Wedstrijdverslagen
Hoofdteams DVS beide aan kop

verslag 5 oktober 2019

En weer werd de volle winst geboekt door de korfbal-selectieteams van DVS'69. Op sportpark Schildman werd laagvlieger ACKC simpel aan de kant gezet door zowel DVS-1 als -2. DVS A1 was onfortuinlijk na een drukke week.

DVS-1 had eigenlijk in de openingsfase weerstand van ACKC-1 De ploeg uit Almkerk kwam op 0-1 en dat was direct de laatste voorsprong in de wedstrijd. DVS liep al vrij eenvoudig uit naar de 11-7 bij rust. Na amper tien minuten in de tweede helft was het al 15-7. De gastploeg probeerde middels een time-out nog de Ambachters uit het ritme te krijgen, wat niet lukte. DVS liep verder uit naar de 22-10 overwinning. Door de winst profiteren de Ambachters maximaal door de misstap van concurrent Erasmus, dat verloor van Korbatjo. Komende zaterdag gaat DVS op bezoek bij laagvlieger Atlas. Aanvang: 16 uur te Ritthem (Oost-Souburg).

DVS-2 had ook een eenvoudige middag en pakte de volle winst tegen ACKC-2. De opgebouwde voorsprong bij rust werd verder  uitgebouwd naar de 23-15 overwinning. In de poule is het ongemeen spannend, met drie ploegen (waaronder DVS ) aan kop en met nog een vierde ploeg op het vinkentouw. Komende zaterdag: middenmoter Atlas-2 tegen DVS-2. Aanvang 14.30 uur te Ritthem.

DVS-A1 speelde twee uitstekende wedstrijden tegen respectievelijk GKV en Merwede. In zowel de midweekse ontmoeting tegen GKV als de reguliere speelronde was DVS onfortuinlijk in de slotfase: 19-17 tegen GKV en 11-13 tegen Merwede. Komende weken hoop de ploeg zichzelf te belonen voor het goede spel, als concurrenten ONDO (nul punten) en Swift (drie punten) de tegenstanders zijn. Komend weekend eerst Swift “uit": aanvang 14.15 uur te Middelburg.

 
Winst DVS in topduels

verslag 28 september 2019

Goede resultaten van de selectieteams van korfbalvereniging DVS'69. In Rotterdam werd Erasmis aan de zegekar gebonden met topklasseringen voor DVS als gevolg. DVS A1 was vrij en als gevolg daarvan komt de ploeg komende week twee keer in actie.

In het door windvlagen geteisterde duel konden zowel het studententram van Erasmus als DVS naar moeilijk de goals maken. DVS had weliswaar een klein voordeel bij rust te pakken (3-5) maar geheel gerust zal DVS-coach toch niet geweest in combinatie met de lange heren van de thuisploeg. Prettig was het derhalve dat de Ambachters direct na rust uitliepen naar 3-7. Tot driekwart wedstrijd was die voorsprong nog intact en liep daarna DVS zelfs uit naar 6-12. Het werd een kwestie van de tijd vol te spelen en de winst binnen te halen. Dat lukte schier eenvoudig: 12-15.
In de poule is DVS alleenheerser met drie punten voorsprong op datzelfde Erasmus. Komende zaterdag speelt DVS het thuisduel tegen ACKC, dat afgelopen zaterdag de eerste winst pakte op Korbatjo. Aanvang: 15.30 uur sportpark Schildman

DVS-2 had aan twee oplevingen voldoende om Erasmus-2 te verslaan. In de beginfase was het al snel 1-8 in Ambachts voordeel, maar was concentratieverlies debet aan de nog net niet comfortabele 5-9 ruststand. Een tweede spurt kort na rust (14-9) bleek voldoende om die voorsprong te consolideren: 9-17. Ook DVS-2 is nu (gedeeld) koploper en treedt komende week aan tegen ACKC, dat tot op heden twee punten verzamelde (aanvang 14.10 uur, sportpark Schildman te H.I.Ambacht)

 
Degelijke winst DVS

verslag 21 september 2019

De derde competitieronde kende  voor korfbalvereniging DVS'69 wisselend succes. Alleen het vlaggenschip gaf het goede voorbeeld.


