Onverwachte zeperd DVS

verslag 1 december 2018

De korfbalhoofdmachten van DVS'69 gingen in Waddinxveen ten onder tegen de teams van Korbis. Alleen A1 gaf het herfstweekend nog enige kleur.

DVS-1 beleefde een moeizame start tegen het bij aanvang ontketende Korbis (4-0). Na vijf minuten stond het reeds 6-1, mede omdat de arbiter zich niet onbetuigd liet door zeer warrig te fluiten. Het ongenoegen aan DVS zijde escaleerde zelfs zodanig dat in de tiende minuut de arbiter zelfs de spelers op de DVS-reservebank tot bedaren moest brengen. Halverwege de eerste helft was het uitzicht nog lang niet hopeloos (10-5) maar dichterbij kwamen de Ambachters niet. Na de 14-9 prijkte er toch weer een schier onoverbrugbaar verschil van zes goals op het scorebord bij rust (16-10). DVS knokte wat het waard om het verschil kleiner te maken en dat lukte in ieder geval rond driekwart wedstrijd (19-16). De thuisploeg had mede het geluk van een onterecht toegekende strafworp, en scoorde liefst drie maal op rij in even zoveel minuten (22-16). Dat verschil van zes goals kwam DVS niet meer te boven, hoewel DVS zelf ook boven de twintig goals uitkwam . Eindstand: 25-21.
Het verlies heeft nog niet veel gevolgen omdat mogelijke concurrenten ook punten verspeelde. Alleen Kinderdijk won beide wedstrijden en mag zich minimaal een week “alleenheerser" noemen. DVS probeert dit zelf na te streven  en heeft komend weekend een prima gelegenheid om zowel eerherstel als titelaspiraties te tonen: DVS treft namelijk Kinderdijk (aanvang 16.40 sporthal Molenzicht).

DVS-2 beleefde in haar tweede wedstrijd eveneens een desastreuze start. Tegen Korbis-2 was het na zelfs 8-0 na even zoveel minuten. Daarna ging DVS wel echt meedoen , maar spannend werd het nimmer meer. Eindstand: 23-16. Komend weekend gaat de ploeg op zoek naar eerherstel tegen koploper Kinderdijk-2. Aanvang te Kinderdijk: 14.50 uur.

DVS A1 won haar openingswedstrijd van TOGO met 13-15 en gaat komend weekend op bezoek bij Ondo, dat eveneens 1 duel speelde en ook won.

 
 

Sponsoring