DVS heeft beslissingsduel voor de boeg

verslag 10-3-2018

Het slotweekend van de korfbalcompetitie was nauwelijks meer interessant voor de korfbalselectieteams van DVS. Met name het vlaggenschip had belang om met een goed gevoel te eindigen om volgende week eerste-klasse behoud zeker te stellen.

Dat lukte behoorlijk tegen Merwede. De Sliedrechtse ploeg had na het verrassende verlies van vorige week niets meer om voor te spelen en zodoende ontstond een durl waarin vrijuit gespeeld kon worden. Merwede toonde al snel aan een hoger rendement te hebben. Daardoor keek DVS immer tegen een achterstand van drie punten aan (3-6. 7-10). Een time-out bracht niet voor de thuisploeg het gewenste effect (9-13 ruststand).

Pas ver in de tweede helft bij een stand van 15-20 veerde DVS op (18-20) en keerde het geloof terug. De laatste zeven minuten leverde een enerverend schouwspel op, waar DVS hartstochtelijk probeerde dichterbij te komen. Merwede scoorde twee keer op het juiste moment in een fase waar DVS zich minimaal gelijkwaardig toonde. Die laatste fase- waarbij DVS net niet kon aanklampen (verlies 20-23)- moet hoop bieden volgende week als DVS in een beslissingsduel om lijfsbehoud aantreedt tegen RWA (voorlopige locatie: Sporting Delta, aanvang 17 uur). Houdt u de DVS site in de gaten voor precieze locatie en tijdstip! www.dvs69.nl)

Het op de derde plaats vastgenestelde DVS-2  had de uitdaging om koploper Merwede-2 van een kampioenschap af te houden. Dat leek lange tijd te lukken. Mede dankzij een gebrek aan scherpte van de gastploeg bleef de schade beperkt voor rust. Na de 6-9 ging de Sliedrechtse trein lopen en diende DVS als kanonnenvoer (15-26). Vervolgens werd DVS onbedoeld gastheer voor de kroning van de Sliedrechtse kampioen.

DVS A1 trad ook aan tegen een hoogvlieger uit de poule, maar nu kwam een gekroonde kampioen op bezoek in de Ambachtse Ridderhal. Tegen Sporting Delta A2 “sloot de aanval van thuisploeg DVS niet goed op elkaar aan”, maar de Dordtse ploeg leek ook niet zichzelf. Daardoor konden de ploegen bij elkaar blijven en zelfs aan het einde de punten delen (11-11). DVS eindigt keurig op een gedeelde zesde plek.

 
 

Sponsoring