D1 na spannende wedstrijd helaas uitgeschakeld in de beker, DVS 1 wel door

Dinsdag 15 november stonden de bekerwedstrijden tussen DVS en OZC op het programma. In sporthal de Enk zijn het eerst de toppers van de D1 die tegen de Rotterdamse formatie aan mogen treden. Na een beginfase waarin beide ploegen de korf nog niet kunnen vinden is het uiteindelijk OZC die als eerste doel treft (1-0). Voor DVS was dit een wake-up call en via de 1-1 en 1-2 werd vervolgens vanuit alle hoeken van het veld gescoord. Afstandsschoten, korte kansen en ook doorlopers zorgde voor een verschil van 2-6. Een prestatie waar de D1 meer dan tevreden over kon zijn. In de tweede helft stokte de score en wist OZC juist wel de korf te vinden waardoor de voorsprong snel kleiner werd. Twee minuten voor tijd was het verschil zelfs weer 0 (6-6) en leek het korte tijd op een verlenging aan te komen. Niets bleek minder waar want in de laatste twee minuten wist OZC het goede spel van de tweede helft door te zetten wat resulteerde in een 8-6 overwinning. De kanjers van de D1 hebben een prima wedstrijd gespeeld en het goede spel van de eerste helft had meer verdient maar helaas houdt het bekerverhaal hier voor de D1 op.

Ondanks het verlies konden de kinderen van de D1 zich direct opmaken voor het oplopen met de spelers van het eerste die het om 20:15 tegen OZC mochten proberen. Hoewel beide ploegen in een andere formatie dan op het veld startte, leek het begin van de wedstrijd op deze eerder gespeelde competitiewedstrijd. Een gelijk opgaande eerste helft waarin DVS toch steeds een kleine marge hield.  Maar ook nu verzuimde de ploeg van Beuk het krachtsverschil in de score uit te drukken.

Hoewel het DVS was die direct na rust de score opende was het OZC die meer in de wedstrijd leek te komen. Het verschil werd dan ook teruggebracht en er was zelfs een moment dat OZC een voorsprong van 1 punt pakte. Op dat moment toonde DVS volwassenheid door deze achterstand in korte tijd om te buigen naar een welverdiende voorsprong. Deze werd dusdanig uitgebouwd dat de winst verder geen enkele keer in gevaar kwam. Dit gaf coach Beuk ruimte om A-junior Laura te laten debuteren (welke zeer verdienstelijk speelde) en ook Jasper en Erik kregen een aantal speelminuten. Invaller Jasper liet direct van zich horen door een schot te maken. Hiermee werd de einstand bepaald op 14-22 wat de volgende ronde betekende voor DVS in de beker. Direct na afloop vond de loting voor de volgende ronde plaats. DVS zal afreizen naar Krimpen waar het KOAG als tegenstander ontmoet. Datum van deze bekerronde zal binnenkort bekend worden.

 
 

Sponsoring