Wedstrijdverslagen
Jubilerend DVS begroet kampioenen

Met het feestweekend van korfbalvereniging DVS’69 voor de boeg, waren er al kampioenen (B1 en F2) en afgelopen weekend kwamen daar nog de A1, B2, E3 en de F1 bij! Daarnaast sloot DVS-1 af met een verdienstelijk gelijkspel tegen de gekroonde kampioen Rust-Roest.

De grootste verrassing kwam van A1. Met drie titelkandidaten Kinderdijk, Reeuwijk viel de beslissing in “het hol van de leeuw”. DVS ging op bezoek bij mede-koploper Kinderdijk A2 met als inzet het kampioenschap voor beide teams! Zowel punten-als doelsado zou beslissend kunnen zijn. DVS moest winnen met minimaal vijf goals verschil. In het begin liep DVS snel weg maar Kinderdijk antwoordde snel (3-3). De fysieke wedstrijd ging gelijk op met een 6-7 ruststand in DVS-voordeel. Na rust breidde DVS de voorsprong uit (10-13) en ging de thuisploeg te gehaast spelen. DVS benutte optimaal en pakte de gewenste vijf goals (10-15). In de ongemeen spannende slotfase scoorde DVS nog de 10-16 en bleek de Ambachtse ploeg, ondanks nog een inhaalbeurt bij Korbis tegoed, niet meer te achterhalen. Na het kampioenschap in de zaal speelt DVS A1 komend seizoen zowel op veld als in zaal in de eerste klasse!

DVS B2 kon zich gelukkig toch nog (gedeeld) kampioen noemen. Helaas werd er in Oosterhout nipt verloren van de nummer twee Voltreffers (5-4), die daarmee nog langszij kwamen. DVS heeft echter beter doelsaldo dus die mag bovenaan de ranglijst staan: gefeliciteerd!

DVS E3 werd alweer voor de derde keer kampioen dit seizoen. In de vierde en laatste halve competitie speelden de “078 kids” tegen GKV/Ergonomics E2 en wonnen meer dan verdiend met 6-2!

DVS F1 speelde een spannende wedstrijd tegen ADO F1, dat bijna geheel uit jongetjes bestond! Het ging lang gelijk op maar de meiden van DVS “stonden hun mannetje” en wonnen op het laatste moment van DVS met 5-7. Ze hebben allee wedstrijden gewonnen en zijn daardoor de terechte kampioen!

DVS-1 was al zeker van handhaving en mocht nog aantreden tegen kampioen Rust-Roest. De op elkaar mokkende Brabanders lieten DVS het initiatief en zodoende kon het wel collectief acterende DVS de voorsprong van vier goals bij rust vasthouden (8-12). Na rust kroop de thuisploeg dichterbij en werd een discutabel toegekende strafworp benut, waar DVS die niet toegekend kreeg in de slotseconden: 17-17. DVS eindigt op een verdienstelijke vijfde plaats.

DVS A1
20190620 DVS A1 veldkampioen.jpg

DVS B2
20190620 DVS B2 veldkampioen.jpg

DVS E3
20190620 DVS E3 veldkampioen.jpg

DVS F1
20190620 DVS F1 veldkampioen.jpg

 
DVS doet wat het moet

verslag 25 mei 2019

De selectie-korfbalteams van DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht deden wat het moesten doen. DVS A1 won van laagvlieger Stormvogels, en DVS-2 pakte bijna een punt van koploper IJsselvogels-2. DVS A1 speelde verrassenderwijs niet.

Na de “opwarmer” een week eerder tegen Atlas, waar liefst 30 goals aan DVS-zijde vielen, traden de Ambachters aan tegen laagvlieger Stormvogels. In het eerste deel van de wedstrijd ging het nog gelijk op (6-5), maar daarna raasde DVS door naar 14-5. De ploeg uit West-Kapelle keek verbouwereerd en kon verder tot aan de rust niets meer aanrichten: 17-8. De hervatting begon wat afwachtend maar daarna kreeg DVS weer het goede gevoel en scherpte met veel doelpunten tot gevolg: Bijna werd weer die “magische grens” gehaald, maar de teller stokte bij 29. Stormvogels pikte zo af en toe een doelpuntje mee: eindstand 29-13. In de poule staat DVS nu op gedeelde vierde plek. De laatste twee wedstrijden treedt DSV nog aan tegen de topploegen uit de poule: eerst wacht de huidige nummer twee, Vitesse (aanvang: 15.30 uur sportpark Schildman te Hendrik-Ido-Ambacht)

