Alleen wonder kan DVS redden

verslag 16 februari 2019


De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS’69 heeft niet voor de noodzakelijke verrassing kunnen zorgen in de strijd tegen degradatie. Streekgenoot en hoogvlieger Kinderdijk was de Ambachters de baas. DVS -2 kon het net niet bolwerken tegen Kinderdijk-2 en liep tegen een klein verlies aan. DVS A1 wist de aansluiting te houden met de topploegen door te winnen van mede-strijder ONDO.

Tegen hoogvlieger Kinderdijk kon DVS-1 alleen meekomen in het eerste en laatste kwart. Kinderdijk was in het tussenstuk de Ambachters de baas. De aanvang was veelbelovend: DVS ging mee in de scores maar na de 2-2 ging de ploeg van Ambachts’ keuzeheer Van der Linden wel achter de feiten aanlopen. Na een kwart wedstrijd (5-6) liep Kinderdijk langzaam uit en ondanks het goede spel van de thuisploeg was de stand bij rust nog hoopvol: 10-15. Ook na rust vocht DVS voor wat het waard was maar lip Kinderdijk weer verder uit naar een verschil van zeven goals: 13-20. Een warrige fase ontstond met gemiste strafworpen aan beide zijden en twee kort opvolgende time-outs. Het had voor DVS niet het gewenste effect: 17-25. De angel was uit de wedstrijd waardoor de wedstrijd rustig naar het einde liep: DVS scoorde nog wel liefst vier maal achter elkaar waardoor de uitslag een dragelijk aanzien kreeg: 21-25
In de poule blijft DVS voorlaatste en bedraagt de achterstand naar de “veilige plek zes”, liefst vijf punten. DVS is de nu twee weken vrij en kan zich in die tijd opladen voor de uitwedstrijd tegen koploper ONDO (9 maart, aanvang 19.45 te ’s Gravenzande).

DVS-2 deed het prima tegen koploper Kinderdijk-2. De Ambachtse” reserves” toonden een prima vechtlust en maakte het de streekgenoot knap lastig. In de slotfase werd het nog erg spannend toen DVS na 14-16 nagenoeg langszij kwam. (16-17). De tijd bleek net tekort om de koploper beentje te lichten: 17-19. In de poule zag DVS concurrent WION langszij komen en DVS zakt daardoor naar plek zes. Zowel de afstand naar plek drie of de gevaarlijke plek zeven is slechts twee punten. Een erg spannende poule dus! Pas op 9 maart wordt er weer hervat als DVS op bezoek gaat bij laagvlieger ONDO-2.
In de strijd om plek drie deed DVS A1 prima zaken tegen ONDO-A1. In een doelpuntrijk duel wist de Ambachtse jeugd de ploeg uit Zeeland op afstand te houden: 23-21.
De ploeg onder leiding van coach Molendijk is nog volop in de strijd om plek twee. Op 9 maart hervat DVS A1 het uitduel tegen laagvlieger Seolto A1 (aanvang 13.30 te Vlissingen).

 
 

Sponsoring