Wedstrijdverslagen
Belangrijke weken DVS

Op het oog eenvoudige overwinningen voor de selectieteams van DVS’69 in Vlaardingen afgelopen weekend. Zowel DVS-1 als -2 staan daardoor in de top van het klassement. DVS A1 liep twee klappen op in 1 week !

DVS 1 opende sterk tegen Oranje Nassau/ Spirit, en pakte direct een bemoedigende voorsprong (2-5), maar leidde een mindere periode aan DVS zijde tot een 8-5 achterstand. Toch haakte DVS weer aan bij rust (8-8). Hoewel aanvallend DVS zichtbaar de scherpte ontbrak, stond de verdediging goed waardoor het de thuisploeg niet lukte om DVS beentje te lichten: 11-15 en DVS blijft daarmee koploper.
De komende twee weken ontmoet DVS de huidige nummers twee en drie van de competitie en komt de “winterstop” snel dichtbij. Eerst komt komende zaterdag  ONDO naar sportpark Schildman, daarna reist DVS af naar Linschoten voor het duel met Luno.

DVS 2 boekte een dubbelslag. Eerst werd er doordeweeks ingehaald in en tegen Kinderdijk. Aanvankelijk leek Kinderdijk-3 op het krap bemeten veld alles raak te gaan schieten, maar DVS haakte aan. Toen de thuisploeg het kruid verschoten had, kon DVS er met de winst vandoor gaan: 11-17. Afgelopen zaterdag was het in Vlaardingen zo niet moeilijker. De ploegen waren tegen elkaar opgewassen en de doelpunten vielen over en weer. Waar een gelijkspel wellicht terecht leek, ging DVS toch er met de winst vandoor in de slotfase: 13-14. Met deze dubbele overwinning staat DVS-2 nu stevig op plek twee, met de onderlinge confrontatie met koploper ONDO-2 komend weekeind in het verschiet.

DVS A1 had dubbel pech afgelopen week. De belangrijke wedstrijd tussen de hoogvliegers Ventura Sport en DVS werd een overwinning voor de ploeg uit Strijen (9-8). Ook kreeg de ploeg nog de zware straf opgelegd wegens een administratieve fout: aftrek van twee wedstrijdpunten was het gevolg (en opnieuw spelen van het bewuste duel). Tegen het fysiek spelende Ventura begon de Ambachtse jeugd te slap, moesten de DVS-dames met name daaraan wennen, en was de ploeg zichtbaar geïmponeerd toen een speler van de thuisploeg na een val met een gebroken arm het veld af moest (8-4 rust). Na rust herpakte DVS zich als collectief met name in de verdediging, waardoor de ploeg langzaam kon aanhaken bij Ventura, maar de tijd bleek tekort om alsnog een punt te halen (9-8).
In de stand heeft DVS nu slechts twee punten en zakt het naar plek vier. Toch is de achterstand naar de kop overbrugbaar. Het heeft ten opzichte van de koploper feitelijk maar twee extra verliespunten. Het komende duel tegen Seolto, dat één plekje hoger staat dan DVS, moet dan uiteraard gewonnen worden op het Ambachtse sportpark.

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - ADO 4                 8 - 11
HKC 5 - DVS '69 3                 8 - 17
Albatros 8 - DVS '69 5             8 - 12
DVS '69 C2 - OZC C2             6 - 4
DVS '69 D1 - TOP D1             3 - 7
DVS '69 D2 - ELKV D1             4 - 4
Oranje Wit D3 - DVS '69 D3        17 - 0
Oranje Wit E8 - DVS '69 E2         8 - 5

 
Verslagen F1 en D2 dd 06/09

Het seizoen is weer begonnen!!!!!
Hallo, wij komen ons even voorstellen. Wij zijn het nieuwe F-team en wij hebben heel veel zin in dit seizoen. Het team bestaat uit drie nieuwe kindjes: de dame Isa en de heren Sem en Finn en uit Martijn die al langer bij de F’jes speelt.
Onze coaches zijn Annemarie en Sander H..
Afgelopen zaterdag moesten wij onze eerste wedstrijd spelen. Wat waren we zenuwachtig en wat vonden we het spannend zeg. Conventus F1 kwam bij ons op bezoek. In het begin wisten we nog niet zo goed wat we moesten doen, en Conventus, die al veel langer samenspeelde, schoot een paar keer raak. Al snel stond het 0-5. Toen scoorde Isa!! Knap gedaan van haar, zeg! 1-5. Bij de rust stond het 1-8. We kregen lekker limonade en mochten even uitrusten………Ilse H. wilde gelukkig bij ons invallen, dus Martijn kon even eruit en op adem komen. Hij speelde de laatste 10 minuten gelukkig weer mee. De 2e helft ging al veel beter!!! We snappen het spelletje al een stukje beter. Het stond 1-12, toen Sem zijn eerste doelpunt scoorde. Goed gedaan!! De eindstand was 2-12!

Tot slot moesten we nog strafworpen nemen en dat deden we zo goed dat we daarmee wonnen met 5-4! Wij vonden het echt superleuk!!!

Juliana D1- DVS’69 D2.
Daar zijn we weer! Het veldseizoen is weer begonnen en wij hebben er zin in. Ons team bestaat uit de dames: Evie, Carlijn, Nynke, Nikki, Zoe en Marit en de heren: Dillon, Mike, David en Sander. Dit alles gebeurt onder de strenge leiding van coaches Richard en Laura S. 
Deze zaterdag reisden we af naar het altijd mooie Oud- Gastel. Dillon was afwezig, want hij was op zwemkamp. Het team waar we tegen moesten spelen, speelde al langer samen en bestond alleen maar uit meiden. Zij waren zeker in het begin beduidend beter op elkaar ingespeeld, en al snel kwamen we achter. Sommigen bij ons, lieten de kopjes hangen, maar dat is nergens voor nodig. We spelen als team en verliezen of winnen dus ook als team, het ligt niet aan individuele spelers!!!! Na de rust ging het al een stuk beter en kregen we ook wat kansen die we helaas niet wisten te benutten. Volgende keer beter! De eindstand was 14-0…………..

