Matige seizoensouverture DVS

(verslag 03/09/2016)

De seizoensopening van het korfbal was nog wennen. Van de drie thuiswedstrijden van de selectieteams, wist alleen het vlaggenschip de punten in Ambacht te houden.

DVS-1, dat na de degradatie vorig seizoen grootste plannen heeft in de tweede klasse, speelde een zakelijke wedstrijd tegen Vriendenschaar uit Bodegraven. Het zal coach Chris Beuk positief stemmen dat ondanks mindere momenten DVS ook bij vlagen goed spel liet zien. Met de nieuwbakken spelers Elianne de Roon en Dennis van Tooren wist DVS in ieder geval tot genoeg scores te komen, iets wat in de tweede klasse toch een vereiste zal zijn.
De scoringsdrift leek bij DVS goed op gang te komen maar de 7-3 voorsprong was bij rust al in gevaar gekomen (8-6). De Ambachters konden maar geen grotere afstand nemen van Vriendenschaar, mede omdat er twee strafworpen gemist werden en vrije ballen veroorzaakt werden (die Vriendenschaar nog enigszins in de wedstrijd hielden): 19-14.
Komend weekend staat de ongetwijfeld spannende streekderby op het programma. DVS gaat op bezoek bij Kinderdijk, dat in haar eerste wedstrijd onderuit ging tegen KIOS.

DVS-2 verloor onnodig van “de reserves van” Vriendenschaar in de tweede klasse (res.). Het betere spel hebben maar te weinig scoren was daar debet aan (10-14). Ook DVS-2 gaat komend weekend op bezoek bij Kinderdijk.
Het gepromoveerde DVS A1 beleefde een moeizame seizoensopening in de eerste klasse ; tegen Maassluis A1 werd met 4-12 verloren. Komend weekend speelt de Ambachtse jeugd tegen Avanti, dat eveneens haar eerste wedstrijd verloor.

 
 

Sponsoring