Solide verdediging basis voor 2 punten

(verslag DVS 1 - KIOS 1, 1-10-2016)

Hoewel we de maand september inmiddels achter ons hebben gelaten doet het weer anders vermoeden. Het was weer een prachtige zaterdagmiddag om te korfballen. Na de teleurstellende nederlaag van vorige week waren de verwachtingen hoog gespannen, maar wist DVS dat het alles zou moeten geven tegen de gasten uit Nieuw Vennep. Hoewel er duidelijk met meer inzet en overtuiging aan de wedstrijd begonnen werd bleek het eveneens moeilijk om de korf van te vinden. Gelukkig had ook KIOS hier ook last van waardoor het enige tijd duurde voordat er een scoorde op het bord genoteerd kon worden. DVS opende de scoorde door het verzilveren van een strafworp maar ook KIOS wist er vervolgens zelf een te benutten. Ook de 2-1 voorsprong werd nog genoteerd maar vanaf dat moment nam KIOS over doordat Janszen ook van afstand de korf wist te vinden (2-4). Hoewel het verschil slechts 2 bedroeg keek DVS dus opnieuw al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Toch kon gezegd worden dat DVS over had ten opzichte van KIOS alleen was het zaak dit in scores uit te drukken. Van Tooren liet van zich horen door met twee doelpunten DVS weer op gelijke hoogte te brengen (4-4). Vervolgens werden er lange aanvalsbeurten over en weer gespeeld maar de weinig benutte kansen zorgden vlak voor rust voor een magere 6-6 stand. Dit onder meer door doelpunten van Punt en Overbeeke. Laatstgenoemde kreeg deze week de voorkeur van Beuk en beloonde dit door het spelen van een uitstekende wedstrijd. Van Kooten wist op slag van rust nog de 7-6 binnen te schieten wat wel eens voor de ommekeer van de wedstrijd zou kunnen zorgen. DVS pakte hiermee na de 2-1 voor het eerst weer een voorsprong.

Daar waar het idee van Beuk geweest zal zijn om na de thee direct door te drukken wist KIOS toch opnieuw via een strafworp op gelijke hoogte te komen. Een mooi opgezette aanval zorgde ervoor dat de Roon de 8-7 kon noteren maar ook hier wist KIOS opnieuw gelijk te komen door wederom een strafworp. Het vak van Punt kreeg vervolgens alle tijd om op zoek te gaan naar de voorsprong mede doordat Verwoert zijn tegenstander inmiddels helemaal onder controle had. Daar waar zijn tegenstander in de eerste helft een van de weinig was die van afstand wist te scoren wist Verwoert hem in de tweede helft op 0 te houden. Hierdoor kreeg het andere vak voldoende tijd en wist dan ook het verschil naar twee te brengen (10-8). Toen vervolgens ook Overbeeke raak schoot werd er voor het eerst een gaatje van 3 gemaakt. Dit bleek van korte duur want ook nu hielp DVS de tegenstander in het zadel door het maken van een overtreding waarop opnieuw een strafworp volgde (11-9). De doelpunten vielen aan beide kanten nog steeds moeizaam en van afstand werd de korf al helemaal weinig gevonden. Kantelpunt was dan misschien ook wel toen Van Straten van afstand raak ging schieten. Haar tegenstander wist dit weliswaar ook te doen maar vond slechts eenmaal korf waardoor het verschil in het voordeel van DVS behouden bleef. Het vak van Van Tooren kwam vervolgens op 14-12 in de aanval en aan hun de taak om het de wedstrijd in het slot te gooien. Helaas maakte juist dit vak in deze slotfase verkeerde keuzes en nam niet de tijd om op zoek te gaan naar de beste kans. Er kon dan ook opgelucht ademgehaald worden toen scheidsrechter Rikken, welke overigens een uitstekende wedstrijd floot, voor de laatste keer op de fluit blies.

Een solide verdediging was de basis voor de gewonnen twee punten afgelopen zaterdag, daar waar beide ploegen moeite hadden om van afstand de korf te vinden. De spelers van DVS zullen zich wel af moeten vragen hoe het kan dat in een wedstrijd waarbij de korf van veraf zo moeizaam gevonden wordt het toch nog 4 strafworpen weggeeft. Toch zal het ontzettend blij zijn met de punten met name omdat er in deze poule van alles mogelijk is. Kinderdijk wist de punten tegen Vriendenschaar in eigen huis te houden maar Korbis speelde zeer verrassend gelijk bij OZC. Fiducia, de promovendus maar tevens koploper in deze poule, leed afgelopen zaterdag voor het eerst puntverlies door thuis gelijk te spelen tegen GKV. Volgende week ontvangt DVS de koploper en kan bij winst hele goede zaken doen. Makkelijk zal het in ieder geval worden en ook alle steun van het publiek is dan ook van harte welkom.

 
 

Sponsoring