de race om het kampioenschap!
 

Overige uitslagen:

Nikantes 3 - DVS '69 3                                      6 -   8

DVS '69 4 - Albatros 5                                       6 -   6

Tjoba B1 - DVS '69 B1                                      7 -   9

Blauw-wit C1 - DVS '69 C1                              2 -   4

Good Luck C1 - DVS '69 C2                            3 -   0

DVS '69 D1 - Vriendenschaar D2                   4 -   4

DVS '69 D2 - Oranje Wit D5                             3 -   0

PKC / Hagero E2 - DVS '69 E1                       7 -   1

DVS '69 E2 - ADO E4                                        0 -   1

DVS '69 F1 - OZC F1                                         2 -   3

 
Update van E2!


Tijd voor een berichtje van de E-2, want sinds het veld zijn we met de acht meiden begonnen als achttal in de competitie. In de zaal was het nog mono-korfbal, dus dat was best nog wennen! We hebben wel getraind om beetje te wennen maar een oefenwedstrijdje ging niet door, dus we moesten aan de bak in heuse competitiewedstrijden!

Tegen Juliana E1 ging het niet zo goed. We konden nog maar moeilijk wennen aan de "twee vakken". Ook hadden we paar weken geen wedstrijd meer gespeeld dus ook dat was lastig. Bovendien was Juliana (7 stevige meiden, 1 jongen) erg fel en daardoor kregen we de bal maar moeilijk naar het andere vak. Juliana maakte in elke helft 5 goals dus inderdaad: 0-10! Achteraf hadden we liever tegen Juliana E-2 gespeeld :-) maar die zat in andere poule; Geen strafworpen in deze competitie, dat is jammer want die wonnen we vaak!

De uitwedstrijd tegen Oranje Wit (met twee jongens) was veel leuker, hoewel het lang onzeker was wie er allemaal mee konden doen (Zoe kon keertje niet). Ook Arinde en Ilse waren lange tijd onzeker, dus gelukkig dat Mila, Jose en Eva uit de F mee wilden gaan. We konden de bal goed naar het andere vak brengen en in de aanval rondspelen ging ook al beter. Helaas nog niet al te veel kansen maar dat komt vanzelf goed. Oranje Wit scoorde er eentje voor rust, Helaas kregen we geen strafworp mee op een belangrijk moment bij 1-0. Helaas scoorde Oranje Wit er nog twee na rust, maar het was een hele leuke wedstrijd. De yell luidt dan ook"yell yell yell, de volgende wedstrijd winnen we wel"!!!!!

Op 19 april kwam ACKC (met drie jongens) naar Ambacht. Nu was de wedstrijd nog weer even beter dan vorige keren. Kim, Zoe en Ilse H deden het goed tegen “de boys”. We konden goed de bal naar het andere vak brengen en in de aanval kregen we ook kansen. Ook verdedigen gaat steeds beter alleen de doorloopbal tegen houden is nog lastig (blijven opletten, en de kortste weg naar je tegenstander: blijven doen!). Het was erg glad op het gras (dauw) en Arinde en Ilse R gleden flink uit (gelukkig ging dat goed!). Hoewel we 0-1 achter stonden maakte Tamara in de tweede helft een mooi afstandschot. Jasmijn kreeg ook kansen maar vergat nog net ven te schieten! Met niet te lang meer te gaan kwamen we met 1-2 achter (doorloop... helaas) maar in de laatste minuut maakte Shenna 2-2 ,................., alleen was die net aan verdedigd! Dus hoewel we verloren was iedereen tevreden. Mirella (moeder Kim) had nog leuke teamfoto gemaakt (zie bijgesloten). We houden er dus de goede moed erin!

 
DVS wacht op laatste kans


Twee verliespartijen moesten de selectieteams van DVS69 incasseren. DVS 1 ging onnodig kopje onder bij ADOS en DVS 2 leed een verwachte nederlaag.

