Wedstrijdverslagen
Zuur puntverlies DVS

(verslag 13/12/2014)

Winst en verlies voor de selectieteams van DVS69 afgelopen zaterdag. DVS-1 leek een goede avond tegemoet te gaan tegen ONDO maar moest nog knokken voor een punt.  DVS-2  had uitzicht op een goed resultaat op ONDO-2 maar legde het alsnog af. DVS A1 boekte een belangrijke overwinning op streekgenoot Vitesse.

(klasse 2H) DVS '69 1 - ONDO 1 16 - 16  
Ondanks het initiatief van gastploeg ONDO (0-1) nam DVS het stokje over en leidde prima veldspel tot een comfortabele voorsprong van vier punten. Dat werd ook vast gehouden bij rust.
Na rust was er een “jojo” fase waardoor het verschil van vier naar twee en weer naar vier goals ging in  Ambachts voordeel. DVS verzuimde de genadeklap uit de delen toen bij 13-9 een strafworp gemist werd, wat koren op de molen bleek voor ONDO. Het verschil werd weer twee waardoor de ploeg van DVS-coach Beuk alle zeilen bij moest zetten om op de voorsprong te behouden. En dat ging mis in de slotfase. ONDO maakte gelijk tegen het aangeslagen DVS, dat nog gelukkig weg kwam met een punt.
In de poule blijft DVS laatste met twee punten. Wil DVS niet als rode lantaarndrager de kerst ingaan, dan zal de ploeg komend weekend moeten stunten in en tegen Maassluis, dat nog ongeslagen koploper is.

DVS '69 2 - ONDO 2   11 - 14    
Tegen hoogvlieger ONDO deed DVS, dat de punten broodnodig heeft, het uitstekend. DVS maakte het leven zuur voor  ONDO , dat  daardoor maar niet los kwam van de Ambachters. De spanning bleef derhalve in de wedstrijd waarbij DVS naliet de ploeg uit Middelburg verder in verlegenheid te brengen. In de poule is DVS daardoor nu voorlaatste, met genoeg uitzicht op de “brede middenmoot” . Komende zaterdag gaat DVS op bezoek bij Fortis, dat een plek hoger staat dan DVS. Een belangrijke wedstrijd nog zo voor de kerst!

DVS '69 A1 - Vitesse A2  11 - 8
Hele aantrekkelijke wedstrijd voor het neutrale publiek in deze streekderby tegen aartsrivaal Vitesse. Gedurende heel de wedstrijd was DVS, waar weer een DVS dame uit de ”ziekenboeg” terugkeerde en direct toonaangevend bleek. DVS was de bovenliggende partij, en kwam tot mooie aanvallen, tot tevredenheid van het DVS publiek. Pas tegen het einde van de wedstrijd kwam de spanning terug. Vitesse werd steeds fysieker, waardoor DVS werd ontregeld. Toch vond DVS zijn ritme weer terug en werd de winst veilig gesteld. In de poule heeft DVS nu stuivertje gewisseld met Vitesse en klimt het naar plek vijf. Komende zaterdag gaat DVS op bezoek op Seolto in Vlissingen, die twee punten boven de jeugdige Ambachters staat.

Overige uitslagen:

DVS '69 3 - Animo 3                11 - 6
DVS '69 4 - Nieuwerkerk 8      10 - 15
DVS '69 5 - Ventura Sport 4    12 - 14
DVS '69 C1 - HKC C2             17 - 4
DVS '69 C2 - NIO C2                6 - 4
DVS '69 D1 - PKC / SWKGroep D2  1 - 5
DVS '69 D2 - Ventura Sport D1  7 - 3
DVS '69 D3 - Albatros D3           3 - 9
DVS '69 F1 - Nieuwerkerk F5    10 - 3

 
Duur weekend DVS

(verslag 06/12/2014)

De selectieteams van DVS69 hebben kostbare punten laten liggen afgelopen weekend. DVS-1 was bewust van de broodnodige winst tegen concurrent ACKC maar ging toch verrassend onderuit .  DVS-2  leek kansloos maar had vlak voor tijd zicht op een punt, dat alsnog door ACKC-2 werd weggepoetst DVS A1 deed niet onder voor koploper Blauw Wit en had recht op een punt. Het werden er nul.