DVS 1 speelde tegen Vriendenschaar uit Bodegraven, dat in de voorbereiding van het seizoen de Ambachters al trof. DVS was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar kon het  niet uitdrukken op het scorebord. De eerste helft ging qua score gelijk op en bij rust stond het 6-7. In de tweede helft trok DVS de teugels strakker aan: er werd strakker verdedigd en ook de aanvallen werden effectiever. Halverwege de tweede helft was het verschil vier doelpunten in Ambachts voordeel, en dat verschil kon de thuisploeg niet meer overbruggen diet meer te boven: 10-15.
Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Erasmus, dat verrassend koploper DVS vokgt op ren punt. Een heuse topper derhalve: aanvang 15.30 uur te Rotterdam-Prinsenland.

DVS-2 gaf collectief niet thuis tegen de reserves van Vriendenschaar. De openingsfase verliep desastreus voor de Ambachters (7-1). Daarna werd continue achter de feiten aan gelopen: 17-8. Komend weekend volgt de uitwedstrijd tegen Erasmus-2 dat nog ongeslagen is. DVS staat inmiddels op plek drie. Aanvang te Rotterdam: 14.00 uur.

DVS A1 moest twee keer aantreden afgelopen week. De eerder uitgestelde thuiswedstrijd  tegen Vriendenschaar A1 werd op maandag ingehaald maar verliep niet naar wens: 13-22. Afgelopen zaterdag volgde dan nog de uitwedstrijd tegen Fortis A1, maar de thuisploeg bleek een maatje te groot voor de vernieuwde Ambachtse jeugdploeg: 23-6. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij middenmoter GKV/Enomics (aanvang 11 uur).

 
Foto's Vriendenschaar(B) 1 - DVS 1

Foto's van de wedstrijd Vriendenschaar(B) 1 - DVS'69 1 van zaterdag 21 september. Met dank aan Helma Somsen van Vriendenschaar.

 
Tweede winst DVS

verslag 14-9-2019

Het eerste thuisprogramma van korfbalvereniging DVS'69 kende een mooi affiche en werd succesvol afgesloten. De Ambachters leden na twee speelronden als enige ploeg geen puntverlies.

DVS 1 speelde tegen de voormalige ploeg van huidig  DVS-coach Van der Linden. Korbatjo uit Oud-Beijerland wilde de ploeg van hun oud-trainer maar wat graag verslaan, maar de DVS -coach toonde aan met zijn DVS een stuk verder te zijn.
Toch kwamen de Ambachters niet los van de gastploeg,  ondanks het initiatief qua score. De bezoekers wisten bij te blijven. Voor rust pakte DVS drie doelpunten voorsprong en dat bleek comfortabel. Na rust liep DVS uit naar 15-10 en was de strijd al voortijdig beslist. DVS behield de scherpte en kon uitlopen naar de 21-13 overwinning.
Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Vriendenschaar Bodegraven, dat twee punten heeft. Aanvang, 15.30 uur.

DVS-2 had het niet al te moeilijk tegen Korbatjo-2. Voor rust ging het nog enigszins gelijk op (9-5) maar na rust liepen de Ambachters schier eenvoudig uit naar de 19-9 overwinning.
Komend weekend volgt de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar-2 dat het ongeslagen DVS volgt op een punt.. Aanvang te Bodegraven: 14.00 uur.

DVS A1 zag hun thuiswedstrijd  tegen Vriendenschaar A1 uitgesteld worden naar de opvolgende week. Derhalve twee wedstrijden voor DVS: op maandag tegen Vriendenschaar en zaterdag volgt dan de uitwedstrijd tegen Fortis (aanvang 13 uur te Oost-Souburg).

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 1 van 35
 

Sponsoring