Wedstrijdverslagen
DVS heeft nog maar één doel

verslag 27-10-2018

De korfbalteams van DVS'69 presteerden wisselend afgelopen weekend. De selectieteams verloren hun belangrijkste laatste veld-duels voor aanvang van de zaalcompetitie. Alleen A1 deed wat het moest doen.

DVS-1 startte matig in Tilburg. Het belang was duidelijk: winst zou de Ambachters nog onverwacht uitzicht geven op een top-3 notering! Waar eerder dit seizoen DVS de gehele wedstrijd tegen Tilburg de baas was, nu konden de Ambachters alleen maar volgen in het eerste kwart. Tilburg schoot als een raket uit te startblokken (6-0), en pas in het tweede kwart wist DVS de weg naar de korf te vinden. De Brabanders lieten zich niet van de wijs brengen en mede door de vele rebounds kon de thuisploeg uitlopen naar de 13-5 ruststand. De tweede helft verliep beter voor DVS qua scores, maar Tilburg bleef mee-scoren. Spannend werd het dan ook niet meer (27-17 eindstand). In de poule zakt DVS naar plek zes en zal het in ieder geval op deze plaats moeten eindigen om de oorspronkelijke doelstelling -handhaving in de poule- te realiseren.
In maart 2019 het vervolg. Nu hebben de ploegen een week vrij en zullen de eerste oefenwedstrijden in de zaal starten op 10 november.

DVS-2 speelde ook een matige wedstrijd tegen concurrent KOAG-4. DVS ontbeerde de scherpte in de afronding en werd ook op ervaring en slimmigheidjes afgetroefd: 20-11. In deze zeer competitieve poule staat DVS nog op plek vier en bedraagt de afstand tot aan de koplopers slechts drie punten. In het voorjaar ook hier het vervolg!

DVS A1 speelde tegen huidige hekkensluiter KCC/ SO Natural en won met 10-14. Mede omdat hoogvliegers Twist en Reeuwijk elkaar troffen lopen de Ambachters in en is het verschil slechts twee punten. Een mooie uitdaging voor komend voorjaar derhalve!

 
Weken van waarheid voor DVS

verslag 6-10-2018

Na korfbalwinst van alle selectieteams van DVS'69 was er euforie. Maar ook begroette de korfbalclub uit H.I.Ambacht de eerste kampioenen!

Na twee maal een onnodig verlies kon DVS-1 zich geen verder puntverlies permitteren.  Tevens kon er vertrouwen getankt worden voor de komende topduels. Een goede start tegen het laag geklasseerde Stormvogels    leverden de Ambachters snel een 1-4 voorsprong op. De Zeeuwen knokten zich terug in de strijd en pakte zelfs de voorsprong bij rust: 7-6. DVS herpakte zich en behield het initiatief, maar kon niet de kleine voorsprong uitbouwen. DVS kreeg ook zelden het voordeel toebedeeld van de arbiter waardoor onbedoeld de spanning bleef. Pas toen het geloof op een goed resultaat wegviel bij de ploeg uit Westkapelle, drukte DVS pas in de slotfase het overwicht uit in de score: 18-23. In de poule heeft DVS nog immer twee punten achterstand op de koplopers Vitesse en Rust Roest, en die duels staan komende weken op het programma. Eerst gaat DVS op bezoek bij Vitesse, in Barendrecht wordt om 16 uur aangevangen.

DVS-2 kon de eerste aanval doen op de koppositie tegen IJsselvogels-3 en deed dat met verve. In de spannende eerste helft ging DVS gelijk op met de ervaren thuisploeg, dat nipt leidde bij rust: 7-6. Vier snelle doelpunten na rust brachten DVS in een zetel voor de winst (7-10) en was direct beslissend. De Ambachters bleven koel en hielden de voorsprong vast (11-13). In de poule is DVS nu zelf koploper en duldt het alleen Merwede-4 naast zich. En daar gaat DVS nu op bezoek: aanvang 13 uur in Sliedrecht.

DVS-A1 bleef Korbis-A1 zowel qua uitslag van de wedstrijd als positie op de ranglijst voor, na de 13-8 winst. DVS bezet zelfs een gedeelde eerste plaats met Twist en Reeuwijk. Bij laatstgenoemde gaat DVS een aanval doen op de alleenheerschappij in de poule: aanvang 12.30 uur.
Herfstkampioenen jeugdteams

De jeugdteams spelen een hele competitie tot aan de zaalcompetitie en de eerste kampioenen zijn al een feit!

B1, en B3 zijn niet meer voorbij te streven  na de met enorm verschil gewonnen thuiswedstrijden tegen respectievelijk PKC B3 (28-3) en ADO B3 (19-1). C1  en E3 blijven wel alleenheersers in de poule

DVS B1 1e helft veld 2018-2019
DVS B1

DVS B3 1e helft veld 2018-2019
DVS B3

DVS C1 1e helft veld 2018-2019
DVS C1

DVS E3 1e helft veld 2018-2019
DVS E3

 
Toch spannend slot DVS

verslag 12 mei 2018

Voor de korfbalteams van DVS’69 zijn het twee ronden voor het einde toch nog spannende tijden. DVS 1 won wederom en heeft nog een theoretische kans op de titel. Voor DVS-2 is het andersom na een verliespartij. DVS A1 is ondanks een onnodig verlies al in veilige haven.

