Wedstrijdverslagen
DUO-verslag E2 van 11 en 25 januari


Hallo allemaal: hier alweer het VIERDE DUO verslag van E-2!

We moesten naar Reeuwijk (E2) op 11 januari en gelukkig konden we de sporthal deze keer snel vinden; Tamara en Ilse R waren aan de beurt deze week. Wat opviel is dat de tegenstanders best wel veel "doorloopballen namen". Dat is nog wel wennen dat achteruit lopen dus we stonden al snel met 3-0 achter. We kregen wel kansjes hoor maar Reeuwijk ging vervolgens ook nog eens raak schieten. 6-0 was het bij de grote rust. Toen we weer begonnen scoorde Ilse H een mooi afstandschot; Eindelijk een doelpunt! Daarna ging het hard en scoorde Reeuwijk zomaar 15 goals. Nou meiden geeft niets, gewoon goed trainen, het leuk hebben en steeds weer wat bijleren! Wat verder nog opviel: ILse R, die niet zo lekker was maar echt op inzet speelde! Tamara gooide een paar mooie verre ballen. Shenna ging door haar enkel ("weer die ene"), hopelijk is het niet te ernstig, gelukkig een weekje rust!
Na dat weekje rust werd het dus 25 januari en toen moesten we ver weg! Helemaal naar ZKV (E1) in Zuidland (zoeken jullie het nog even op waar we helemaal heen reden?). Jasmijn en Arinde waren nu aan de beurt. Ook deze tegenstander had groen in het shirt en dat ligt ons niet :-). Het eerste deeltje was 3-0 achter, maar bij 0-5 scoorde Arinde een mooi doelpunt. Leuk voor haar en het team omdat haar papa op de tribune helemaal was meegereisd! 1-5 dus precies op de helft. De grote rust deed ons niet goed want pas bij 1-10 scoorde Shenna, die nu met ingezwachtelde enkel speelde,  wel een mooi afstandschot! En nu was net Corry niet mee (helaas pindakaas!). De strafworpjes deden we nog wel erg goed (dat is vaak zo!), Shenna scoorde weer, en Zoe en Jasmijn ook! De strafworpjes wonnen we met 3-1. Na afloop speelde het team waar Sander in zit meteen daar. Leuk om te zien he, hoe het "grote mensen" korfbal wordt gespeeld! Het volgende verslag volgt al rond 10 februari, daarna breekt de voorjaarsvakantie aan!

 
DVS verliest belangrijk punt


Res 3e klasse L: DVS 1 - DSO 1 10-10 (4-4)
De euforie en extase van de week ervoor, na de winst op koploper VEO, maakte bij DVS nu plaats voor intense teleurstelling. Waar met name het Ambachtse publiek er eens goed voor ging zitten voor het duel tegen laagvlieger DSO, zo bleek al gauw dat het stroef liep bij de thuisploeg. DSO bleek goed voorbereid op bepalende DVS-spelers, en bovendien werden de taken niet naar behoren uitgevoerd. Na een kwart wedstrijd spelen stond het “slechts” 2-0. DSO kon goed bijblijven omdat het octet van DVS-coach Beuk worstelde. Het werd zelfs 4-4 vlak voor rust. Het tweede bedrijf werd niet veel beter. Waar DVS op vele fronten fouten bleef maken, zo kon DSO via afstandschoten bijblijven. Zelfs tegen het einde pakte de ploeg uit Klundert nog de voorsprong en werd ternauwernood door DVS nog een punt veilig gesteld in de slotminuut.  In de poule van DVS won koploper VEO opnieuw waardoor DVS nu een verliespunt meer heeft dan VEO. Komend weekend gaat DVS op bezoek tegen de huidige nummer drie. In Den Haag staat dan  het lastige Achilles te wachten.

Res.2e klasse E: DVS 2 - DSO 2 13-11 (6-4)
Hoewel DSO altijd een lastige tegenstander voor DVS blijkt te zijn, was het DVS dit keer die een sterke start kende. Toch kwam DVS niet echt los waardoor de verdiende voorsprong bij rust terecht, doch klein was. Op karakter bleef DVS de bezoekers uit Klundert de baas en kon DVS in het laatste deel van de wedstrijd de bal lang in de ploeg te houden waardoor de winst uiteindelijk veilig gesteld werd.

