Onverwachte degradatie DVS en kampioenschap DVS F2

(verslag 04/06/2016)

Een triest einde van het veldseizoen voor DVS’69: in de ochtend werd het kampioenschap van F2 nog als opsteker genoteerd maar aan het einde van de middag verloor DVS het beslissingsduel tegen Korbatjo en  zal het zowel op veld-als in de zaal in de 2e klasse uitkomen.

Klasse 1 E:
Op het snikhete Sportpark “De Brug” in Spijkenisse, ontving gastheer Olympia beide ploegen voor de beslissingswedstrijd “om plek acht” in de poule. De winnaar zou mogen aantreden tegen een andere voorlaatst geëindigde ploeg voor lijfsbehoud.
Hoewel Korbatjo het initiatief nam in de score, kon DVS goed volgen. Na de 2-2 liep Korbatjo uit naar 4-6 en schoot daarna met scherp: 4-11. DVS had moeite met de rebounds en ontbeerde aanvallend vernuft. Vijf minuten voor rust greep DVS-coach Beuk hard in en wisselde liefst twee spelers tegelijk. Het had nog niet direct het gewenste effect (6-13 ruststand).
Na rust (7-14) leidde drie aanvallen van Korbatjo tot even zoveel goals zodat DVS tegen een onmogelijke opgave stond (7-17). Eindelijk ging DVS meescoren (9-17), en weer greep Beuk in: een volgende wissel! Wellicht heeft hij ook de (weer-) goden verzocht, maar zelfs de enorme plensbui hielp DVS niet direct in het zadel. Pas bij 12-20 ging DVS volop mee in de strijd (15-22). Een gemiste strafworp bij Korbatjo was de aanleiding voor een klein slotoffensief voor de Ambachters, maar de tijd was veel te kort om het nog spannend te maken (19-24).
Het avontuur in de eerste klasse voor DVS, waar Dennis Ruinard afscheid nam na tien jaar hoofdmacht,  heeft vooralsnog een seizoen geduurd. Echter  DVS-coachcoach Chris Beuk treurde maar kort en zette het vizier al snel op komend seizoen: “minimaal 1 kampioenschap in de tweede klasse, daar gaan we voor”

degradatiedvs1juni2016.jpg
Het slotoffensief van DVS mocht niet meer baten(foto: DVS)

DVS F2 kampioen voorjaar 2016.jpg
DVS-F2 werd (gedeeld) kampioen met Deetos-Snel F4, wat leidde tot deze feestelijke foto! Het team van Sabrina en Jordi deelde mee in de feestvreugde en ging er nog eens goed voor staan.

 
 

Sponsoring