Wedstrijdverslagen
DVS is gelijkwaardig

verslag 13-01-2018

De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69 ontving het Delftse Excelsior, dat DVS nog bij aanvang van de zaalcompetitie een oorveeg gaf. Nu was DVS gelijkwaardig tegen de fysiek spelende gastploeg. DVS opende sterk met een hoog rendement (6-3). Excelsior haakte aan (6-6) maar DVS bleef sterk (8-6), echter in de laatste tien minuten voor rust pakte de Delftenaren de voorsprong (9-11). DVS kwam niet scherp genoeg uit de kleedkamer (9-14) en leek een heilloze missie te leiden. Pas in laatste kwart haakte DVS weer aan en leek een verrassing in de lucht te hangen (18-21). Toch had Excelsior de langste adem (19-24). In de poule ontstaat een tweedeling, waarbij DVS het onderste deel aanvoert. Komend weekend het belangrijke duel tegen DES, dat evenveel punten als DVS heeft vergaard  (19.20 uur, Den Hoorn).

DVS- 2 had een vrij weekend  en staat in de poule op een keurige derde plaats met de top-2 in het vizier! Komend weekend kan DVS dat gat verkleinen als het op bezoek gaat bij koploper  DES, aanvang 18 uur (Den Hoorn)

DVS A1 speelde een heerlijke wedstrijd tegen middenmoter Kinderdijk A2, maar een op het oog zware blessure aan DVS-zijde was toch een domper. Na rust bleek DVS taaier dan de streekgenoot en pakte DVS de nipte winst (18-16). Daarmee naderde de Ambachtse jeugd Kinderdijk tot op een punt in de poule. Komend weekend treft DVS weer een streekgenoot: Albatros A2 (Develsteinhal Zwijndrecht, aanvang 19.30 uur).

 
DVS onderuit

verslag 06-01-2018

De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69 ging op bezoek bij koploper Merwede, die werkelijk uit de startblokken vloog.  Al snel keek DVS tegen een grote achterstand aan (8-2). De Ambachters kregen langzaam meer grip op de wedstrijd, maar het rendement lag lang niet zo hoog als bij de thuisploeg (18-9 ruststand). DVS kwam goed uit de kleedkamer en kon verdedigend meer druk uitoefenen en rebounden. Echter aanvallend bleef het rendement te laag. Weliswaar ging die gelft gelijk op maar bleek het opgelopen gat voor rust te groot (24-15). In de poule staat DVS nog vijfde. Komend weekend staat het thuisduel tegen Excelsior (D) op het programma (19.15 uur, Ridderhal).

“Runner up" DVS-2 stuitte op naaste volger Merwede-2, dat de Ambachters kon passeren op de ranglijst. Ook hier acteerde Merwede vanaf aanvang sterk, wat DVS maar net kon bijhouden de eerste helft (Ruststand 10-6). In de 2e helft kwam het  vermoeid ogende DVS nauwelijks meer tot goede aanvallen, waar in het laatste kwartier de thuisploeg er zelfs nog een schepje bovenop deed: 23-10. In de poule zakt DVS nu naar de derde plaats. Komend weekend is DVS vrij.

DVS A1 speelde eveneens tegen een koploper. In een poule waar “iedereen van elkaar kan winnen”, bleek Sporting Delta een stuk sneller te spelen dan het traag spelende DVS (8-1 bij rust). Na rust was de alertheid en snelheid stukken beter en kwamen er kansen. De opgelopen achterstand bleek te groot: 15-7. Komend weekend komt Kinderdijk A2 op bezoek. Aanvang: 18 uur in de Ambachtse Ridderhal.

 
DVS houdt tilburg op afstand

verslag 16-12-2017

De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69 had het zichtbaar lastig met Tilburg, dat het initiatief had (10-12 bij rust). DVS klampte wel aan direct na rust, maar leek ten onder te gaan al na vijf minuten (11-15). De Ambachters bleven knokken maar dichter dan twee goals kwam de thuisploeg niet (16-18). Tilburg verzuimde een vrije kans af te maken en DVS toonde karakter (18-18). Weer leek Tilburg de knock-out uit te delen (19-21), maar de hectische slotfase bracht DVS zelfs in de slotseconde alsnog een punt (21-21). DVS sluit het jaar af als vijfde. De competitie wordt hervat op 6 januari 2018 bij Merwede, de huidige lijstaanvoerder. Aanvang in Sliedrecht 19.30  Bijlage: foto uit de wedstrijd DVS-Tilburg (foto: DVS)

DVS-2 stuitte op Tilburg-2, dat de Ambachters kon achterhalen op de ranglijst. De Brabanders konden DVS volgen tot aan het eerste kwart (4-5), maar vanaf toen had DVS het initiatief tot aan de rust (9-8) en was meteen erna successvol (10-8). Dat verschil werd niet meer uit handen gegeven. In vijf minuten maakte DVS het verschil groter en die klap kwam Tilburg niet meer te boven. Door verlies van koploper Merwede-2 pakt DVS verrassenderwijs de koppositie en mag die meteen verdedigen op 6 januari, als de competitie weer hervat wordt tegen Merwede in Sliedrecht (aanvang 18.10 uur, sporthal De Stoep).

