DVS laat winst glippen

verslag 31-3-2018

De hervatting van het veldseizoen heeft de korfbalhoofdmacht van DVS’69 geen windeieren gelegd. Het paasweekend leidde tot louter nederlagen van de selectieteams, waar de winst voor het grijpen lag.
DVS-1 had direct een zware opgave te winnen tegen koploper Tilburg. Ondanks een felle start van de Ambachters werd het verschil van drie doelpunten na tien minuten door thuisploeg Tilburg ongedaan gemaakt. Daarna ging het tot aan rust gelijk op en had DVS nog alle zicht op winst (13-14). De tweede helft leek een kopie van de eerste. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd waren en daardoor een genot om te kijken voor de neutrale toeschouwer. Bij 17-19 leek DVS aan het langste eind te trekken maar was het Tilburg die “erop en erover ging" en sloeg een gat van drie punten. DVS toonde karakter en knokte zich terug. De tijd bleek tekort zodat Tilburg alsnog met de schrik vrij kwam (24-23). Door het verrassende verlies van nummer drie ODO blijft DVS op plek twee. Op 14 april probeert DVS naaste volger WION-dat evenveel verliespunten als DVS heeft-op afstand te houden (Rotterdam Pr. Alexander 15.30 uur).

Het gehavende DVS-2 had tegen hoogvlieger Tilburg-2 ondanks een goede start (0-2) uiteindelijk een off-day. Ook na rust (13-6) bleef DVS achter de feiten aan lopen en kon de achterstand niet meer omgebogen worden (24-14)

DVSA1 speelde een goede wedstrijd tegen hoogvlieger TOP maar kreeg niet wat het verdiende. “Minimaal een punt had recht gedaan aan de wedstrijd, ondanks dat we nalieten de doelstelling van 12 goals te halen”, aldus DVS- coach Sander Alderliesten. DVS verliest nu de aansluiting met de top drie. Over twee weken kan de ploeg zich revancheren op zichzelf als  bij TOGO, dat de Ambachters op twee punten volgt, gewonnen wordt (14 april, Goes, 11.30).

 
 

Sponsoring