4Q: DVS 3 – Merwede 4 11-10 (3-4)
Goede wedstrijd van DVS, dat zesde in de poule staat, tegen de huidig nummer vier Merwede. De ploeg uit Sliedrecht hadden steeds het initiatief, maar vlak voor tijd kaapte DVS de belangrijke winst voor de bezoekers hun neus weg.

Overige uitslagen:
DVS '69 5 - DSO 5 10 - 12 
DVS '69 B1 - IJsselvogels B1 7 -   7 
DVS '69 C1 - PKC / Hagero C3 6 -   5 
DVS '69 C2 - Good Luck C1 2 -   5 
DVS '69 D1 - PKC / Hagero D4 7 -   0 
DVS '69 D2 - GKV D3 8 -   1 
DVS '69 E1 - Korbis E1 6 -   3 
DVS '69 E2 - Ten Donck E1 2 - 23 
DVS '69 F1 - Vriendenschaar F3 4 -   2

 
Verslagen F1 dd 18/01 en 25/01


DVS’69 F1 - PKC/Hagero F3    18 januari 2014
Na de vorige keer net gewonnen te hebben van PKC gingen we met veel zin deze wedstrijd in. We waren vandaag weer gezellig met zijn vijven. Vier lekkere ondeugende meiden ( Laura, Eva, Jose en Mila) en een minimonstertje (Martijn). Wat een superteam is dit,zeg. Ze winnen elke wedstrijd en vormen een heel leuk team met elkaar! Het enthousiasme van deze kinderen, de trainers die de kinderen goed motiveren en de ondersteuning van de ouders op de tribune, echt geweldig!Jose wist als eerste er twee in te schieten. 2-0.Daarna maakte Eva twee mooie doelpunten. 4-0! Even verslapte de aandacht van de kinderen waardoor de tegenpartij er 1 mocht maken. Eindstand 4-1. 

Ventura Sport F1 - DVS’69 F1   25 januari 2014
Dit keer speelden we in Strijen, maar deze keer was Martijn er niet bij. Hij moest afzwemmen voor diploma A. (Gefeliciteerd Martijn!). De meiden gingen wat soft van start waardoor we bij rust met 1-0 achterstonden. Remy en Isabel gaven een flinke peptalk in de rust, waardoor de meiden er flink tegen aan gingen. Achter elkaar scoorden:Laura, Mila, Eva en Jose. Eindstand 1-4!
Bij de strafworpen scoorden wij er drie en de tegenpartij ook. Alleen wij deden ze onderhands en dat konden ze bij de tegenpartij nog niet!!

 
DVS verrast koploper VEO


Een stunt afgelopen zaterdag in Voorburg, waar DVS koploper VEO beentje lichtte na een tumulteuze tweede helft. DVS-2 won eenvoudig van Dijkvogels-2, DVS-3 was kansloos tegen ACKC-3

Res 3e klasse L: VEO 1 - DVS 1 11-13 (6-6)
VEO had het initiatief, maar zag DVS langszij komen in het eerste kwart. Toch zette de ploeg uit Voorburg DVS zodanig onder druk, dat een achterstand dreigde bij rust. Een onterecht verkregen strafworp voor de thuisploeg leidde al tot een hoop consternatie (VEO miste) maar toch was het uitgangspunt bij aanvang van de tweede helft nog hoopgevend (6-6). DVS-coach Beuk hamerde zijn ploeg zichzelf te blijven, waar de thuisploeg veel meer druk zou voelen. En dat bleek terecht. Al vroeg in de tweede helft miste VEO weer een strafworp, maar bleef het initiatief houden. Bij 7-7 miste VEO weer een strafworp, maar werd toch de 9-7 voorsprong gepakt. Bij 10-8 kwam de ommekeer in de wedstrijd. DVS kwam op 10-9, waarna de thuisploeg vervolgens weer twee strafworpen miste! DVS rook haar kans en knalde naar 10-11. Een onterecht afgekeurd doelpunt van DVS werd niet fataal want de 10-12 volgde rond de 55e minuut. VEO trachtte met wissels nog het tij te keren, scoorde zelfs nog 11-12, maar twee minuten voor tijd scoorde DVS de verlossende, gelukbrengende 13e goal!
Hoewel DVS nog een wedstrijd tegoed heeft, hijst het zich qua verliespunten nu naast VEO. De concurrentie volgt al op minimaal vier punten, dus het heeft er alle schijn van dat VEO en DVS overblijven in de kampioensrace.
Komend weekend ontvangt DVS het Noord-Brabantse DSO, dat nog knokt voor handhaving in de tweede klasse. Eerder won DVS het duel in Klundert (9-12)

