Wedstrijdverslagen
DVS wacht op laatste kans


Twee verliespartijen moesten de selectieteams van DVS69 incasseren. DVS 1 ging onnodig kopje onder bij ADOS en DVS 2 leed een verwachte nederlaag.

(KLASSE 2F) Ados 1 – DVS 1 16-13 (8-6)
In het veraf gelegen Hoorn was DVS in de beginfase van de wedstrijd tegen Ados niet oplettend, toen in de korfzone de thuisploeg twee treffers aantekende. Weliswaar kwam het onrustige DVS “terug in de wedstrijd” na de 3-1, maar bleef het achter de feiten aan lopen. Moeizaam werd de 6-6 bereikt, maar evenzo gemakkelijk werd het weer “twee achter” (8-6). Na rust oogde DVS iets rustiger, maar bleven er persoonlijke fouten gemaakt worden. Toch werd de thuisploeg weer achterhaald (11-11). Thuisploeg Ados toonde de juiste wil om te winnen, en plaatste een tussensprint en liep uit naar 15-11. In deze belangrijke fase bleek dat de normaal bepalende spelers niet hun normale niveau haalden, en dus het DVS-antwoord uitbleef.
DVS staat nu op vijf punten van koploper Danaiden, die in de eerstvolgende wedstrijd van DVS op 10 mei naar het Ambachtse sportpark Schildman komt. Bij winst doet DVS theoretisch weer mee om de titel ,maar maakt het hoe dan ook de kampioensstrijd interessant, omdat ALO op het vinkentouw zit.

(KLASSE R3U) HKC 3 – DVS 2 20-6 (7-5)
Een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust gaf DVS de in de poule heersende thuisploeg uitstekend partij. DVS had het moeilijk met het lengteoverwicht van de thuisploeg en bleek dat met name vlak na rust niet goed op te kunnen lossen. HKC liep uit en speelde DVS in de slotfase zelfs nog naar een geflatteerde grote nederlaag. Komende weken volgen belangrijke wedstrijden voor DVS als collega-laagvliegers Rust Roest en Ventura Sport nog “op de rol staan”.

(KLASSE R4R) Gemini 2– DVS 3 12-7 (8-3)
Aardige wedstrijd tussen beide ploegen, die beiden in het midden van de poule bivakkeren. DVS leek snel kansloos te zijn door een snel opgelopen achterstand, maar bleek in de tweede helft over veerkracht te beschikken (8-7). Enkele slordigheden en voor DVS ongelukkig uitvallen arbitrale beslissingen leidden alsnog tot de nederlaag.

Overige uitslagen:
Oranje Wit 7 - DVS '69 4 4 -   5 
Good Luck 3 - DVS '69 5 13 -   4 
DVS '69 C1 - IJsselvogels C1 5 -   6 
DVS '69 D1 - Ventura Sport D1 5 -   1 
Oranje Wit D5 - DVS '69 D2 4 -   6 
DVS '69 E2 - ACKC E3 1 -   2

 
Spannende slotfases DVS


Spannende wedstrijden bij korfbalvereniging DVS’69 afgelopen zaterdag. De duels van zowel DVS-1 en DVS-2 werden in de slotfase beslist. Het vlaggenschip won en blijft in de top-3. DVS-2 verloor en heeft dringend punten nodig. 

(KLASSE 2F) DVS 1 – Ready 1 14-13 (6-7)
Ondanks DVS initiatief waren beide partijen waren aan elkaar gewaagd (2-2). DVS speelde onwennig na wat personele omzettingen en gastploeg Ready kon het initiatief overnemen (5-7). Vlak voor rust scoorden de Ambachters nog wel de belangrijke “Anschluss”.
Na rust was het al snel gelijk en raasde DVS door naar 10-8. Een rommelige fase ontstond, met veel ruw en verbaal spel, en DVS verloor de controle over het duel (10-10)Daarna was het “Stuivertje wisselen” en probeerde de ploeg uit Den Haag met een wissel het duel in het slot te gooien, hetgeen mislukte. De winnende goal viel namelijk aan DVS zijde, vlak voor tijd. Geen goed duel- collectief wisselvallig- de vreugde en ook opluchting was des te groter.
DVS blijft in de top-3 staan en zal de komende vier duels nog de twee topploegen Danaiden en ALO treffen. Komende zaterdag eerst bij ADOS op bezoek in Hoorn

(KLASSE R3U) DVS 2 – ACKC 2 9-10 (5-5)
Ontluisterende nederlaag voor DVS, dat na een 4-0 voorsprong een zeer goede indruk maakte. De wisselvalligheid was voor rust al merkbaar want ACKC kwam nog gelijk bij rust. Na rust maakte DVS de veeltallige kansen niet af en kon de ploeg uit Almkerk er met de winst vandoor gaan.
DVS blijft hierdoor in de gevarenzone en zullen er nog minimaal twee punten gepakt moeten worden de komende weken!

