Korfbalwinst DVS in eerste klasse

verslag 18-11-2017

De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69 heeft de eerste thuiswedstrijd in de eerste klasse gewonnen. In een heerlijk duel met DES hadden de Ambachters de langste adem. Na twee duels in de eerste klasse is DVS meteen van “de nul af".
Beide teams hielden er een hoog tempo op na. DVS schoot uit de startblokken (2-0), waar DES met moeite aanhaakte (4-4). En dat pas na vijf zuivere speelminuten (in eerste klasse wordt met een schotklok gespeeld)! DVS bleef scherp en schoot zichzelf naar 7-4. Ondanks een gemiste strafworp bleef de voorsprong intact voor de Ambachters bij rust (15-12). DES kwam scherper terug uit de kleedkamer (15-14) en na tien minuten kon DVS was het pardoes gelijk (16-16). De thuisploeg richtte zich op en schoot wederom met scherp (18-16) en die voorsprong bleek beslissend. Langzaam werd de voorsprong uitgebouwd naar de dikverdiende 25-20 zege. Komend weekend volgt ONDO, dat na twee duels nog puntloos is. Aanvang in Middelburg: 19.30 uur.

DVS-2 speelde pas de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie en deed dat tegen DES-2 niet onverdienstelijk! De eerste helft had DVS het initiatief (8-6), maar na 13-13 zag het de Delftse ploeg weglopen (13-16). DVS liep achter de feiten maar had nog een eindspurt. De tijd bleek echter tekort (17-18). Komend weekend gaat DVS op bezoek bij ONDO Middelburg, dat een puntendeling kende, aanvang 18 uur.
DVS A1 kon lang gelijke tred houden met Albatros A2. Maar de 6-4 voorsprong bleek geen voorbode voor de winst. Kort na rust (8-8) bleek de ploeg uit Zwijndrecht effectiever dan de thuisploeg, dat grossierde in missers(9-16).  Komend weekend wil de ploeg zich vast revancheren en dat kan tegen KCC/SO Natural A3, dat net als DVS nog puntloos is. Aanvang 14.50.

 
 

Sponsoring