Wedstrijdverslagen
DVS heeft beste papieren

verslag 15-02-2020

De selectieteams van korfbalvereniging DVS'69 speelden spannende wedstrijden en ook met mooie resultaten. Alle teams doen nog mee in hun eigen strijd naar de doelstelling aan het einde van het zaalseizoen.

DVS-1 opende sterk tegen het gehavende GKV, dat moest winnen van de Ambachters om nog kans te houden op de titel. Na tien minuten was het echter DVS dat de aspiraties vorm gaf: 6-2. Daarna zakte het tempo en konden de bezoekers uit den Haag weer aansluiten (9-9). Een korte tussensprint gaf de thuisploeg toch een voorsprong bij rust: 12-9. De verwachtingen werden na rust niet waar gemaakt: GKV maakte het DVS niet echt lastig meer, waardoor DVS de overwinning schier eenvoudig binnenhaalde: 21-16. In de poule staat DVS als koploper nu drie punten los van de concurrentie. Alleen ADO kan nog volgen. Na de voorkaarsvakantie derhalve de laatste kans voor die ploeg op de titel en derhalve voor DVS de laatste horde om alleenheerser te blijven . Noteert u alvast: ADO-DVS op 7 maart, sporthal Schenkel te ’s-Gravendeel. Aanvang 15.40 uur.

DVS-2 maakte er samen met koploper GKV-2 een mooi schouwspel van. In de eerste helft maakte DVS het spel maar kreeg het van de bezoekers een lesje effectiviteit: bij rust was het 8-13. Zoals altijd houdt bijna geen ploeg dat vol en zo ook GKV niet. De Ambachtse “reserves" bleven meescoren en dat leidde tot zichtbare irritatie bij de bezoekers. DVS, dat moest winnen om met de bezoekers mee te blijven doen om het kampioenschap, maakte gelijk (15-15). DVS had in de spannende slotfase volop kans op de volle winst en maar die werd helaas net voor tijd gedeeld (22-22). In de poule blijft DVS op drie punten volgen, en krijgt daarbij gezelschap van ACKC en ADO. Hervatting van de competitie op 7 maart: ADO-2. Aanvang 14.25 uur te ’s-Gravendeel.

DVS A1 wil in de poule aansluiting met de middenmoot en had tegen KOAG een voortvarende start (6-1). De Ambachtse jeugdploeg was uiterst effectief in de veelvuldige aanvallen en hield het verdedigend goed dicht. De ruststand (8-3) bracht het besef dat er belangrijke punten gehaald konden worden. Door concentratieverlies bij de thuisploeg bracht KOAG vrij eenvoudig tot 9-8. Drie achtereenvolgende doelpunten brachten de gewenste marge in DVS-voordeel (12-10). In de poule heeft DVS nu riant uitzicht op een eindklassering in de middenmoot. Ook hier de hervatting op 7 maart tegen koploper Vriendenschaar A1

 
DVS doet goede zaken in topper

verslag 1 februari 2020

Waar DVS-2 vergat een punt veilig te stellen tegen ACKC-2, zo makkelijk ging het de hoofdmacht af tegen ACKC-1. DVS is daarmee de voornaamste kampioenskandidaDe Ambachtse “reserves" hadden het de eerste helft al lastig tegen de ploeg uit Almkerk, hoewel de schade bij rust beperkt bleef (8-9). Na rust bleef het gelijk opgaan maar ACKC hield het initiatief (13-14). DVS maakte nog gelijk en diende hectische slotminuten aan (14-14). DVS had zicht op de winst maar speelde te gehaast. Een discutabele vrije bal in de DVS-aanval tegen DVS werd door de bezoekers alsnog afgestraft. Ook de laatste minuut kon DVS door het gehaaste spel niet meer het punt veilig stellen (14-15). Door dit smadelijke verlies is de titel nagenoeg uit zicht, omdat koploper GKV-2 wel won. De achterstand is inmiddels drie punten. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij laagvlieger Gemini-2 (aanvang 15.10 uur, Mammoethal te Gouda).