 
Verslag veldseizoen E1

 

Ook hier het door drukte er niet van gekomen om van elke wedstrijd een verslag te schrijven, volgend seizoen beter! Dit seizoen was een seizoen van extremen, slecht spel, goed spel, zware regenbuien, bijna tropische temperaturen, veel spelers, weinig spelers.enz. Toch hebben we er een leuk seizoen van gemaakt. De laatste wedstrijd speelden we thuis tegen Vriendenschaar. Al snel kregen we door dat dit onze beste wedstrijd kon worden. Nikki opende de score en had het de rest van de wedstrijd voortdurend aan de stok met haar tegenstander. Sander B. scoorde er ook nog 2 en ook Marit legde er twee in het mandje. Sander van der W. wilde niet achterblijven en scoorde er ook twee. Helaas werd een daarvan afgekeurd. De eindstand was een mooie 6-2 overwinning! Prima gedaan, dames en heren!


Tijdens dit seizoen hebben we een super invalster gehad, Zoe, bedankt. Dit team valt aan het eind van het seizoen ook uit elkaar, zij worden verspreid over de D1, D2 en D3. Succes allemaal volgend seizoen. En coaches Richard en Christiaan bedankt voor alles!

 
Verslag veldseizoen F1

 

Door drukte is het dit seizoen niet gelukt om een verslag van elke wedstrijd te maken daarom een verslag van het seizoen en een korte samenvatting van de laatste wedstrijd. Na zowel veld- als zaalseizoen als eerste geëindigd te zijn, werden de F’jes dit seizoen een klasse hoger ingedeeld. En dat hebben we geweten ook, ineens was er sprake van tegenstand en tegendoelpunten, kwamen we achter, speelden we gelijk en verloren we opeens. Toch hebben we altijd heel erg ons best gedaan en gevochten voor wat we waard waren, soms verloren we in de laatste minuut……………. De laatste wedstrijd moesten we tegen WION die helemaal onder aan stonden. Maar toch voor we het wisten, stonden we 0-2 achter. Pas toen kwam de doelpuntenmachine op gang. Jose(2x) en Mila (2x) wisten de stand op 4-2 te krijgen. Laura verdedigde geweldig en Martijn rende zijn tegenstander helemaal gek. Eva scoorde er vervolgens nog even 3 zodat we het seizoen konden afsluiten met een 7-2 overwinning!! Goed gedaan!


Dit super team valt nu uit elkaar omdat de meiden doorgaan als team naar de E2 en Martijn bij de F’jes blijft. Jammer want het was niet alleen een goed team maar ook een heel gezellig team. Bedankt super coaches Isabel en Remy voor jullie inzet dit seizoen!!

 
Laatste speelronde DVS

 

In de laatste speelronde haalden de selectieteams van DVS nog punten en konden de eindrangschikkingen met tevredenheid bekeken worden.

(KLASSE 2F) ALO1 – DVS 1                   14-14

Gelijkopgaande wedstrijd in Den Haag “om des keizers baard”, waarbij DVS liet zien dat het het seizoen goed wilde afsluiten. Pas na rust leek de thuisploeg afstand te nemen maar DVS achterhaalde ALO. Tegen het einde van de wedstrijd stonden de Ambachters zelfs nog twee punten voor, en leek de overwinning binnen. ALO toonde veerkracht (13-14), en zag kans DVS vlak voor het einde toch nog een punt af te snoepen.

DVS, dat onverwacht lang meestreed in de poule om de koppositie, eindigt uiteindelijk keurig vierde in deze klasse.

(KLASSE RES.3U) VENTURA SPORT 3 – DVS 2       7-10

De stand in de poule vooraf deed vermoeden dat beide ploegen er wel een leuk duel van zouden maken. Helaas werd het onverwacht ruw duel. Toch gaf de terechte overwinning van DVS meteen een mooi beeld op de ranglijst: na enkele lastige weken eindigt DVS uiteindelijk verdienstelijk (gedeeld) derde!

Kampioenengalarij

DVS B1 won betrekkelijk eenvoudig van het Delftse DKC (6-10) .Het team van DVS-coach Schaap was vorige week al kampioen geworden, maar ging er voor deze gelegenheid nog eens goed voor “staan”!!!

DVS D2 won in Zwijndrecht van buurtgenoot Conventus (1-6) en is nog steeds ongeslagen. Met nog een wedstrijd te gaan is het team van Michelle en Nadine al kampioen!

 

DVSB1 kampioen veld 2013-2014.jpg
DVSD2 kampioen 2e helft veld 2013-2014


 

Overige uitslagen:

Vriendenschaar 4 - DVS '69 3 11 - 8
Kinderdijk 4 - DVS '69 4 11 - 9
DVS '69 5 - KCR 9 16 - 12
DKC B1 - DVS '69 B1 6 - 10
DVS '69 C1 - Albatros C1 3 - 10
DVS '69 C2 - Ventura Sport C3 4 - 2
Conventus D2 - DVS '69 D2 1 - 6
DVS '69 E1 - Vriendenschaar E3 6 - 2
DVS '69 F1 - WION F1 7 - 2
 
«StartVorige21222324252627282930VolgendeEinde»

Pagina 21 van 32
 

Sponsoring