Wedstrijdverslagen
Degradatie DVS een feit

verslag 16-3-2019

De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS’69 heeft niet de laatste strohalm gepakt voor mogelijke handhaving. Alleen winst had de hoop op handhaving levend kunnen houden, maar het verlies tegen hoogvlieger Vitesse-1 maakte de degradatie een feit. DVS-2 kon het ook niet bolwerken tegen kampioenskandidaat Vitesse-2 en moet ook nog minimaal twee punten pakken om niet hetzelfde lot te ondergaan. DVS-A1 mengde zich onverwacht in de kampioensstrijd door zelf de winst te pakken, waar de concurrentie punten verspeelde.

DVS-1 was alleen in het begin opgewassen tegen de jonge ploeg uit Barendrecht. Echter na de 2-2 liep de gastploeg uit naar 3-7.  DVS kwam maar niet dichterbij en die doelpuntloze periode leidde tot de teleurstellende 4-10 achterstand bij rust. Na rust vielen de goals wel maar de bezoekers behielden het initiatief. Met een nog een kwart wedstrijd te gaan waren de Ambachters nog niet veel opgeschoten (9-16). DVS besefte de heilloze missie tegen de in hoog tempo spelende Vitesse, maar bleef wel mee-scoren. De score werd dan nog wel opgevoerd, maar DVS had definitief het nakijken (18-26).
Met nog twee duels te gaan kan DVS dus niet meer zesde worden en is de tweede degradatie op rij een feit. Komend weekend gaat de ploeg van DVS-coach Van der Linden op bezoek bij WION om de bedenkelijke eer te redden (aanvang 18.10 uur in Rotterdam).

Het gehavende DVS-2 had met name na rust weinig in te brengen tegen hoogvlieger Vitesse-2. Hoewel de schade bij rust nog reparabel leek (7-13), was DVS na driekwart wedstrijd feitelijk al kansloos. Eindstand: 16-27 . In tegenstelling tot het vlaggenschip, heeft DVS-2 nog wel zicht op handhaving. Komend weekend moet er dan gewonnen worden van WION-2, dat drie punten boven de Ambachters staat. Aanvang 16.45 te Rotterdam

DVS A1 liet zich niet een tweede keer verrassen tegen ADO A1. Waar vroeg in Januari werd verloren in ’s-Gravendeel, daar was de ploeg van DVS-coach Molendijk nu wel bij de les. DVS bouwde bij rust opgebouwde voorsprong van 11-5 schier eenvoudig uit. De teller stopte bij 23-9.
Koploper Swift ging verrassend onderuit bij middenmoter ONDO, en dat heeft tot gevolg dat DVS zomaar zich kan gaan mengen in de kampioensstrijd. Het speelt dan de komende twee weken de belangrijkste duels: komend weekend eerst de uitwedstrijd tegen TOP A2, de huidige nummer drie. Aanvang 13.10 te Arnemuiden.
Als DVS die mocht winnen dan kan de week erop tegen koploper Swift A1 zelfs het onverwachte kampioenschap behaald worden!

 
Kleine kans rest DVS

verslag 9-3-2019

De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS’69 heeft niet koploper ONDO kunnen verrassen. Ondanks een sterk eerst kwart gingen de Ambachters ten onder en het tweedeklasserbehoud hangt aan een zijden draadje. DVS-2 redde het ook niet tegen de “reserves” van ONDO en zal nu ook punten moeten gaan pakken om uit de bedreigde zone te blijven. DVS A1 doet nog steeds mee om minimaal plek twee in de poule door te afgetekend te winnen van laagvlieger ONDO.

Tegen de ploeg uit ’s-Gravenzande leek DVS-1 in het begin direct overklast te worden door de kampioenskandidaat (2-0), Pas na 8-3 kwam DVS goed in de wedstrijd en kroop het dichterbij. Zelfs bij 10-10 leek DVS tot grootste daden in staat, maar de goede fase werd direct gevolgd door een slechte fase, waardoor de kansen bij rust direct verkeken leken (17-10). DVS probeerde nog aan te haken maar de thuisploeg schoot met scherp en liet DVS kansloos:30-21.

