Goede start DVS wintercompetitie

verslag 24-11-2018

De korfbalteams van DVS'69 openden afgelopen weekend de winter-ofwel zaalcompetitie. Voor twee duels kwam Weidevogels naar Ambacht; waar de DVS hoofdmacht de winst pakte, lukte het DVS-2 niet de punten te pakken tegen de ploeg uit Lansingerland (Bleiswijk).

DVS-1 leek een gemakkelijke avond te hebben tegen Weidevogels-1. Echter waar DVS een grote voorsprong pakte bij rust (15-7), daar speelden de bezoekers weer volledig terug in de wedstrijd. In de heerlijk open wedstrijd werd DVS nog bijna in verlegenheid gebracht maar verder dan een verschil van drie goals liet DVS het niet komen. Na de 20-17 werd er in de slotfase nog naar hartenlust op los gescoord: liefst zes goals aan zowel Weidevogels als DVS zijde volgden elkaar op, met een mooie 26-23 einduitslag als gevolg. Voor de tweede wedstrijd gaat DVS op bezoek in Waddinxveen. Daar treft de ploeg van DVS-coach Van der Linden dan Korbis, dat de openingswedstrijd verloor van Kinderdijk. Aanvang 16.40 (sporthal De Dreef).

Bij DVS-2 was het spelbeeld juist andersom: een flinke achterstand werd ongedaan gemaakt en bood bij de ruststand van 11-13 nog alle mogelijkheden. De Ambachters drongen direct aan en maakten zelfs na de 13-15 nog gelijk (15-15). De overwinning lag voor het grijpen maar vier snelle goals van Weidevogels brachten DVS ineens weer in een kansloze positie. Eindstand 19-23. Komend weekend gaat DVS-2 op bezoek bij Korbis-2, dat haar openingswedstrijd eveneens verloor van Kinderdijk (aanvang 15.25 uur).

DVS A1 start pas komend weekend de competitie en gaat dan op bezoek bij TOGO, dat de openingswedstrijd flink verloor.

 
 

Sponsoring