DVS nadert koploper

verslag 14-10-2016

Korfbalhoofdmacht DVS 1 wilde zich definitief nestelen in de top drie en moest daardoor winnen van “runner up" ODO-1. Het leek een afstraffing te worden, maar niet door DVS. ODO was veel effectiever en stond liefst met 2-9 achter. Bij rust repareerde DVS de schade enigszins (7-10). Het wonder geschiedde alsnog: het octet van coach Tony van der Linden rechtte de rug en draaide een 8-12 achterstand zowaar om in een 15-12 voorsprong. ODO was geïmponeerd en ontbeerde de scherpte om het ontketende DVS nog af te stoppen (18-16). In de poule zag DVS koploper Tilburg verliezen van GKV, waardoor DVS nu met drie ploegen plek twee deelt met twee punten achterstand op datzelfde Tilburg. Komend voorjaar het vervolg ( na de zaalcompetitie).

DVS-2 had een drukke week met liefst twee thuiswedstrijden waarin DVS zich als kampioenskandidaat moest bewijzen. Gezien de stand moest DVS het Rhoonse RWA kloppen. De inhaalwedstrijd werd een heerlijk doelpuntenfestijn maar aan het eind stond DVS toch met lege handen (19-20). Tegen middenmoter ODO-2 was het rendement een stuk minder en bleken de twaalf goals te weinig voor de winst (12-14). De teams in de poule van DVS zijn zo aan elkaar gewaagd dat DVS direct zakt van plek drie naar vijf. In maart 2018 wordt de competitie weer vervolgd.

DVS A1 had een lastige opgave tegen Tjoba A1 omdat alleen winst toereikend zou zijn bij aansluiting in de bovenste helft van de poule. De Ambachtse jeugd begon stroef maar vocht zich terug van 0-3 naar 3-3 Daarna gingen de ploegen gelijk op. Het doorzettingsvermogen van DVS was groter dan de thuisploeg en de voorsprong werd gepakt. Tjoba klopte nog aan de deur, liet na te scoren, en DVS kon uitlopen naar de geflatteerde overwinning (9-16). In de poule staat DVS A1 nu keurig op een vierde plaats en zal het na het zaalseizoen zeker een aanval gaan doen op de top-3 teams!

 
 

Sponsoring