Wedstrijdverslagen
DVS ten onder in streekderby

verslag 8 december 2018


Het bezoek aan Kinderdijk is de korfbalselectie niet goed bevallen. De hoofdteams gingen in spannende duels nipt ten onder en zullen de komende weken punten moeten pakken om het hoofd boven water te ouden. DVS A1 won van het Zeeuwse Seolto en nestelt zich keurig in de top van het klassement.

Voor de tweede keer in successie kwam DVS-1 moeizaam op gang in een uitwedstrijd. Net als tegen Korbis liepen de Ambachters tegen Kinderdijk vanaf het begin achter de feiten aan. Na tien minuten was het al 6-2 en na de eerste ‘time out” was het beeld nog niet anders (13-6). Vlak voor rust was DVS ongekend scherp en bood de inmiddels geslonken achterstand nog volop mogelijkheden (13-10). Bij 14-11 werd na een time-out van de thuisploeg het ritme van DVS verstoord. De thuisploeg hielp het wel: de voorsprong werd definitief vergroot tot  vier doelpunten en dat bleek DVS te nachtig. Eindstand 23-20. In de poule zakt DVS nu uit de top weg.

DVS-2 deed het uitstekend tegen de gedoodverfde favoriet Kinderdijk-2. Hoewel de thuisploeg lang het initiatief had (10-6 ruststand), kwam DVS zelfs nog langszij. In de spannende slotfase was het geluk echter meer aan de thuisploeg besteed wat DVS het nakijken gaf (18-16).

 

In de uitwedstrijd van DVS A1 tegen ONDO A1 was het vanaf al direct te zien dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Een spannende eerste helft was het gevolg met en nipt verschil bij rust in het voordeel van thuisploeg ONDO: 9-8. Na rust drukte de ploeg van DVS-coach Molendijk de stempel op de tweestrijd met een 14-16 voorsprong. DVS leek de winst weg te slepen uit Zeeland maar een betwiste strafworp voor de thuisploeg bracht uiteindelijk de 16-16 op het wedstrijdformulier. In de poule doet DVS A1 goed mee: samen met ONDO bezet het de tweede plaats. Komend weekend komt het Zeeuwse Seolto, dat nog puntloos is, op bezoek in Ambacht. Aanvang 15 uur (Sophiahal)

 
Onverwachte zeperd DVS

verslag 1 december 2018

De korfbalhoofdmachten van DVS'69 gingen in Waddinxveen ten onder tegen de teams van Korbis. Alleen A1 gaf het herfstweekend nog enige kleur.

DVS-1 beleefde een moeizame start tegen het bij aanvang ontketende Korbis (4-0). Na vijf minuten stond het reeds 6-1, mede omdat de arbiter zich niet onbetuigd liet door zeer warrig te fluiten. Het ongenoegen aan DVS zijde escaleerde zelfs zodanig dat in de tiende minuut de arbiter zelfs de spelers op de DVS-reservebank tot bedaren moest brengen. Halverwege de eerste helft was het uitzicht nog lang niet hopeloos (10-5) maar dichterbij kwamen de Ambachters niet. Na de 14-9 prijkte er toch weer een schier onoverbrugbaar verschil van zes goals op het scorebord bij rust (16-10). DVS knokte wat het waard om het verschil kleiner te maken en dat lukte in ieder geval rond driekwart wedstrijd (19-16). De thuisploeg had mede het geluk van een onterecht toegekende strafworp, en scoorde liefst drie maal op rij in even zoveel minuten (22-16). Dat verschil van zes goals kwam DVS niet meer te boven, hoewel DVS zelf ook boven de twintig goals uitkwam . Eindstand: 25-21.
Het verlies heeft nog niet veel gevolgen omdat mogelijke concurrenten ook punten verspeelde. Alleen Kinderdijk won beide wedstrijden en mag zich minimaal een week “alleenheerser" noemen. DVS probeert dit zelf na te streven  en heeft komend weekend een prima gelegenheid om zowel eerherstel als titelaspiraties te tonen: DVS treft namelijk Kinderdijk (aanvang 16.40 sporthal Molenzicht).