(klasse 2H) DVS '69 1- ACKC 1     
DVS wist dat het moest winnen om gastploeg ACKC te achterhalen en aan te sluiten in de middenmoot. De Ambachters startten prima en hadden het initiatief in de eerste tien minuten (2-0 en 4-2) maar bij 4-4 ontstond een gelijke strijd. DVS leek voor rust al op een beslissing af te stevenen (9-6) maar door slordigheden werd de hoop op een goed resultaat voor de ploeg uit Almkerk levend gehouden (9-8 rust). DVS kwam niet goed de kleedkamer uit want het was ACKC dat het initiatief overname (11-13). DVS drong aan, maar twee gemiste opgelegde vrije kansen in vijf minuten tijd deden de stand direct een ander aanzien (11-15). Het leek een kansloze missie maar DVS richtte zich op en vocht zich terug in de wedstrijd (15-16). Een spannende slotfase was het gevolg en een gemiste vrije kans van ACKC bij 16-17 deed direct denken aan de ongeschreven wetten in de sport. Echter DVS profiteerde niet en wonderwel kwam ACKC met de schrik vrij in de slotseconden (16-18).
Komend weekend kan DVS zichzelf revancheren door de thuiswedstrijd tegen ONDO te winnen. De afstand  naar de brede middenmoot (vanaf plek 2) waarin ook ONDO zich bevindt,  bedraagt vijf punten. DVS speelt wederom in Ambacht, aanvang 19.40 (De Ridderhal)

DVS '69 2 –ACKC 2           
Een magere eerste helft waarin DVS alleen maar toekeek hoe ACKC-2 eenvoudig de voorsprong verdedigde (1-4 bij rust). Pas na rust wist gelegenheidscoach Hartendorp zijn team te dirigeren naar een heuse inhaalrace, die zelfs leidde tot de 6-6. ACKC wankelde, maar wist net weer de voorsprong te pakken. Zelf in de slotfase toen de 7-8 op het scorebord stond. In de slotminuut maakte DVS nog gelijk en een  noodschot van ACKC in de slotseconde viel pardoes nog raak waardoor DVS-2 deze zaterdag in rouw werd gedompeld (8-9). Komend weekend treedt DVS-2 (nu zesde) in weer een thuiswedstrijd aan tegen hoogvlieger ONDO-2 .

DVS '69 A1 – Blauw Wit A1   
Tegen koploper Blauw Wit liet DVS zien dat het meekon met het niveau. DVS was scherp en wilde een goed resultaat tegen de ploeg uit Kloetinge. De opgebouwde 5-2 voorsprong was verdiend, maar toch sloop Blauw Wit dichter bij (5-4 rust).  Ook na rust leek een verrassing in de lucht te hangen (7-5), maar DVS leek wat onzorgvuldiger te worden. En dat werd afgestraft. Na de 7-7 gaf DVS definitief het stokje over aan de gastploeg (7-9).  Toch werd DVS niet gelost, het kon simpelweg niet meer demarreren. DVS bleef “meescoren”  maar het gaatje werd niet meer gedicht (9-11). In de poule blijft DVS zesde maar heeft het alle uitzicht op de middenmoot. Komend weekend de thuiswedstrijd tegen Vitesse, dat binnen handbereik is in de poule.(aanvang 14.55)

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - ACKC 3                 6 - 10
DVS '69 4 - Nikantes 4         12 - 10
DVS '69 5 - Vitesse 6              5 - 10
DVS '69 C2 - Maassluis C4     9 - 6
DVS '69 D2 - Juliana D1         2 - 11
DVS '69 D3 - Kinderdijk D3    0 - 11
DVS '69 E2 - Vriendenschaar E7 10 - 7
DVS '69 E1 - Nikantes E2      4 - 4

 
Eerste punt DVS

(verslag 29/11/2014)

Waar winst voor DVS-1 in het verschiet lag, maar een puntendeling werd. Tegen Animo werd dan toch het eerste wedstrijdpunt gesprokkeld. DVS-2 was gehavend en kon geen vuist maken tegen Swift-3 DVS A1 en Ventura Sport maakten er een waar schouwspel van met een puntendeling tot gevolg.

