DVS pakt (voor-)laatste strohalm

verslag 2 februari 2019

Eindelijk euforie bij de hoofdmacht van korfbalvereniging DVS’69. In de strijd tegen degradatie werd gewonnen van directe concurrent Weidevogels. DVS-2 leed na vier wedstrijden weer eens een nederlaag, maar heeft nog prima vooruitzichten.

Het zwaar gehavende DVS-1, liefst vier invallers maakten hun opwachting ,was in Bleiswijk direct bij de les. Maar na de verrassende 0-2 voorsprong ontwaakte ook de thuisploeg en ontbrandde de strijd pas echt. Een heerlijk eerste kwart ontstond waarbij de doelpunten als rijpe appels van de bomen vielen: 10-10! Weidevogels nam vervolgens het initiatief over en pakte een 13-10 voorsprong. DVS kan antwoorden en kwam nog gelijk bij rust: 14-14..
Begin tweede helft was DVS weer alert en opende met twee doelpunten. Beide ploegen besefte dat dit een sleutelwedstrijd was en bleven er vol voor gaan. Na driekwart wedstrijd had DVS zelfs een licht comfortabel verschil opgebouwd van drie doelpunten. DVS speelde langdurige aanvallen en kon zo de wedstrijd betrekkelijk eenvoudig uitspelen eindstand: 23-27. Komend weekend speelt DVS wederom een belangrijke wedstrijd als Korbis, die drie punten voor staan op de Ambachtesr, op bezoek komt in de Ambachtse Ridderhal (aanvang 17.55)

Het eveneens zwaar gehavende DVS-2 ging in de belangrijke wedstrijd tegen Weidevogels-2 onderuit. De onwennigheid was duidelijk merkbaar en Weidevogels profiteerde daarvan, hoewel het leeuwendeel van de doelpunten “afstandschoten” waren (11-3 bij rust). Wat wissels brachten nieuw elan in het team maar echt dichterbij kwam DVS niet meer: eindstand 21-10. In de poule ziet DVS nu Weidevogels langszij komen maar staat DVS nog op een keurige “plek vijf”. Komend weekend komt Korbis-2 op bezoek. Als DVS die wint kan het zomaar stijgen naar “plek drie” (aanvang 16.35 uur, Ridderhal, H.I.Ambacht)

 
 

Sponsoring