In de poule staat DVS nog immer voorlaatste en bedraagt de achterstand naar de “veilige plek zes” nog steeds liefst vijf punten. Met nog drie wedstrijden is lijfsbehoud dus onwaarschijnlijk. Komend weekend komt Vitesse op bezoek. DVS gaat zeker nog een keer alles op alles te zetten om toch het uitzicht op lijfsbehoud te houden en de spanning in de competitie op te voeren (aanvang 18.35 uur in De Ridderhal, H.I.Ambacht)

DVS-2 bewees zichzelf geen goede dienst door in de spannende poule te verliezen van het lager geklasseerde ONDO-2 (17-14), dat daarmee nog een kans houdt op lijfsbehoud. Omdat de ploegen allemaal erg dicht bij elkaar staan, zakte DVS ineens in de poule naar plek zes, slechts een punt boven de “bedreigde” zone. Komend weekend zal dus gewonnen moeten worden van Vitesse-2, dat nog in de kampioensstrijd verwikkel is. (aanvang 17.20 uur, de Ridderhal)

DVS A1 won eenvoudig van het laag geklasseerde Seolto A1. In Vlissingen wist DVS in een doelpuntrijk duel al voor rust een flinke voorsprong op te bouwen: 5-14. Na rust raasde de ploeg van DVS-coach Molendijk door naar de 6-29 overwinning. Door de winst blijft DVS nog (kleine) kanshebber voor een kampioenschap. Dan moet DVS bij de les blijven en komende week winnen van ADO (aanvang 15 uur, de Ridderhal). Dan mag het de week erop aantreden tegen de huidige nummer twee TOP.

 
Alleen wonder kan DVS redden

verslag 16 februari 2019


De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS’69 heeft niet voor de noodzakelijke verrassing kunnen zorgen in de strijd tegen degradatie. Streekgenoot en hoogvlieger Kinderdijk was de Ambachters de baas. DVS -2 kon het net niet bolwerken tegen Kinderdijk-2 en liep tegen een klein verlies aan. DVS A1 wist de aansluiting te houden met de topploegen door te winnen van mede-strijder ONDO.

Tegen hoogvlieger Kinderdijk kon DVS-1 alleen meekomen in het eerste en laatste kwart. Kinderdijk was in het tussenstuk de Ambachters de baas. De aanvang was veelbelovend: DVS ging mee in de scores maar na de 2-2 ging de ploeg van Ambachts’ keuzeheer Van der Linden wel achter de feiten aanlopen. Na een kwart wedstrijd (5-6) liep Kinderdijk langzaam uit en ondanks het goede spel van de thuisploeg was de stand bij rust nog hoopvol: 10-15. Ook na rust vocht DVS voor wat het waard was maar lip Kinderdijk weer verder uit naar een verschil van zeven goals: 13-20. Een warrige fase ontstond met gemiste strafworpen aan beide zijden en twee kort opvolgende time-outs. Het had voor DVS niet het gewenste effect: 17-25. De angel was uit de wedstrijd waardoor de wedstrijd rustig naar het einde liep: DVS scoorde nog wel liefst vier maal achter elkaar waardoor de uitslag een dragelijk aanzien kreeg: 21-25
In de poule blijft DVS voorlaatste en bedraagt de achterstand naar de “veilige plek zes”, liefst vijf punten. DVS is de nu twee weken vrij en kan zich in die tijd opladen voor de uitwedstrijd tegen koploper ONDO (9 maart, aanvang 19.45 te ’s Gravenzande).

DVS-2 deed het prima tegen koploper Kinderdijk-2. De Ambachtse” reserves” toonden een prima vechtlust en maakte het de streekgenoot knap lastig. In de slotfase werd het nog erg spannend toen DVS na 14-16 nagenoeg langszij kwam. (16-17). De tijd bleek net tekort om de koploper beentje te lichten: 17-19. In de poule zag DVS concurrent WION langszij komen en DVS zakt daardoor naar plek zes. Zowel de afstand naar plek drie of de gevaarlijke plek zeven is slechts twee punten. Een erg spannende poule dus! Pas op 9 maart wordt er weer hervat als DVS op bezoek gaat bij laagvlieger ONDO-2.
In de strijd om plek drie deed DVS A1 prima zaken tegen ONDO-A1. In een doelpuntrijk duel wist de Ambachtse jeugd de ploeg uit Zeeland op afstand te houden: 23-21.
De ploeg onder leiding van coach Molendijk is nog volop in de strijd om plek twee. Op 9 maart hervat DVS A1 het uitduel tegen laagvlieger Seolto A1 (aanvang 13.30 te Vlissingen).

