Louter nederlagen DVS

(verslag 23/09/2016)

De vierde speelronde verliep voor de DVS selectieteams niet naar wens. Alle selectieteams speelden tegen Korbis, maar het bezoekje in Waddinxveen was geen succesvolle: alle duels werden smadelijk verloren.

Net als eerder  merkbaar tegen Kinderdijk, liep DVS-1 in de wedstrijd tegen Korbis-1 achter de feiten aan. De thuisploeg had het initiatief (5-2) maar DVS kon nog wel aanhaken (5-5) en zelfs op voorsprong komen (8-9). Het verschil bij rust was miniem (10-9) en het moet dan ook DVS-coach Beuk verbaasd hebben dat DVS niet meer dezelfde passie kon opbrengen om Korbis de nekslag toe te brengen. Korbis nam zelfs een (te) grote afstand van zes goals, die uiteindelijk onoverbrugbaar bleek (21-18).
In de poule moet DVS nu echt zich gaan oprichten omdat de huidige middenpositie niet past bij de ambities van DVS. De achterstand van vier punten op de koppositie mag dan niet verder oplopen en een overwinning op KIOS (dat DVS volgt op een punt) komend weekend is derhalve een “moetje”.

DVS-2 ging nipt onderuit tegen de nieuwbakken koploper Korbis-2: 11-10. DVS zal nu vertrouwen moeten tanken tegen KIOS-2, dat momenteel laatste staat. Alleen winst telt om de aansluiting met de subtop in de poule te houden.

Tegen Korbis A1 ontbeerde het bij DVS A1 aan geloof in eigen kunnen, waardoor de DVS-jeugd al gauw achter de feiten bleef aanlopen. Ook bleek een van de aanvalsvakken te stroef te verlopen om het Korbis echt moeilijk te maken. In de slotfase lukte het wel om de goals te maken, maar bleef de thuisploeg overeind (14-9) .

 
 

Sponsoring