DVS doet mee in subtop

verslag 14-4-2018

Ogenschijnlijk heeft DVS het verlies tegen koploper Tilburg goed verwerkt. Het uitduel met WION werd gewonnen waardoor de Ambachters gewoon nog meedoen in de strijd om het kampioenschap.

Aanvankelijk ging het duel met WION gelijk op. Waar DVS heerste in de rebounds, zo had de thuisploeg een veel hoger rendement.  Het onderlinge verschil werd nooit groter dan twee goals en bij rust was de stand zelfs weer in evenwicht (10-10)
Na rust buitte DVS het rebound-overwicht uit, met veel meer kansen en goals tot gevolg. Ook tactische wissels bleken goed uit te pakken waardoor een voorsprong van vijf goals werd behaald. De wedstrijd bleek gespeeld en voor DVS- waar alle spelers hun namen op het scoreformulier terugvonden- werd het daardoor een rustige slotfase (17-23). In de poule staat DVS nu op plek drie. Komende zaterdag ontvangt DVS het Zeeuwse Seolto, dat de punten hard nodig heeft in de strijd onderin (aanvang sportpark Schildman 15.30 ).

DVS-2 deed tegen koploper WION-2 in het eerste deel goed mee, ondanks een zwak begin. Naar de rust toe was DVS gelijkwaardig waren (7-6). Na rust nam DVS het initiatief over (8-10). In de tumultueuze eindfase, waar de arbiter de thuisploeg beloonde met vier discutabele strafworpen, werd een doelpuntloze periode de Ambachters fataal (14-10). In de poule staat DVS nu voorlaatste. Komend weekend zullen de punten gepakt moeten worden als de huidige rode vaandel-drager Seolto-2 op bezoek komt.

In Goes was DVSA1 gelijkwaardig aan thuisploeg TOGO, en trokken de Ambachters toch aan het langste eind (12-14). In de poule houdt DVS zicht op de top drie, zeker als er komend weekend gewonnen wordt van huidig staartploeg Focus A1.

 
 

Sponsoring