DVS-1 stond in het duel met laagvlieger al snel op een 0-2 voorsprong. Daarna ging het gelijk op tot en met 4-4, maar kon DVS voor de tweede maal uitlopen naar een riantere 5-9 voorsprong, wat vast gehouden kon worden tot aan de rust (7-13).
De spanning keerde niet terug in de tweede helft, DVS had de goede rebounds en ook vele kansen. Een ontspannen korfbalmiddag onder warme omstandigheden met een hartverwarmende einduitslag: 12-27.
In de poule gaat DVS komende zaterdag de strijd aan om plek-2. Dan komt GKV-2 op bezoek de huidige nummer twee (sportpark Schildman, aanvang 15.30)

DVS-2 moest ondanks de afwezigheid bepalende spelers het belangrijke duel met RWA-3. Het was een kwestie van aanklampen bij de middenmoot ofbloslaten en in de degradatiezorgen terecht komen. Het werd het laatste. Voor rust al had thuisploeg RWA het initiatief (8-6) en na rust speelde het gemis van enkele spelers de Ambachters parten om verder aan te klampen. RWA won (18-13) en gaf daarmee de Ambachters kopzorgen. Komend weekend speelt DVS tegen GKV-2, dat nog volop in de titelstrijd meedoet (sportpark Schildman, 14 uur). Op 2 juni volgt de rechtstreekse confrontatie met lotgenoot ODO-2.

Bij DVS A1 zat veel tegen in het duel met Swift A1, dat samen met DVS nog strijdt om de vierde plek. Mede dankzij de vele aantal toegekende strafworpen konden de bezoekers uit Middelburg de punten van DVS afsnoepen (12-13). DVS kan alsnog plek van Swift overnemen als er in een midweeks duel gewonnen wordt van fusieclub Focus uit Etten-Leur (Donderdag 17 mei, sportpark Schildman, 19.45)

 
DVS doet mee in subtop

verslag 14-4-2018

Ogenschijnlijk heeft DVS het verlies tegen koploper Tilburg goed verwerkt. Het uitduel met WION werd gewonnen waardoor de Ambachters gewoon nog meedoen in de strijd om het kampioenschap.

Aanvankelijk ging het duel met WION gelijk op. Waar DVS heerste in de rebounds, zo had de thuisploeg een veel hoger rendement.  Het onderlinge verschil werd nooit groter dan twee goals en bij rust was de stand zelfs weer in evenwicht (10-10)
Na rust buitte DVS het rebound-overwicht uit, met veel meer kansen en goals tot gevolg. Ook tactische wissels bleken goed uit te pakken waardoor een voorsprong van vijf goals werd behaald. De wedstrijd bleek gespeeld en voor DVS- waar alle spelers hun namen op het scoreformulier terugvonden- werd het daardoor een rustige slotfase (17-23). In de poule staat DVS nu op plek drie. Komende zaterdag ontvangt DVS het Zeeuwse Seolto, dat de punten hard nodig heeft in de strijd onderin (aanvang sportpark Schildman 15.30 ).

DVS-2 deed tegen koploper WION-2 in het eerste deel goed mee, ondanks een zwak begin. Naar de rust toe was DVS gelijkwaardig waren (7-6). Na rust nam DVS het initiatief over (8-10). In de tumultueuze eindfase, waar de arbiter de thuisploeg beloonde met vier discutabele strafworpen, werd een doelpuntloze periode de Ambachters fataal (14-10). In de poule staat DVS nu voorlaatste. Komend weekend zullen de punten gepakt moeten worden als de huidige rode vaandel-drager Seolto-2 op bezoek komt.

In Goes was DVSA1 gelijkwaardig aan thuisploeg TOGO, en trokken de Ambachters toch aan het langste eind (12-14). In de poule houdt DVS zicht op de top drie, zeker als er komend weekend gewonnen wordt van huidig staartploeg Focus A1.

 
DVS laat winst glippen

verslag 31-3-2018

De hervatting van het veldseizoen heeft de korfbalhoofdmacht van DVS’69 geen windeieren gelegd. Het paasweekend leidde tot louter nederlagen van de selectieteams, waar de winst voor het grijpen lag.
DVS-1 had direct een zware opgave te winnen tegen koploper Tilburg. Ondanks een felle start van de Ambachters werd het verschil van drie doelpunten na tien minuten door thuisploeg Tilburg ongedaan gemaakt. Daarna ging het tot aan rust gelijk op en had DVS nog alle zicht op winst (13-14). De tweede helft leek een kopie van de eerste. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd waren en daardoor een genot om te kijken voor de neutrale toeschouwer. Bij 17-19 leek DVS aan het langste eind te trekken maar was het Tilburg die “erop en erover ging" en sloeg een gat van drie punten. DVS toonde karakter en knokte zich terug. De tijd bleek tekort zodat Tilburg alsnog met de schrik vrij kwam (24-23). Door het verrassende verlies van nummer drie ODO blijft DVS op plek twee. Op 14 april probeert DVS naaste volger WION-dat evenveel verliespunten als DVS heeft-op afstand te houden (Rotterdam Pr. Alexander 15.30 uur).

Het gehavende DVS-2 had tegen hoogvlieger Tilburg-2 ondanks een goede start (0-2) uiteindelijk een off-day. Ook na rust (13-6) bleef DVS achter de feiten aan lopen en kon de achterstand niet meer omgebogen worden (24-14)

DVSA1 speelde een goede wedstrijd tegen hoogvlieger TOP maar kreeg niet wat het verdiende. “Minimaal een punt had recht gedaan aan de wedstrijd, ondanks dat we nalieten de doelstelling van 12 goals te halen”, aldus DVS- coach Sander Alderliesten. DVS verliest nu de aansluiting met de top drie. Over twee weken kan de ploeg zich revancheren op zichzelf als  bij TOGO, dat de Ambachters op twee punten volgt, gewonnen wordt (14 april, Goes, 11.30).

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 1 van 32
 

Sponsoring