(KLASSE 2F) Ados 1 – DVS 1 16-13 (8-6)
In het veraf gelegen Hoorn was DVS in de beginfase van de wedstrijd tegen Ados niet oplettend, toen in de korfzone de thuisploeg twee treffers aantekende. Weliswaar kwam het onrustige DVS “terug in de wedstrijd” na de 3-1, maar bleef het achter de feiten aan lopen. Moeizaam werd de 6-6 bereikt, maar evenzo gemakkelijk werd het weer “twee achter” (8-6). Na rust oogde DVS iets rustiger, maar bleven er persoonlijke fouten gemaakt worden. Toch werd de thuisploeg weer achterhaald (11-11). Thuisploeg Ados toonde de juiste wil om te winnen, en plaatste een tussensprint en liep uit naar 15-11. In deze belangrijke fase bleek dat de normaal bepalende spelers niet hun normale niveau haalden, en dus het DVS-antwoord uitbleef.
DVS staat nu op vijf punten van koploper Danaiden, die in de eerstvolgende wedstrijd van DVS op 10 mei naar het Ambachtse sportpark Schildman komt. Bij winst doet DVS theoretisch weer mee om de titel ,maar maakt het hoe dan ook de kampioensstrijd interessant, omdat ALO op het vinkentouw zit.

(KLASSE R3U) HKC 3 – DVS 2 20-6 (7-5)
Een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust gaf DVS de in de poule heersende thuisploeg uitstekend partij. DVS had het moeilijk met het lengteoverwicht van de thuisploeg en bleek dat met name vlak na rust niet goed op te kunnen lossen. HKC liep uit en speelde DVS in de slotfase zelfs nog naar een geflatteerde grote nederlaag. Komende weken volgen belangrijke wedstrijden voor DVS als collega-laagvliegers Rust Roest en Ventura Sport nog “op de rol staan”.

(KLASSE R4R) Gemini 2– DVS 3 12-7 (8-3)
Aardige wedstrijd tussen beide ploegen, die beiden in het midden van de poule bivakkeren. DVS leek snel kansloos te zijn door een snel opgelopen achterstand, maar bleek in de tweede helft over veerkracht te beschikken (8-7). Enkele slordigheden en voor DVS ongelukkig uitvallen arbitrale beslissingen leidden alsnog tot de nederlaag.

Overige uitslagen:
Oranje Wit 7 - DVS '69 4 4 -   5 
Good Luck 3 - DVS '69 5 13 -   4 
DVS '69 C1 - IJsselvogels C1 5 -   6 
DVS '69 D1 - Ventura Sport D1 5 -   1 
Oranje Wit D5 - DVS '69 D2 4 -   6 
DVS '69 E2 - ACKC E3 1 -   2

 
Spannende slotfases DVS


Spannende wedstrijden bij korfbalvereniging DVS’69 afgelopen zaterdag. De duels van zowel DVS-1 en DVS-2 werden in de slotfase beslist. Het vlaggenschip won en blijft in de top-3. DVS-2 verloor en heeft dringend punten nodig. 

(KLASSE 2F) DVS 1 – Ready 1 14-13 (6-7)
Ondanks DVS initiatief waren beide partijen waren aan elkaar gewaagd (2-2). DVS speelde onwennig na wat personele omzettingen en gastploeg Ready kon het initiatief overnemen (5-7). Vlak voor rust scoorden de Ambachters nog wel de belangrijke “Anschluss”.
Na rust was het al snel gelijk en raasde DVS door naar 10-8. Een rommelige fase ontstond, met veel ruw en verbaal spel, en DVS verloor de controle over het duel (10-10)Daarna was het “Stuivertje wisselen” en probeerde de ploeg uit Den Haag met een wissel het duel in het slot te gooien, hetgeen mislukte. De winnende goal viel namelijk aan DVS zijde, vlak voor tijd. Geen goed duel- collectief wisselvallig- de vreugde en ook opluchting was des te groter.
DVS blijft in de top-3 staan en zal de komende vier duels nog de twee topploegen Danaiden en ALO treffen. Komende zaterdag eerst bij ADOS op bezoek in Hoorn

(KLASSE R3U) DVS 2 – ACKC 2 9-10 (5-5)
Ontluisterende nederlaag voor DVS, dat na een 4-0 voorsprong een zeer goede indruk maakte. De wisselvalligheid was voor rust al merkbaar want ACKC kwam nog gelijk bij rust. Na rust maakte DVS de veeltallige kansen niet af en kon de ploeg uit Almkerk er met de winst vandoor gaan.
DVS blijft hierdoor in de gevarenzone en zullen er nog minimaal twee punten gepakt moeten worden de komende weken!