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - ADO 3 9 - 15 
DVS '69 4 - Merwede 6 11 -   7 
KCR 9 - DVS '69 5 7 - 11 
DVS '69 B1 - Albatros B1 10 -   4 
Sporting Delta C2 - DVS '69 C1 12 -   3 
ADO C2 - DVS '69 C2 3 -   3 
Merwede D4 - DVS '69 D1 1 - 13 
DVS '69 D2 - Conventus D2 11 -   2 
Vriendenschaar E3 - DVS '69 E1 0 -   4 
Oranje Wit E5 - DVS '69 E2 3 -   0 
DVS '69 F1 - KCR F1 4 -   6

 
Off-day DVS


DVS doet stap terug in titelstrijd. In en tegen “outsider” Vlaardingen gingen de Ambachters flink onderuit. DVS-2 calculeerde het verlies op voorhand al, maar had meer goals willen scoren.

(KLASSE 2F) Vlaardingen 1 - DVS 1 13-7 (6-4)
Hoewel DVS het betere van het spel had, leidden de vermeende overtredingen van DVS tot vele vrije ballen voor de thuisploeg. Het  traag spelende Vlaardingen ging daar zeer effectief mee om. De schade bij rust was voor de Ambchters te overzien (twee verschil) en na rust maakte DVS gelijk (6-6). Die opwaartse trend werd niet voortgezet want DVS verloor de scherpte. Vlaardingen daarentegen rook haar kansen en kon naar uitlopen naar de overwinning daar DVS kansen bleef missen. Tevens zal DVS de Vlaardingers weer passeren op de ranglijst.In de poule van DVS wonnen koploper Danaiden en runner up ALO, waardoor DVS nu vierde staat.Komende week komt Ready op bezoek, dat DVS volgt op drie punten. Er valt veel eer te behalen voor DVS omdat Danaiden en Vlaardingen elkaar ook treffen.

(KLASSE R3U) Vlaardingen 3 - DVS 2 10-5
Totale offday van DVS, die door de eigen aanvallende onmacht achter de feiten bleef aanlopen tegen de ervaren thuisploeg. Door dit resultaat verliest DVS definitief het zicht op een eervolle plek twee, en moet het nog punten pakken om niet in de bedreigde zone te geraken. DVS staat vierde, heeft zes punten uit acht wedstrijden met nog vier wedstrijden te gaan! Komend weekend komt ACKC op bezoek in sportpark Schildman. ACKC staat vijfde maar heeft drie verliespunten minder. Voor beide ploegen telt dus alleen de winst!  

(KLASSE R4R) Olympia 3 - DVS 3 5-10 (3-6)
DVS lijkt zich direct veilig gespeeld te hebben door deze schier eenvoudige overwinning. In Spijkenisse werd de thuisploeg, vier punten volgend op DVS in de stand, door de Ambachters op nog grotere achterstand gezet.

Overige uitslagen:

Triade 2 - DVS '69 4 6 - 8
KCR B2 - DVS '69 B1 3 - 8
DVS '69 C1 - KCC / Delta Logistiek C2 1 - 6
DVS '69 C2 - Korbatjo C3 8 - 1
DVS '69 D1 - Korbatjo D1 4 - 3
Korbatjo D3 - DVS '69 D2 0 - 11
DVS '69 E1 - Albatros E2 0 - 7
DVS '69 E2 - Juliana E1 0 - 10
 
DVS klopt aan de deur


Mooie resulaten in het (her-)openingsweekend van de veldcompetitie: DVS won eenvoudig van laagvlieger Crescendo en DVS-2 boekte een belangrijke winst op KCR-4.

(KLASSE 2F) DVS 1 – Crescendo 1 18-12 (10-5)
DVS, dat nog volop uitzicht heeft op de titel, stond voorafgaand het duel op plek vier, met kleine verschillen met de top-3. DVS kende wat afwezigen maar coach Chris Beuk wist met zijn achttal toch laagvlieger Crescendo de baas te blijven. Al bij rust was de voorsprong geruststellend. Pas bij 12-8 leek de gastploeg uit Leiden even aan de deur te kloppen maar speels eenvoudig liep DVS verder uit naar 16-10. De 18-12 was louter interessant voor de statistieken en degene die de uitslag juist had voorspeld.Concurrenten Danaiden en ALO wonnen eveneens. Een andere concurrent van DVS verloor: Vlaardingen verrassend van Ready, waardoor DVS nu samen met ALO plek twee inneemt, slechts een punt volgend op koploper Danaiden

(KLASSE R3U) DVS 2 – KCR-4 13-7 (6-4)
Een belangrijk duel omdat KCR – op plek twee in de poule- vier punten voorsprong heeft op de Ambachters. DVS coach Hartendorp moest creatief zijn met de opstelling en kwam goed weg in het eerste bedrijf, toen gastploeg KCR liefst vier strafworpen miste. DVS benutte er zelf twee en kon mede daardoor met een kleine voorsprong de rust in. Na rust kwam KCR nog wel langszij, maar door een goede fase aan DVS-zijde werd de beslissende voorsprong gepakt. 
Door dit resultaat klimt DVS naar de middenmoot – plek 4 -en loopt “6 uit 7”. In deze poule zijn de verschillen klein: van plek twee tot plek vijf zit maar een gat van drie punten! Volop spanning derhalve nog in deze poule!