Waar met een gehavend team DVS-2 vorige week al verraste daar bood het nu uitstekend tegenstand tegen koploper IJsselvogels-3. Dat was echter niet zo in het eerste deel, waar DVS dreigde te worden overlopen (4-11). DVS knokte zich uitstekend terug en bij rust was de schade beperkt (8-11). Na de pauze was de spanning al snel helemaal terug (10-11) waarna een aantrekkelijk schouwspel ontstond. Helaas viel het voordeel dit keer aan de gastploeg, die DVS een nipte nederlaag toebracht: 13-14. Komend weekend komt “runner up” Merwede in Ambacht op bezoek (aanvang: 14.10 uur sportpark Schildman)

DVS A1 had aansluiting moeten krijgen met de twee topploegen Reeuwijk en Kinderdijk, -die elkaar zouden treffen-, en als het zelf zou winnen van Korbis. Echter de wedstrijd van DVS werd uitgesteld en ingehaald na de volgende speelronde. DV staat nog derde met twee verliespunten meer dan de koplopers. Komend weekend treft DVS eerst Reeuwijk (aanvang 12.30 sportpark Schildman), daarna volgen dan middenmoter Korbis en koploper Kinderdijk.

 
Herstel selectieteams DVS

verslag 18-05-2019

De selectie-korfbalteams van DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht hebben een goed weekend achter de rug. DVS 1 won bij Atlas, DVS-2 bij Nieuwerkerk. Zelfs A1 won na liefst drie weken stilstand tegen KCR A2.

Om niet in de laagste zone van de poule te raken moest DVS winnen van Atlas, dat in de poule gelijk stond met de Ambachters. DVS startte het eerste deel zeer actief en leidde tot veel kansen. Er werd te weinig gescoord en daardoor stond er na een kwart wedstrijd een gelijke stand op het scorebord: 5-5. Bij de 5-7 voorsprong van DVS kwam de doelpuntenmachine bij DVS op gang en ontstonden bij de thuisploeg de fouten: 9-19 bij rust! De start na rust was voor DVS stroef en Atlas leek zich weer terug in de wedstrijd te spelen, dankzij enkele toegekende strafworpen. Toch waren de Ambachters tijdig bij de les en werd de ploeg uit Ritthem op zodanige afstand gezet, dat DVS-coach Van der Linden naar hartenlust wisselde en tot zijn tevredenheid zelfs de magische grens van 30 goals gehaald zag worden. Eindstand 30-19. In de poule kan komend weekend DVS zelfs weer een plaatsje stijgen als het zelf wint in de thuiswedstrijden tegen laagvlieger Stormvogels en middenmoter WION punten laat liggen tegen hoogvlieger Vitesse (aanvang: 15.30 uur sportpark Schildman)

DVS-2 wist met een gehavende ploeg toch het ervaren Nieuwerkerk-5 lastig te maken. Met twee jeugdspelers in de gelederen en de onwennige samenstelling had DVS bij rust zelfs een goal voorsprong. Na rust bleef het lang spannend en wist DVS zelfs de ene goal voorsprong vast te houden: 12-13. In de poule staat DVS keurig vierde en is de achterstand op koploper IJsselvogels slechts drie punten. Laat die ploeg nu op bezoek komen naar Ambacht, aanvang 14.10 uur op sportpark Schildman!

DVS A1 had door de meivakantie bijna een maand geen competitie meer gespeeld  en gelukkig kon de ploeg van DVS-coach Molendijk zich weer in het ritme spelen tegen KCR A2. DVS leek een makkelijke middag tegemoet te gaan maar na rust (10-6) kwam- met name door slordigheden van DVS – KCR nog bijna gevaarlijk terug. Toch bleef DVS bij de les: 15-11. In de poule kan DVS zich nog mengen in de kampioensstrijd. Komend weekend spelen de topploegen tegen elkaar en DVS moet dan zelf Korbis A1 in Waddinxveen op afstand zien houden. Dan zou de afstand op de twee topploegen zodanig klein zijn dat er nog van alles mogelijk is.!

 
Weken stilstand doet DVS geen goed!

verslag 11 mei 2019

De selectie-korfbalteams van DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn na twee weken rust (Koningsdag- meivakantie) de competitie niet goed hervat. DVS-1 verloor uit bij WION en DVS-2 ging nipt onderuit bij buurtgenoot Albatros-4.