Bij DVS-1 tegen ACKC was alleen de openingsfase gelijk opgaand (2-2). Daarna toonde DVS haar aspiraties en liep weg van de ploeg uit Almkerk (12-5 ruststand). Na rust was het beeld niet veel anders. De Ambachters liepen uit naar 16-8 waarbij de gastploeg nog met een timeout het wedstrijdverloop trachtte te beïnvloeden. Dat lukte slechts ten dele omdat DVS de scherpte behield (20-14). In de poule staat DVS nu twee punten los van de concurrentie, mede omdat het Zwijndrechtse Conventus won van GKV. ADO won wel en blijft in het kielzog van de Ambachters. Komende zaterdag gaat DVS op bezoek bij laagvlieger Gemini (aanvang 17.30 uur, Gouda).

DVS A1 was in eigen huis niet opgewassen tegen middenmoter Merwede/Multiplaat A1 (14-20). Omdat in de poule nummer laatst KCR A1 verrassend won van koploper Maassluis heeft de ploeg uit Ridderkerk nu het stokje overgedragen aan de Ambachtse jeugdploeg. De verschillen zijn echter klein! Als DVS komend weekend punten pakt tegen Swift A1 dan is ook de spanning terug “onderin de poule" (aanvang 11.05 uur De Sprong te Middelburg)

 
DVS na winst in streekderby aan kop

verslag 25 januari 2020

De korfbalteams van DVS'69 uit Hendrik-Ido-Ambacht deden goede zaken in de competitie door het Zwijndrechtse Conventus te verslaan. Het ging verre van simpel. Zowel de hoofdmacht als de “reserves" wonnen pas na een sterk tweede bedrijf.

Hoewel de stand in de competitie anders zou vermoeden, waren Conventus en DVS-1 in de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar. De bezoekers uit Zwijndrecht maakten bovendien dankbaar gebruik van de domme overtredingen aan DVS-zijde, met drie strafworpen tot gevolg. De gelijke stand bij rust verraste dan ook niet (11-11). Net als de laatste weken kende DVS ook nu een sterke tweede helft. Liefst zes goals scoorde DVS direct na rust, en was de verdediging ook op orde. De Ambachters liepen verder uit en zo was het de taak van DVS om de concentratie vast te houden voor het restant van de streekderby. Dat lukte met de verdiende 27-17 winst tot gevolg.
In de poule pakte DVS door de winst verrassend de koppositie omdat mede-koploper GKV en volger ADO punten verspeelde. DVS heeft een punt voorsprong op ACKC, dat komend weekens op bezoek komt bij DVS, een heuse topper dus! (Ridderhal, aanvang 19.00 uur).

DVS-2 had het eveneens in de eerste helft lastig tegen Conventus-2, hoewel het krachtsverschil hier merkbaarder was in DVS-voordeel. De gastploeg kwam nimmer dichterbij dan het verschil van twee goals en DVS kon eenvoudig de 28-14 overwinning boeken. Ook hier was er in de poule een aangename verrassing omdat koploper GKV-2 onderuit ging bij ACKC. DVS staat nu op een punt can de koploper. Komend weekend: DVS-2 - ACKC-2 in de Ambachtse Ridderhal (aanvang: 17.45 uur)

DVS A1 had het lastig  tegen middenmoter Fortis (14-20) en zal komend weekend een goed resultaat willen halen om aansluiting te krijgen met de middenmoot (DVS A1 – Merwede/Multiplaat A1, aanvang 15.20 Ridderhal)

 
DVS overtuigt nog niet

verslag 18 januari 2020

Wederom moeizame uitwedstrijden voor de hoogste korfbalteam van DVS uit H.I.Ambacht. De bezoekjes uit de regio verliepen niet zonder puntverlies. DVS A1 ging nipt onderuit bij het Ridderkerkse KCR. De hoofdselectieteams haalden wel punten, hoewel het puntverlies van DVS-2 het meest opviel.

