Wedstrijdverslag DVS 2 - KIOS 2 (16 - 9)

(verslag 01-10-2016)

Voor het tweede team stond de belangrijke wedstrijd tegen het laag geklasseerde KIOS op het programma. Na de pijnlijke nederlaag tegen Korbis vorige week (10-11) was het zaak om vandaag uit de gevarenzone te komen. Na een paar minuten spelen bleek al snel dat de poppetjes op de goede plek stonden en DVS de betere ploeg was. Het eerste aanvalsvak kon aanvankelijk wat moeilijk de korf vinden, maar na goed verdedigen en 2 snelle goals van het andere vak stond er al snel een 3-1 op het bord. Het veldoverwicht bleef aanwezig en er werden goede aanvallen gespeeld, maar helaas werd dit nog niet in de score uitgedrukt. Een verdedigende fout en ca. 5 a 6 gemiste korte kansen zorgden ervoor dat er bij rust slechts een 8-5 voorsprong genoteerd kon worden.

De tweede helft werden, na dit in de rust ook uitvoerig besproken te hebben, de aanvallen langer en vooral ruimtelijker opgezet. Binnen een paar minuten viel de bevrijdende "4 verschil" en liep alles een stuk soepeler. De tegenstander sputterde nog wat tegen, maar een slim versierde stip (Erik) en een prima 2e kans achter de korf (Nadine) maakten het verschil nog groter.  Van 12-06 werd het nog 12-07, waarna Christiaan met een trucballetje de 13-07 aantekende en aan alle KIOS-illusies een eind maakte. Na nog een aantal missers aan DVS zijde was het Tomas die na een goed reboundduel de eindstand op het bord zette: 16-09.

Uitstekende overwinning waarmee er wat lucht is gecreƫerd op de ranglijst. Volgende week staat de minstens zo belangrijke thuiswedstrijd tegen Feducia 2 op de agenda, waarbij winst aansluiting betekent bij de subtop.

 
 

Sponsoring