DVS ten onder in streekderby

verslag 8 december 2018


Het bezoek aan Kinderdijk is de korfbalselectie niet goed bevallen. De hoofdteams gingen in spannende duels nipt ten onder en zullen de komende weken punten moeten pakken om het hoofd boven water te ouden. DVS A1 won van het Zeeuwse Seolto en nestelt zich keurig in de top van het klassement.

Voor de tweede keer in successie kwam DVS-1 moeizaam op gang in een uitwedstrijd. Net als tegen Korbis liepen de Ambachters tegen Kinderdijk vanaf het begin achter de feiten aan. Na tien minuten was het al 6-2 en na de eerste ‘time out” was het beeld nog niet anders (13-6). Vlak voor rust was DVS ongekend scherp en bood de inmiddels geslonken achterstand nog volop mogelijkheden (13-10). Bij 14-11 werd na een time-out van de thuisploeg het ritme van DVS verstoord. De thuisploeg hielp het wel: de voorsprong werd definitief vergroot tot  vier doelpunten en dat bleek DVS te nachtig. Eindstand 23-20. In de poule zakt DVS nu uit de top weg.

DVS-2 deed het uitstekend tegen de gedoodverfde favoriet Kinderdijk-2. Hoewel de thuisploeg lang het initiatief had (10-6 ruststand), kwam DVS zelfs nog langszij. In de spannende slotfase was het geluk echter meer aan de thuisploeg besteed wat DVS het nakijken gaf (18-16).

 

In de uitwedstrijd van DVS A1 tegen ONDO A1 was het vanaf al direct te zien dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Een spannende eerste helft was het gevolg met en nipt verschil bij rust in het voordeel van thuisploeg ONDO: 9-8. Na rust drukte de ploeg van DVS-coach Molendijk de stempel op de tweestrijd met een 14-16 voorsprong. DVS leek de winst weg te slepen uit Zeeland maar een betwiste strafworp voor de thuisploeg bracht uiteindelijk de 16-16 op het wedstrijdformulier. In de poule doet DVS A1 goed mee: samen met ONDO bezet het de tweede plaats. Komend weekend komt het Zeeuwse Seolto, dat nog puntloos is, op bezoek in Ambacht. Aanvang 15 uur (Sophiahal)

 
 

Sponsoring