Zowel DVS als WION hadden het lastig met de fiere wind in Rotterdam. Ook ging het duel gelijk op en zodoende was het na het eerste kwart deel wedstrijd slechts 2-2. Toch wist thuisploeg WION toen het eerste verschil te maken: 7-4 ruststand. Na rust waren de Ambachters minimaal gelijkwaardig maar ontbrak de broodnodige scherpte in de afronding en dat beetje geluk, dat deze zaterdag DVS door de arbiter in ieder geval niet werd gegund (13-6). De slotfase was wel weer voor DVS maar verder liet WION het niet komen (15-10). In de poule heeft DVS nog alle mogelijkheden om “naar boven te kijken” en zal er komende zaterdag gewonnen moeten worden bij Atlas, dat evenveel punten als DVS heeft vergaard (aanvang 16 uur te Ritthem)

Het gehavende DVS-2 deed het driekwart wedstrijd uitstekend tegen Albatros-4en hield tot dat moment de ploeg uit Zwijndrecht op vier goals afstand. In de slotfase kantelde de wedstrijd alsnog en pakte de thuisploeg alsnog de winst 16-15. In de poule is DVS nog verdienstelijk middenmoter en kan de aansluiting houden met de top-3 als er gewonnen wordt van het lager geplaatste Nieuwerkerk-5 (aanvang 15 uur te Neiuwerkerk).

DVS A1 was vrij en hervat komend weekend hun strijd om de bovenste plaatsen met een wedstrijd tegen het lager geklasseerde KCR A2 (aanvang 12 uur op sportpark Schildman, Hendrik Ido Ambacht)

 
Goede hervatting DVS op veld!

verslag 20 april 2019

De selectie-korfbalteams van DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn na twee weken van voorbereiding de hervatting van de veldcompetitie goed begonnen. Alle selectieteams boekten belangrijke overwinningen.

DVS-1 wil als zesde in poule omhoog blijven kijken en dan moet je winnen van de nummer zeven ADO. Dat ging met name de eerste helft voortvarend: schier eenvoudig liepen de Ambachters uit naar 14-4. Na de rust ging de echte scherpte eraf en wist de ploeg uit ’s-Gravendeel toch dichterbij te kruipen. DVS wist tijdig bij de les te blijven en trok de winst alsnog over de streep (20-15). In de poule is een plek in de top drie nog zeker haalbaar: dan moet DVS de komende weken goede resultaten boeken en een achterstand van vier punten overbruggen. Dat kan pas weer vanaf 11 mei met de uitbeurt bij WION, dat twee punten op de Ambachters voor ligt (aanvang 15.30, Rotterdam). Noteert u vast in uw agenda!

DVS-2 moest winnen van ADO-2 om niet achterhaald te worden door de ploeg uit ’s-Gravendeel. DVS had het met name voor rust lastig tegen ADO-2. Bij 6-3 stokte de Ambachtse productie en kon ADO terugkomen tot 6-5. Na rust kon DVS dan toch het gaatje maken en uitlopen naar de 16-9 overwinning. Door gunstige uitslagen doet DVS als vierde in de poule ineens weer mee om het kampioenschap. De afstand tot de ploegen uit de top-3 bedraagt slechts maximaal twee punten. Op 11 mei is pas weer de volgende ronde en gaat de ploeg op bezoek bij buurtgenoot Albatros-4 (aanvang 15 uur, Develstein te Zwijndrecht).

DVS A1 trof dezelfde tegenstander waartegen de ploeg in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen kampioen werd: Twist A1. Ook nu waren de Ambachters de sterkere, hoewel het er daar tot aan de rust niet naar uit zag. DVS speelde zo’n hoog tempo dat het zichzelf voorbij liep en de kansen niet benutte. Het schamele aantal goals was het gevolg bij rust: 3-3. Na rust werd er rustiger gespeeld en vielen de goals vanzelf. Twist scoorde eigenlijk pas veel in de slotfase maar toen was het verschil al gemaakt. Eindstand 14-11. In de poule van deze 2e klasse J doet DVS nog volop mee om de prijzen. DVS staat derde met maximaal twee punten achterstand op Reeuwijk en Kinderdijk. Met nog vier wedstrijden te spelen zal DVS na de meivakantie, als alle topteams nog DVS treffen, zeker weer proberen lang mee te doen om het kampioenschap!

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 1 van 34
 

Sponsoring