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - ADO 3 9 - 15 
DVS '69 4 - Merwede 6 11 -   7 
KCR 9 - DVS '69 5 7 - 11 
DVS '69 B1 - Albatros B1 10 -   4 
Sporting Delta C2 - DVS '69 C1 12 -   3 
ADO C2 - DVS '69 C2 3 -   3 
Merwede D4 - DVS '69 D1 1 - 13 
DVS '69 D2 - Conventus D2 11 -   2 
Vriendenschaar E3 - DVS '69 E1 0 -   4 
Oranje Wit E5 - DVS '69 E2 3 -   0 
DVS '69 F1 - KCR F1 4 -   6

 
Off-day DVS


DVS doet stap terug in titelstrijd. In en tegen “outsider” Vlaardingen gingen de Ambachters flink onderuit. DVS-2 calculeerde het verlies op voorhand al, maar had meer goals willen scoren.

(KLASSE 2F) Vlaardingen 1 - DVS 1 13-7 (6-4)
Hoewel DVS het betere van het spel had, leidden de vermeende overtredingen van DVS tot vele vrije ballen voor de thuisploeg. Het  traag spelende Vlaardingen ging daar zeer effectief mee om. De schade bij rust was voor de Ambchters te overzien (twee verschil) en na rust maakte DVS gelijk (6-6). Die opwaartse trend werd niet voortgezet want DVS verloor de scherpte. Vlaardingen daarentegen rook haar kansen en kon naar uitlopen naar de overwinning daar DVS kansen bleef missen. Tevens zal DVS de Vlaardingers weer passeren op de ranglijst.In de poule van DVS wonnen koploper Danaiden en runner up ALO, waardoor DVS nu vierde staat.Komende week komt Ready op bezoek, dat DVS volgt op drie punten. Er valt veel eer te behalen voor DVS omdat Danaiden en Vlaardingen elkaar ook treffen.

(KLASSE R3U) Vlaardingen 3 - DVS 2 10-5
Totale offday van DVS, die door de eigen aanvallende onmacht achter de feiten bleef aanlopen tegen de ervaren thuisploeg. Door dit resultaat verliest DVS definitief het zicht op een eervolle plek twee, en moet het nog punten pakken om niet in de bedreigde zone te geraken. DVS staat vierde, heeft zes punten uit acht wedstrijden met nog vier wedstrijden te gaan! Komend weekend komt ACKC op bezoek in sportpark Schildman. ACKC staat vijfde maar heeft drie verliespunten minder. Voor beide ploegen telt dus alleen de winst!  

(KLASSE R4R) Olympia 3 - DVS 3 5-10 (3-6)
DVS lijkt zich direct veilig gespeeld te hebben door deze schier eenvoudige overwinning. In Spijkenisse werd de thuisploeg, vier punten volgend op DVS in de stand, door de Ambachters op nog grotere achterstand gezet.

Overige uitslagen:

Triade 2 - DVS '69 4 6 - 8
KCR B2 - DVS '69 B1 3 - 8
DVS '69 C1 - KCC / Delta Logistiek C2 1 - 6
DVS '69 C2 - Korbatjo C3 8 - 1
DVS '69 D1 - Korbatjo D1 4 - 3
Korbatjo D3 - DVS '69 D2 0 - 11
DVS '69 E1 - Albatros E2 0 - 7
DVS '69 E2 - Juliana E1 0 - 10
 
«StartVorige21222324252627282930VolgendeEinde»

Pagina 23 van 32
 

Sponsoring