DVS 1 terug in de race na winst op koploper

(verslag 8-10-2016)

Aan de oproep dat alle steun van harte welkom was en nodig zou zijn in de wedstrijd tegen Fiducia was gehoor gegeven en het publiek was afgelopen zaterdag weer in mooie getalen aanwezig. Het publiek liet ook regelmatig van zich horen, iets wat de ploeg van Beuk erg goed deed.

Het was echter Fiducia dat sterker was in de openingsfase en dan ook terecht een 2-0 voorsprong pakte. Het eerste aanvalsvak had moeite met de lengte van de tegenstander en had hierdoor met name in de rebound weinig over. Dit droeg er dan ook aan bij dat dit vak moeizaam de korf wist te vinden. In het andere vak konden er gelukkig langere aanvallen worden gespeeld, dit keer juist met name door het reboundoverwicht van Zuidweg. Dit zorgde er dan ook voor dat het vanaf 3-3 een gelijk opgaande wedstrijd werd. Via 4-4, 5-5 wist DVS op 7-5 voor het eerst een gaatje van 2 doelpunten te pakken. Hoewel het de 7-6 nog moest incasseren leek het met een voorsprong te gaan rusten. Met nog 30 seconden te spelen heroverde de verdediging van DVS de bal en bracht deze zorgvuldig naar de aanval. De aanval wist de bal echter binnen 10 seconden te verspelen waardoor Fiducia nog voor rust de 7-7 binnen kon schieten. Opnieuw een leermoment voor de ploeg van Beuk.

Na rust kreeg DVS meer grip op de wedstrijd en werd het steeds meer de bovenliggende partij. Het lukte echter niet dit verschil in scores uit te drukken waardoor het een gelijk opgaande wedstrijd bleef. Het verschil werd gedurende de wedstrijd nooit meer dan 1. In de slotfase greep Beuk in door Boer in het veld te brengen. Deze wissel zorgde ervoor dat er in het aanvalsvak meer druk uitgeoefend kon worden en op een stand van 15-14 kreeg DVS dan ook een 200% kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Helaas werd deze kans gemist en de invalster van Fiducia schoot direct de 15-15 binnen. Toen via de 16-15 ook de 16-16 volgde leek het een puntendeling te gaan worden. Echter in een van de laatste minuten van de wedstrijd wist Boer de 17-16, de winnende zou later blijken, binnen te schieten.

In een enorm spannende wedstrijd wist DVS over het algemeen de rust te bewaren en zo de twee punten uiteindelijk binnen te slepen. Dat er na 70 minuten, 8 verschillende doelpuntenmakers op het formulier stonden benadrukt nogmaals de kracht van de ploeg. Door deze overwinning is de ploeg weer helemaal terug in de race en staat op een gedeelde tweede plaats met Kinderdijk. Volgende week wacht de laatste veldwedstrijd. Uit bij OZC zullen punten gehaald moeten worden. In deze poule kan iedereen van elkaar winnen en ook dit zal dus geen makkelijke wedstrijd worden.

 
 

Sponsoring