(klasse 2H) Animo 1 - DVS '69 1     18 - 18 (9-8)
Een belangrijke wedstrijd voor DVS om na verliespartijen tegen de topploegen nu de noodzakelijke punten te gaan halen. DVS coach Beuk had de vaksamenstelling iets gewijzigd en dat gaf DVS meer vertrouwen. De huid werd duur verkocht tegen Animo, dat zich gesteund voelde door een actief aanmoedigend lawaaimakend thuispubliek. Hoewel DVS pas na tien minuten de gelijkmaker aantekende, ging de strijd volledig gelijk op. Opvallend waren “de doorloop instelling” van het dames-kwartet, dat DVS hoofdbrekend bezorgde en ook telkens in de achtervolging moest. Verkregen vrije ballen door het ruwe spel van de thuisploeg waren niet effectief genoeg voor DVS om de voorsprong te pakken voor rust (9-8). Na rust pakte DVS meer het initiatief over (9-9) en bij 13-14 leek de strijd definitief in Ambachts voordeel uit te pakken. Toch werd verzaakt, mede door verkeerde keuzes in afronding, de voorsprong uit te breiden en bij 17-18 kreeg DVS alsnog de rekening gepresenteerd. Animo maakte alsnog en een omstreden afgekeurd doelpunt voor DVS leidde derhalve tot de ongelukkige puntendeling. In de poule kan DVS komend weekend haar slag slaan door in de thuiswedstrijd ACKC (dat een punt pakte in de streekdery tegen Merwede),  te verslaan. De ploeg uit Almkerk heeft drie punten. Aanvang: 18:55 (de Ridderhal)

Swift 3 - DVS '69 2             24 - 10 (12-6)
Het door blessures geteisterde DVS hield zich alleen in de beginfase overeind tegen  Swift-3.. Na 10 minuten kwam thuisploeg Swift los en kon DVS geen stand meer houden. Nog een blessure speelden de Ambachters parten in het eerste bedrijf zodat na rust louter van statistieke waarde werd.
In de poule zakt DVS langzaam naar onderen, maar kan winst op ACKC komend weekende ook weer een stijging naar plek drie betekenen

Ventura Sport A1 - DVS '69 A1     18 - 18 (9-9)
Vanaf het begin van de wedstrijd speelde A1 al erg goed op wat individuele slordigheden na.  De strijd in Strijen ging gelijk op waarbij beide ploegen erg makkelijk tot scoren kwamen. Daardoor nam de spanning toe wat voelbaar was zowel in als buiten het veld. De intensieve aanmoedigingen  van het  publiek van beide clubs leidden tot een ware apotheose, met zowel voor rust  als erna een gelijke stand . Kortom: de ploegen deelden de punten en het publiek was de overwinnaar !
Door deze puntendeling klimt DVS lichtjes omhoog in de stand en zou thuiswinst op koploper Blauw Wit komend weekend welkom zijn om definitief aan te sluiten in de middenmoot (aanvang 13 uur, De Ridderhal).

Overige uitslagen:
HKC 5 - DVS '69 3                              7 - 12
Ventura Sport C2 - DVS '69 C1        4 - 11
Spirit C1 - DVS '69 C2                       1 -   4
Fortis D1 - DVS '69 D1                      8 -   4
ELKV D1 - DVS '69 D2                      2 -   5
Albatros E7 - DVS '69 E2                 1 - 17
NIO E2 - DVS '69 E1                        1 - 11

 
DVS mist beleving

(verslag 22/11/2014)

Afgelopen zaterdag had de eerste winst moeten opleveren voor DVS-1, maar het liep allemaal anders tegen Oranje Nassau/ Spirit. DVS-2 had de winst in het vizier maar DSO gaf geen duimbreed toe. DVS A1 had een spannende wedstrijd  tegen Fortus en mocht zich na afloop de gelukkigste noemen.


(klasse 2H) Na twee verloren streekderby’s tegen op papier sterkere ploegen (Merwede en Kinderdijk) moest het nu gebeuren tegen een gelijkwaardiger opponent. Oranje Nassau/ Spirit, dat in de veldcompetitie nog niet echt potten kon breken, leek daarom al vanaf het begin een gewillig slachtoffer. DVS had het initiatief maar toch enigszins moeizaam werd na een kwart spel een 5-3 voorsprong gepakt. Vanaf dat moment toonde de ploeg uit Vlaardingen dat het veel effectiever was dan thuisploeg DVS. In de opvolgende tien minuten liep Oranje Nassau/ Spirit zelfs uit naar 5-7 en voor rust werden de Ambachters nog wat meer in verlegenheid gebracht: 6-9.
DVS kwam goed uit de kleedkamer maar wederom ging het scoren moeizaam (8-9). Het trouwe Ambachtse publiek zag dat bij DVS de echte beleving en gedrevenheid ontbraken om voor de ommekeer te zorgen, en de Vlaardingers voelden dat “er wat te halen viel in de Ambachtse Sophiahal”. Twee treffers aan de zijde van de bezoekers bleken in die fase beslissend (8-11). DVS kon het tij niet meer keren en zo kon  Oranje Nassau/ Spirit betrekkelijk eenvoudig de winst  stelen uit Ambacht (11-15). DVS-coach Beuk was teleurgesteld in zijn ploeg en is er steevast van overtuigd “dat het goed komt met zijn ploeg”. Komend weekend volgt een belangrijke uitwedstrijd: DVS gaat proberen de eerste punten te vergaren tegen Animo, dat twee wedstrijdenpunten heeft (aanvang 20:15 uur, Geldermalsen)

