DVS zal uit ander vaatje moeten tappen

(verslag 24-9-2016)

Een uurtje later dan gewoonlijk (16:30) floot scheidsrechter Miechels in Waddinxveen in. Ook nu was er op het weer niets aan te merken en ook de vaste kern publiek was aanwezig langs de lijn. Helaas werd er voorafgaand door het tweede verloren tegen Korbis 2 en de boodschap voor de acht van Beuk was duidelijk. Er zou met 100% scherpte en beleving gespeeld moeten worden anders zou het een hele lastige middag worden.

De scherpte ontbrak in de beginfase echter volledig en zo keek DVS van de 1-0 dan ook continu tegen een achterstand aan. Het werd in de korfzone aan alle kanten afgetroefd en kon hier aanvallend te weinig tegenover zetten. Al snel stond er een 5-2 achterstand op het scorebord. Naast deze snelle achterstand kreeg DVS nog een tegenslag te voortduren want van Weijen ging vervelend onderuit en moest al vroeg het veld geblesseerd verlaten. Toch wisten de spelers zich te herpakken en zo zorgde een hele volwassen fase voor een comeback in de wedstrijd. Via goals van  Van Tooren, Verstraten en Punt kwam DVS op gelijke hoogte met Korbis (5-5). Toch bleef Korbis de bovenliggende partij en wist steeds op een voorsprong te komen. Vlak voor rust wist DVS echter eenmaal door te drukken, en de enige zo zou later blijken voorsprong op het bord te noteren (8-9). Deze voorsprong was van korte duur en op slag van rust werd het zelfs nog 10-9 voor de thuisspelende ploeg.

Door de goede fase voor rust deed DVS echter weer helemaal mee in de wedstrijd en kon het dus in de tweede helft nog alle kanten op gaan. Ondanks deze goede fase miste de ploeg van Beuk ook na rust de uitstraling dat het door zou gaan drukken in Waddinxveen. De beleving leek ver te zoeken en Korbis maakte hier dankbaar gebruik van en legde zelf wederom een goede fase op de mat. Nu werden ook de kansen in het voor veld benut, iets wat DVS verzuimde te doen. Hierdoor ontstond er langzaam maar zeker een groter verschil en kwam DVS in een steeds lastiger pakket. Zo werd het verschil al snel opgevoerd naar 6 doelpunten (18-12) en hoewel Beuk nog ingreep met enkele wissels en er mede door deze wissels nog een kleine inhaalslag werd ingezet was het niet meer genoeg om langszij te komen. Zo werd er bij een eindstand van 21-18 afgefloten en bleven de punten in Waddinxveen. De ploeg zal bij zichzelf te raden moeten gaan waar ze het in deze wedstrijd hebben laten liggen en volgende week uit een ander vaatje moeten tappen wanneer KIOS op bezoek komt. De ploeg uit Nieuw Vennep wist hun eerste wedstrijd tegen Kinderdijk te winnen en hiermee is DVS direct gewaarschuwd.

 
 

Sponsoring