DVS A1 speelde een uitstekende wedstrijd tegen ADO A1. De verschillen in het veld waren klein. De bezoekers hadden in een korte periode een “scoringspiek", waar DVS voldoende kansen, maar geen echte “afmaker" had. De marge van “De Seuters” bleek voldoende tegen het constante maar goede spel van de Ambachtse jeugd: 18-19. DVS A1 staat weliswaar zesde in de stand bijna halverwege de competitie, maar de marges tussen plek drie en acht in deze poule zijn klein. 6 januari gaat A1 op bezoek bij koploper Sporting Delta A2 (13.10 uur).

 
DVS pakt alsnog winst

verslag 2-12-2017

Net als de week ervoor keek de korfbal-hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69 al snel tegen een achterstand aan tegen De Danaiden (1-4). DVS bleef achter de feiten aan lopen met een 6-11 ruststand. Na rust was DVS wel direct bij de les en werd een inhaalrace gestart. Na tien minuten was het al gelijk (13-13). Waar De Danaiden bij 14-15 een uitgelezen kans miste, en ook nog een strafworp mist, was het DVS die twee maal karakter toonde en zelfs ontketend de winst in de slotfase kon pakken (18-17). Komend weekend gaat middenmoter DVS op bezoek bij Futura-1 dat twee punten boven DVS staat. Een mooie uitdaging! Aanvang 16.50.

DVS-2 startte tegen het nog puntloze KZ Danaiden niet goed. De scherpte ontbrak in de afronding en er werd teveel meegegaan in het hoge tempo van de tegenstander. Al snel stond er een 1-3 en ook 1-4 op het bord. DVS klampte aan waardoor het verschil op twee goals bleef. DVS besloot de tactiek wat te veranderen en dat werkte. DVS kwam langszij en net voor rust werd het via een strafworp zelfs 8-6. Mede door succesvolle wisselspelers werd er na de pauze zelfs een voorsprong van vier punten opgebouwd en dat werd tot het eind vastgehouden (18-13).  Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Futura-2, dat net als DVS vier punten heeft geboekt.  Aanvang 15.25 uur.

DVS A1 speelde als een hecht team tegen het Vlaardingse Twist  A1 en dat bleek de sleutel tot het eerste succes van het zaalseizoen. In de poule staat DVS nog laatste maar volgt de brede middenmoot op twee punten. Komend weekend speelt A1 in Reeuwijk tegen “de plaatselijke”: aanvang 16.10.

 
DVS krijgt pak slaag

verslag 25-11-2017

De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69 begon slap tegen Ondo Middelburg , dat uit de startblokken schoot. Dit resulteerde al snel in een 6-0 stand op het scorebord. De thuisploeg was ontketend (met name de heren) en dit resulteerde in veel doelpunten van hun kant. Toen DVS eindelijk begon te scoren was het gat al groot en liep DVS continu achter de feiten aan. Na de 18-6 ruststand was het beeld in de tweede helft hetzelfde, DVS kwam met moeite op 15 doelpunten, wat te weinig is in de eerste klasse om mee te doen voor een veilige plek aan de eindstreep (35-15). Komend weekend ontvangt het korfbal-vlaggenschip in de Ambachtse Ridderhal KZ Danaiden dat nog puntloos is. Aanvang 19.50.

DVS-2 begon twijfelend (3-1, 5-3 achter) maar vanaf 5-5 ging het lopen en ging ook het rendement omhoog. Goede aanvallen en rustig spel resulteerden in een 7-10 voorsprong bij rust. Na rust maakte DVS direct de 7-11. De tegenstander bracht nog wat wissels (inclusief toepassing van “teeugwisselen van spelers") maar dat mocht niet meer baten. Het laatste kwart (11-17) bracht DVS niet verder in verlegenheid, ondanks wat verdedigende slordigheden (17-20). Een sterke eerste overwinning in een poule waar iedereen aan elkaar gewaagd is! Komend weekend ontvangt DVS KZ Danaiden, dat nog geen punten heeft geboekt.  Aanvang 18.30 uur.

DVS A1 bracht te weinig tegen KCC/SO Natural A3. Er werden te weinig kansen gecreëerd en de kansen die er waren werden teveel gemist. Omdat het euvel na rust (9-6) bleef was de nederlaag een logische (18-13).  Komend weekend komt het Vlaardingse Twist, dat drie punten voor staat op DVS, op bezoek in H.I.Ambacht. Aanvang 17.10.

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 1 van 30
 

Sponsoring