Res.2e klasse E: Dijkvogels 3 - DVS 2 6-8 (1-4)
DVS-coach Hartendorp vond dit een van de mindere wedstrijden van de Ambachters, die ook niet compleet waren door de competitiebelangen van het vlaggenschip. Het laag geklasseerde Dijkvogels was echter niet bij machte de mindere dag van DVS af te straffen. Dankzij deze winst kan DVS nog aansluiting houden met top-3! Komend weekend zal dan ook gewonnen moeten worden van het lager geklasseerde DSO-2.

Overige uitslagen:

(4Q: ) ACKC 3 - DVS 3 15 - 9
Nikantes 4 - DVS '69 4 7 - 12
ZKV 3 - DVS '69 5 7 - 6
PKC / Hagero B3 - DVS '69 B1 8 - 11
DeetosSnel C4 - DVS '69 C2 8 - 1
Albatros D1 - DVS '69 D1 6 - 1
ACKC D3 - DVS '69 D2 1 - 6
KCR E1 - DVS '69 E1 6 - 2
ZKV E1 - DVS '69 E2 10 - 2
Ventura Sport F1 - DVS '69 F1 1 - 4
 
DVS klaar voor topper


Res 3e klasse L: DVS 1 – Weidevogels 1 16-14 (9-8)
DVS, dat in het spoor probeert te blijven van koploper VEO, kende een gelijkopgaande strijd in het eerste kwart. Weidevogels,  dat de laatste kans had aansluiting te houden met de top-3, was opvallend gevaarlijk met het vrouwen-kwartet. DVS had steeds het initatief in de score, hoewel de ploeg uit Bleiswijk de tanden liet zien bij 5-6. Toch bleven de Ambachters de bovenliggende partij en werd er met een nipte voorsprong gerust. Toen na rust Weidevogels direct gelijk maakte, plaatste DVS een sprintje en leek de voorsprong van vier doelpunten de thuisploeg in veilige haven te brengen. Weidevogels toonde nog eenmaal veerkracht (14-12), maar was de 15e goal van DVS beslissend. De slotminuten brachten enkel nog wat goals voor de statistiek (16-14).In de poule won koploper VEO, en blijft alleen Achilles nog enigszins in het spoor van DVS. Komend weekend kan DVS zich (op verliespunten) naast VEO hijsen, als het in een rechtstreeks duel weet te winnen van de ploeg in Voorburg.

2e klasse E: DVS 2 – Weidevogels 2 11-9 (3-2)
DVS hield de verdediging goed dicht tegen Weidevogels, dat een hoog tempo hanteert. Echter de Ambachters speelden rommelig en waren niet scherp in de afronding. Dus hielden beide partijen elkaar nagenoeg in evenwicht bij rust (3-2). Door na rust te volharden in “het functiespel” keerde het vertrouwen en de scherpte terug. Dat was genoeg voor de belangrijke winst van DVS, dat zelf naar plek vier klimt en Weidevogels ook direct passeerde in de rangschikking.

4e klasse Q: DVS 3 - Oranje Wit 6 11-7  (5-3)
Oranje Wit legde DVS geen duimbreed in de weg om de eenvoudige doch belangrijke winst te boeken. DVS speelde in aantal fasen zeer gedegen en verzuimde eigenlijk alleen de score hoger op te voeren. DVS, dat minimaal nog een overwinning nodig heeft om definitief uit de bedreigende zone te blijven,  staat op “7 – uit - 9”.

Overige uitslagen:

DVS '69 5 - Oranje Zwart /De Hoekse 3 10 - 13
DVS '69 B1 - Vitesse B2 13 - 3
DVS '69 C1 - Vitesse C2 10 - 1
DVS '69 F1 - PKC / Hagero F3 4 - 1
 
«StartVorige21222324252627282930VolgendeEinde»

Pagina 23 van 30
 

Sponsoring