DVS-2 beleefde in haar tweede wedstrijd eveneens een desastreuze start. Tegen Korbis-2 was het na zelfs 8-0 na even zoveel minuten. Daarna ging DVS wel echt meedoen , maar spannend werd het nimmer meer. Eindstand: 23-16. Komend weekend gaat de ploeg op zoek naar eerherstel tegen koploper Kinderdijk-2. Aanvang te Kinderdijk: 14.50 uur.

DVS A1 won haar openingswedstrijd van TOGO met 13-15 en gaat komend weekend op bezoek bij Ondo, dat eveneens 1 duel speelde en ook won.

 
Goede start DVS wintercompetitie

verslag 24-11-2018

De korfbalteams van DVS'69 openden afgelopen weekend de winter-ofwel zaalcompetitie. Voor twee duels kwam Weidevogels naar Ambacht; waar de DVS hoofdmacht de winst pakte, lukte het DVS-2 niet de punten te pakken tegen de ploeg uit Lansingerland (Bleiswijk).

DVS-1 leek een gemakkelijke avond te hebben tegen Weidevogels-1. Echter waar DVS een grote voorsprong pakte bij rust (15-7), daar speelden de bezoekers weer volledig terug in de wedstrijd. In de heerlijk open wedstrijd werd DVS nog bijna in verlegenheid gebracht maar verder dan een verschil van drie goals liet DVS het niet komen. Na de 20-17 werd er in de slotfase nog naar hartenlust op los gescoord: liefst zes goals aan zowel Weidevogels als DVS zijde volgden elkaar op, met een mooie 26-23 einduitslag als gevolg. Voor de tweede wedstrijd gaat DVS op bezoek in Waddinxveen. Daar treft de ploeg van DVS-coach Van der Linden dan Korbis, dat de openingswedstrijd verloor van Kinderdijk. Aanvang 16.40 (sporthal De Dreef).

Bij DVS-2 was het spelbeeld juist andersom: een flinke achterstand werd ongedaan gemaakt en bood bij de ruststand van 11-13 nog alle mogelijkheden. De Ambachters drongen direct aan en maakten zelfs na de 13-15 nog gelijk (15-15). De overwinning lag voor het grijpen maar vier snelle goals van Weidevogels brachten DVS ineens weer in een kansloze positie. Eindstand 19-23. Komend weekend gaat DVS-2 op bezoek bij Korbis-2, dat haar openingswedstrijd eveneens verloor van Kinderdijk (aanvang 15.25 uur).

DVS A1 start pas komend weekend de competitie en gaat dan op bezoek bij TOGO, dat de openingswedstrijd flink verloor.

 
DVS heeft nog maar één doel

verslag 27-10-2018

De korfbalteams van DVS'69 presteerden wisselend afgelopen weekend. De selectieteams verloren hun belangrijkste laatste veld-duels voor aanvang van de zaalcompetitie. Alleen A1 deed wat het moest doen.

DVS-1 startte matig in Tilburg. Het belang was duidelijk: winst zou de Ambachters nog onverwacht uitzicht geven op een top-3 notering! Waar eerder dit seizoen DVS de gehele wedstrijd tegen Tilburg de baas was, nu konden de Ambachters alleen maar volgen in het eerste kwart. Tilburg schoot als een raket uit te startblokken (6-0), en pas in het tweede kwart wist DVS de weg naar de korf te vinden. De Brabanders lieten zich niet van de wijs brengen en mede door de vele rebounds kon de thuisploeg uitlopen naar de 13-5 ruststand. De tweede helft verliep beter voor DVS qua scores, maar Tilburg bleef mee-scoren. Spannend werd het dan ook niet meer (27-17 eindstand). In de poule zakt DVS naar plek zes en zal het in ieder geval op deze plaats moeten eindigen om de oorspronkelijke doelstelling -handhaving in de poule- te realiseren.
In maart 2019 het vervolg. Nu hebben de ploegen een week vrij en zullen de eerste oefenwedstrijden in de zaal starten op 10 november.