DVS-2 beleefde in DSO een gelijkwaardige tegenstander, maar de 1-1 ruststand mag gerust een “klassieke” genoemd worden. Na rust bleef de strijd gelijk op gaan en werden de goals eerlijk verdeeld. DVS had het meeste uitzicht op de winst maar ontbeerde daadkracht in de slotfase (8-8).
Volgende wedstrijd is de uitbeurt bij koploper Swift-3 (Middelburg). DVS staat verdienstelijk vierde, maar wil hogerop!

DVS-A1 had een gelijkopgaande wedstrijd tegen Fortis A2 ,dat de laatste tijd steeds de mindere was van DVS. Nu was dat anders. De jeugd uit Oost-Souburg had de eerste helft het initiatief (8-9) maar zag in een spannende slotfase DVS nog langszij komen (15-14), zodat DVS nu van “de hatelijke nul”af is.

Overige uitslagen:

DVS '69 3 - Oranje Nassau / Spirit 3     7 - 8
DVS '69 4 - Maassluis 4                          9 - 5
DVS '69 5 - RWA 8                                  10 - 10
DVS '69 C1 - PKC / SWKGroep C4       5 - 13
DVS '69 C2 - Albatros C4                        5 - 1
DVS '69 D1 - TOP D1                               7 - 11
DVS '69 D2 - Keep Fit '70 D1                  6 - 4
DVS '69 E2 - ADO E3                               4 - 1
DVS '69 E1 - Olympia E5                       12 - 3
DVS '69 F1 - IJsselvogels F2                  5 - 3

 
DVS de mindere in Kinderdijk

(verslag 15/11/2014)

De tweede streekderby van het prille zaalseizoen werd geen succes voor DVS: nagenoeg kansloos werd verloren in Kinderdijk. Ook de selectieteams (in het wedstrijdkorfbal) DVS-2 en DVS-A1 konden geen punten noteren.

(klasse 2H) DVS wist dat het een moeilijke avond kon worden tegen regio-genoot Kinderdijk, maar als de ploeg boven zichzelf zou kunnen uitstijgen dan is alles mogelijk. Dat gebeurde niet. Thuisploeg Kinderdijk had het initiatief maar daarna volgde DVS goed (2-1). Vijf minuten later had Kinderdijk de teller op 5 goals staan en kon DVS nog wel aansluiten (5-3), maar dat bleek voor het laatst. De aansluiting werd echter verdedigend niet gemaakt, zodat Kinderdijk met overwegend afstandschoten uitliep naar de 12-3 ruststand. De uitstekende reactie van DVS direct na rust (12-5) bleek echter niet meer dan een speldenprik. Kinderdijk was op nagenoeg alle fronten de meerdere van DVS (15-5) en hoewel er nog genoeg tijd te gaan leek het eindresultaat inmiddels vast te staan. Wel acteerden de ploegen daarna op gelijkwaardig niveau en bleven de scores op peil: 23-12. Komend weekend probeert DVS de eerste overwinning te halen tegen de op papier gelijkwaardige tegenstander. Oranje Nassau/Spirit, dat won van ACKC, komt dan op bezoek in Ambacht. Aanvang 18.45 uur in de Ridderhal.

Zowel DVS-2 als DVS A1 moesten afreizen naar Zeeland waar de ploegen aantraden tegen de teams van Tjoba. DVS-2 ging ten onder met 17-11 en ziet nu Tjoba-3 passeren op de ranglijst. Komend weekend volgt de thuiswedstrijd tegen DSO-2, dat net als DVS inmiddels een overwinning op zak heeft. Tegen het eveneens nog puntloze Tjoba A1 had DVS A1 in de tweede zaalwedstrijd weinig in te brengen. DVS kreeg klop met 20-6 en wacht nog op de eerste punten. Komend weekend probeert DVS dat te realiseren wanneer het aantreedt tegen Fortis A2, dat ook nog wacht op de eerste overwinning

Overige uitslagen:
OZC 4 - DVS '69 3               15-10
VIOS 2 - DVS '69 5               18- 7
Korbatjo C2 - DVS '69 C2      0- 3
SKV E2 - DVS '69 E2            6- 3
Ten Donck E2 - DVS '69 E1 11- 3
KCR F3 - DVS '69 F1           12-12

 
«StartVorige21222324252627282930VolgendeEinde»

Pagina 21 van 33
 

Sponsoring