Toch spannend slot DVS

verslag 12 mei 2018

Voor de korfbalteams van DVS’69 zijn het twee ronden voor het einde toch nog spannende tijden. DVS 1 won wederom en heeft nog een theoretische kans op de titel. Voor DVS-2 is het andersom na een verliespartij. DVS A1 is ondanks een onnodig verlies al in veilige haven.

DVS-1 stond in het duel met laagvlieger al snel op een 0-2 voorsprong. Daarna ging het gelijk op tot en met 4-4, maar kon DVS voor de tweede maal uitlopen naar een riantere 5-9 voorsprong, wat vast gehouden kon worden tot aan de rust (7-13).
De spanning keerde niet terug in de tweede helft, DVS had de goede rebounds en ook vele kansen. Een ontspannen korfbalmiddag onder warme omstandigheden met een hartverwarmende einduitslag: 12-27.
In de poule gaat DVS komende zaterdag de strijd aan om plek-2. Dan komt GKV-2 op bezoek de huidige nummer twee (sportpark Schildman, aanvang 15.30)

DVS-2 moest ondanks de afwezigheid bepalende spelers het belangrijke duel met RWA-3. Het was een kwestie van aanklampen bij de middenmoot ofbloslaten en in de degradatiezorgen terecht komen. Het werd het laatste. Voor rust al had thuisploeg RWA het initiatief (8-6) en na rust speelde het gemis van enkele spelers de Ambachters parten om verder aan te klampen. RWA won (18-13) en gaf daarmee de Ambachters kopzorgen. Komend weekend speelt DVS tegen GKV-2, dat nog volop in de titelstrijd meedoet (sportpark Schildman, 14 uur). Op 2 juni volgt de rechtstreekse confrontatie met lotgenoot ODO-2.

Bij DVS A1 zat veel tegen in het duel met Swift A1, dat samen met DVS nog strijdt om de vierde plek. Mede dankzij de vele aantal toegekende strafworpen konden de bezoekers uit Middelburg de punten van DVS afsnoepen (12-13). DVS kan alsnog plek van Swift overnemen als er in een midweeks duel gewonnen wordt van fusieclub Focus uit Etten-Leur (Donderdag 17 mei, sportpark Schildman, 19.45)

 
 

Sponsoring