DVS-2 speelde ook een matige wedstrijd tegen concurrent KOAG-4. DVS ontbeerde de scherpte in de afronding en werd ook op ervaring en slimmigheidjes afgetroefd: 20-11. In deze zeer competitieve poule staat DVS nog op plek vier en bedraagt de afstand tot aan de koplopers slechts drie punten. In het voorjaar ook hier het vervolg!

DVS A1 speelde tegen huidige hekkensluiter KCC/ SO Natural en won met 10-14. Mede omdat hoogvliegers Twist en Reeuwijk elkaar troffen lopen de Ambachters in en is het verschil slechts twee punten. Een mooie uitdaging voor komend voorjaar derhalve!

 
Weken van waarheid voor DVS

verslag 6-10-2018

Na korfbalwinst van alle selectieteams van DVS'69 was er euforie. Maar ook begroette de korfbalclub uit H.I.Ambacht de eerste kampioenen!

Na twee maal een onnodig verlies kon DVS-1 zich geen verder puntverlies permitteren.  Tevens kon er vertrouwen getankt worden voor de komende topduels. Een goede start tegen het laag geklasseerde Stormvogels    leverden de Ambachters snel een 1-4 voorsprong op. De Zeeuwen knokten zich terug in de strijd en pakte zelfs de voorsprong bij rust: 7-6. DVS herpakte zich en behield het initiatief, maar kon niet de kleine voorsprong uitbouwen. DVS kreeg ook zelden het voordeel toebedeeld van de arbiter waardoor onbedoeld de spanning bleef. Pas toen het geloof op een goed resultaat wegviel bij de ploeg uit Westkapelle, drukte DVS pas in de slotfase het overwicht uit in de score: 18-23. In de poule heeft DVS nog immer twee punten achterstand op de koplopers Vitesse en Rust Roest, en die duels staan komende weken op het programma. Eerst gaat DVS op bezoek bij Vitesse, in Barendrecht wordt om 16 uur aangevangen.

DVS-2 kon de eerste aanval doen op de koppositie tegen IJsselvogels-3 en deed dat met verve. In de spannende eerste helft ging DVS gelijk op met de ervaren thuisploeg, dat nipt leidde bij rust: 7-6. Vier snelle doelpunten na rust brachten DVS in een zetel voor de winst (7-10) en was direct beslissend. De Ambachters bleven koel en hielden de voorsprong vast (11-13). In de poule is DVS nu zelf koploper en duldt het alleen Merwede-4 naast zich. En daar gaat DVS nu op bezoek: aanvang 13 uur in Sliedrecht.

DVS-A1 bleef Korbis-A1 zowel qua uitslag van de wedstrijd als positie op de ranglijst voor, na de 13-8 winst. DVS bezet zelfs een gedeelde eerste plaats met Twist en Reeuwijk. Bij laatstgenoemde gaat DVS een aanval doen op de alleenheerschappij in de poule: aanvang 12.30 uur.
Herfstkampioenen jeugdteams

De jeugdteams spelen een hele competitie tot aan de zaalcompetitie en de eerste kampioenen zijn al een feit!

B1, en B3 zijn niet meer voorbij te streven  na de met enorm verschil gewonnen thuiswedstrijden tegen respectievelijk PKC B3 (28-3) en ADO B3 (19-1). C1  en E3 blijven wel alleenheersers in de poule

DVS B1 1e helft veld 2018-2019
DVS B1

DVS B3 1e helft veld 2018-2019
DVS B3

DVS C1 1e helft veld 2018-2019
DVS C1

DVS E3 1e helft veld 2018-2019
DVS E3

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 1 van 32
 

Sponsoring