(KLASSE R4R) DVS 3 – Ijsselvogels 4 8-8
DVS liep continu achter de feiten aan en kon pas in de tweede helft de achterstand goed maken. Enkele B-spelers maakten hun opwachting en zagen mede hun inspanningen beloond door een gelijkmaker in de slotminuut.
DVS staat in de poule keurig vierde (“9 uit 8”), en moet nog zes duels spelen tot aan juni.

Overige uitslagen:
DVS '69 B1 - Sporting Delta B2 9 - 5 
Futura C1 - DVS '69 C1 7 - 4 
Sporting Delta C3 - DVS '69 C2 2 - 1 
PKC / Hagero D4 - DVS '69 D1 1 - 2 
Vitesse F2 - DVS '69 F1 2 - 2

 
Duo-verslag nr.6 van E2


Hallo allemaal, zo vlak voor de herstart van het veldseizoen, presenteert E2 zich nog één keer met het LAATSTE DUO verslag, alweer nummer 6! In de wedstrijd op 1 maart mochten Ilse R en Tamara weer aan de bak. De coaches (Sander en Edwin) vonden dat we nu zeker een keer konden winnen, omdat wij "uit" (in Rotterdam) eigenlijk maar nipt verloren. Trekvogels had er precies vier, maar daar zat me toch een lang meisje in, dat werd dus moeilijk.... Het begin ging best goed (0-1) en het tweede deeltje scoorde Ilse H een mooi afstandschot (1-2). We gingen de grote rust met 1-3 en we geloofden er nog in. We hebben goed rondgespeeld maar allee nog niet zoveel kansen gehad. Alleen daarna ging dat lange meisje ineens haar best doen en stonden we met 1-6 achter!!. Het laatste deeltje werd het nog 1-7. Sander en Edwin zeiden dat dat lange meisje uit een hoger team kwam en dat hadden ze niet gezegd vooraf. Zo niet eerlijk! Misschien dat de Korfbalbond ons alsnog de punten gunt. Bij de strafworpen lieten we weer zien dat we dat al heel goed kunnen we scoorden liefst 5 keer: Ilse H (2), Kim, Ilse R (super meid!!) en gelukkig Zöe weer een keertje. Trekvogels scoorde er maar drie dus die wonnen wij dan weer lekker...(...puh!).

De volgende en laatste wedstrijd van de zaal was tegen Spirit in Vlaardingen. Dat waren vier meiden dus ook hier hadden we goede hoop, Jasmijn en Arinde mochten dit keer meedoen, maar ook Tamara en Ilse omdat Shenna ziek was en Zöe iets pijnlijks had aan haar oor (brrrr). Het begin was heel moeilijk, die meiden van Spirit gingen van heel ver rennen en wij renden nog wat moeizaam naar achter, dus we stonden snel met 1- 0 achter. Van Edwin en Sander moesten we maar wat afstand nemen en pas als ze heel dicht bij de korf kwamen (als ze raak kunnen schieten) dat we dan snel moeten verdedigen. En dat lukte! Hoewel na twee deeltjes we op 3-0 achter stonden ging het toch best goed. We hadden zelfs een strafworp gekregen (Jasmijn) maar die ging mis (zenuwen :-) )Rondspelen ging goed, maar net als vorige keer nog niet zoveel kansen. Toch gingen we veel doorlopers proberen te nemen, waarbij Tamara echt een keer flink DOOR-LIEP en ze een strafworp verdiende. En die scoorde ze ! Het werd daardoor 1-4. De strafworpen daarna gingen SUPERGOED!!! We wonnen met liefst 7-2: ILse H, Kim (2, zelfs onderhands!), Jasmijn (goed meid!), Ilse R (jaja, alweer!), Tamara (haar tweede strafworp van de dag!) en Arinde (super gedaan meid!). Kortom in deze laatste zaalwedstrijd hebben we alle namen van de kids nog kunnen noemen. We hebben pech gehad met wat wedstrijdjes, maar we lieten ons niet kisten na al nederlagen. Sander en Edwin proberen altijd op de trainingen leuke spelletje te doen, en de groep dingen bij te leren. Op het veld gaan we nu voor het eerste met z'n achten spelen. We gaan toch zeker voor enkele overwinningen! Ouders, bedankt voor de positieve houding en aanmoedigingen in deze zaalperiode. Tot op het veld!

 
«StartVorige21222324252627282930VolgendeEinde»

Pagina 23 van 32
 

Sponsoring