Wedstrijdverslagen
DVS overtuigt nog niet

verslag 18 januari 2020

Wederom moeizame uitwedstrijden voor de hoogste korfbalteam van DVS uit H.I.Ambacht. De bezoekjes uit de regio verliepen niet zonder puntverlies. DVS A1 ging nipt onderuit bij het Ridderkerkse KCR. De hoofdselectieteams haalden wel punten, hoewel het puntverlies van DVS-2 het meest opviel.

DVS-1 had een moeizame middag bij streekgenoot Ventura Sport. In Strijen, waar het publiek altijd dicht op het veld zit, was het al snel 2-0 voor de thuisploeg en na tien minuten zaten de Ambachters nog immer niet in de wedstrijd (3-1). DVS, kreeg iets meer grip op de wedstrijd en sloot weer aan bij rust (9-8). Een groot deel van de tweede helft liep DVS, dat door twee schorsingen in een andere samenstelling speelde, achter de feiten. Zelfs tien minuten voor het einde te gaan stond DVS nog twee goals achter. Toch volgde de ommekeer en schoot het team van DVS-coach Van der Linden ineens met scherp, met een geflatteerde winst van 12-17.
In de poule levert DVS dat ineens weer de gedeelde eerste plaats op, omdat GKV koploper ADO liet struikelen. Komend weekend speelt DVS tegen buurtgenoot Conventus (aanvang 19.35 uur Sophiahal).

DVS-2 speelde ver onder haar kunnen tegen Ventura Sport-2. DVS had wel steeds het initiatief maar kwam niet los van de ploeg uit de Hoekse Waard. In de slotfase kwam de thuisploeg terug en wist nog bijna de winst te pakken (17-16). DVS was net op tijd bij de les en pakte alsnog een punt.
In de poule blijft DVS tweede maar zag het wel koploper GKV-2 een punt weglopen. Komend weekend komt Conventus-2 op bezoek (18.25 uur, Sophiahal).

DVS A1 was vanaf het begin gelijkwaardig aan KCR. Beide teams willen uit de onderste regionen van de poule klimmen en toonden beide een goede vechtlust wat een aantrekkelijk schouwspel opleverde. Ondanks de plaats-fouten en gemiste strafworpen had DVS meeste recht op de winst maar KCR kwam met de schrik vrij (17-16). Komend weekend komt middenmoter Fortis A1 op bezoek (17.15 uur Sophiahal).

 
DVS opent jaar goed

verslag 11 januari 2020

De hoogste korfbalteams van DVS'69 hadden op papier lastige uitwedstrijden. Hoewel niet geheel overtuigend werden toch de overwinningen behaald, met topklasseringen tot gevolg.

DVS-1 begon de uitwedstrijd tegen NIO stroef, zodat de Rotterdammers een voorsprong pakte van 5-2. Daarna volgde een betere fase van de Ambachters en werd de eerste voorsprong gepakt. NIO bleek taai en wist DVS onder druk te houden zodat de ruststand weer in evenwicht was (10-10).
DVS bleef na rust onder de maat presteren wat de wedstrijd ten goede kwam. Een spannende strijd met het spel dat op en neer golfde!  Met nog slechts zeven minuten te gaan had NIO vol zicht op de winst (19-17)! DVS herpakte we zich en sleepte alsnog de winst uit het vuur: 20-22.
In de poule blijft DVS de koplopers ADO en GKV volgen tot op twee punten. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij het puntloze Ventura Sport dat een nipte nederlaag incasseerde bij ACKC (aanvang 16.15 uur in Apollohal te Strijen).

DVS-2 speelde eveneens een gelijkopgaande wedstrijd. Tegen NIO-2 hadden de Ambachters wel continue de overhand. In de slotfase kwam de door DVS opgebouwde voorsprong van drie punten niet in gevaar hoewel de stand anders deed vermoeden: 16-17. Ook DVS-2 is nog in het kielzog van de koploper GKV en zal van laagvlieger Ventura Sport moeten winnen om die status minimaal te behouden (aanvang 15 uur, Strijen).

DVS A1 speelde een matige eerste helft in en tegen koploper Maassluis (10-3) maar deed het na rust een stuk beter: qua scores was de Ambachtse jeugd zelfs de meerdere (8-7) maar was dus de matige esrste helft oorzaak van het 18-10 verlies. Komend weekend wil DVS dat goede gevoel van de tweede helft vast houden om rode lantaarndrager KCR te verslaan! Aanvang 15.50 te Ridderkerk.

 
DVS eindigt jaar in mineur

verslag 14 december 2019

Een niet gewenst jaareinde op korfbal-gebied voor DVS'69: DVS-1 ging verrassend ten onder tegen streekgenoot ADO-1. DVS-2 won wel en sluit weer aan met de top. DVS A1 kon het niet bolwerken  tegen koploper Vriendenschaar A1.

Het korfbalvlaggenschip leek de zaakjes op orde te hebben, maar in de laatste competitiewedstrijd van 2019 was de ploeg van DVS-coach Van der Linden geen schim van zichzelf. Het ’s-Gravendeelse  ADO konden de traag en onzuiver spelende Ambachtse ploeg blijven volgen in de eerste helft. DVS leidde dan nog wel bij rust (6-3), en na bijna tien minuten erna leek er behalve de matige productiviteit, nog niet veel meer aan de hand (8-4). Amper vijf minutes erna was het ineens 8-7. De DVS-motor haperde al even en ondanks de 9-7, zette ADO volledig de wedstrijd op zijn kop door in de volgende tien minuten terug te komen en op voorsprong te komen (9-12). DVS trachtte nog te forceren maar kon tot twee maal toe het verschil van twee goals niet dichten (12-14). In de poule pakte ADO de koppositie over van DVS, dat nu met ploegen als GKV en NIO in de achtervolging moeten. Pas op 11 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij NIO (17.30 uur Wilgenring, Rotterdam).

