Rampscenario DVS dreigt

verslag 24-2-2018

DVS-1 speelde een belangrijke wedstrijd in de staart van de poule van klasse 1F. Inzet was “plek 7 in de poule te ontlopen”. Immers die plek leidt aan het eind tot een beslissingsduel om degradatie. Tilburg, DES en DVS strijden daar om.

DVS en Tilburg gingen aan het begin gelijk op (2-2). Daarna bleek de thuisploeg scherper en stonden de Ambachters in een mum van tijd met 11-5 achter. DVS hervond zichzelf,  kroop steeds dichterbij en pakte zelfs de voorsprong: 12-13. Tilburg zette weer aan en achterhaalden DVS direct bij rust (16-13).

DVS besefte wat er op het spel stond en kwam uitstekend uit de kleedkamer: de spanning was al snel terug en bij 22-22 diende een spannend slot aan. Die kwam er niet omdat de thuisploeg wederom doordrukte en het octet van DVS coach Van der Linden mentaal geknakt leek bij weer een achterstand van 4 doelpunten. Tilburg was verlost en schoot in korte tijd weer met scherp naar de geflatteerde uitslag van 34-25. In de laatste speelronde moet DVS winnen van Merwede, dat nog titelaspiraties kent. Alleen als Tilburg dan wint van DES ontloopt DVS  plek 7. Kom DVS aanmoedigen op 10 maart (aanvang 19.50 Ridderhal)!

Voor DVS-2  stond er niets op het spel in het duel in en tegen Tilburg-2, behalve de derde plek in de poule veilig stellen.
Een slap begin van de Ambachters werd niet door thuisploeg Tilburg afgestraft. Daardoor ging het gelijk op. DVS beschikte over prima rebounds en werden ook de schutters gevonden. Daardoor kon een voorsprong van vier doelpunten gepakt worden. Slap verdedigen aan DVS-zijde gaf de thuisploeg nog wat moed, ruststand 8-10. In de tweede helft werd de voorsprong uitgebouwd maar werd concentratieverlies bij DVS bijna door Tilburg afgestraft. Toch zegevierde DVS: 18-20. Met nog een duel voor de boeg is de conclusie dat DVS op een keurige derde plaats eindigt in een zeer sterke poule van de res.2e klasse! Hopelijk kan DVS dat nog een keer aantonen als het aantreedt tegen Merwede-2, die nog kans maakt op het kampioenschap l! Aanvang 18.30 Ridderhal.

 
 

Sponsoring