DVS 2 sluit aan bij subtop

(verslag 8-10-2016 DVS "69 2 - Fiducia 2)

Na de belangrijke winst van vorige week waren de belangen vandaag minstens zo groot. Bij winst zou het tweede team van DVS weer aansluiten bij de subtop in competitie en bij verlies zou Fiducia ons passeren op de ranglijst met een plekje in de degradatiezone tot gevolg. Een goede temperatuur, weinig wind en een lekker zonnetje. Kortom, er stond de thuisploeg niets in de weg om een goede prestatie neer te zetten.

De start leek aanvankelijk goed, Fiducia had aanvallend nauwelijks iets in de melk te brokkelen en DVS kreeg meerdere goede kansen. Daar waar doelpogingen in en rond de korfzone normaliter een koud kunstje zijn voor Erik wilden ze vandaag maar niet vallen. Na 20 minuten stond er slechts een 1-0 op het scorebord en een paar minuten later viel de onvermijdelijke gelijkmaker. Van 1-1 werd het 3-3, waarna er na een goede doorbraakactie (stip Erik) en een afstandsschot van Christiaan een voorsprong werd genomen. In het andere vak kreeg Ruud veel ruimte om te schot te komen, maar ook hij had het vizier nog niet op scherp staan en haalde met twee doelpunten voor rust een veel te laag rendement. Een strafworp en 2 doorbraakacties van de uitploeg resulteerden in een wat teleurstellende 7-5 ruststand.

Net als vorige week overheerste het gevoel dat dit klusje absoluut geklaard kon en moest worden. Maar makkelijk ging het na de thee wederom evenmin. Sterker nog, Fiducia straalde vertrouwen uit en kwam wederom langszij. De spanning was merkbaar en er waren her en der wat meer slordigheden te bekennen in het spel van de Ambachters. Maar gelukkig was het toen Sanne die met een goede doorloopbal de voorsprong weer op het bord zette. Er werd een stip gemist aan DVS zijde en Fiducia kwam weer langszij. Ruud pakte met een schot weer de voorsprong, maar wederom volgde Fiducia met de aansluitingstreffer. (12-12)

DVS liet zich echter nu niet van de wijs brengen en ditmaal toonde Erik wel scherpte met een korte kans (13-12) waarna broertje Christiaan met een fraaie onehander de 14-12 aantekende. Kort daarna zorgden twee afstandschoten van Ruud voor de bevrijdende 4 verschil en schoot Christiaan de 17-12 in de boeken.
Met nog 5 minuten op het bord was de wedstrijd gespeeld en de scherpte viel compleet weg, waardoor Fiducia nog 3 keer mocht scoren en er uiteindelijk een 17-15 eindstand op het bord prijkte.

DVS heeft nu 6 punten uit net zoveel wedstrijden en bezet een gedeeld 3e plek in de 2e klasse. Volgende week volgt de laatste veldwedstrijd voor de zaal tegen OZC, wat twee punten minder heeft dan DVS.

 
 

Sponsoring