DVS heeft nog maar één doel

verslag 27-10-2018

De korfbalteams van DVS'69 presteerden wisselend afgelopen weekend. De selectieteams verloren hun belangrijkste laatste veld-duels voor aanvang van de zaalcompetitie. Alleen A1 deed wat het moest doen.

DVS-1 startte matig in Tilburg. Het belang was duidelijk: winst zou de Ambachters nog onverwacht uitzicht geven op een top-3 notering! Waar eerder dit seizoen DVS de gehele wedstrijd tegen Tilburg de baas was, nu konden de Ambachters alleen maar volgen in het eerste kwart. Tilburg schoot als een raket uit te startblokken (6-0), en pas in het tweede kwart wist DVS de weg naar de korf te vinden. De Brabanders lieten zich niet van de wijs brengen en mede door de vele rebounds kon de thuisploeg uitlopen naar de 13-5 ruststand. De tweede helft verliep beter voor DVS qua scores, maar Tilburg bleef mee-scoren. Spannend werd het dan ook niet meer (27-17 eindstand). In de poule zakt DVS naar plek zes en zal het in ieder geval op deze plaats moeten eindigen om de oorspronkelijke doelstelling -handhaving in de poule- te realiseren.
In maart 2019 het vervolg. Nu hebben de ploegen een week vrij en zullen de eerste oefenwedstrijden in de zaal starten op 10 november.

DVS-2 speelde ook een matige wedstrijd tegen concurrent KOAG-4. DVS ontbeerde de scherpte in de afronding en werd ook op ervaring en slimmigheidjes afgetroefd: 20-11. In deze zeer competitieve poule staat DVS nog op plek vier en bedraagt de afstand tot aan de koplopers slechts drie punten. In het voorjaar ook hier het vervolg!

DVS A1 speelde tegen huidige hekkensluiter KCC/ SO Natural en won met 10-14. Mede omdat hoogvliegers Twist en Reeuwijk elkaar troffen lopen de Ambachters in en is het verschil slechts twee punten. Een mooie uitdaging voor komend voorjaar derhalve!

 
 

Sponsoring