Het verrassende bij DVS-2 tegen koploper ADO-2 was het krachtsverschil in het voordeel van de Ambachters. Het  scherpe begin was de sleutel tot het succes: een snelle voorsprong werd uitgebouwd tot de 13-4 ruststand. Na rust drong ADO niet echt meer aan omdat de Ambachters scherp bleven: 24-15. Ook hier is het in de poule ongemeen spannend, waarbij DVS weer aansluit in de top-drie.

DVS A1 bleek een maatje te klein voor Vriendenschaar A1. Hoewel de bij rust opgelopen achterstand nog overbrugbaar leek, lukte dat geenszins: 11-27.

 
Vlaggenschip DVS pakt koppositie

 verslag 7 december 2019

Na de derde ronde in de korfbal- zaalcompetitie is alleen DVS-1 nog ongeslagen. Door winst op concurrent GKV werd DVS alleenheerser. DVS-2 en A1 leden nederlagen en moeten even pas op de plaats maken.

DVS-1 was zeer scherp in de openingsfase tegen medekoploper GKV-1. Na een kwartier stond het al 1-9 in DVS-voordeel. De Haagse thuisploeg bleef overeind en knokte zich terug in de wedstrijd waardoor bij rust de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was (10-14).
Na rust was DVS direct bij de les en bracht het verschil tot vijf goals. Het spel ging op en neer waardoor de thuisploeg niet dichterbij kwam. Pas toen het verschil ineens drie goals was, werd het toch nog even spannend . DVS liet zich echter niet imponeren en behaalde verdiend de 21-17 overwinning. Komend weekend komt ADO, dat in de ranglijst stuivertje wisselde met het verliezende GKV, op bezoek bij DVS. Aanvang 18.50 (Sophiahal).

Het in een andere samenstelling spelende DVS-2 trof met tegenstander GKV-2 een ploeg met enkele geroutineerde spelers, maar dat ook fysiek speelt. DVS  had daar geen afdoende antwoord op. Door de gebrekkige rebounds aan Ambachtse zijde kon thuisploeg GKV op zoek blijven gaan naar de goals. DVS kon alleen maar op eerbiedige afstand volgen: 25-18. In de poule zakte DVS direct naar plek drie. Komend weekend ontvangt DVS streekgenoot ADO-2, dat nu samen met GKV de lijst aanvoert. Aanvang 17.40 uur, Sophiahal.

DVS A1 had het lastig tegen KOAG A1. De ploeg uit Krimpen a.d. Ijssel was heel effectief in de afronding waardoor DVS al na een kwartier al op 10-4 stond. Daarna had DVS verdedigend beter antwoord op de aanvallen van KOAG en leverde een sterke start vlak na rust de hoopvolle tussenstand op: 11-8. KOAG gaf weer gas en weer keek DVS tegen zes goals verschil op. Nu kon DVS niet meer terugkomen: 21-14. In de poule zakt DVS naar plek vijf, maar is de middenmoot nog in het zicht. Dan is komend weekend een goed resultaat nodig tegen gedeeld koploper Vriendenschaar A1 ! (Aanvang 15.20 Sophiahal, H.I.Ambacht)

 
Winst smaakt DVS jeugd nog het best

verslag 30 november 2019

De tweede ronde in de korfbal zaalcompetitie leverde louter tevreden gezichten. De hoofdselectieteams behaalden de tweede winst en A1 pakte de eerste punten.


Derdeklasser DVS-1 kende weinig problemen met Gemini. Het octet van DVS- coach Van der Linden hield de eerste helft er nog wel het tempo in en mede door de geringe weerstand van Gemini liep de score bij rust al behoorlijk op (14-5). Na rust zakte het niveau en werd het toch al matig opgekomen publiek niet verder getrakteerd op een leuke wedstrijd: 22-12.
Komend weekend volgt de lastige uitwedstrijd tegen GKV (Den Haag), dat net als DVS de eerste twee wedstrijden won (aanvang 16.30, sporthal Overbosch te ’s-Gravenhage.

DVS-2 had evenmin veel te dulden van de “ reserves" van Gemini. Het klasseverschil was zodanig dat de gastploeg uit Gouda trachtte te compenseren middels ruw spel. Dat leverde thuisploeg DVS al genoeg (benutte) strafworpen op. Daarbij opgeteld de vele reguliere treffers die DVS scoorde, en de einduitslag is verklaard: 23-11. In de poule staat DVS nu gedeeld bovenaam met de volle winst uit twee wedstrijden, samen met ADO-2 en GKV-2. Bij de laatstgenoemde ploeg gaat DVS op bezoek komende zaterdag (17.40 uur).

DVS A1 gaf het visitekaartje af in de eerste klasse door een verdiende winst op Swift A1. De ploeg uit Middelburg, die de DVS jeugd op het veld nog met 19-7 de baas was, werd met name verrast door het goede verdedigen van DVS. Ook aanvallend had de ploeg van DVS-coaches Tomas en Christiaan het op orde: mede door goede rebounds werden veel kansen gecreëerd en afgerond. Als DVS A1 die  inzet en mentaliteit vasthoudt dan kan het nog een mooi seizoen worden. In de poule staat DVS keurig in middenmoot en zal het komend weekend maar wat graag van KOAG A1 willen winnen om aan te sluiten bij de top-3 ploegen. (Aanvang 14.10 Krimpen a/d Ijssel)

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 1 van 37
 

Sponsoring