 
DVS pakt (voor-)laatste strohalm

verslag 2 februari 2019

Eindelijk euforie bij de hoofdmacht van korfbalvereniging DVS’69. In de strijd tegen degradatie werd gewonnen van directe concurrent Weidevogels. DVS-2 leed na vier wedstrijden weer eens een nederlaag, maar heeft nog prima vooruitzichten.

Het zwaar gehavende DVS-1, liefst vier invallers maakten hun opwachting ,was in Bleiswijk direct bij de les. Maar na de verrassende 0-2 voorsprong ontwaakte ook de thuisploeg en ontbrandde de strijd pas echt. Een heerlijk eerste kwart ontstond waarbij de doelpunten als rijpe appels van de bomen vielen: 10-10! Weidevogels nam vervolgens het initiatief over en pakte een 13-10 voorsprong. DVS kan antwoorden en kwam nog gelijk bij rust: 14-14..
Begin tweede helft was DVS weer alert en opende met twee doelpunten. Beide ploegen besefte dat dit een sleutelwedstrijd was en bleven er vol voor gaan. Na driekwart wedstrijd had DVS zelfs een licht comfortabel verschil opgebouwd van drie doelpunten. DVS speelde langdurige aanvallen en kon zo de wedstrijd betrekkelijk eenvoudig uitspelen eindstand: 23-27. Komend weekend speelt DVS wederom een belangrijke wedstrijd als Korbis, die drie punten voor staan op de Ambachtesr, op bezoek komt in de Ambachtse Ridderhal (aanvang 17.55)

Het eveneens zwaar gehavende DVS-2 ging in de belangrijke wedstrijd tegen Weidevogels-2 onderuit. De onwennigheid was duidelijk merkbaar en Weidevogels profiteerde daarvan, hoewel het leeuwendeel van de doelpunten “afstandschoten” waren (11-3 bij rust). Wat wissels brachten nieuw elan in het team maar echt dichterbij kwam DVS niet meer: eindstand 21-10. In de poule ziet DVS nu Weidevogels langszij komen maar staat DVS nog op een keurige “plek vijf”. Komend weekend komt Korbis-2 op bezoek. Als DVS die wint kan het zomaar stijgen naar “plek drie” (aanvang 16.35 uur, Ridderhal, H.I.Ambacht)

 
DVS ten onder in streekderby

verslag 8 december 2018


Het bezoek aan Kinderdijk is de korfbalselectie niet goed bevallen. De hoofdteams gingen in spannende duels nipt ten onder en zullen de komende weken punten moeten pakken om het hoofd boven water te ouden. DVS A1 won van het Zeeuwse Seolto en nestelt zich keurig in de top van het klassement.

Voor de tweede keer in successie kwam DVS-1 moeizaam op gang in een uitwedstrijd. Net als tegen Korbis liepen de Ambachters tegen Kinderdijk vanaf het begin achter de feiten aan. Na tien minuten was het al 6-2 en na de eerste ‘time out” was het beeld nog niet anders (13-6). Vlak voor rust was DVS ongekend scherp en bood de inmiddels geslonken achterstand nog volop mogelijkheden (13-10). Bij 14-11 werd na een time-out van de thuisploeg het ritme van DVS verstoord. De thuisploeg hielp het wel: de voorsprong werd definitief vergroot tot  vier doelpunten en dat bleek DVS te nachtig. Eindstand 23-20. In de poule zakt DVS nu uit de top weg.

DVS-2 deed het uitstekend tegen de gedoodverfde favoriet Kinderdijk-2. Hoewel de thuisploeg lang het initiatief had (10-6 ruststand), kwam DVS zelfs nog langszij. In de spannende slotfase was het geluk echter meer aan de thuisploeg besteed wat DVS het nakijken gaf (18-16).

 

In de uitwedstrijd van DVS A1 tegen ONDO A1 was het vanaf al direct te zien dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Een spannende eerste helft was het gevolg met en nipt verschil bij rust in het voordeel van thuisploeg ONDO: 9-8. Na rust drukte de ploeg van DVS-coach Molendijk de stempel op de tweestrijd met een 14-16 voorsprong. DVS leek de winst weg te slepen uit Zeeland maar een betwiste strafworp voor de thuisploeg bracht uiteindelijk de 16-16 op het wedstrijdformulier. In de poule doet DVS A1 goed mee: samen met ONDO bezet het de tweede plaats. Komend weekend komt het Zeeuwse Seolto, dat nog puntloos is, op bezoek in Ambacht. Aanvang 15 uur (Sophiahal)

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 1 van 33
 

Sponsoring