DVS-1 had een moeizame middag bij streekgenoot Ventura Sport. In Strijen, waar het publiek altijd dicht op het veld zit, was het al snel 2-0 voor de thuisploeg en na tien minuten zaten de Ambachters nog immer niet in de wedstrijd (3-1). DVS, kreeg iets meer grip op de wedstrijd en sloot weer aan bij rust (9-8). Een groot deel van de tweede helft liep DVS, dat door twee schorsingen in een andere samenstelling speelde, achter de feiten. Zelfs tien minuten voor het einde te gaan stond DVS nog twee goals achter. Toch volgde de ommekeer en schoot het team van DVS-coach Van der Linden ineens met scherp, met een geflatteerde winst van 12-17.
In de poule levert DVS dat ineens weer de gedeelde eerste plaats op, omdat GKV koploper ADO liet struikelen. Komend weekend speelt DVS tegen buurtgenoot Conventus (aanvang 19.35 uur Sophiahal).

DVS-2 speelde ver onder haar kunnen tegen Ventura Sport-2. DVS had wel steeds het initiatief maar kwam niet los van de ploeg uit de Hoekse Waard. In de slotfase kwam de thuisploeg terug en wist nog bijna de winst te pakken (17-16). DVS was net op tijd bij de les en pakte alsnog een punt.
In de poule blijft DVS tweede maar zag het wel koploper GKV-2 een punt weglopen. Komend weekend komt Conventus-2 op bezoek (18.25 uur, Sophiahal).

DVS A1 was vanaf het begin gelijkwaardig aan KCR. Beide teams willen uit de onderste regionen van de poule klimmen en toonden beide een goede vechtlust wat een aantrekkelijk schouwspel opleverde. Ondanks de plaats-fouten en gemiste strafworpen had DVS meeste recht op de winst maar KCR kwam met de schrik vrij (17-16). Komend weekend komt middenmoter Fortis A1 op bezoek (17.15 uur Sophiahal).

 
DVS opent jaar goed

verslag 11 januari 2020

De hoogste korfbalteams van DVS'69 hadden op papier lastige uitwedstrijden. Hoewel niet geheel overtuigend werden toch de overwinningen behaald, met topklasseringen tot gevolg.

DVS-1 begon de uitwedstrijd tegen NIO stroef, zodat de Rotterdammers een voorsprong pakte van 5-2. Daarna volgde een betere fase van de Ambachters en werd de eerste voorsprong gepakt. NIO bleek taai en wist DVS onder druk te houden zodat de ruststand weer in evenwicht was (10-10).
DVS bleef na rust onder de maat presteren wat de wedstrijd ten goede kwam. Een spannende strijd met het spel dat op en neer golfde!  Met nog slechts zeven minuten te gaan had NIO vol zicht op de winst (19-17)! DVS herpakte we zich en sleepte alsnog de winst uit het vuur: 20-22.
In de poule blijft DVS de koplopers ADO en GKV volgen tot op twee punten. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij het puntloze Ventura Sport dat een nipte nederlaag incasseerde bij ACKC (aanvang 16.15 uur in Apollohal te Strijen).

DVS-2 speelde eveneens een gelijkopgaande wedstrijd. Tegen NIO-2 hadden de Ambachters wel continue de overhand. In de slotfase kwam de door DVS opgebouwde voorsprong van drie punten niet in gevaar hoewel de stand anders deed vermoeden: 16-17. Ook DVS-2 is nog in het kielzog van de koploper GKV en zal van laagvlieger Ventura Sport moeten winnen om die status minimaal te behouden (aanvang 15 uur, Strijen).

DVS A1 speelde een matige eerste helft in en tegen koploper Maassluis (10-3) maar deed het na rust een stuk beter: qua scores was de Ambachtse jeugd zelfs de meerdere (8-7) maar was dus de matige esrste helft oorzaak van het 18-10 verlies. Komend weekend wil DVS dat goede gevoel van de tweede helft vast houden om rode lantaarndrager KCR te verslaan! Aanvang 15.50 te Ridderkerk.

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 1 van 38
 

Sponsoring